Mourinho: ‘Hoeveel clubs kunnen nu een Kaká vastleggen in januari?’

Maandag, 22 november 2010 om

José Mourinho laat weten dat hij in de winter geen grote aankopen hoeft te doen: de trainer van Real Madrid krijgt dan, voor het eerst sinds hij in Spanje aan het roer staat, de beschikking over de Kaká. De Braziliaan staat al sinds augustus buitenspel nadat hij een operatie heeft ondergaan aan zijn knie. Eerdere geruchten dat Kaká in de winterstop zou terugkeren naar Italië verwijst de Portugees zodoende naar het rijk der fabelen.

/

“Onze grootste aankoop in de winter zal Kaká zijn”, vertelt Mourinho via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA. “Hij zal een enorme opsteker zijn voor ons. Hoeveel clubs kunnen nu een Kaká vastleggen in januari? Er zijn geen spelers van zijn kaliber op de markt.”

Karim Benzema stond eveneens op de nominatie om verkocht te worden, maar mag waarschijnlijk ook blijven. “Hij snapt dat hij niet voor zichzelf moet spelen, maar dat hij een teamspeler moet worden. Ik wil dat hij weer gaat spelen zoals hij deed bij Lyon, of beter. Ik weet hoe goed hij is en daarom wil ik hem stimuleren.”


Poll

Kaká gaat zijn AC Milan-vorm ook etaleren bij Real Madrid


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door leonbr11)

Ik hoop dat we weer mogen genieten van het fantastische spel van deze jongen..
en begrijp het wel wat Mourinho zegt maar denk toch dat door real madrid weer met heel wat miljoenen zal worden gesmeten..

22 november 2010 om 23:29

in de winter?
nee real zal zeker geen aankopen doen.
Waaro zou het?
Het staat 1ste zit in de volgende ronde van de champ. leaque en het heeft een brede selectie.
Misschien een 3de spits erbij aangezien real er maar 2 heeft maar ook dat zal niet gebeuren denk ik

Hij moet nog een hoop matchritme opdoen om echt goed in vorm te geraken. Een Kakà die in vorm is, dat is wel een aanwinst voor élke ploeg en een genot om naar te kijken. Maar geraakt hij ooit nog wel in topvorm? hopelijk

Nou met Mourinho aan het roer heb ik het volste vertrouwen in het feit dat Kaká een van de beste spelers weer wordt.

22 november 2010 om 19:11

ja, en vergeet niet zidane, die kan kaka ook een eind op weg helpen.

22 november 2010 om 19:26

hij kan beter eesrt weet bij een subtop club proberen zodat hij weer in vorm komt

22 november 2010 om 19:41

ik denk niet dat kaka bij een subtop club moet gaan spelen hoor, mourinho krijgt hem wel weer in vorm door hem te laten spelen tegen kleine clubs en vertrouwen te geven. alleen ik vraag me af wie plaats voor hem moet maken, ozil doet het namelijk ook erg goed.

22 november 2010 om 21:51

De Subtop? Dit is denk ik een grap. Anders snap je het echt niet. let maar op,
onder Mourinho wordt hij straks weer de sterspeler.

Genoeg clubs maar dat iemand 60mil op tafel wil leggen voor een speler die 2jaar niet heeft gespeeld...misschien alleen het koopzieke City.

22 november 2010 om 17:53

@fabregas95,

2 jaar niet gespeeld?? Heb ik iets gemist??

Vorig seizoen gewoon 25 wedstrijden gespeeld en het WK met Brazilië

22 november 2010 om 17:58

Ja oke daar heb je gelijk in.

Maar ik doelde meer op dat hij niet op topniveau heeft gespeeld..

22 november 2010 om 18:01

@fabregas95,

Daar heb je absoluut gelijk in. Hij was gewoon absoluut niet fit, had hier en daar steeds pijntjes. Hoop dat hij straks wel weer helemaal 100% fit is...

22 november 2010 om 18:01

ja een beetje rare opmerking, vorig jaar zeker weten wel wat wedstrijden gespeeld en paar maanden terug nog een wk gespeeld. Kan zijn dat die een dubbelganger heeft? Zou ik graag willen weten hoe je dat weet en of je er meer over wilt vertellen. Alvast bedankt he !

on: Met Mourinho als trainer heb ik er alle vertrouwen in dat Kaka weer zo goed word als eerst. Mourinho haalt het beste naar boven bij zijn spelers, Zie Milito Zlatan Drogba etc

22 november 2010 om 18:55

Drogba haalde bij Mourinho zeker niet zijn beste niveau hij is nu onder Ancelotti uitgegroeid tot een wereldvoetballer(natuurlijk ook onder Guus)

Ik denk dat hij zijn Milan-vorm weer gaat halen na de winterstop. Mourinho haalt het beste uit spelers en dat zal straks niet anders zijn!

Hij is gewoon nog steeds een van de beste voetballers ter wereld. Een Kaká in bloedvorm kan zich absoluut meten met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi!

Benzema moet zeker blijven in de winterstop, maar in de zomer mag hij vertrekken. Dan hoop ik dat onze Baskische vriend Llorente komt. Zal duur zijn(niet minder dan 25 miljoen) maar hij mag de concurrentie aangaan met Higuain en moge de beste winnen.

Ik kan niet wachten tot Kaka terug is. Hoewel Ozil geweldig is, ben ik groot fan van Kaka. Kaka was vorig seizoen alles behalve fit en toch had hij iets van 7-8 goals en rond de 9-10 assists in de competitie. Niet slecht voor je eerste seizoen in een compleet(!) andere competitie waarbij je nog niet helemaal fit bent ook. Dan hoop ik overigens wel dat Canales verhuurd wordt aan Santander, want Mourinho geeft hem nu al amper speeltijd dus dan al helemaal niet.

22 november 2010 om 18:08

Ik ben niet zo dol op de terugkeer van Kaka om eerlijk te zijn. Kaka was geweldig maar ik denk dat hij het gewoon niet meer in zich heeft. Ozil daarentegen speelt erg goed en wordt nog veel beter. Ik verwacgt dat Mourinho zich toch ook wat verplicht gaat voelen om een speler van het kaliber als Kaka op te stellen of in ieder geval niet de helft van de tijd op de bank laat zitten. Dit gaat absoluut ten koste gaan van de ontwikkeling van Ozil én Canales die al helemaal nauwelijks speeltijd krijgt.
Mourinho is een van mijn helden maar hij is absoluut geen trainer onder wiens bewind veel talenten zullen doorbreken, daar lijkt die niet van te houden. Nog een speler als Kaka erbij gaat de ontwikkeling van de jongere middenvelders bij Real geen goed doen. Weet niet hoe jij dit ziet?

22 november 2010 om 18:47

Mourinho heeft wel de ballen om een speler als Kaka op de bank te houden, als dit zou moeten. Maar vergeet niet dat deze man het beste in spelers naar boven haalt, ook al is het jaren geleden dat ze iets goeds lieten zien (zie bijvoorbeeld Sneijder). Het zou me niks verbazen als Kaka opbloeit, al zou dat zeer nadelig zijn voor met name Canales. Daar heeft Mourinho dan weer lak aan; dat dan weer wel. Die gaat ergens heen, eist een verzameling spelers, gaat door totdat hij prijzen wint, en vertrekt. Hij heeft 'schijt' aan spelersontwikkeling., om het zo maar te zeggen. Resultaat op korte termijn. Misschien dat her daarom ook een kloof zit tussen hij en Barça. Hij heeft gewoon hele andere denkbeelden.

22 november 2010 om 19:03

Yes, dat klopt ja, hij heeft al een keer gezegd dat het hem niks boeit die grote namen, bij hem speel je als je een werklust hebt, en als je presteert, zo niet dan zit je op de bank, en sterker nog dan laat hij je buiten de selectie. Heeft hij vaak genoeg met Balotelli gedaan.

22 november 2010 om 19:11

Ik denk dat Mourinho het wel durft om Kaka op te bank te zetten maar ik denk niet dat hij het zal doen. Waarom weet ik ook niet dus mijn argumentatie is er een van 0, het spijt me

Ik zit net als jou wat te denken aan wat Mourinho achterlaat als die Real verlaat (wat waarschijnlijk zeker binnen 3 jaar zal zijn aangezien deze man nog steeds elke nacht droomt van de Pl). Hij is gewoon echt niet goed met talenten en ik zie Canales onder Mourinho dit seizoen maar heel weinig spelen. Maar Canales is wel echt een megá talent, dat mag en kan gewoon niet verloren gaan.

22 november 2010 om 19:16

tristanajax,

Belachelijk, hoe kun je dat nou over legende kaka zeggen de man is 'maar' 28 dus kan nog een aantal jaren zeker mee. Alleen kampte hij bij milan en madrid met blessures, als die pijnvrij is dan hoort die sowieso bij de beste voetballers, kan geen speler noemen met een snellere versnelling dan kaka, ongelofelijk hoe makkelijk hij spelers/tegenstanders in de wind legde met zijn versnelling.

22 november 2010 om 19:44

Ik zeg toch niets over zijn leeftijd? Maar als je als speler al 2 jaar lang geen topniveau meer hebt gehaald in een wedstrijd dan verlies je het wel wat hoor. De Kaka van Milan zullen we denk ik sowieso niet meer terug zien. Ik zou al wat blij zijn als die op 75% of zelfs 50% van zijn niveau van toen zou spelen maar die blessures hebben er denk ik keihard ingehakt.

Niet normaal hoe goed Real is, niet de basiself, maar de hele selectie. Ik heb bij AC Milan zo genoten van hem, hopen dat die vorm weer terugkomt.

goede intenties, het is alleen de kunst om de spelers ook tevreden te houden. Vaak is bij dit kaliber spelers niet veel nodig voor een arbeidsconflict. De uitdaging is er dan ook, voor een trainer die in verschillende culturen tot nog toe bewezen heeft om te kunnen gaan met verschillende sterren.

Ik zie Kaka Ozil echt niet uit de basis spelen. Misschien dat Kheidira plaats moet maken voor Kaka. Je krijgt dan wel een heel aanvallend Real.

22 november 2010 om 17:56

@sab80,

Nee, dat kun je vergeten. Mourinho wil een goede balans op het middenveld en in Europese wedstrijden is dat ook van belang! Twee controlerende middenvelders met Alonso en Khedira.
Ik denk dat Di Maria een helft gaat spelen en Kaka een helft. Dat lijkt mij de beste oplossing.

Aan de andere kant heeft Di Maria bewezen dat hij steeds meer groeit in een wedstrijd en vaak beslissend is.

Zeer lastig, ik denk dat geen enkele club zo'n luxeprobleem heeft met zulke geweldige spelers!

Ik hoop ook dat die z.s.m. terug komt, maar voor wie moet die opgesteld worden?

Voor de fenomenale: Di Maria? Ozil?

Of Mourinho moet met een andere formatie komen, maar dat is dan weer ten koste van Khedira, die het ook bijzonder goed doet.

Wat een luxe heeft Mourinho dadelijk. Nu heb je een Özil, Ronaldo, Di Maria en Higuain in vorm. Daarbij krijg je ook nog eens een Kaká erbij die tot het bot gemotiveerd zal zijn om zijn transfergeld terug te verdienen. Canales moet dan verhuurd worden, niet aan Santander daar leert die geen ene fvk. Dan kan hij beter blijven en leren van de meesters. Zou hem graag willen zien bij een club als Villarreal, Bilbao.

22 november 2010 om 18:10

Bilbao een Madrileen huren? Dat denk ik niet

22 november 2010 om 18:43

Er zijn wel vaker ondanks de onderlinge revaliteit spelers van de ene club naar de ander gegaan en andersom. Denk ook dat Bilbao geen nee zou zeggen tegen Canales. Misschien is Bilbao dan in deze ook een niet zo goede optie . Villarreal zou wel een mooie club zijn. In ieder geval wel een team waar zijn niveau omhoog gaat. Dus met alle respect niet naar teams als Getafe (waar al Parejo rond loopt) of Santander.

22 november 2010 om 19:47

Bij Bilbao speelt al meer dan 75 jaar volgens mij niets anders dan Basken dus de kans dat die daarheen is echt 0 volgens mij. Maar zie hem ook wel graag naar een Villareal of een Sevilla gaan. Een club waar die echt iets kan leren in ieder geval.

22 november 2010 om 20:58

@fernando

Je weet toch wel dat Bilbo sinds iets van 1913 alleen maar Basken in de selectie heeft? Die zullen dat niet veranderen voor Canales hoe groot talent het ook is.

Villarreal zie ik niet zitten, die spelen zonder echte nummer 10. Ze spelen wel met een centrale middenvelder als spelmaker en dat is Borja Valero en die is erg goed. Dan heb je nog veteraan Senna. Sevilla kan hem zeker gebruiken, die zijn zo afhankelijk van Navas en Perotti. Er komt helemaal geen goede pass uit het centrum.

22 november 2010 om 21:03

Ja dat weet ik Raulvilla, kwam er ook nog op terug dat Bilbao niet zo heel goede optie is in deze. Boja Valero vind ik een bruikbare middenvelder, maar meer dan dat niet. Vond hem ook tegen Barcelona zéér matig.

ik vraag me af hoe aanvallend mourinho dan wil gaan spelen.. ronaldo-onomstreden , ozil-speelt de sterren van de hemel, di maria-beslissend met zijn sublieme paasjes en Pipita pikt zn doelpunten ook gewoon mee.
Laatst las ik grapjes over het middenveld van barcelona, maar real heeft toch ook de beschikking over veel goede middenvelders..
Wat zou ik het geweldig vinden als Kaka gewoon terug gaat naar milan na dit seizoen nadat Milan hopelijk dit jaar kampioen wordt en dat balotelli helemaal flopt en zijn droom om met zlatan samen te spelen verwezenlijkt wordt door Gailliani.
Maarja, helaas kan ik het denk ik beter bij hoop houden..

Kaka in vorm is natuurlijk een speler van wereldkaliber dat heeft hij allang bewezen en hoewel hij stroef begon bij Real madrid is hij in vorm nog steeds een wereldspeler. Zijn versnellingen in de 16 daar zijn tal van verdedigers angstzwetend wakker over geworden.

Een middenveld met Alonso, Ozul, Kaka is natuurlijk om je vingers bij af te likken.

Kaka is een geweldige speler maar het zal voor hem wel moelijk worden om een basiplaats te veroveren maar als hij in topvorm is zal dat peace of cake worden .

Real Madrid heeft gewoon luxe problemen. De selectie bestaat uit bijna alleen maar toppers, en dat houdt alle spelers scherp. Als je niet speelt, weet je dat je nog harder moet werken en trainen. Ik vind de selectie overigens wel wat aan ruime kant. Ik vind dat er veelste veel middenvelders zijn. Spelers als Gago, Diarra en Granero moet je gewoon verkopen, misschien krijg je er nog wat geld voor ook.
Talenten als Canales en Pedro Leon kun je tijdelijk verhuren. Dat scheelt al vijf spelers.

Alleen maar beter met Kaka erbij.

Kunnen spelers als Ronaldo, Di Maria Hiquain en Ozil rust krijgen met Kaka erbij. kan op al die plekken spelen. en zal zeker een aanwinst zijn.

Ben er blij mee

Ik denk dat Kaka wel langzaam in goede doen zal raken,maar voor wie moet hij erin. Miss dat hij de bekerwedstrijden zal gaan spelen en dan een paar keer in de competitie als Özil en Di Maria moe zijn,en dan nog wat invalbeurten. Ik denk dat hij na de winterstop tot zo'n 15 wedstrijden zal komen. En dan hopen dat hij goed speelt. Maar als een club in de winter of zomer 40 miljoen neerlegt moet Real hem zeker laten gaan. Canales en Pedro Leon zijn prima vervangers voor Özil en Di Maria.

Om de een of andere reden ben ik niet zo gecharmeerd van Kaka. Ik zou liever een Ozil, Nasri, Gourcuff of Van der Vaart in mijn team hebben.

Ik vind het vooral jammer voor Canales die moest nooit naar Real gaan en nog blijven bij Santander. Zoals Raulvilla al aangeeft, die krijgt nu al amper speelminuten laat staan als Kaká terug is. Daarbij hoop ik wel dat we de Kaká van 2007 te zien krijgen, toen hij verreweg de beste speler ter wereld was.

Tsja, Manchester City kan hem ophoesten, en David Silva draait er al niet zo heel fantastisch.

Ik hoop echt dat hij weer op zijn oude niveau komt , dan is mischien de discusie over messi en ronaldo ook afgelopen want het is duidelijk dat kaka dan de beste is he haha

Ik ben een zeer groot fan van kaka, ik hoop dat hij het nog waar kan maken in Madrid!

Toch mooi voor Kaka om weer te kunnen spelen bij Real. Ik weet alleen niet of Kaka zoveel aan spelen toekomt met een goed spelende Ozil en een beslissende Di Maria maar dat zal dan wel rouleren worden daar.

Wat een luxe heeft Real toch op dat middenveld. Waar spelers als Kaka, Ozil en Di Maria niet eens zeker zijn van een basisplaats. Ze hebben ook nog Canalas, Pedro Leon, Gago, Granero Diarra.
Real moet er een paar verkopen, want ze hebben in mijn ogen te veel middenvelders.

Benzema zal niet verkocht worden. Mourinho leert hem meer een teamspeler te worden en individueel zal Benzema ook beter worden naarmate hij speelt en goed traint.
Naast Benzema is Higuain de enige goede spits die Real heeft dus verkopen zit er helemaal niet in.

Ik denk dat Real er nog wel een spits bij gaat kopen aangezien Mourinho dat wou.

Ik heb niks tegen kaka vond hem juist altijd een geweldige speler, maar ik weet zeker dat hij zijn Milan vorm niet terug zal krijgen bij Real Madrid. Het zal al erg moeilijk worden om een basisplaats te krijgen aangezien Özil toch erg goed bezig is dit zeisoen.

Kaka kan er voor zorgen dat wanneer Ozil, Xabi Alonso, Di Maria of Khedira niet fitt is er een speler staat die minstens zo goed is, dit heb je niet met spelers als Lass, Granero en Pedro Leon.

Er zal een linksback bij komen en daar zal het denk ik bij blijven. Een centrale verdediger ipv Pepe zou ook fijn zijn, maar denk niet dat die gaat komen.

özil is redelijk vermoeid als er 2 matchen in een week afgewerkt worden. Daarom ben ik superblij met Kakà. Hij kan perfect afwisselen met özil en Di maria.

Ben ook benieuwd of kaká zijn niveau van vroeger kan hervatten,
Want hij heeft bij real nog niet gebracht wat er van hem verwacht werd.
Was ook een grote aankoop, en misschien heeft hij moeite met de druk!?
Of had hij een vormcrisis.

Ik kan niet wachten tot Kaka weer zal schitteren.... Di maria vind ik zwaar tegenvallen mss dat hij zich nog wat onwennig voelt in Spanje? Met deze opstelling is er zeker succes gegarandeerd.

Iker
Sergio
Carvalho
Garay
Marcelo
ozil
alonso
khedira
kaka
benzema
ronaldo
22 november 2010 om 19:46

Jij snapt het ook niet helemaal he? Kaka recht buiten?? Totaal geen positie voor hem. Ozil rechtsmidden zou nog wel kunnen maar ook geen ideale positie. Waarom je Garay ipv Pepe zeg begrijp ik ook niet helemaal, om nog maar niet te beginnen over de spitspositie. Nee met deze opstelling zullen ze niet gaan spelen

22 november 2010 om 23:33

lijkt mij niet.
Je haalt dimaria eruit wat toch echt een aankoop van mourinho is.
Di maria is een prachtige speler die elke week mooie dingen laat zien.
In mijn ogen moet dimaria altijd spelen

De waarde van deze speler is eigenlijk alweer een stuk gekelderd.
Heeft al jaren niet de ware Kaká laten zien, de geweldenaar bij Ac Milan.. doodzonde van zo;n klasbak.
Was altijd een grote fan van hem, maar heeft bij Madrid mij nooit echt kunnen overtuigen.

Hij is 28, dus het zou nu het juiste moment zijn om je ware aard te laten zien.
Dat hij een geweldige voetballer kan zijn weten we allemaal.

Wat hebben mensen toch een korte termijn geheugen sjonge jonge. We hebben het hier over de grote Kaka die bijna in z'n eentje Milan grote successen bezorgde. Kaka in vorm is beter dan elk middenvelder die nu bij Real rondloopt, begrijp niet dat sommige hier dat niet zien??

Als hij weer terug is dan is de keuze wel snel gemaakt hoor, als het gaat tussen Ozil, Khedira of Kaka. Ik denk dat Ozil uit de basis gehaald zal worden en Kaka mag dan weer gaan schitteren. Ooh wat heb ik die gast gemist op de voetbalvelden.

Met alle respect voor Ozil maar hij wordt nu een beetje overschat en er is veel media hype rondom hem. En hij speelt in een draaiende team waar alles soepel loopt. Kaka is een veel complete en betere voetballer dan Ozil. Kaka is: kopsterk, snel, vrijetrappen specialist, steekpaasjes, overzicht, prima techniek en niet te vergeten zijn slimheid. Al deze eigenschappen zijn bij hem beter ontwikkeld dan bij Ozil.

22 november 2010 om 19:53

Eindelijk iemand die hetzelfde denkt als ik, eindelijk!

Bij elk topic over Kaka heb ik niet gereageerd, omdat ik de meeste vrijwel ongeloofwaardig vind/vond, maar nu doe ik het toch dus wel.

Mensen, kom op zeg! Als Kaka topfit is en in topvorm draait, pff ga me nou niet zeggen dat Di Maria en/of Özil daaraan kunnen tippen. We hebben het wel over Kaka hè, in goede doen schat ik hem zeker even hoog in als C. Ronaldo.

22 november 2010 om 19:55

Je hebt gelijk,
Maar als die zo speelt zoals hij heeft laten zien voor real, gaat hij zeker geen bassispeler worden, dan word het wel di maria/özil

Wanneer Kaká fit is weet ik zeker dat hij weer gaat schitteren. Je verleert niet zomaar je talent en met een coach als Mourinho kan hij nog erg gemotiveerd worden. Neem Sneijder, op een dwaalspoor gezet in Madrid en opgevangen door Mourinho.

real heeft straks een luxe probleem met kaka erbij.
Ik zal het niet weten en ben blij dat ik niet in de schoenen sta van mourinho.
Kaka en ozil allebei toppers die in elk elftal zeker zouden spelen.
Ben benieuwd hoe real dit gaat doen.
De beste zal spelen maar wie dat is..?

'de' Kaka, beetje vreemd in de inleiding, net alsof Kaka een object is ofzo, maargoed.

Het is duidelijk dat Mourinho straks geen excuus zal hebben als het aanvallend minder gaat, want dít Real Madrid heeft toch de beste aanval vind ik persoonlijk, vooral met Kaká er ook bij.

Ik geloof er heilig in dat Kaká weer helemaal gaat opbloeien, deels omdat Mourinho er ook zit en uitstekend weet het beste uit iedereen naar boven te halen, en ze uitstekend weet te laten spelen.

Sneijder als voorbeeld, speelde bij Real aardig tot goed, en bij Inter was hij dé man en uitgegroeid tot één van de beste middenvelders ter wereld. (mourinho is weg en het gaat ook gelijk slechter met Inter, hoe komt dat?)

Mourinho krijgt kaka sowieso weer in vorm, hij kan van niets iets maken.
Kaka heeft tot nu toe niets gepresteerd bij Real, maar ik weet zeker dat Mourinho hem weer aan het voetballen krijgt! Het is een geweldige voetballer en dat gaan we zeker weer zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4238 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren