'Het was mijn droom ooit in De Kuip te spelen zoals hij dat deed'

Zaterdag, 25 augustus 2012 om 11:50Daniel Cabot Kerkdijk

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Daryl Janmaat. De van sc Heerenveen overgekomen rechtsback treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Brett Emerton, een van de idolen uit zijn jeugd. "Toen ik vroeger met mijn vader veel naar Feyenoord ging kijken, liep hier Brett Emerton. Van hem was ik echt een groot fan", vertelt Janmaat in gesprek met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door ruudos)

Backs zijn inderdaad steeds belangrijker geworden.

Ze worden actief in het spel betrokken en er wordt zelfs van ze verwacht dat ze opstomen en een voorzet afleveren. Zeker omdat veel clubs met 'binnenspelers' voorin spelen. Aan de andere kant wordt ook verwacht dat ze verdedigend hun taak uitvoeren. Als back komt er dus wat meer bij kijken tegenwoordig.

Ik denk dat Janmaat voor Feyenoord een prima back is. Nederlands elftal lijkt mij te hoog gegrepen. Er zitten talentvollere jongens aan te komen en ook Vd Wiel is beter.

25 augustus 2012 om 12:08

Hoezo is het Nederlands elftal te hoog gegrepen, Janmaat is jong genoeg en heeft alle tijd om zich te ontwikkelen. Lijkt me raar om nu al vast te stellen dat het Nederlands elftal te hoog gegrepen is. En als je met talentvollere jongen bedoelt van Rhijn? Die vind ik echt niet beter, die heeft 10 wedstrijden bij Ajax in de basis gespeeld en is een zeer gehypte speler.

En vd Wiel? Is dat die verdediger die een goed jaar had maar daarna helemaal is ingezakt?

25 augustus 2012 om 12:22

Vdwiel speelde 2 jaar voor het wk de sterren v/d hemel, was een van de beste backs ter wereld... Na het WK is hij helemaal ingezakt
En van rhijn is niet gehypt. Speelt goed en was een van de beste talenten uit de jeugd! En aanvoerder van Jong Ajax.
Daar speelde hij centraal, maar is nu een soort omgebouwde back en soms weer centraal.
Ik vind janmaat een beetje gehypt worden door een bepaalde groep.

25 augustus 2012 om 12:47

Onzin, 1 goed seizoen in de Eredivisie maakt je niet een van de beste backs ter wereld, puur gehyped toentertijd door ajacieden.

Het WK was hij ook niet geweldig, herinner me nog dat voor het WK door iedereen werd geroepen hoe goed vd Wiel wel niet was en dat v Bronckhorst zijn beste tijd had gehad. Op het WK was het toch v Bronckhorst die continu opkwam en vd Wiel die hele tijd achterbleef.
vd Wiel beleefde puur een leuk WK omdat de rest van het team draaide, zelf had hij vrij weinig toegevoegd aan het Wk.

Van Rhijn is een groot talent, daar heb je gelijk in, maar het verschil tussen groot talent en een goede back is zeer groot.

Geen enkele speler hoort in oranje thuis wanneer ze nog niet eens een seizoen bij hun eigen club hebben gespeeld ongeacht of het een groot talent is of niet. Het talent moet eerst waargemaakt worden. Dit is in mijn ogen nog niet het geval bij van Rhijn net als dat het niet het geval is bij Strootman.

Janmaat speelt daarentegen al 4 jaar eredivisie, waarvan 3 jaar als basisklant bij Heerenveen. Qua leeftijd verschilt hij ook maar 2 jaar met van Rhijn. Op basis hiervan is hij veel verder dan van Rhijn.

Daarnaast is hij totaal niet overhyped, verre van zelfs. Hij is dit seizoen pas ter sprake gekomen omdat die positie zo zwak bezet is in Oranje. Dit zeg je puur omdat je voor Ajax bent en van Rhijn meteen wilt verdedigen.

25 augustus 2012 om 12:11

vd wiel beter dan jamaat? vd wiel valt na het WK al de hele tijd tegen! weet niet waar jij met je gedachten bent? ken je wel voor ajax zijn maar om je eigen spelert nou gelijk de voorkeur te geven?

mooi gezegd van Daryl
backs waren inderdaad ondergewaardeerd
maar echte helden gingen er staan
Heintze, Gerets, enz

Janmaat is een fantastische back met aanvallende impuls, ik hoop dat hij snel opgeroepen wordt voor het Nederlands elftal want ik vind hem beter dan Vdwiel en v, Rhijn.

25 augustus 2012 om 12:16

Mijn god...
Hoe kom je daar bij? Vd wiel speelde een aardige pot tegen AZ, verdedigend normaal maar aanvallend goed(wat je vaker bij backs ziet)
En van rhijn speelde gewoon goed tegen belgie... Ik zie daarom ook niet in waarom jij Janmaat daar eventueel hem als eerste keuze mee te nemen.
In mijn ogen heeft loui het meer op jonge jongens zoals van rhijn.
Niet dat janmaat met ze 23 jaar oud is.

Als van der Wiel in vorm is is hij beter dan Janmaat. Ik zie Janmaat niet het Nederlands elftal halen maar voor Feyenoord is hij zeker een goede rb

25 augustus 2012 om 12:51

En hoe lang moeten we nog wachten op Van der Wiel in vorm? Hij is nu al zo lang uit vorm dat men onderhand wel eens aan zijn kwaliteiten mag gaan twijfelen.

25 augustus 2012 om 13:01

Ja daar heb je gelijk in, persoonlijk vind ik van der Wiel ook niet sterk en hoop ik dat van Rhijn vaker als rechtsback komt te spelen.

Goede back met veel potentie.

Hij heeft al veel eredivisie ervaring, en kan zich bij Feyenoord nu ontwikkelen tot een bepalende speler. Verdedigend moet hij zich nog verbeteren, maar aanvallend brengt hij zeer veel diepte in het spel. Zou er niet gek van opkijken als hij spoedig wordt opgeroepen voor het Nederlands Elftal.

Vond Emerton nooit zo'n geweldenaar, ik zie hem zo nog al die corners altijd achter draaien..

25 augustus 2012 om 12:10

Wat een onzin.. Emerton was veruit de beste back in de Eredivisie. Wat een beer was dat zeg,...eén en al power, loopvermogen, kracht, snelheid en schotkracht. Zijn corners waren dan wel niet om over naar huis te schrijven, maar daar kun je hem niet op afrekenen.

25 augustus 2012 om 13:03

@kalou2005

Denk dat je enkele zeer goede backs (bijv Maxwell) aan het vergeten bent, want Emerton was een hardwerkende speler die erg goed in het toenmalige Feyenoord paste maar niet bovenmatig getalenteerd was. Dit blijkt ook wel uit het feit dat hij nooit door heeft kunnen groeien naar een niveau hoger als blackburn rovers.

Zou het misschien kunnen zijn dat jij in de tijd van Emerton bij Feyenoord een jonge supporter op tribune of voor tv was en door de verstreken tijd en goede herinneringen deze speler enigszins overschat?

edit: spelling

26 augustus 2012 om 14:30

Emerton was zeker een goede back. Zijn probleem was alleen dat hij zelf op het middenveld wilde spelen (wat bij Blackburn ook gebeurde) terwijl die als back veel beter tot zijn recht kwam door zijn loopvermogen.

Ik heb genoten van Janmaat zijn 3 jaar bij Heerenveen. Deze jongen heeft de toekomst en is klaar voor Oranje!

Prima back dit. Op dit moment zeker niet minder dan de (matige) backs die ik in Oranje zie. Een vd Wiel of ene vrhijn zijn ook nog lang niet toe aan dat niveau en ik heb Janmaat nog geen dingen zien doen die hem minder maken dan een van die eerder genoemden.
Het is nog vroeg om te oordelen, maar het zou me niets verbazen als hij na ene sterke fase wordt opgeroepen door Louis.

25 augustus 2012 om 12:29

Ik denk als je Janmaat en Van Rhijn wil vergelijken dan is Janmaat offensief sterker, hij komt vaak mee op heeft een redelijke voorzet en schiet waar het kan nog op doel ook.
Van Rhijn daar in tegen vind ik verdedigend toch wat meer talent hebben.
Is wat meedogenlozer en denk ook nog wel wat sneller.
In Nederland kijken we meestal eerst wat iemand aanvallend kan en daarna is het mooi meegenomen of dat die ook nog een beetje kan verdedigen.
Op termijn gaan deze 2 zeker uitvechten wie de back van het Nederlandselftal word.
Van de Wiel gaat straks transfervrij vertrekken en komt ergens bij een subtopper in Engeland of Spanje op de bank te zitten waar niemand hem nog serieus neemt.

25 augustus 2012 om 12:34

Op dit moment vind ik Janmaat beter.
Waar dit aan ligt? Ik denk dat Vd wiel eerst naar een (sub)topclub moet gaan voordat hij weer beter gaat spelen. Tot die tijd heeft hij denk ik het gevoel dat ie er toch al is. Jammer dat ie de mentale kracht niet heeft om na een teleurstelling (afgeketste transfer) zijn wk2010 niveau niet meer te halen. Maar haalt ie het in de toekomst wel, dan denk ik dat Janmaat een maatje te klein is voor Vd wiel. V Rijn die komt er nog wel, eerst maar eens 34 competitie duels afwerken.

25 augustus 2012 om 12:57

Jij snapt het itt tot sommigen die nu al roepen dat v Rhijn de toekomst van Oranje is. Ik ben zelf totaal niet gecharmeerd van vd Wiel, vind Janmaat veel meer power hebben, fysiek is het echt een beer. Daarnaast vind ik hem beter opkomen dan vd Wiel, vd Wiel vond ik vooral op het WK toch overschat.

Weet nog goed dat er vantevoren geroepen werd dat hij de meest dreigende back van Oranje zou zijn en dat v Bronckhorst afgeschreven was. Op het WK was hij juist degene die meer achter bleef en hooguit een balletje breed gaf.

V Rhijn moet nog maar eens zijn talent waarmaken voordat die genoemd mag worden als toekomstige back van Oranje. Ik bedoel maar, hoeveel spelers van de gouden Jong Oranje generatie uit 2006-2007 die 2x Europees kampioen werd spelen nu uberhaupt Eredivisie? Talent is een ding, het waar maken is het lastigste van allemaal.

Daarnaast is die jongen al 21 terwijl hij nog niet eens een heel seizoen heeft gespeeld in de Eredivisie terwijl Janmaat al sinds zijn 19e basisklant is geweest bij een sterke subtopper, maar het 1e jaar nog last had van blessureleed

Emerton was ook altijd mijn favoriete speler. Ik weet nog wel dat hij op een schandalige wijze de Uefa Cup finale miste, omdat hij tijd zou hebben gerekt, wat hij helemaal niet deed. Als hij trouwens een doelpunt maakte, was die altijd van grote schoonheid.

25 augustus 2012 om 12:50

Emerton met Bona Kalou was gewoon een top rechterflank. Ik hoop dat dit ook zo met Janmaat en Schaken kan gaan lopen. Het zijn wel ongeveer dezelfde type voetballers.

Snap werkelijks niets van het feit dat Janmaat in Oranje moet staan. Vergeleken met v.d Wiel is Janmaat nog een broekkie die bij Heerenveen niet altijd in de basis stond. Daarnaast is Janmaat nog nooit echt getest en zeker niet op Champions league niveau. Het feit dat Janmaat niet de overstap van Heerenveen naar bijv. een buitenlandse subtopper maakt zoals Bas Dost geeft toch wel aan dat nu de feyenoorders deze speler flink lijken te hypen.

Van de Wiel weggezakt? Hmmm....die jongen heeft bij Ajax altijd met twee vingers in zijn neus een heel goed nivo kunnen halen, maar hij is te lang gebleven. Toppers in wording moeten zich wekelijks kunnen meten met de besten. Geen uitdaging...geen motivatie en dan ....berusting. Dit is dodelijk voor
een topsporter. Als je dan ook nog iedereen om je heen ziet vertrekken....
Greg moet het dit seizoen laten zien anders loopt het niet goed af

Backs zijn (nog steeds) de meest onderschatte voetballers van het voetbalveld. Zonde! Want het zijn over het algemeen altijd goede voetballers.

Ik lach me dood als mensen serieus menen dat Janmaat beter is dan Van der Wiel. Ik durf er heel wat op te zetten dat het plafon van Gregory vele malen hoger ligt. Iedereen ziet dat het een toptalent is met de potentie om de absolute top te halen.

Dat hij even in een wat mindere fase verkeerde doet daar niets aan af. Die jongen heeft alles wat een moderne back moet hebben. Janmaat vind ik een vrij simpele draver, een domme kracht. Doet veel op fysiek en loopt als een kip zonder kop naar voren. Moet nog veel leren, en we zullen zien of hij het niveau van Feyenoord zal ontstijgen.

Van der Wiel gaat straks naar een club uit de top vijftien van Europa, geen twijfel over mogelijk. Ik denk dat het PSG zal worden, die zoeken nog een back en kunnen aan alle eisen voldoen.

Even een mindere fase? 2jaar lang?

janmaat is a good buy for feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

174 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren