Tweetal Nederlanders waarschijnlijk transfervrij na slecht nieuws FFA

Donderdag, 5 april 2012 om

Peter Jungschläger en Maceo Rigters moeten wellicht op zoek naar een nieuwe club. De twee Nederlanders staan onder contract bij Gold Coast United in Australië, maar die club heeft slecht nieuws gekregen van de nationale bond (FFA). De FFA brengt donderdag naar buiten dat het te weinig draagvlak voor Gold Coast United ziet om nog een seizoen mee te doen in de Hyundai A-League. Het seizoen 2012/13 zal dan ook van start gaan zonder die club.

/

Gold Coast United werd in 2008 opgericht en mocht zich melden voor het seizoen 2009/10 in Australië. Met spelers als Jason Culina en Bas van den Brink aan boord werd het debuutjaar in de hoogste afdeling afgesloten met een fraaie derde plaats. Het seizoen erop eindigde Gold Coast als vierde in de rangschikking. Afgelopen seizoen ging het veel minder en finishte de club troosteloos onderaan.

Het seizoen voor Gold Coast eindigde eind maart, maar aan het nieuwe mag men niet deelnemen. “De FFA is bitter teleurgesteld dat de club er niet in geslaagd is een markt aan te boren voor voetbal, de laatste drie jaren”, laat de bond weten in een statement. “De beslissing die wij vandaag nemen is direct te wijten aan de organisatie achter de club, die te weinig moeite heeft gedaan een community op te bouwen en een clubcultuur.”

“Ons mandaat is bedoeld om het goede in de sport te behouden en dit besluit is het enige juiste, om ervoor te zorgen dat we een duurzame competitie blijven houden”, aldus de bond. Mogelijk blijft het jeugdteam van Gold Coast United wel behouden. Jungschläger had net zijn eerste seizoen achter de rug en speelde 22 duels voor de club; Rigters kwam ook tot zoveel wedstrijden en maakte vier goals. Nu hun club niet door mag spelen, worden zij waarschijnlijk transfervrij. Hetzelfde geldt voor Rutger Worm van Melbourne Heart: hij mag met nog vijf andere spelers vertrekken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door castanza)

Rigters; wat is die naar beneden gezakt zeg.
Europees kampioen met Jong Oranje en toen gelijk naar Blackburn Rovers, verhuurd aan Willem II en speelde nu dus in Australië.
Weer een talent die te vroeg is weggegaan naar Engeland, hij had beter in Nederland kunnen blijven.

5 april 2012 om 14:48

Rigters is nooit echt een super talent geweest hoor, als hij toen niet voor Engeland koos was die kans er sowieso nooit meer gekomen.

5 april 2012 om 14:52

Klopt, hij was geen super talent, maar wat zou er zijn gebeurd als hij in Nederland bleef?
Dan zou hij nu misschien spelen in de top van de eredivisie; Feyenoord of Az bijvoorbeeld.
Of hij speelde nu nog steeds bij Nac.
Dat is toch veel beter dan een beetje wegrotten in Australië.

5 april 2012 om 15:13

Rigters is financieel onafhankelijk, iets wat maar zeer de vraag zou zijn geweest als hij in Nederland was gebleven. Zoals al aangegeven, het was geen supertalent. Als je in Engeland geen speeltijd krijgt, zorg je er als goede prof in ieder geval voor dat je fit blijft, mocht er een kans komen. Gezien het gewicht van Rigters toen hij naar Willem II kwam, heeft hij dit niet gedaan. Zegt toch aardig wat over zijn instelling dus vraag me af hoe ver hij zelfs in Nederland gekomen was.

Wegrotten in Australie? Ik raad je aan er eens op vakantie te gaan en dan met name in Gold Coast en omgeving. Uitstekende plek om 'weg te rotten'.

5 april 2012 om 16:26

top van eredivisie? je overschat die man nu echt teveel
hij zou gewoon bij de graafschap spelen als ie geluk had. Poepon speelt daar en die is gewoon veel beter bij Maceo.

Bij nac was ie ook een drama. Lijkt dat mensen dat vergeten zijn.

5 april 2012 om 17:40

Ik zou voor de helft van z'n salaris nog wel willen 'wegrotten' in Australië, het is namelijk een fantastisch land, en hij speelde daar alles, dus hoezo wegrotten?

Rigters, duidelijk een speler die erg goed was in zijn leeftijdscategorie, door de verkeerde clubkeuze (lees: geld), heeft hij zich niet door kunnen ontwikkelen, en beland dus in Australië.

5 april 2012 om 14:50

Als hij bij NAC was gebleven weet je ook niet wat zijn carrière had gebracht. Hij scoorde wel tijdens dat EK met Jong Oranje, maar ook toen zag je al dat het een beperkte voetballer was.

Niet verkeerd toch, paar jaartjes je geld verdienen in australië met een potje voetbal..ik wil wel ruilen hoor

Laat Rigters nou eens een voorbeeld zijn voor alle jonge voetballers in Nederland.
Hij heeft voor het geld gekozen bij Blackburn. Heeft daar vast een mooi bedrag ontvangen maar hij verdiend straks helemaal niks meer. Als je dan toch voor het geld kiest, blijf dan in Nederland, ontwikkel je en maak daarna een mooie stap naar een buitenlandse club.

Dan eindig je met een veel zwaardere portemonnee.

Raar, je richt een nieuwe club op en de voetbalbond verwacht dat je binnen 3 jaar een community en clubcultuur hebt opgebouwd. Nou ken ik de lokale cultuur van het land niet zo, maar in Nederland zou het generaties duren voor je een clubcultuur en community voor elkaar hebt.

5 april 2012 om 19:51

Het gaat om de intentie die je als club toont. Dus ga je naar scholen om de jeugd aan het sporten te krijgen, ga je naar ziekenhuizen voor charity doeleinden, dat soort dingen. Een voetbalclub heeft meer (sociale) functies dan alleen maar een sportclub. En zeker in Australie, waar clubs een subsidie ontvangen van de overheid en dus weten dat dit soort dingen van ze verwacht wordt. Als je die dan niet doet, lijkt het me logisch dat het een keer ophoudt...

We kunnen allemaal wel schijnheilig zijn, maar als ik een voetballer was geweest die niet echt in de europese top of subtop was gekomen, dan had ik ook lekker voor het geld gekozen. Zeg nou eerlijk alsbje moeten kiezen:

1. Bij en club als noem eens wat, nac, rkc of nec voetballen voor een redelijk salaris.br 2. Lekker bij een club spelen waarin je juist een vd betere in je competitie bent en dan onafhankelijk van geld voetballen.

Ik had het dan wel geweten. Dan had ik wel lekker in qatar, amerika of weet ik veel waar het zonnig is en waar ik veel geld verdiend had gevoetbalt. Prima toch? Je voetbalt je lekker onafhankelijk met je hobby ipv elke dag keihard te trainen voor de middenmoot in nederland tegen een schamel salaris.

Kan De Graafschap meteen Jungslager weer terughalen. Dat vond ik vorig seizoen een van de betere spelers op het middenveld en zo´n type speler hebben we wederom hard nodig in plaats van die kansloze houthakkers van een Meijer en een Rose. Rigters zou ook wel een aanwist kunnen zijn, maar dan moet ie wel voor die tijd een abonnementje Basic Fit nemen.

Jammer om dit te lezen over Gold Coast United. Ik ben benieuwd of Rigters dan weer naar Nederland komt om hier te spelen of nog een club vind buiten Nederland.. Vond hem niet overtuigen in zijn periodes in Nederland, in Australië heb ik hem niet zo gevolgd dus weet niet of hij het redelijk heeft gedaan.

Peter Jungschläger zou ik graag zien terugkeren bij De Graafschap, vond het daar altijd een nuttige speler die meestal wel een voldoende scoorde! Rutger Worm is nog jong, denk dat hij in Nederland bij een club die tegen degradatie speelt prima wat kan toevoegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Gold Coast United


5 fans
Selectie
SpelersPositieW
Z. GuyAanvaller196
S. SmithAanvaller154
S. SmeltzAanvaller1414
A. MunfordKeeper220
B. ReevesAanvaller101
H. ListerVerdediger80
J. BruggyVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Gold Coast United.

Nederland
0 fans
36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren