Bakkali schrijft met hattrick record van bijna halve eeuw oud op zijn naam

Maandag, 12 augustus 2013 om

Bijna vijftig jaar lang mocht Ruud Geels zich recordhouder noemen, door de jongste speler te zijn die drie keer scoorde in een Eredivisieduel. De hattrick die PSV-aanvaller Zakaria Bakkali zaterdag op zijn naam schreef bracht daar echter verandering in, want Bakkali is nog jonger dan Geels destijds.

/

De voormalig Oranje-international, die later uitkwam voor onder meer Feyenoord, Ajax, PSV en Anderlecht, was in 1966 nog maar 17 jaar en 235 dagen oud toen hij in dienst van Telstar drie doelpunten maakte tegen MVV Maastricht. Bakkali was zaterdag echter nog maar 17 jaar en 196 dagen oud op het moment dat hij een groot aandeel had in de 5-0 zege van PSV op NEC.

De Belgische belofte troeft daarmee ook een clubicoon van PSV af; Willy van der Kuijlen tekende in 1964 voor een hattrick tegen SC Enschede, maar was toen ‘al’ 17 jaar en 268 dagen. Wim Kieft (17-321 tijdens het duel van Ajax met FC Groningen in 1980) zakt door de prestatie van Bakkali naar de vierde plaats op deze ranglijst, plek vijf is voor Collins John, die in 2003 namens FC Twente drie keer scoorde tegen FC Groningen en toen net twee dagen eerder achttien was geworden.


Poll

Denk je dat Zakaria Bakkali dit seizoen basisspeler blijft bij PSV?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door paddepoel)

Erg bijzonder natuurlijk. Nu maar hopen dat hij zo goed blijft spelen dit seizoen.

12 augustus 2013 om 10:59

Dat is onrealistisch natuurlijk. Daarbij speelde hij fantastisch tegen NEC en Zulte, maar tegen ADO was het een stuk minder. Dat is normaal voor zo'n jonge gast, die zal nog wisselvallig zijn en blijven het hele jaar. Dan is het goed dat er straks een Narsingh en Park zijn die dat op kunnen vangen en de druk een beetje bij hem weg kunnen nemen.

Tegen Milan zal hij echt niet de kans krijgen om te wervelen zoals tegen Nec. Daar krijgt hij te maken met een goede back die zich echt niet zo kinderlijk op zij laat zetten. Dan moet Bakkali laten zien wat hij kan in het samenspel met zijn tegenstanders, in plaats van individueel.

12 augustus 2013 om 11:19

Echt een supertalent maar heb nog nooit echt marokkaan gezien die top bereikt

12 augustus 2013 om 11:30

fellaini?

12 augustus 2013 om 12:01

Everton is nog niet top he. Al ligt dat misschien meer aan Everton dan aan Fellaini dat hij daar nog speelt.

12 augustus 2013 om 14:22

Naybet heeft wel aardig lang in top gespeeld.

12 augustus 2013 om 22:47

redelijk top gespeeld.
Maar 1 die echt van wereldniveau is.
Echt wereldtop??? Nog nooit inderdaad..niet dat het wat uitmaakt..bakkali is Bakkali..en is hij nu een Belg of een Marokkaan?? Voor de ene groep is het een Marokkaan en voor een andere groep is het gewoon een Belg.

Bam! natuurlijk is het mooi dat hij zo begint. hoop alleen dat op 26 jan. 2014 Brands op Psv.tv te zien is met Bakallie die een handtekening zet onder 5 jr contract. Deze jonge kan zo goed worden, hij is zo onvoorspelbaar als wat en vlug als water.

12 augustus 2013 om 10:48

Die Brands heeft dus 20 miljoen gekregen van Strootman. Als hij door gierigheid Bakkali geen 5-jarig contract geeft heeft hij nog veel uit te leggen. Ik en elke PSV supporter zou hem niet vergeven als hij niet tot een akkoord zou komen met bakkali.

Maar ik ben een realist en verwacht dat Bakkali niet vertrekt uit Eindhoven en een 5 jarig contract tekent. Minimaal 4.

12 augustus 2013 om 10:52

Kortom: blanco cheque voor Bakkali?
Lijkt me niet..

Een contract stel je op met 2 partijen.

12 augustus 2013 om 10:56

Naja moet willen in het straatje passen. Als hij 1,5 mln per jaar vraag vind ik dat ej dt niet moet doen. hij is wel bijzonder groot talent alleen niet groter als de Club.

Maar hij is een nuchter jonge lijkt me met ouders die ook weten wat goed voor hem is, athans die hebben hem ook bij psv laten tekenen terwijl hij toen al naar alle grote clubs kon. Gelukkig houd Cocu vertrouwen in hem door hem in de basis te zetten en hem zijn kansen te gunnen , dat scheelt denk ik ook weer veel voor de keus die hij gaat maken, Met advocaat aan het roer was die jonge al weg geweest ( zie Bazouer)

12 augustus 2013 om 11:01

@ Slemani20

Jij bent realist en verwacht dat hij een 5-jarig contract tekent? Ik als echter realist zie dat jongens als Labyad, Maher etc etc alleen maar aan zichzelf denken en dus maling hebben aan hun club. Verwacht dat hij dus maximaal 4 of misschien zelfs maar een 3-jarig contract tekent en in het ergste geval zijn huidige alleen uitdient en daarna een miljoenencontract in het buitenland ondertekend.

ON: Geweldig zoals hij zich presenteert. De personificatie van de verjongingskuur die in Eindhoven gaande is. Leuk en fris voetbal met een trainer die zijn elftal ook uitstekend neerzet. Zoals Cocu al aangaf, Bakkali speelde een heel 'complete' wedstrijd, zeggende dat hij niet alleen 3 goals maakte maar ook al zijn andere taken goed uit voerde. En dat is in de top van evident belang. Hopelijk blijft hij met beide beentjes op de grond staan en hard werken, want elk talent met zijn leeftijd krijgt die bekende terugval en dan zal alle lof omslaan in toch ook her en der wat negatieve klanken. Dit hoort erbij, en daar zal hij doorheen moeten. Ben ervan overtuigd dat hij dat kan en dan kan het een hele grote worden!

12 augustus 2013 om 11:15

Raar genoeg is het wel zo dat juist doordat PSV en Cocu vertrouwen in hem had en daardoor hij opgeroepen is voor de Rode Duivels dat hij denkt, hier krijg ik dus WEL gegarandeerd een basisplaats. Ik teken daarom een 5 jarig contract of een 4-jarig.

Want die garantie heeft hij niet ergens anders. Zo denk ik er tenminste over.

12 augustus 2013 om 11:37

Oeii.. garantie op een basisplek?
Jonge spelers zijn nog vaak erg wisselvallig. Niemand zal garanderen dat je in een mindere periode een basisplek zal behouden.

12 augustus 2013 om 12:20

Leuk dat je Maher noemt in je betoogje, maar Maher heeft een contract voor 5 jaar getekend bij Psv. Die kan zo egoïstisch lopen doen als hij wil, die speelt er nog wel even. Daarnaast is al aangegeven dat Bakkali een 5 jarig contract wíl tekenen. Meneer de realist.

Het was geen hattrick, maar wat een fantastische speler die Bakkali.

12 augustus 2013 om 10:38

Geweldig talent. Toch denk ik dat die het niet vol gaat houden met Europees erbij enzo. Zulke spelers krijgen altijd een dip ( Fischer, Boetius) dus dat verwacht ik bij hem ook. En als narsingh terug komt denk ik dat hij snel een basisplaats zal veroveren. Aangezien ze nu met 2 dezelfde soort Buitenspelers spelen ( naar binnen en schieten ) en narsingh echt een assistenkoning is.

12 augustus 2013 om 10:47

Ik denk dan ook dat Bakkali Depay aat vervangen want die vind ik tot nu toe voetballend best tegenvallen. het is duidelijk dat PSV met Narsingh, depay bakkali josefzoon en park egnoeg opties heeft voorin

12 augustus 2013 om 10:39

Het was geen zuivere hattrick, maar zeker wel een hattrick!

12 augustus 2013 om 10:42

Het was wel een hattrick, alleen geen traditionele. 3 goals in 1 wedstrijd is gewoon een hattrick.

12 augustus 2013 om 12:36

Het was wel een hattrick...

12 augustus 2013 om 12:54

Weet je wel wat een hattrick is? 3 keer scoren in een wedstrijd.

Hopen dat Mocht hij een dipje krijgen dit net is als ze gaan onderhandelen over een nieuw contract. Anders zijn we hem vrij snel kwijt ben ik bang!

Hopelijk blijft Bakkali met beide benen op de grond en verlengt hij zijn contract tot 2016, zowel voor psv als bakkali het best! Gaan nog veel van deze jongeman genieten

12 augustus 2013 om 10:41

Ik hoop toch wel dat ze hem tot minimaal 2017 vastleggen.

12 augustus 2013 om 10:46

Maximale eruit halen 5 jarig contract. Desnoods geef hem een jaarlijkse salarisverhoging tot 800.000 max.

12 augustus 2013 om 10:49

Voor deze man zou ik een uitzonderin maken en gewoon het maximum geven van eht salarisplafond. Deze speler is wel zo ontzettend goed en nog maar 17 jaar, absurd. Gaan ze als het meezit een miljoentje of 25/30 voor vangen over een paar jaar

12 augustus 2013 om 11:06

Waarom zou je voor hem een uitzondering maken? Vergeet niet dat hij zich nog niet écht bewezen heeft. Hij moet eerst maar laten zien dat hij dit niveau vast kan houden. Tuurlijk is het fantastisch wat hij nu laat zien, maar is nog geen garantie. Geen reden dus om hem een contract van meer dan 1 miljoen per jaar te geven.

Hij is een geweldig talent, maar ik ben bang dat hij alleen maar kan gaan tegenvallen. Ik denk dat hij nog wel een reeks wedstrijden goed zal presteren maar op je 17e moet het onderhand ook wel eens op zijn. Cocu moet hem eigenlijk wat meer sparen, zodat hij er een heel seizoen van kan genieten.

Ik denk als Narsingh terug is dat Bakkali weer naar de bank gaat en misschien af en toe gaat wisselen. Het is een heel groot talent, maar het blijkt ook een moeilijke jongen te zijn. Ik denk als die nu in de basis blijft staan hij naast ze schoenen gaat lopen.

12 augustus 2013 om 11:26

Hoe kom jij aan moeilijke jongen?? Hij is 17 en dan kom jij met vooroordelen? Heeft hij een contractverlenging geweigerd? Of wou hij niet wisselen? En dat zie jij al na 4 wedstrijden!

En nu moet hij zich niet gek laten maken door al die media prikkelen. Want de meeste spelers gaan dan naast ze schoenen lopen.
Hij is overigens niet de jongste doelpuntenmaker in een Europese wedstrijd. Daar staat Adam Maher op het record lijstje.

Hij ligt gelukkig in ieder geval nog vast tot medio 2015. Ik hoop erg dat hij in januari verlengt tot 2018. Het is voor hem denk ik ook wel het beste. Als hij zo doorgaat maakt het niet uit of hij wel of niet verlengt. De clubs komen dan toch wel.

nou ik vindt het knap hoor 17 jaar en een van de basisspelers van een Nederlandse topclubs en dan voetbald hij ook nog mooi mee mooie acties en mooie goals drie mooie goals

Sinds wanneer noemen we 3 doelpunten in 1 wedstrijd al een hattrick?
3 doelpunten ononderbroken in 1 helft, dat is een echte hattrick.

Desondanks is hij wel een fenomeen, nu al.

12 augustus 2013 om 11:06

Niet zo zeiken man, het is geen traditionele hattrick maar wel gewoon een hattrick. Punt.

Een hattrick tegen een verdediger als Breuer is niet zo moeilijk.... Toch mooi, ben benieuwd waar het heen gaat met dit talent....jammer dat het een Belgische Marokaan is en geen Nederlander...

Nou, Eindhoven is Mertens al vergeten door deze kleine man. Volgens mij gaat hij er 10 maken dit seizoen- wat heel erg knap is, voor een 17 jarige.

Tja, tegenwoordig sneuvelen alle oude records, maar echt niet omdat de spelers tegenwoordig zo goed zijn maar doordat het voetbal totaal uit balans is.

Leuk man , heerlijk. Weer frisse jonge talenten op Nederlandse velden.
Net zoals Zivkovic van Groingen. Goed en leuk voor competitie.

heeft Ronaldo geen hat trick gemaakt voor Psv ?.

d8 het toch wel?. zou ook best kunnen dat die iets ouder was dan Bakkali en Ruud Geels.

Ronaldo was ook 17 ten tijde bij Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

165 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren