Sinterklaas kapoentje!

Dinsdag, 30 november 2010 om 10:01 door Suurbier

Beste Sint en Piet..

Dit jaar vraag ik om een middenvelder in mijn schoen,
Beste Sint, kunt u er een van een meter negentig doen?
Want al jaren op rij staan er jongetjes op het veld,
Prijzen pakken we niet, de lengte is waar het knelt.
Och och, goedheilig man, gun mij toch een plezier,
En haal alstublieft die reus naar hier!
Want anders vrees ik toch opnieuw weer,
Wederom geen kampioenschap, net als de vorige keer..


Dit rijmpje spookt al geruime tijd door mijn gedachten. Voor als u het niet begrijpt, het gaat over het middenveld van Ajax. Genietend lees ik altijd hoe ons middenveld word geprezen door supporters van mijn geliefde club. Een schoffelaartje uit de oude doos, in de persoon van een Eyong Enoh. En Demy de Zeeuw is de vedette die aanvallend menig kind om een handtekening heeft doen vragen. Vaak worden deze twee voetballers ondersteund door een Rasmus Lindgren. Deze behoort tot een exclusieve categorie. Qua inzicht en techniek is hij duidelijk de betere van eerstgenoemden. Echter heeft hij zijn speelwijze aangepast. Vergelijk het aantal kaarten eens met de jaren voorheen en je zult zien wat voor voetballer het nu is geworden. Nood breekt wet zal ik maar zeggen, want voor de positie van spelmaker kwam de Zweed te kort.

Maar wat is er dan mis met het middenveld? En dan komt de aap uit de mouw meneer Nikolaas. Want menig voetballiefhebber zal weten dat als een keeper het spel hervat met een uittrap de bal negen van de tien keer op het middenveld zal belanden. En daar verliest het miniatuur middenveld van Ajax de strijd. Ik heb er een hele poos op gelet, het is ongelooflijk grappig dat enkel het centrale duo fatsoenlijk kan koppen. Siem de Jong reken ik niet mee omdat die de laatste tijd amper in het spel betrokken is. Back to the point, dit komt omdat het middenveld lengte te kort komt. De enige speler die groot genoeg is om in principe alle kopduels te winnen speelt bij de reserves. Want deze komt snelheid, techniek en weet ik het allemaal tekort. Met andere woorden: het middenveld functioneert niet naar behoren.

En juist daarom zou ik toch graag een extra middenvelder erbij willen zien. Het is al bijna winterstop, en dat betekent dat de transfercarrousel op gang komt. De clubkas bestaat voornamelijk uit vliegjes maar dat geeft niet. Een goede speler is niet altijd duur. Je moet ze echter wel weten te vinden. En daar heeft u namelijk een Piet voor, Sinterklaas. Namelijk Piet de Visser (prachtige naam wat betreft zijn beroep). Meneer de Visser is namelijk een meesterscout. In mijn optiek kunnen er niet veel scouts aan de expertise van deze bejaarde man tippen. Bij de concurrent in Eindhoven hebben ze er een geweldige buitenspeler aan te danken. Deze Hongaar heeft ook mij doen overtuigen van zijn kwaliteiten, zoals het keiharde schot, de uitgekiende vrije trap en de mooie passeerbeweging. Echter gaat het mij erom dat deze jongen voor een PSV koos. Terwijl de financiële situatie bij Ajax toch rooskleuriger is. Maar u weet vast ook wel dat PSV de laatste jaren zich beter heeft geprofileerd als Ajax, als het om buitenlandse spelers gaat.

Echter weet ik dat Piet niet staat te springen om voor Ajax te werken. Niet met de nadruk op Ajax, maar Piet is het een beetje zat. Zijn beroep is ten schande gezet door louche figuren die handenvol spelers meenemen uit het buitenland. Als er ééntje slaagt is het al goed, wat er met die anderen gebeurd is hun zaak niet. Gelukkig weet ik ook dat Pietje een vriend is van meneer Johan Cruijff. U weet wel, die wil zo graag de boel hervormen bij Ajax. Het gezicht terug geven, waarin ik hem vol in steun. Daarom moet dit een taak worden van Cruijff. Vakbekwame mensen aanstellen zoals de Visser, die hun beroep begrijpen en het tot in de puntjes beheersen. Alleen zo krijg ik mijn schoen gevuld met een middenvelder die later in het shirtje prijkt van een Europese topper. Maar die eerst de Eredivisie weer aan naam laat winnen, door wederom een topper op de velden te hebben.

Dus Sinterklaas, ik hoop dat u deze brief ontvangt. Samen met de wortel voor u paard. Laat deze alstublieft lezen aan uw overbuurman daar in Spanje, zijn naam is Jopie. Die kan u het nummer van Piet wel geven. En dan kan ik hopelijk mijn cadeautje krijgen, dankjewel Sint en ik blijf tot en met de vijfde vrolijk zingen!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door LiverpoolFC*)

Leuk bedacht deze Clubexpert.
Je hebt volkomen gelijk, we hebben inderdaad een middenvelder nodig die lengte heeft, maar daarnaast ook nog gewoon een goede voetballer is.
Met Enoh of Lindgren in de verdedigende rol, de middenvelder uit jou schoen () centraal en Demy in de aanvallende rol.
Zou wel top zijn als Piet de Visser kwam scouten voor Ajax!

Als de sint je een cadeautje geeft, dan denkt hij niet aan zijn geld. Maar ja, als de Sint van de Boog is dan kan je hem zo chanteren.

Middenvelders in overvloed. Er moeten er eens een groot aantal weg, voordat we een nieuwe kunnen halen. Heb Eriksen liever centraal (en niet op links) samen met Enoh en de Zeeuw. De Zeeuw is dit jaar minder maar de Jong raakt helemaal geen pepernoot. En Lodeiro, die bestaat ook nog. Is danwel geblesseerd, maar als een groot aantal leuke clubs achter hem aan zitten en hij basisspeler was bij Uruguay, dan moet hij er ook wel wat van kunnen.

aardige clubexpert. in leuke vorm gegoten en daarom 4 sterretjes waard

Je inleiding vind ik ontzettend leuk gevonden en je maakt gelijk duidelijk waar je het over wilt hebben. Vervolgens ga je hier 2 alinea's op door, het aantrekken van een middenvelder. Maar dan gaat het ineens over over het aantrekken van Piet de Visser, niet de middenvelder. Hierdoor doe je in mijn ogen je prachtige inleiding teniet.

Je insteek blijf ik origineel vinden en niet zoals alle andere stukken over Ajax. Het stuk leest lekker weg maar is niet perfect daarom geef ik je 4 sterren.

Goed stuk Suurbier, niet zo goed als de vorige, maar weer een degelijk stuk van jou hand. Ik mis soms hier en daar een leesteken, maar dat doet niets af aan je verhaal, waar ik het inhoudelijk volledig mee eens ben. Goed gedaan!

Suubier,

Je bewijst hierbij een echte aanwinst te zijn voor de clubexpert redactie! Jouw stukken zijn altijd leuk om te lezen, deze ook weer!

In mijn ogen is dit stuk niet helemaal perfect. Ik vind het onderwerp (het middenveld van Ajax) een ingetrapte deur, maar je beargumenteert het goed doordat er lengte nodig is op het middenveld en ik heb dat nog niemand zien zeggen hier op voetbalzone. Sterk, krachtig, snel, en dus lengte, dat zijn denk ik de elementen die de ideale middenvelder van Ajax nodig hebben.

Wederom goed stuk Suurbier! Keep on good work!

Tsja, ben toch bang dat er eerst een zootje middenvelders moet vertrekken voordat Ajax geld gaat trekken voor nog een middenvelder. Tainio/sno mogen eerst vertrekken van mij..daarna staat er in mijn ogen al een opvolger klaar die tevens voldoende lengte heeft...vervolgens een team bouwen met ervaring (vermeer, Braafheid, Alderweireld), Talent (boilesen) snelheid (jozefzoon), Lengte (suk, Bonevacia), Creativiteit (sneijder, Eriksen), kortom: Jeugd! En Frank de Boer aan het roer!

Vermeer
Blind
Boilesen
Alderweireld
Braafheid
RSneijder
Bonevacia
Eriksen
Jozefzoon
Suk
Ozbiliz
1 december 2010 om 18:55

Dit vind ik gewoon om te lachen. Je hebt alleen maar talenten opgesteld en Braafheid. Wat een onzin. Alsof Ajax of welk ander team dan ook ooit zo een prijs kan pakken. Daarnaast, zijn al deze talenten goed genoeg? Ik hoor iedereen wel Rodney Sneijder roepen, maar 95 procent heeft deze jongen nog nooit zien spelen. Hij is 19 geloof ik en is nog niet gedebuteerd. Suk is al gigantisch door de mand gevallen en verder heb je denk ik de eerste 11 spelers van Jong Ajax die in je op kwamen op gesteld. Zelfs in 95 waren er nog een Blind en Rijkaard. In de jaren 70 liepen er routiniers en bij Barcelona nu lopen er routiniers. Het kan nooit dat er 9 jeugdspelers uit 1(!!!) lichting gaan spelen en doorbreken.

On: Leuk stuk! Ajax mist gewoon een bikkel die als leider op het middenveld op staat. Dat gedicht is een leuk creatief intro!

Bedankt iedereen!
Ik zou graag op iedereen persoonlijk reageren, ben alleen wat ziek dus ik heb er de tijd niet echt voor. Kwam even inloggen om te kijken of dit stuk was goedgekeurd toen ik hem opeens zag staan op de frontpage

30 november 2010 om 17:25

Kan je dan juist niet de hele dag thuis achter de computer, haha?
Iig sterkte!

Over het stuk: is zo'n beetje alles al gezegd.
Weer origineel, weer goede schrijfstijl, weer duidelijk mening, in de tijd van het jaar (altijd leuk, actualiteit!)

Verdiende 5*

30 november 2010 om 19:55

Haha eigenlijk wel, maar ik ben vandaag zelfs daar gewoon te zwak/slap voor. Slaap al de hele dag Maar bedankt!

orgineel stuk, leuk bedacht
goede onderbouwing en leuk begin

5 sterren

Haha heel leuk bedacht. Zou er nooit op zijn gekomen. Leuk verteld en vrijwel geen spellingsfouten.
Five stars mate.

Inderdaad, leuk en origineel.
Van mij krijg je de volle en verdiende 4 sterren.

Ik vind het leuk bedacht, vooral die intro. Best knap dat je dat bedenkt. Verder een leuk stuk om te lezen en het is ook van goede lengte.

Leuke clubexpert, met een leuke opbouw en ik zie, mits er een aantal middenvelders vertrekken, er ook een kern van waarheid in. Vier sterretjes XD

Na het lezen van deze clubexpert beste suurbier
dacht ik ik post een reactie in dichtvorm zie hier
Niet de lengte van het middenveld is ons probleem
Maar positiespel spelen want dat kan er geen een
Enoh kan ballen afpakken als een van de besten
Opbouwend blijft die alleen elke bal verpesten
Lindgren doet dat dan ietsjes beter dan Enoh
al vinden nog steeds te veel ballen hun Waterloo
Demy de Zeeuw is dan nog de beste van al
is helaas sinds het WK al een probleemgeval
Nee, best suurbier sint hoeft ons geen reus te schenken
Doe maar een middenvelder die snel kan handelen en denken
Een schakelspeler die tussen verdediging en aanval speelt
Kijk maar naar Xavi dat is een schoolvoorbeeld.
Waren Enoh,de Zeeuw en Lindgren maar half zo goed
Dan zal ik niet meer klagen en houd ik mij zoet.


Edit: 4 sterren voor de goede schrijfstijl, het bedenken van het orginele gedicht, hadden er 5 kunnen zijn als ik het met je eens was geweest, ik vind niet de lengte maar het voetballende vermogen het probleem.

30 november 2010 om 23:30

Haha, hele mooie reactie. Jammer genoeg kan ik jou geen 5 sterren geven.

30 november 2010 om 23:33

haha dat hoeft ook niet! misschien is het probleem wel beiden, lengte en positiespel. Maar als je zorgt dat je goed positiespel kan spelen, heb je de lange bal niet meer nodig natuurlijk.

30 november 2010 om 23:48

Dat is het ook wanneer het om een platform gaat buiten de Eredivisie. Kijk ik zie het Ajax middenveld gelijk of wie weet zullen insiders wel beweren dat ze de mindere zijn van een Twente-middenveld of het middenveld van Psv. De laatste paar seizoenen zijn er echter vaak kostbare punten verspeeld tegen een Roda JC, of een Sparta of zelfs een Excelsior. Terwijl niemand kan ontkennen dat het Ajax middenveld op z'n zachtst gezegd superieur is aan het van Roda, Sparta of Excelsior. Toch is daar de strijd verloren, mede doordat de eerste bal niet gewonnen werd. In wedstrijden tegen teams die een voordeel hebben in de lengte zijn we constant bezig de tweede bal te veroveren. Juist daarom blinken jongens als Enoh uit, dat is hun specialiteit. Wanneer Ajax echter de eerste bal kan veroveren is er meteen minder druk op o.a. de verdediging.

Het is een beetje een warrige reactie maar ik hoop dat je het begrijpt.
@ in het algemeen
Ook ik weet dat er eerst wat spelers zullen moeten vertrekken alvorens er een extra speler kan worden aangetrokken. Daarom betrek ik ook Sinterklaas in het verhaal, ik hoop zeg maar op een cadeautje.

1 december 2010 om 22:05

Haha, geinige post Ehmnummer9! Vind dit artikel niet zozeer baanbrekend, maar wel erg origineel.

Ik ben het totaal eens met je antwoord, maar niet helemaal met je beredenering.

Met backs als Anita en Vd Wiel heb je natuurlijk al twee spelers zonder lengte, dus daar zou je ook lengte neer kunnen zetten.

Ik ben het met je eens dat we een type breker a la Yaya Toure nodig hebben(en dan te bedenken dat hij ook nog heel goed kan voetballen). Eigenlijk een Enoh maar dan 20 cm groter, want Enoh kan goed ballen afpakken, niet voetballen, maar mist de pure lengte.

Maar ik denk dat het belangrijker is om een middenvelder te halen die het spel verdeelt(een echte 'nummer 10', want er zit totaal geen voetbal in en dat wordt er met een reus ook niet beter op).

Dus ik pleit voor een driemans middenveld met een breker van 1.90, een spelverdeler die zich al enigszins bewezen heeft en Eriksen die zich daar heerlijk aan kan optrekken. Met Enoh en De Zeeuw, De Jong heb je redelijke vervangers op de bank. Deze mogen, naast Lindgren, eventueel een nieuwe club zoeken.

Ik denk dat Ehmnummer9 de vinger (deels) op de zere plek legt in dit geval. Het probleem ligt niet eens zozeer aan de lengte van de middenvelders. Het is dat de bal van achteruit direct naar voren wordt gerost in de hoop dat Suarez en El Hamdaoui er iets leuks mee doen. Het middenveld wordt gewoon compleet overgeslagen en het enige waar de middenvelders spierpijn hebben de volgende dag is het de nek. Zij kunnen enkel omhoog kijken hoe de bal weer eens over het middenveld wordt geschoten.
Hierdoor krijgen de middenvelders niet eens de kans om bij te sluiten. En als het middenveld al naar voren loopt om bij te sluiten zijn Suarez of El Hamdaoui de bal helaas al weer kwijt. Dan sta je alweer met je rug naar je eigen goal en dan moeten ze omdraaien. Zo kom je eigenlijk altijd een aantal mensen te kort.
Wat ik dit jaar op mijn lijstje heb staan is een trainer die het positiespel weer terug brengt bij Ajax. En dan maakt het mij niet uit of het met buitenspelers is of niet. Er moet in ieder geval weer gevoetbald worden.

Leuk stuk zeg, weinig op aan te merken! Dat gedicht is ook leuk bedacht. Hopelijk komt de Sint ook ff langs Rotterdam.

Leuk stuk het is een beetje anders dan de meeste anderen er origineel 5 sterren voor je originaliteit

Leuk en orgineel stuk, had ook ooit het idee een CE in rijmvorm te doen, maar dat kan dus ook wel weer de ijskast in

Lijkt me trouwens een zeer sterke combinatie: Cruijff en De Visser, beiden met een gigantisch netwerk en De Visser die hengelt naar alle toekomstige talentjes.

Maar lengte is niet een probleem, natuurlijk kun je op fysiek gebied wedstrijden winnen, maar het voetbal moet toch de doorslag geven, vooral bij een club als Ajax. Kijk na het middenveld van Barcelona, dat spreekt voor zich. En Engelaar heeft wel lengte maar echt fysiek sterk is hij niet, dan heb ik liever een kleiner iemand die fysiek zijn mannetje staat (cannavaro is ook niet zo'n reus, maar toch een gerespecteerde verdediger)

haha vooral die inleiding maakt het hem!

5 sterren off course!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren