Sneijder had bij oorspronkelijke regels Gouden Bal gewonnen

Dinsdag, 11 januari 2011 om

Wesley Sneijder heeft pech dat de regels bij de Gouden Bal-verkiezing inmiddels al een tijdje zijn aangepast. Aanvankelijk kozen enkel door France Football aangewezen journalisten een winnaar en wanneer dit nu nog steeds zou zijn, had Sneijder de verkiezing gewonnen, zo weet Het Nieuwsblad. De 150 journalisten die stemden vonden de Nederlander de beste.

/

Sneijder kreeg van de pers 7,70 procent van de stemmen en scoorde daarmee beter dan Andrès Iniesta (7,53%) en Xavi (5,96%). De Argentijn Lionel Messi, winnaar van de Gouden bal, werd door de journalisten met 4,38 procent slechts op de vierde plaats gezet. De coaches en aanvoerders van de 208 bij de FIFA aangesloten landen mochten echter ook stemmen en zorgden voor een andere uitslag.

Messi kreeg 9,72 procent van de coaches en 8,55 procent van de captains achter zich. In de eindafrekening gaf dat 22,65 procent voor Messi, 17,36 voor Iniesta, 16,48 voor Xavi en 14,48 voor Sneijder. De Utrechter wilde van teleurstelling echter niets weten: “Het is voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste als ik op deze wijze doorga'', sprak hij strijdbaar. Sneijder kreeg wel een plekje in het wereldelftal van het jaar.


Poll

Lionel Messi is de juiste winnaar


39 reacties (laatste reactie door _Ajax_Real_)

Ja dat is zuur voor Sneijder, ik vond ook wel dat hij het verdiende.
Volgend jaar beter!

11 januari 2011 om 07:51

Het is gewoon moeilijk te vergelijken. Of sneijder het verdiende? Ja, maar Messi heeft vorig jaar bijna elke wedstrijd dat hij speelde gescoord. Dat is toch ook wat waard.

11 januari 2011 om 09:58

@harmjan1983: Maar dan had je dat jaar ervoor Janko volgens mij wel uit kunnen roepen want die had toen ook een geweldig gemiddelde. Deze prijs gaat over beste speler van 2010 en daarbij telt nu eenmaal meer dan alleen doelpunten.

Je ziet hieruit wel dat journalisten wel gewoon kijken naar wie het beste gepresteerd heeft over een heel jaar in de verschillende competities en dat de spelers en coaches toch lichtelijk een voorkeur hebben voor een speler. Want bij journalisten eindigde Messi gewoon 4de (wat in mijn ogen ook hoorde) simpelweg omdat het Wk gewoon het zwaarst telt en hij daar niets heeft laten zien.

11 januari 2011 om 11:18

Alleen speelde Janko ergens in Oostenrijk en Messi in de Primera División en de Champions League. Nogal een verschil.

11 januari 2011 om 15:42

Je was me net voor, tenminste ik lees het nu pas dus kan ook at iets langer zijn.

On: Sneijder heeft het buitengewoon goed gedaan, echt een super jaar gedraaid, ik denk alleen dat hij dit niet meer gaat evenaren totdat hij weer herenigd word met Mourinho.

Wat mij trouwens verbaasde is het feit dat in de peilingen ook iniesta boven Xavi eindigd.

Nja ik vind Messi wel completer als Sneijder, maar Sneijder heeft een beter jaar gehad qua prestaties.

11 januari 2011 om 09:55

Inderdaad. Ik vind Messi beter dan Sneijder, ook al zijn ze niet met elkaar te vergelijken, maar de prestaties van Sneijder bij inter zullen niet snel geëvenaard worden. Ja, misschien wel door Messi zelf dit jaar, maar hij kan niet spreken over een goed jaar voor Argentinie.

11 januari 2011 om 11:22

Alleen met het Nederlands elftal heeft Sneijder het beter gedaan.
Maar de prestaties van Sneijder bij Inter zullen niet snel geevenaard worden, is dat zo?
Messi heeft namelijk al alles gewonnen wat er maar te winnen viel in 1 seizoen(2009), dat heeft Sneijder niet kunnen evenaren aangezien ze de Europese Supercup verloren aan A. Madrid.
Ik vind toch dat een coach en spelers meer verstand hebben van voetbal dan journalisten.opeens houden we van journalisten als het natuurlijk in ons(sneijders) voordeel is.
Tuurlijk zitten er absoluut goed journalisten bij (oud voetballers) , maar ze zijn niet in de meerderheid.niet te vergeten de belangen die een journalist heeft .
Als als als......

Het is dus niet eens een 'close call' gezien deze verschillen. Die verbazen mij wel enigszins.

als het dus een objectieve keuze zou zijn geweest had Sneijder gewonnen. Nu mogen coaches en aanvoerders ook kiezen en wordt het allemaal wat subjectiever m.i. Al met al is Messi natuurlijk wel de beste voetballer van de wereld kwa talent maar over 2010 en met name ook de wk in beschouwing nemende had ik Xavi of Sneijder een betere keuze gevonden,

11 januari 2011 om 08:03

inderdaad, want journalisten zijn objectief..

11 januari 2011 om 08:08

denk eerlijk gezegd dat journalisten iets objektiever zijn dan mn spelers die toch vaak stemmen op een ploegmaat of iemand die ze goed kennen of sympatiek vinden. Dat is ook wel te begrijpen. Neem aan dat jij niet op Sneijder had gekozen aangezien je RvP fan bent?

11 januari 2011 om 08:58

huh, dat snap ik niet. als je fan van RvP bent waarom zou je dan niet op sneijder stemmen?

OT: tja, qua voetballende kwaliteiten heeft messi terecht gewonnen, alleen ik had hem aan Xavi gegeven. hij is toch de motor van Barca en Spanje.
maar hoe belangrijk iemand is geweest voor zijn team en als je kijkt naar de prijzen, dan verdiend sneijder hem het meest.

mijn volgorde:
1.xavi
2.sneijder
3.messi

11 januari 2011 om 10:55

Rvp-db-zz, ja, een stuk objectiever. Natuurlijk zijn er wel een paar landen met journalisten die niet heel objectief zijn(kameroen, Uruguay, maar het kan ook zo zijn dat ze die echt het best vonden), maar nu heb je bijvoorbeeld aanvoerders die op hun ploeggenoten stemmen(vermaelen op Fabregas, Fabregas had geen superseizoen en was al helemaal niet beste speler van 2010, Van Bommel die stemt op Schweinsteiger terwijl hij ook het niet helemaal 100% verdiend zou hebben in vergelijking met spelers als Sneijder en Xavi, die het nu dus ook niet hebben gekregen).

Maar wat ik me nou afvraag, Sneijder is niet op de shortlist gezet. Hij kon dus niet meer winnen. Hier blijkt dus dat de journalisten gewoon op hem konden stemmen. Stel nou dat hij de meerderheid kreeg, had hij dan ook de Gouden Bal gewonnen? Want ik dacht dat men door die shortlist niet meer mocht stemmen op Sneijder als Gouden Bal winnaar. Weet iemand meer?

11 januari 2011 om 07:46

De shortlist is pas opgemaakt nadat iedereen gestemd had dus het maakt niet uit. Journalisten hebben wel een objectievere kijk dan coaches en spelers, dus Sneijder kan zich gewoon morele winnaar noemen imo!

nog maar eens proficiat aan Messi, zonder twijfel de beste individuele speler van 2010! Ploegprestaties maken blijkbaar weinig uit in deze verkiezing en eigenlijk zou het zo moeten zijn. Anders zouden ze er het gouden elftal van moeten maken.

Natuurlijk hoeven die journalisten niet te voetballen tegen Messi. Maar dat de coaches en aanvoerders voor Messi kiezen begrijp ik. Ik zou als coach echt gek worden van Messi. Op het WK vond ik hem ook niet zo slecht als sommigen beweren. Hij had een matige team en een matige bondscoach. Hij speelde ook op een andere positie. Het allermooiste van Messi vind ik eigenlijk niet het prachtige voetbal dat hij speelt, maar de lol en het plezier dat hij nog steeds bij het spel uitstraalt, echt geweldig om naar te kijken.

Niet meer dan een voetnoot in de sportgeschiedenis. Wij als Nederlanders onthouden het wel, de rest van de wereld is dit bericht morgen vergeten.

Sneijder heeft gewoon pech!
Pech dat Messi, Iniesta en Xavi bestaan :-)
Goeie voetballer, goed inzicht, mooooie traptechniek, vervelend mannetje (wesley).
Bescheiden mannetje, intuïtieve voetballer van een andere planeet (leo)

sneijder is lang niet so belangrijk voor inter als messi voor barca!
De Nederlander die na van Basten de Gouden bal had moeten winnen is Dennis Bergkamp!
Sneijder heeft misschien wel meer prijzen gewonnen, maar qua techniek, inzicht, karakter, uitstraling komt hij komt niet eens 1.000.000 km in de buurt van Bergkamp!

Dat inter vorig jaar alles had gewonnen heeft 60 procent te maken met mourinho, en 40 met de hele selectie van inter.

Dus geheel terecht dat sneijder de gouden bal niet heeft gewonnen.

Een team kun je niet in je eentje dragen.
Sneijder heeft gewoon als team beter gespeeld!
Maar het gaat hier gewoon om de beste voetballer, dus laten we eerlijk zijn dat is gewoon Messi.

Had het hem natuurlijk gegund, 2e was terecht geweest!

de prestaties van sneijder waren beter, maar we kunnen niet zeggen dat hij beter heeft gevoetbald dan messi. het gaat hier om de beste voetballer van het jaar 2010.
als iemand mij zou vragen wie de beste voetballer van de wereld is, dan zegt bijna iedereen, messi. dus ook in 2010.
we moeten ons afvragen op basis van welke prestaties iemand deze prijs wint. als het gaat om de beste voetballer van de wereld tot nu toe, is het messi. als het gaat om prestaties alleen, dan had het sneijder moeten zijn. als het gaat om de bepalende factor, wordt het al lastig kiezen maar dan zou ik tussen sneijder en xavi hebben gekozen. als al deze 3 gecombineerd worden, dan denk ik dat de meeste punten toch voor messi zijn.
toch is het zuur voor sneijder, want hij had t verdiend en xavi ook, dus wat maakt het allemaal uit. het blijft een lastige discussie en het blijft lastig kiezen. ieder heeft zo zijn mening over de voetballers.

Toch leuk om te horen voor Sneijder, lijkt me. Ook vrij logisch dat dit de uitslag was geweest, aangezien het journaille objectief oordeelt. Nu moet Sneijder, zodra hij weer fit is, de draad van vorig seizoen oppakken en gewoon zijn best doen om dit jaar weer op het podium te staan.

Ik denk zelf dat Messi wereldwijd wordt begeerd door mensen, terwijl Sneijder dit in mindere mate heeft. Dus als een voetballer uit india of uit bolivia mag stemmen zal hij eerder aan messi denken dan aan Sneijder. Simpel weg omdat sneijder in dit soort landen minder bekend is!

Ik vind dit wel komisch eigenlijk! Niet voor Sneijder voor hem is dit nieuws vooral zuur denk ik...

Voor ons op VZ is dit wel grappig. Ik denk dat er wel 20 nieuwsberichten zijn geweest waar de voor en tegenstanders van Sneijder heel heftig discussieerden waarom hij wel of niet de Gouden Bal moest krijgen. Het grappige is dat er heel vaak vergeleken werd met andere jaren en dat op basis daarvan, dus op basis van zn prijzen, Sneijder tot winnaar werd uitgeroepen. Achteraf blijkt dus ook dat dit waar was als de journalisten alleen hadden mogen stemmen.

Dus aan iedereen die hier veel te veel gediscussieerd heeft, jullie hadden allebei gelijk!

Opzich heeft Sneijder een betere jaar gehad dan Messi. Maar ik ben het ook wel met ''reallover'' eens. Messi is ook meer bekender dan Sneijder hoewel Sneijder eigenlijk wel beter was vond ik dan. Arjen Robben deed het ook aardig trouwens.

Sjonge jonge ik vind dit bericht toch azijn zuur.. Houd toch eens op; het is al lang bekend dat de regels niet meer zo zijn als toen. So get over it! Achteraf is alle vormen van 'als' makkelijk.. ''als van Basten in 92 die penalty wél erin schoot'' -> zo ken ik er nog wel een paar..

Overigens vind ik het alles zeggend dat journalisten voornamelijk kijken naar 'resultaat' - op zich niets mis mee, maar wat heb ik aan een spits als Squilachi (spelling?) die in 1990 2e beste van de wereld werd? Wees nou 's eerlijk. In dat opzicht is het toch wel mooi dat mensen uit 'het vak' bewoordelen wat je doet. Het feit dat Eto'o en Zlatan Messi niet in hun top 3 hadden, beaamt wat journalisten zeggen. Maar blijkbaar zijn er meer 'vak-experts' die Messi's werk wel belonen.

Sneijder, geen top3 - klaar. Over en uit, basta.
(live with it)

Wat weet een journalist nou vergeleken met een coach of een speler die tegen Messi heeft moeten voetballen?

Journalisten staren zich blind op prijzen en scores terwijl spelers en coaches puur naar de individuele kwaliteiten en impact van een speler kijken

En waarom alleen Franse journalisten? Er zouden internationale topjournalisten erbij betrokken moeten worden.

Wat Sneijder zegt dat hij hier niet voor de laatste keer staat is natuurlijk kul. Sneijder zal nooit zo'n prestatie evenaren terwijl Messi iedere jaar minstens op de shortlist zal komen staan.

11 januari 2011 om 11:20

Er staat 'door France Football aangewezen journalisten', dus ik denk dat zij gewoon in elk land een bekende journalist kiezen.

Persoonlijk vind ik het wel goed dat deze 'nieuwe' prijs coaches, spelers en journalisten combineert. Dan krijg je toch een wat algemener beeld, en ik denk uiteindelijk een beter beeld.

11 januari 2011 om 13:17

Het grappige is dat Sneijder dit jaar niet niet meer, niet beter maar ook niet slechter speelt dan vorig seizoen, het verschil is alleen dat Inter niet wint. Sneijder zal nooit meer in aanmerking komen voor deze prijs, het mag zelfs een wonder zijn als hij nog op de shortlist komt.

11 januari 2011 om 13:29

Haha inderdaad Hij heeft eerder kans om twee keer de Post Code Loterij Kanjer te winnen.

Moet je nagaan als hij het was geworden..dan zou hij aan zijn zoontje en kleinkinderen kunnen vertellen dat hij ooit de beste voetballer ter wereld was terwijl er een Messi en C Ronaldo etc.. rondliepen

Te zot voor woorden gewoon

Volgens mij gaat de goudenbal om het wie de beste voetballer was afgelopen seizoen, en niet wie de meeste beslissend was..? Met alle respect voor Sneijder maar hij is zeker niet de beste voetballer van 2010, misschien wel in het begin van het seizoen meest beslissend, maar een jaar heeft nog een half jaar en daar is/was hij ook nergens te bekennen.. Dat Messi het niet heeft kunnen waarmaken tijdens het Wk heeft ook te maken met het systeem en team genoten van het Argentijnse team

Messi is en blijft voorlopig (wanneer hij gewoon zo door gaat ) de beste voetballer... en mijn klein kinderen zullen jaloers zijn dat wij hem hebben mogen zien voetballen.

Ja met de oude regels ja. Als, als, als... Als de leden van voetbalzone door Ff waren uitgekozen als stemgerechtigden dan zou Sneijder hem ook winnen en als de leden dan de Fc Bayern forum waren aangewezen als stemgerechtigden dan zou de prijs naar Muller of Schweini gaan.

De verkiezing is veel objectiever op deze manier. Nu stemmen er echt veel meer kenners dan ervoor. Sommige Voetbaljournalisten hebben namelijk ook het denkniveau van een stoeptegel.

Dan is het maar goed dat de prijs verandert is want als Sneijder had gewonnen was het wel heel ongeloofwaardig geweest.

Sneijder vergelijken met Messi is net als een fiat panda vergelijken met een ferrari.
Tuurlijk wint Messi van Sneijder. Met alleen prijzen kom je er niet. Anders hadden Xavi en Iniesta ook wel gewonnen met een wk. Als je aan de beste voetballer denkt, dan zijn het er op dit moment 2:

L. Messi en C. Ronaldo!!!!!!

Dit is hoe de vork in de steel zit. Sneijder had op zijn Minst!!! bij de laatste 3 moeten zijn klaar uit.

Cl winnen en assist geven in kwartfinale. Doelpunt en assist in een halve finale en Assist in de finale.
Landskampioen
Coppa Italia
Italiaanse Supercup
WK tot de finale gekomen
WK gedeeld topscoorder.

Wat moet je nog meer doen om in iedergeval tot de laatste 3 te komen? Of gewoon simpel de gouden bal winnen? Doelpunten draait het blijkbaar om...

Echt belachelijk het had van die 3 aan Xavi gegeven zoals elke persoon met een beetje goede kijk op het voetbal zou doen. Wat deed Iniesta daar? Echt ongelofelijk.

Dit is egt rot voor sneijder in zijn 1ste seizon al meteen Landskampioen , Coppa italia . Cl , wk finale alles en wat heeft iniesta nouw weer gedaan oke in doelpunt in de finale is wel van goud waard maar in de primera divison en cl was hij er niet bij hij was gebleseerd ... ik zou zegge sneijder 1ste 2de xavi 3de messi

Sneijder zou echt een terechte winnaar zijn geweest. Hij heeft vorig jaar, op het WK na, alles gewonnen. En de WK finale halen is een prestatie opzich. Ik snapte ook niet waarom hij niet genomineerd was. Het zou wel erg zuur voor hem zijn als hij dit leest. Is wel erg jammer dat je volgens de oude regelig zou hebben gewonnen. Maar Messi is een terechte winnaar, de beste speler ter wereld en van wereldbelang voor Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren