'De hoge verwachtingen door het prijskaartje hebben Torres verpletterd'

Zaterdag, 16 februari 2013 om

Toen Rafael Benítez werd aangesteld als interim-manager kende Fernando Torres even een opleving, maar inmiddels klinkt weer het oude liedje voor de aanvaller. De duurste speler ooit in de Premier League maakte maar een doelpunt in zijn laatste dertien wedstrijden en heeft met Demba Ba een extra concurrent gekregen. Torres loopt mokkend rond in Londen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Chelsea moet in de zomer afscheid nemen van Fernando Torres


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door elephantman)

Hij had ook al een flink prijskaartje toen hij van Atletico naar Liverpool ging. Daar heeft hij nooit last van gehad. Liverpool moest zelfs voor elke x-aantal goals nog een bedrag overmaken aan Atletico. Je zou zeggen dat hij dat ook als rem had moeten ervaren. Beetje onzin dit dus.

16 februari 2013 om 22:00

idd, in zijn laatste jaar ging het al veel minder. torres gevalletje owen, te vroeg gepiekt. wel jammer , toch jarenlang een gevreesde aanvaller , wereldwijd.

Jammer dat Torres niet goed uit de verf is gekomen bij Chelsea. Of dat ik wil dat Fernando weggaat en Abramovich een andere spits haalt? Ja, liever zie ik een ruil deal met Atletico Torres voor Falcao maar dan mag/moet Chelsea zeker weten een bedrag bij doen, omdat we allemaal wel weten dat Torres zeker geen 60 miljoen meer waard is.

Plus hoop ik dat ze Benitez weg doen vandaag of morgen wat doet hij het slecht bij chelsea zeg!

16 februari 2013 om 11:21

mijn god... chelsea ontslaat zn trainers al om de haverklap en nu moet rafa ook alweer weg?? is t misschien niet ns handig de trainer een kans te geven??? Zo ontzettend zwak om elke keer maar de trainer de schuld te geven.... als ik trainer was zou ik niet eens meer naar chelsea toe willen.. maar t ergste is nog dat er blijkbaar nog mensen rondlopen die het eens zijn met abramovich.... Ongelofelijk!!!!

16 februari 2013 om 11:38

Heb ik gezegd dat ik het eens was met Abramovich? Sterker nog ik ben het helemaal
niet eens met Abramovich, ik had Roberto Di Matteo gewoon trainer laten blijven, en als ik
moest kiezen voor een andere trainer dan had ik Benitez sowieso niet in mijn top 10 gehad van coaches die ik dan zou willen aanstellen als coach van Chelsea. Maar dat jij dan gelijk
suggereert dat ik het eens ben met Abramovich, zegt wel wat meer over jou dan over mij.

16 februari 2013 om 16:29

ok goed punt, desondanks heeft benitez nog geen kans gehad en om hem nu ook weer te ontslaan zou bizar zijn

16 februari 2013 om 17:24

Die Benitez heeft het echt niet goed zitten bij de supporters ook, helemaal geen slimme zet was dit die man zit daar gewoon niet op z'n plek..

Een soort Sulejmani dus !

Een terugkeer naar Spanje is het beste voor Torres !

16 februari 2013 om 13:28

Nah, Sulejmani kende maar 1 topseizoen. Fernanado was bij Liverpool en Atletico jarenlang van wereldniveau.

Fernando Torres is in vorm de beste spits van de wereld en 1 klasse beter dan Falcao Ibrahimovic Rooney Van Persie Cavani.
Maar helaas scoort hij bij Chelsea niet al te vaak maar ondanks dat speelt hij wel leuk.
En zijn de goals die hij maakt ontzettend belangrijk.
Fernando Torres goal tegen Barcelona
Fernando Torres goal tegen Bradford

16 februari 2013 om 10:00

Dat kan best wezen.. Maar als je de gemiddelde wedstrijd bij Chelsea ziet en je kent zijn voorgeschiedenis verder helemaal niet, dan zou je denken: "waarom hebben ze zo'n slechte spits?".
Echt ongelofelijk dat een speler het helemaal kwijt is.. Beetje a la Kluivert, die was ook een geweldenaar en later in zijn carrière totaal niet meer..

16 februari 2013 om 10:15

Torres speelt dit jaar juist helemaal niet meer goed. Vorig jaar scoorde die nauwelijks, maar hij speelde wel echt verdienstelijk. Dit jaar vliegen er wat meer goals in, maar hij speelt nu als een oma met reuma.

16 februari 2013 om 10:31

Torres speelt echt niet goed dit jaar. Veel van zijn acties mislukken en soms hij lijkt hij ook de basis kwijt, hij mist echt wel enorm veel controles, hij is echt vanalles kwijt precies. Die jongen heeft genoeg kansen gehad, kansen die beter aan andere spelers gegeven worden. Het begint tijd te worden dat Benitez Ba een kans geeft.

16 februari 2013 om 11:40

Die late goal van torres tegen barcelona was niet van cruciaal belang want chelsea zou al door gaan.

16 februari 2013 om 12:44

Ja maar Rooney, Rvp, Ibra, Falcao, Calvani in vorm, zijn een paar klasses beter dan Torres. Torres is nog nooit beter geweest dan Rooney of Ibra.

16 februari 2013 om 13:50

Torres in z'n Liverpool tijd en dan vooral seizoen 08-09 was zeker wel beter dan Rooney. Maar goed dat vind ik. Het is gewoon zielig voor die jongen hoe hij afgezakt is. Dat seizoen 08-09 krijg ik gewoon kippenvel van als ik eraan terug denk. Waar Liverpool met 86 punten volgens mij tweede werd, normaal altijd genoeg voor het kampioenschap. Helaas deden jullie het nog ietsje beter!

16 februari 2013 om 15:07

Leuk, maar het probleem is dat Torres al een geruime tijd niet in vorm is.
En hij speelt helemaal niet leuk, het is vaak niet om aan te zien: gemiste controles, loopacties die nergens op slaan, afwerken als een bejaarde.
En de goals die hij maakt zijn ontzettend belangrijk is natuurlijk een lekker subjectief gegeven, het gaat hier om de goals die hij niet maakt en de kansen die hij mist. Het is toch belachelijk dat hij mag blijven knoeien en een Lukaku ( 10 comp. goals vs Torres 7) uitgeleend wordt en Sturridge (3 goals in 4 matchen voor L'pool) verkocht moet worden.

Als je niet met de verwachtingen kunt omgaan ben je geen topspeler. Wel sneu voor Demba Ba dat hij gehaald is als wisselspeler voor Torres

16 februari 2013 om 11:41

Ik ben het volkomen met je eens maar dat komt denk ik omdat benitez ook spanjaard is en hij heeft torres ook laten scoren bij liverpool.

Ik zie hem graag terug gaan naar Spanje naar zijn oude liefde.
En dan zal het wel zo'n ruildeal worden Torres+courtois voor Falcao dat lijkt me een eerlijke deal
Torres is nog wel 35miljoen waard en Courtois zo'n 25 miljoen.
Ik hoop vooral dat Torres weer terug in bloedvorm komt en mee gaat naar het WK van 2014

16 februari 2013 om 12:38

35 miljoen voor Torres? Lol, nee. Ik zie niemand dat bedrag op tafel leggen voor hem, zelfs steenrijke Russische clubs niet. Iets met resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Als je nagaat dat een beest als Ibrahimovic, die op zijn 31ste nog altijd van onschatbare waarde is en de doelpunten aaneen rijgt voor 'slechts' 24 miljoen aan PSG verkocht is, dan is niemand zo gek 35 miljoen voor een flop te betalen. En sorry maar 25 (!) miljoen voor een keeper? Een jonge keeper zonder enig Champions League ervaring of echt bewezen diensten voor 25 miljoen van de hand doen? Ik zie een Barcelona dat uit nood nog wel betalen, maar het is een enorm hoog bedrag voor een keeper. Belangrijker punt is dat Chelsea Courtois niet zal willen verkopen. Hij is verhuurd om ervaring op te doen zodat hij op termijn Cech kan opvolgen. Aan geld geen gebrek bij Chelsea, daar hoeven ze hem niet voor te verkopen. Als Chelsea Falcao wil hebben zullen ze flink moeten betalen want Chelsea zal niet de enige geïnteresseerde zijn. Atletico Madrid heeft 40 miljoen betaald aan Porto, en ze zullen er zeker minstens 10 miljoen winst op willen maken, zeker vanwege de financiële situatie waarin ze zich verkeren.

16 februari 2013 om 12:55

Atletico heeft denk ik een niet al te beste financiële situatie, ik denk dat ze liever geld zien dan een ruil

16 februari 2013 om 14:21

Waarom zouden wij in godsnaam Courtois verkopen?

Ik heb samen met veel andere fans het vertrouwen allang opgegeven in Torres, hij is de oude allang niet meer en bij ons zal hij daar nooit komen. Wat nou prijskaartje, dat maakt helemaal niks uit. C.ronaldo was voor 80 million pond naar Real Madrid gegaan en doet het nu beter dan iedereen op de wereld. Wij hebben het beste middenveld van England met de beste playmakers die er zijn, Mata, Lampard, Hazard, Oscar en Moses. Als je dan niet weet te scoren dan hoor je zeker niet thuis. Ter vergelijking, Drogba had alleen Lampard en ( soms deco ) achter zich en hij scoorde altijd. Kijk hoeveel spelers Torres nu achter zich en weet bijna nooit te scoren. Ik in ieder geval vind dat Torres direct moet worden verkocht in de zomer.

16 februari 2013 om 10:19

doe nou niet of het een feest is als spits om met het trio hazard, oscar, mata achter je te spelen.
want zoveel bruikbare voorzetten hoef je van die gasten niet te verwachten.
die zijn voornamelijk met zichzelf bezig. lekker pingelen en met elkaar combineren. en als ze dan een keertje een bal op de spits spelen dan spelen ze hem zo in dat hij hem eigenlijk alleen maar terug kan geven.

het lot van torres bij chelsea ligt in handen van frank lampard.

hij heeft wel mooie passes hij moet achter de spits

Zo jammer, ondanks dat hij het nu redelijk goed deed is het gewoon niet meer de oude Torres, en nu word hij uitgelachen en verguisd door nagenoeg iedereen, iets dat deze man niet verdiend, ondanks zijn overstap naar Chelsea, die 60 miljoen heeft El Nino gewoon kapotgemaakt, ookal ging het de laatste tijd minder bij Liverpool, wat daarna volgde had niemand verwacht denk ik. Niets lukte en geen bal wou erin, wat hij ook probeerde, ik kon dat gewoon niet aanzien. De man die een tijd terug in één adem met Cristiano Ronaldo genoemd werd sukkelde nu alsof hij nog nooit tegen een bal getrapt had, de manier waarop hij bij Liverpool zijn verdedigers met geniaal positiespel en zijn geweldige techniek telkens te kijk zette, om vervolgens af te werken zoals een echte killer spits dat doet was gewoon verdwenen, je zag bij hem ook gewoon iets breken, je zag het telkens aan zijn kop die hij enkel nog maar ten gronde leek te kunnen richten. Ik denk dat voor deze superspits van weleer een warme thuiskomst in Madrid het enige is dat hem redden kan, en dus hoop ik dat dat er van komt, want ik wil deze spits terug zien schitteren en volgend jaar met Atleti zien schitteren in de CL.

Al was hij voor niks, het eerste anderhalf jaar waren gewoon slecht.
Goed dat hij zich dit seizoen heeft herpakt maar met de concurrentie van Ba denk ik dat hij zijn langste tijd bij chelsea heeft gehad.

Torres heeft indd goede middenvelders achter zich.
Maar niemand die een steekbal geeft of de bal op het juiste moment verstuurd
Ik zie hem vaak zat vrij staan en dan denk ik geef die bal aan Torres maar dan tikt de speler de bal naar de zijkant of houd um iets te lang vast.
Ik ben ervan overtuigd dat Torres er bij Manchester city Real Madrid of Barcelona er gewoon nog 25 per seizoen zou maken.
Met mooie voorzetten van de zijkant en steekpasses

16 februari 2013 om 15:12

Ach het bekende "hij krijgt geen passes". De twee vorige seizoenen was dat zowat het enige argument om hem te verdedigen maar nu heeft hij Oscar, Mata, Hazard en Lampard om hem te bedienen en het lukt nog niet. Trouwens let maar eens op zijn vrijlopen, vaak staat hij dan achter een man of in een kansloze positie.
En het is heus niet alleen zo bij Chelsea, bij Spanje, het land met de beste passing ter wereld maakt hij ook te weinig goals. 31 in 101 interlands en slechts 1 jaar meer dan 5 goals.

Ik vind het zo leuk dat iedereen Demba Ba in de spits wil die jongen mag de veters van Torres nog niet eens strikken als Torres 20% van zijn oude niveau haalt dan is hij al 3 klasses beter en in topvorm en 100% dan 12 klasses

16 februari 2013 om 14:24

Ba scoorde in zijn eerste wedstrijden meer dan Torres in zijn eerste seizoen. En daarbij speelt Ba gewoon een pak beter.

Torres heeft het vuur verloren. Eigenlijk al na zijn eerste seizoen bij Chelsea. Toen probeerde hij nog, maar nu geeft hij er echt geen reet meer om of hij nou scoort of niet. Zit gewoon lekker zijn zakken te vullen en pakt ondertussen het ene record na het andere met Spanje, pakte ook nog eens de CL met Chelsea. Ik denk niet dat Torres er van wakkerligt. Binnen tientallen jaren kijken ze terug naar zijn palmares en dan weten ze niet wat ze zien.

Zo kan je ook zeggen dat Zlatan een slechte voetballer is, als je hem alleen zou beoordelen op zijn tijd bij Barcelona, want toen schopte hij ook geen deuk in een pakje zachte boter. Het zou ook kunnen dat het spel dat Chelsea speelt niet geschikt is voor een type spits als Torres, net zoals het spel van Barcelona niet geschikt is voor Zlatan of Villa, terwijl dat ook gewoon geweldige spelers zijn. Het is te simpel om te zeggen dat het alleen aan Torres ligt.

16 februari 2013 om 11:40

Nee dat kan je niet echt zeggen, Ibra paste niet in het systeem van Barça omdat Messi plots niet meer vanaf de flank wou spelen, tot daar aan toe had Ibra altijd als diepe spits gefungeerd en hij scoorde zeer vaak, hij heeft bij Barcelona in totaal 21 goals gemaakt in een 35 wedstrijden, dat is meer dan 1 op 2, niet slecht lijkt me, dus geen deuk in een pakje zachte boter getrapt gaat hier niet op. Hij lag gewoon niet goed bij Barcelona, het is namelijk geen ik zwijg, ik volg, ik gehoorzaam speler, hij is de rebel van de klas, daarom is hij in mijn ogen ook zo goed.

16 februari 2013 om 12:38

Ibrahimovic was ook op negen niet goed genoeg. Ik begrijp niet waarom al die Italië-symphatisanten dat niet kunnen zien. Hij was een individualist in een geoliede machine, het paste niet. Hij liep niet slim, hij vertraagde het spel door niet direct goed af te spelen en hij heeft zo afschuwelijk veel grote kansen om zeep geholpen. Bij Barcelona in de spits kunnen zoveel spelers 21 doelpunten in 35 duels maken, het team creëert nou eenmaal kans na kans.

Sowieso ben je in het huidige voetbal een beetje beperkt als je als middenvelder of aanvaller zo aan je positie gebonden bent dat je niet kunt fungeren wanneer je iets moet uitwijken. Daarom waardeer ik Henry, Eto'o en Villa ook meer dan Zlatan, Die speelden ook goed terwijl ze niet op negen stonden en meer van de zijkant moesten komen (nog steeds als spits overigens).

Verschil tussen Zlatan en Torres is overigens wel dat Torres als vier jaar niet presteert en Zlatan na een zwak seizoen de draad weer oppakte bij een andere club. Zlatan is gewoon een topper hoor, maar presteerde bij Barcelona absoluut niet. In geen enkel opzicht. Productief was hij niet, efficiënt was hij niet en mee voetballend al helemaal niet.

16 februari 2013 om 12:45

Wat een onzin, zijn stats en spel waren wel degelijk goed genoeg voor Barça, dat hij er niet paste en thuishoorde klopt, de rest van jou reactie is gewoon incorrect.

16 februari 2013 om 12:53

Goed genoeg voor iemand die op negen met Xavi, Iniesta, Messi, Pedro en Alves mag spelen? Negentien doelpunten en negen assists in 41 duels (3036 speelminuten). Dit zijn de competitie, Champions League en Copa bij elkaar opgeteld. Nee, niet echt imponerend. Bovendien moet je niet alleen naar statistieken kijken. Zijn spel was bij vlagen om te janken, een beetje vergelijkbaar met Alexis vorig seizoen. Verschil is dat Alexis zich verbetert en dat Zlatan eigenlijk bijna iedere wedstrijd de slechtste man op het veld was (van Barça zijde).

16 februari 2013 om 12:57

Zeker niet slecht, gezien het feit dat hij er niet paste, in geen enkel opzicht. Maar goed ieder zijn mening.

Als die met Spanje speelt is Torres wel goed, del Bosque weet hoe hij Torres moet gebruiken.

16 februari 2013 om 15:13

31 goals in 101 wedstrijden en slechts 1 jaar meer dan 5 goals in interlands.
Voor een spits van het beste team ter wereld is dat belachelijk weinig.
Villa heeft er 53 in 86. Zowat elke andere spits (negredo, Soldado, Rodriguez) loopt ongeveer 1 op 2.

Schei toch uit, dat prijskaartje maakt niks uit dat was hij al wel gewend. Torres heeft gewoon de pech dat hij de verkeerde trainers om zich heen had en het systeem niet bij hem past. Die jongen die probeert duidelijk wel zn best te doen maar je ziet gewoon dat dit systeem van chelsea niet bij Torres past. En ja, op den duur gaat het wel aan je vreten als iedereen zeurt enzo.
Maar dat chelsea Benitez haalde door te denken dat Torres dan beter ging spelen dat is lachwekkend, Benitez speelt een tactiek wat helemaal niet past bij de chelsea spelers namelijk vandaar de magere resultaten.

Toen Torres bij Atletico speelde en ook in het begin bij Liverpool was hij ongrijpbaar. Supersnel op de lange en korte afstand, en ook het snelle anticiperen met zijn lichaam was fenomenaal. Toen was hij nog een stuk minder gespierd en geblokt als dat jij nu is. Het lijkt er m.i. Op dat hij teveel in het krachthonk heeft gezeten en daardoor zo geblokt is geworden dat hij zijn snelheid en zijn dynamiek kwijt is.

Torres was in zijn laatste jaar bij Liverpool al bar slecht, eigenlijk vanaf het WK al. Dat hoge prijskaartje heeft er niets mee te maken, hij is gewoon al bijna 3 jaar uit vorm ofzoiets.

Hij was dit jaar niet eens zo slecht bezig totdat ba werd gehaald. Hij scoorde niet veel nee maar speelde zeker niet slecht voor een paar wedstrijden achter elkaar

Begin al maar met de rode duimpjes maar ik ben van mening dat Torres zijn probleem grotendeels ligt aan de verkeerde spelers achter hem. Oscar, Mata en Hazard zijn nu niet het type spelers dat Torres perfect kan bedienen. De enige speler in Chelsea-loondienst die Torres terug naar een hoger niveau kan krijgen is imo De Bruyne. Voorts ben ik van mening dat Di Matteo daar de fout van is want hij heeft De Bruyne in de voorbereiding quasi geen kans gegeven om te laten zien waar hij toe in staat is. Wilmots heeft hetzelfde gedaan bij de Rode Duivels en is erachter gekomen dat, eens De Bruyne speelde, de ploeg ging draaien. Jammer genoeg denk ik niet dat de tandem De Bruyne-torres ooit op een voetbalveld te zien zal zijn aangezien men daar liever een team opstelt met namen dan een team dat effectief kan samenspelen De situatie Lampard is daar trouwens een perfect voorbeeld van. Onmisbaar voor Chelsea op dit moment maar wel langs de kant geschoven door Di Matteo. Hoe dom kan je als trainer zijn om je meest ervaren speler zo te verguizen?

Ik vind het nog steeds doodzonde dat hij Liverpool heeft verlaten. Het was dan niet een echte favoriet voor de titel, maar zonder Torres zijn ze dat helemaal niet. Als hij nou was gebleven en Liverpool deed nog een paar goede aankopen dan had ik ze weer wat kans gegeven.
Ik vind het ook echt jammer dat Liverpool zo ver weg is gezakt. Ze spelen nu Europa League, maar een ploeg als Liverpool hoort gewoon elk jaar in de Champions League te spelen en voor ht kampioensschap mee kunnen doen of in ieder geval strijden voor de eerste drie. Liverpool, een club met geschiedenis, een prachtig stadion met een geweldige aanhang hoort niet in de Europa League te zitten.

Yossi moet gewoon zijn mondje houden! Dit is de eerste keer dat hij volledige vertrouwen heeft? Wat voor onzin kraam jij nou uit man! RDM is immers de laan uitgestuurd en iedereen weet dat het niet opstellen van Torres tegen Juventus een van de redenen was zijn contract te laten ontbinden.torres moest gewoon altijd spelen van de clubleiding.

16 februari 2013 om 14:27

Hij zegt ook, "dit seizoen was het pas de eerste keer dat hij het volledige vertrouwen kreeg".

Hiermee bedoeld die dat Drogba was is en hij vanaf dan elke wedstrijd speelde. Drogba was vorig seizoen eerste spits, zeker in elke topmatch was er geen discussie Torres of Drogba

16 februari 2013 om 14:32

Echt niet hoor.. Vorig seizoen was Drogba vaak genoeg bankzitter onder Avb! Avb kon gewoon niet door een deur met Drogba, Lampard etc (de iconen). Vooral in de eerste seizoenshelft kreeg hij veel vertrouwen van Avb. Pas in de tweede seizoenshelft (onder Rdm) kreeg Drogba een echte basisplaats (een soort Benz - Higuain situatie was het, waar Drogba de belangrijkere wedstrijden ging spelen ja).

16 februari 2013 om 14:36

Drogba was gewoon een tijdje out in het begin van het seizoen en in Januari was er de Africa cup waardoor Torres veel speelde. Maar inderdaad zeker sinds de komst van Di Matteo werd er in elke belangrijke wedstrijd voor Drogba gekozen.

Ik vind dat dit wel een beetje klopt mensen dachten dat Torres aan de lopende band ging scoren door die 60miljoen die Chelsea betaalt heeft en ook omdat hij eerst bij Liverpool een killer was maargoed erg jammer dat het hem niet is gelukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool3418
3.Chelsea2610
Voor de complete stand: Premier League

381 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Josep Guardiola dringt erop aan dat Manchester City een bod van vijftig miljoen euro neerlegt bij Real Madrid voor Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren