Lieve harde kern

Maandag, 19 september 2011 om 19:44 door feye88

Lieve harde kern,

Bedankt dat jullie zo begaan zijn met het wel en wee van de mooiste club van Nederland. Ja, het was de afgelopen jaren een enorme puinhoop. Ja, Eric Gudde en zijn kornuiten hebben er een grote bende van gemaakt. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten en ook ik geloofde lange tijd dat de algemeen directeur maar beter uit Rotterdam-Zuid kon vertrekken.

Ik wil jullie bedanken voor het openen van mijn ogen. Dankzij jullie ben ik van mening veranderd! Gudde hoeft helemaal niet weg; echt niet! De beste man heeft gewoon wat fouten gemaakt. Maar weet je, volgens mij heeft hij daar zelf genoeg berouw van. Hij werkt zich zijn spreekwoordelijke billen uit de naad om Feyenoord er weer bovenop te helpen. En dat doet hij niet alleen. Het voltallige bestuur én de directie zijn dag en nacht bezig om van Feyenoord weer een topclub te maken.

Nu ik er over nadenk, zijn er nog maar een paar mensen die de vooruitgang van onze club bemoeilijken. Jullie! Wie bestormt het Maasgebouw nou op die manier? Dat doe je toch niet? De politie moest nota bene wapens trekken om jullie tegen te houden. Door die deur in te rammen bezorgen jullie Feyenoord een slechte naam. De politie denkt zelfs al aan het verbieden van wedstrijden. Is dat de manier waarop jullie denken je doel te bereiken?

Ik snap dat er grote frustraties bestaan over het gevoerde beleid van de afgelopen jaren. Ik snap dat de afgelopen jaren belachelijk waren en totaal niet Feyenoord-waardig. Ik snap dat, als je week in week uit naar zulke wedstrijden moet kijken, je niet bepaald vrolijk wordt van je club. Maar juist daarom is het Legioen zo geweldig. Die slikken hun trots in en gaan gewoon weer naar de volgende wedstrijd. Dat wil niet zeggen dat je niet mag protesteren, maar geweld is nooit de oplossing.

Nou beginnen die mooie tijden net aan te breken en zijn jullie nog steeds aan het mokken over het verleden. Stop alsjeblieft met die ongein. Geniet gewoon van de overdreven passeerbewegingen van Jerson Cabral, de solide defensie of de jonge en tevens zeer talentvolle John Guidetti. Het is nog niet te laat! Jullie verdienen ook een tweede kans, net als onze vriend en algemeen directeur Eric Gudde. Ga volgende week naar Alkmaar, lach die supporters daar uit met hun klappertjes, neem een kaas mee voor je vriendin en hang een spandoek op in het stadion met daarop de tekst: 'Gudde, sorry jongen, maar nou Kein geloel, fussbal spielen!'

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 5700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door vak--p)

Snap die actie ook niet helemaal.de knvb geeft aan dat Feyemoord hard op weg is naar cat.2,staat in de top en dan de boel slopen.pfffffffffff.

Tja het is echt niet te geloven hoe het is gegaan. Hopen dat het nu alleen maar verbeterd en dat we in de toekomst van deze hooligans af zijn...

Off: alle Feyenoord fans(niet fans zijn ook welkom) moeten eventjes die petitie tekenen op http://www.petities24.com/steunenfeyenoord.
Dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - Agovv zal de petitie overhandigd worden in de Kuip tegen het geweld en als steun aan Feyenoord.

tegen allemaal, hij is al 18000 keer getekend en alle handtekeningen tellen mee! Laat zien dat dit niet kan en steun Feyenoord en toon dat jij tegen dit soort actie's bent!

Ik ben nu heel benieuwd wat er gaat gebeuren. Dit had veel erger af kunnen lopen.

On: toen ik de titel zag moest ik het tog even lezen, mooie opbouw en de boodschap is natuurlijk duidelijk !

maar kommen op deze acties van de suporters geen sancies te staan van de knvb want als bij voorbeeld bij roda een paar biertjes het veld op werden gegooit kregen ze een boete van 5000 euro en als het nog een keer gebeurden 1 wetstrijd zonder publiek op de west tribunnen en ik zou het heel raar vinden als een grooter club niet word gestraft voor het gedrag van hun suporters

19 september 2011 om 21:32

Dit was geen actie binnen het veld. De actie vond plaats buiten het stadion en niet tijdens de wedstrijd. Het is een intern iets. De Knvb heeft er niet heel veel mee te maken omdat de club alleen zelf gedupeerd werd.

20 september 2011 om 21:36

oke dan

Leuke, grappige Doch serieuze column.. leuke schrijfstijl!!

en absoluut 100% waar wat je typt en leuk gebracht..

De mensen waar je het over hebt zijn geen supporters of fans. Dat zijn mensen die denken dat ze het beste voor hebben met de club maar zonder het zelf te beseffen de grond in stampen.
Die mensen zijn juist verantwoordelijk voor de imagoschade die de club lijdt, en dat is in mijn ogen erger dan negatieve sportieve resultaten.
Bijna alle fans van het legioen zullen goede supporters zijn denk ik, met een aantal fanatiekelingen, maar die horen er ook bij. Ik hoop dat deze gasten hard gestraft worden.

20 september 2011 om 08:53

Ik bedacht naderhand inderdaad nog waarom ze denken het recht te hebben zichzelf 'kern' te noemen. Ze zijn namelijkniet de kern van Feyenoord.. zelfs niet van de supporters...

20 september 2011 om 11:08

De echte kern heeft het beste met Feyenoord voor. Deze gasten niet. Ze mogen van mijn part meer respect tonen voor Blokland (toch?) en de andere investeerders.
Zonder hen zal Feyenoord niet zo goed bezig zijn als nu. Sterker nog, ze zouden hun licentie zijn kwijt geraakt.

Je hebt voor 100% gelijk natuurlijk. Meer valt er niet over te zeggen. Goede CE! Echte Feyenoorders waarderen dit

Donder op met je moraalridder-gedrag. Je snapt er niets van. Je noemt ons geen echte supporters? Wij zijn echtere supporters dan jij en je kindervak-vriendjes ooit zullen worden.

20 september 2011 om 11:32

Dus jij keurt het gebeuren van afgelopen weekend goed?
Je bent supporter van het team of niet.
Een supporter hoort zich niet te bemoeien met het bestuur, maar mag natuurlijk wel zijn mening geven.
Dit is geen moraalridder gedrag, maar het uiten van iemand die vind dat anderen zijn club kapot aan het maken zijn.

20 september 2011 om 14:17

Inmiddels de politie gewezen op deze reactie van Noordzijde. Is wel achter te komen in welk hol dit heerschap zich thuis houdt.
Is op z'n minst een symphatisant, wellicht nog meer.

20 september 2011 om 15:17

Maak je niet druk om zo'n ventje die thuis op z'n slaapkamertje het stoere ventje uithangt. Zonde van je energie.

20 september 2011 om 15:26

@sjaakc

Ik ben het enerzijds wel eens met je reactie, maar anderzijds vind ik dat al die honderdduizenden echte Feyenoord supporters maar eens wat tegenwicht moeten gaan bieden aan die paar imbeciele misdadige oproerkraaiers.

Als de politie via IP adres of emailadres achter zo'n mannetje aankan, hebben ze wellicht er weer een of meerdere van die 50 gevonden.

Eenvoudig gezegd: "het is genoeg nu, het moet voor eens en voor altijd afgelopen zijn".

Als ik daar, op welke manier dan ook, een steentje aan bij kan dragen, zal ik dat zeker niet laten.

22 september 2011 om 11:12

In de oorlog is het wel duidelijk dat jij een verrader zou zijn..

brr, klikken is niet netjes. En dit heeft niets te maken met of het nou goed te praten is of niet.

22 september 2011 om 12:09

@andresiniesta

Je hebt gelijk. Als je buurman overhoop geschoten wordt en je hebt gezien wie het gedaan heeft, moet je dat vooral niet melden, want dan klik je.

Ik heb hier al veel onzin reacties gezien op dit forum, maar dit slaat tot nu toe alles. Als er een prijs was voor de domste, dan had je die nu binnen.

Ik rubriceer dit zelfs als zo dom dat ik op jou niet verder reageer, daar stop ik geen energie in.

20 september 2011 om 15:19

Ja je bent inderdaad een echte supporter, een echte held als je jezelf zo voor lul zet bij het maasgebouw. Ga lekker spullen kapot trappen en blijf vooral weg uit het stadion, jou soort hebben wij niet nodig in de maatschappij.

17 jaar en doet hier alsof hij de stoere die hard is van Feyenoord, lazer een end op man prutser.

20 september 2011 om 15:20

Zoist.

20 september 2011 om 15:22

Journalist van het schoolsufferdje, meer zal het niet zijn, hahaha.

20 september 2011 om 16:35

Vertel eens Noordzijde, wat maakt jou een ´echtere´ supporter dan iemand die in een kindervak zit? Probeer mij dat nu eens in grote mensen taal uit te leggen.

Ik kijk uit naar je reactie.

20 september 2011 om 17:55

Het feit dat er in mijn geval elk seizoen honderden euro's doorheen gaan om mijn cluppie te zien spelen. Ondanks het feit dat het de afgelopen jaren klote ging, wij waren er altijd. Ik zal de enigszins denigrerende ondertoon in jouw bericht maar negeren, immers weet jij niet mijn achtergrond of opleiding. Maar laat duidelijk zijn dat wij niet dom zijn. Natuurlijk lopen er doorgesnoven skinheads rond, daar heb ook ik geen goed woord voor over. Maar wij zijn geen, zoals de media de menigte probeert te laten geloven, criminelen die alleen komen om te rellen. Wij geven verdomd veel om deze club en het doet ons pijn aan de ogen om te zien dat passanten als Gudde en Van Well deze club naar de filistijnen helpen met hun wanbeleid.

21 september 2011 om 00:16

Noordzijde, het feit dat jij misschien meer geld en tijd te besteden hebt aan wedstrijd bezoek maakt jouw niet perse een 'echtere' supporter. Met je reactie kom je over alsof de afgelopen jaren de Kuip leeg was, op de harde kern vakken na. Dan is mijn vraag aan jou; Waarom was het stadion tegen de Graafschap vol ondanks dat de 'echte' supporters buiten herrie aan het schoppen waren? Als die zogenaamde kindervakken altijd leeg waren had Feyenoord beduidend minder inkomsten en daar zou jouw seizoenskaart niks aan kunnen veranderen.

Verder leken de jongens die het gebouw in probeerden te komen niet echt onder de indruk van de getrokken wapens, vindt je dat soms normaal? Je zou je eens moeten inbeelden wat er was gebeurd als die deuren en ramen het hadden begeven. Dan hadden de agenten het recht om schoten te lossen en dan zou Feyenoord al helemáál negatief in het nieuws komen.

Ik snap niet dat je als supporter, het wanbestuur probeert te verjagen met wangedrag. Als je ze zo graag weg wilt hebben kom je met een handtekeningen actie of iets dergelijks in plaats van dit criminelen gedrag.

21 september 2011 om 11:15

'deze club naar de filistijnen helpen'

gelukkig heeft geweld enkel een positief effect....

rot lekker op uit de kuip en ga ergens anders rotzooi trappen. jullie maken de club kapot, niet de bestuurders!

22 september 2011 om 11:15

Volkomen mee eens dat dit niet de oplossing is, voor welke club dan ook. Maar roepen dat het niet uitmaakt hoeveel geld je er aan uit geeft en wat je er allemaal voor laat vind ik echt onzin. Er mag best wat extra krediet zijn voor de mensen die er altijd zijn en niet alleen als het weer even goed gaat.

En een handtekeningen actie? Serieus, denk je nou echt dat zoiets ook maar enigszins werkt?

20 september 2011 om 17:24

Ben jij zon figuur dan die het nodig vind om dit soort acties te ondernemen? dan ben je geen echte supporter dan ben je gewoon een crimineel en moet je ook zo beoordeeld worden. Echte supporters reageren niet zo. Daarnaast getuigd het van 0.0 intelligentie én opvoeding als je denkt je dit soort acties te kunnen permiteren. Gedraag je gewoon en conformeer je aan de in Nederland geldende gedragsnormen.

20 september 2011 om 17:25

@noordzijde, omdat je een sjaaltje van Feyenoord op je kamer hebt hangen? Of omdat je jezelf een grote knul vindt als je met je vriendjes onschuldige mensen aanvalt. Groei op en wordt een vent man.

20 september 2011 om 17:28

@noordzijde

Ongeacht de discusie of de prostmars door de echte Feyenoorders werd gehouden of juist degene die uit zijn op ranzaken als rellen , kun je misschien dan uitleg geven vanuit jou standpunt ? De motieven zijn voor veel mensen niet duidelijk, evenals de voorgeschiedenis.

20 september 2011 om 18:01

Het motief achter het protest was duidelijk. Al tijden kloppen wij aan de deur bij Feyenoord, we hebben aangeboden te helpen. De SC (sportclub Feyenoord) ligt niet voor niets al tijden overhoop met dit bestuur. Aan tafel met de Gemeente R'dam omtrent het nieuwe stadion kregen onze beleidsbepalers onderling ruzie over wie nou wel en wie nou geen autoriteit bezat in het onderwerp. Dit, en tal van andere punten, is voor ons de reden om nu duidelijk te zeggen: tot hier en niet verder!

Natuurlijk had het niet zo uit de hand mogen lopen. Feit is wel dat wij wederom (!) dusdanig geprovoceerd zijn door club en politie dat het toch wel uit de hand is gelopen. Feit is dat de politie de looproute aanpaste zodat wij langs het Maasgebouw kwamen. In de verhitte toestand waarin een hoop mensen zich verkeerden helemaal fout. Dat is als een rode lap zwaaien voor een stier.

Daarnaast werd er door medewerkers van Feyenoord direct geroepen: 'schiet, schiet, schiet!'. Het is algemeen bekend dat medewerkers van Feyenoord niet gescreend worden op woonplaats en clubvoorkeur. Er zijn er genoeg die een hekel hebben aan Feyenoord.

En van mij mogen jullie mijn reacties best melden bij de politie. Ik ben een die-hard Feyenoord-supporter die opkomt voor zijn rechten en zijn club. Is dat verboden? Dan ben ik schuldig, sorry.

21 september 2011 om 10:39

@noordzijde

Dank voor je duidelijk onderbouwde toelichting! (en dit is serieus)

Ik ben zelf Ajacied, maar zie niets liever dan een Feyenoord als grootste concurrent om de prijzen. Daarom ben ik ook zo blij dat het voetbaltechnische gedeelte in ieder geval lijkt te kloppen. Ook het financiële gedeelte lijkt langzaam de juiste kant op te gaan, alleen het heeft natuurlijk wel tijd nodig.

Ik snap juist daarom ook echt niet dat dit nu weer is gebeurd. Geef mensen de tijd, het is niet zo eenvoudig om een BVO te leiden dat blijkt wel over de gehele wereld. En bovendien, wie zegt dat wat jullie willen en roepen wel de oplossing is? Als jullie echt zo volwassen zijn en begaan met jullie mooie club, dan had dit Nooit mogen gebeuren. Nu het wel is gebeurd tonen jullie in mijn ogen een brevet van onvermogen. Ook al werden jullie geprovoceerd, laat dan zien dat jullie echt verstandig zijn en dat het dus geen kwaad ka met jullie om tafel te gaan zitten. Nu zit die deur natuurlijk weer potdicht.

22 september 2011 om 12:37

Noordzijde,

Je zegt dat je heel veel geld in de club pompt maar zonder het te weten kosten mannetjes zoals jij eigenlijk heel veel geld. Ze moeten namelijk honderden camera's op hangen en politie regelen om jou en je vrienden van de harde kern in toom te houden. Dat kost Feyenoord dus veel meer dan jij ooit terug geeft!

Alles wat jij doet werkt averechts en hier blijkt ook maar weer waarom er elke keer geweld uitbreekt. Jij hebt een zeer kort lontje en problemen met agressiviteit. Je begint namelijk meteen te schelden tegen de auteur die net als jij het beste met Feyenoord voor heeft. Waarschijnlijk begin je mij ook uit te schelden als je dit leest omdat je de waarheid niet onder ogen wil zien.

Feyenoord zit in de problemen door jongens zoals jij. In een oorlog zijn er alleen maar verliezers. Diplomatisch kan je dit ontwijken en toch beseffen jullie niet dat jullie diplomatisch niet meer serieus genomen worden omdat zodra je je zin niet krijgt mensen moeten rennen voor hun leven. Als jullie invloed willen uitoefenen op het bestuur van Feyenoord is er maar één manier en dit is niet geweld.

Ik heb respect voor de echte fans die de club steunen door dik en dun en hun gerespecteerde stem laten horen. Die Feyenoord eventueel storen door vreedzame protesten of petities online. Ik heb echter nul respect voor relschoppers en agressievelingen die aangezweept door de groep helemaal door het lint gaan. Thuis zijn het vaak de aardigste mensen maar onder invloed van alcohol, drugs en door de groepsdruk krijg je dit soort taferelen. Zij zijn de term 'fan' niet waard.

Jij bent de term 'fan' niet waard. Je kost meer dan dat je hebt geïnvesteerd en je respecteert de mensen die bloeden voor de club totaal niet.

Jij bent onkruid, zeer lastig te verwijderen uit een mooie volksclub zoals Feyenoord, een wereldclub zoals Feyenoord.

20 september 2011 om 19:40

kindervak-vriendjes? Ik wil niet heel veel zeggen, maar je bent zelf 17. En ondanks het feit dat het de afgelopen jaren klote ging was jij er altijd? Vanaf je 12e al bij de 'harde kern'?
Beetje respectloze reactie van je.

Verder prima stuk! Ben het in grote mate met je eens, Gudde heeft veel fouten gemaakt, maar hij lijkt nu zijn draai gevonden te hebben en zal zijn fouten zeker niet nog eens maken. Deze man moet Feyenoord gewoon laten zitten ondanks zijn blunders in het verleden. Met Gudde weet je in ieder geval zeker dat het nooit meer zo slecht word als het was, hij leert tenminste van zijn fouten.

Hele goede CE. Goed inhoudelijk maar ook tekstueel.

Vind het nogal een goedkope column eigenlijk. Duidelijk natuurlijk dat dit geweld niet kan.
Maar is geweld de enige reden dat je vind dat Gudde moet blijven? Je geeft namelijk aan dat je eerst nog wel geloofde dat hij weg moest, maar sinds zaterdag dus ineens niet meer?

Verder zijn er zat punten/ redenen om de voltallige directie en RvC de deur te wijzen.
Zal er geen knip en plakwerk van andere sites van maken, maar het feit dat er bij Feyenoord meer dan 100 lease auto's voor het personeel zijn die ook nog een jaarlijks(!!!!!!!!) geruild worden voor nieuwe getuigd wat mij betreft niet van het goed leiden van een organisatie, laat staan een organisatie die aan het eind van dit seizoen 43 miljoen (min de centen die tot nu toe opgehaald zijn) schuld ingelopen moet hebben.
Wat nou goed bezig?

heel erg goed stuk met een goede boodschap
5 sterren

het zijn alleen maar mee lopers.. echte hooligans vechten met hooligans die ook willen vechten
maar echte hooligans slopen de boel niet.. dus niet alles over 1kam scheren..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Fenerbahçe wil Jerome Boateng op huurbasis overnemen van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren