Huntelaar kopt op de lat en kan verlies niet voorkomen

Vrijdag, 10 september 2010 om 22:23Bart Kruyt • Laatste update: 22:28

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn debuut voor Schalke 04 niet kunnen opluisteren met een treffer. De aanvaller, die enkele dagen geleden werd voorgesteld aan de pers en vrijdagavond tegen TSG Hoffenheim direct in de basis begon, kreeg in zijn eerste competitieduel in Duitsland wél direct een grote kans – maar kopte op de lat. Mede hierdoor begon Huntelaar met een nederlaag aan zijn avontuur in de Bundesliga: 2-0.

/

De Nederlander zal nog wel eens terugdenken aan de kans die hij een kwartier na rust kreeg. Christoph Moritz bracht de bal perfect voor en Huntelaar won het duel van Josip Simunic, waarna hij echter recht op het doel kopte. Hoffenheim-doelman Tom Starke wist zijn hand tegen de bal te zetten, waarna het speeltuig via de lat terug het veld in kwam. In het restant wist Schalke ook niet meer te scoren, waardoor Hoffenheim na drie duels nog zonder puntverlies zit. Schalke heeft juist nog geen enkel punt.

De eerste grote kans van de wedstrijd was ook op naam van Huntelaar gekomen. Na ongeveer tien minuten spelen kreeg de aanvaller de bal vanaf de linkerkant aangespeeld, maar omdat Simunic nog net zijn been tegen het leder wist te zetten, kon Huntelaar niet goed plaatsen en tikte hij naast. Het gebeurde in de openingsfase waarin Schalke de betere ploeg was, maar Hoffenheim hield stand en groeide in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg zelf ook kansen en kwam acht minuten voor rust op voorsprong.

Isaac Vorsah was de man die zich liet bejubelen. De Ghanees werd gevonden door Andreas Beck, kreeg veel te veel ruimte en knikte de bal in de linkerhoek binnen. Schalke moest na rust op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar via Huntelaar de beste kans voor, maar hij raakte dus de lat. Ook Moritz kreeg nog een goede mogelijkheid, maar werkte naast, terwijl Vedad Ibisevic aan de overkant de kans kreeg om de wedstrijd uit een counter te beslissen. Dat deed hij niet, maar in de blessuretijd maakte Sejad Salihovic er uit een vrije trap, die via de paal en het lijf van Manuel Neuer binnenviel, alsnog 2-0 van.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door ThomasLegend)

Jammer voor hem, hij kwam veel dreigender over dan Raoul. Zijn kans komt nog wel, heel Schalke verloor terecht.

11 september 2010 om 15:02

Raul

Jeetje daar ben je dan met je nieuwe aankopen Schalke, tuurlijk moet je het altijd tijd geven, maar het is geen lekker begin. Jammer dat Hunter niet kon scoren, overigens ook niets negatiefs over Hoffenheim, die gaan super tot nu toe.

Na drie duels nog geen punten... Het zal wel heel onrustig worden nu in Gelsenkirchen...

Het lijkt erop dat Huntelaar weer eens de verkeerde club heeft gekozen. pff wat is Schalke belachelijk slecht. Alleen maar balverlies, huntelaar heeft bijna geen enkele bruikbare bal gehad, ongelofelijk! Neuer enige lichtpuntje...

10 september 2010 om 22:30

Mooi dat je dat al kunt zeggen na 1 wedstrijd.

10 september 2010 om 22:34

3 wedstrijden.. Hij heeft het over Schalke, niet Huntelaar

10 september 2010 om 22:46

@kibe
Ja, want je kan van elke spits verwachten dat ze er effe 3 in het netje leggen in hun debuutwedstrijd (sarcasme uit).
In een (nog) slecht draaiend team is het voor de spits nog altijd het moeilijkst om in zn spel te komen.
Vooral voor een statische spits als Huntelaar.
Vooral Huntelaar is daarin nogal afhankelijk.
heeft niet de snelheid of techniek om effe de bal op te pikken en hem erna in het netje te leggen.
Zolang die passes niet aankomen is Huntelaar ook nergens, zo is het nou eenmaal.
Maar mocht het team weer beginnen te draaien dan zal je zien dat Huntelaar zo zn goaltjes weer gaat meepikken.

10 september 2010 om 23:23

hoe weet jij dat nou of hij (weer) de verkeerde club heeft verkozen!! niks ten nadele van huntelaar,maar waarom moet VZ de titel van deze rubriek komen met..huntelaar kopt op de lat!!
beetje overdreven hoor, had ook gewoon kunnen staan bv.. huntelaar verliest bij debuut!!
maar over schalke 04 nog effe, die hebben dit jaar de duurste selectie in club historie en staan gewoon stijf onderaan! verliezen van hsv kan gebeuren,de 2e verlies thuis!!! tegen middenmoter/degradatie kandidaat hannover96! denk dat de coach (geloof magath/armin veh)
zijn koffers vast kan gaan pakken want hij is denk de 1e duitde coach die eruit vliegt

10 september 2010 om 23:27

het zijn op dit moment kaiserslautern en hoffenheim en hsv die alles hebben gewonnen, maar na een paar weken komt de top ze echt wel vervangen op de ranglijst! maar leuk dat iedereen van elkaar kan winnen daar!

10 september 2010 om 23:41

prima selectie klopt! redelijk grote namen gehaald en als echte topper raul die helaas al weer 33/34 of 35 is word,van hem verwacht ik hoe gek het ook klinkt helemaal niks! denk dat duitsland helemaal niks is voor hem!maar miss bloeit hij wel weer op en pikt hij zn doelpuntjes weer mee! en van huntelaar verwacht je nu wel wat nu hij naar een ''''kleinere'''' club is gegaan maar ik denk dat hij het nog zwaar zal krijgen met het fysieke geweld bij de duitse verdedigers! maar als hij de ballen in de 16 krijgt aangespeeld dan is het gevaarlijkst net als von tor!

11 september 2010 om 07:52

magath ja.
Hij is de best betaalde coach uit de Bundesliga.
Hij heeft de leiding van schalke de hele zomer zitten op te fokken dat ze moeten investeren, terwijl ze in financieele problemen zitten.
Nu heeft hij de duurste selectie uit de clubhistorie en het lijkt nergens op.
Ik geef toe dat dat nog komen kan.
Maar ik gun het Magath niet.

10 september 2010 om 22:37

Dan nog, dit soort dingen kunnen gebeuren. Schalke 04 is in staat om de kampioenschap te veroveren. Ze hebben een goed team en trainer..

Ik denk dat ze wat meer tijd nodig hebben, ik verwacht wel een uitbarsting van Schalke 04.

10 september 2010 om 22:40

Ik vind 3 wedstrijden ook erg snel. Ze hebben een prima selectie die echt wel wat kan neerzetten. Feit is dat ze slecht begonnen zijn maar dat betekend zeker niet dat ze ook niets gaan presteren. Het is veel vaker voorgekomen dat een ploeg slecht begon en toch nog wat moois neerzette. Bijvoorbeeld AZ in het kampioensjaar, begon toen ook erg slecht.

10 september 2010 om 22:42

Misschien een beetje voorbarig inderdaad, maar het kampioenschap zie ik echt niet gebeuren.

10 september 2010 om 22:50

Die verliespunten kunnen beslissend zijn, want de andere clubs blijven maar punten oppikken en gaan gewoon verder met winnen waar Schalke nog aan het kwakkelen is en hun vorm aan het zoeken is.
Die Schalke machine mag eigenlijk wel eens beginnen met draaien anders staat het aan het einde van het seizoen op een plaats waar ze zeker niet blij mee zullen zijn.
Magath mag blij zijn met zijn reputatie en cv anders stond hij allang ter discussie.
Een topclub mag hoe dan ook nooit 3x achter elkaar verliezen en dat tegen clubs die ze normaal gesproken wel kunnen hebben.

Ik denk, ik ga eens naar het debuut van Huntelaar kijken. Nou daar kreeg ik spijt van. Schalke draaide voor geen meter, het spel leek nergens op. Ze mogen blij zijn dat ze er maar 2 tegen hebben gekregen. Huntelaar heeft amper een fatsoenlijke bal gehad. Dot mag nog wel veel beter anders wordt CL voetbal volgend jaar nog lastig.

hij ging via de keeper tegen de lat, heel jammer voor hem.

af en toe een aardige flits, maar Raul en Huntelaar zijn duidelijk nog niet optimaal gebruikt. Af en toe werd Huntelaar op 1,70 meter hoogte 'aangespeeld'.

maar wel leuk om hem weer aan het voetballen te zien. Daar gaan ze nog zeker wel plezier mee beleven bij Schalke. En ik voor mijn beelschermpje.

10 september 2010 om 23:02

Als ie op 1,70 meter hoogte aangespeeld werd, had ie nog iets van 16 of 17 cm over dus dat moet nog kunnen

Tijd dat Schalke weer eens wat punten pakt! Lijkt wel de omgekeerde wereld. Hoffenheim negen uit drie, Schalke 0. Hoop voor Huntelaar dat die een goede keuze heeft gemaakt en dat het alsnog gaat lopen want dit gun ik hem niet.

11 september 2010 om 03:18

het wordt zeker tijd dat schalke punten pakt, maar omgedraaide wereld ben ik het niet helemaal mee eens. hoffenheim heeft verleden jaar laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. ze werden niet voor niks herbstmeister.

jammer voor huntelaar maar die goals gaan nog komen zodra het ook gaat lopen met raul jurado en rakitic.

11 september 2010 om 07:53

Hoffenheim werd 2 jaar geleden herbstmeister..

11 september 2010 om 09:15

is dat alweer twee jaar geleden ja.?
dan heb ik niks gezecht maar dan alsnog blijft een gevaarlijk team.

11 september 2010 om 12:02

Dat was twee jaar geleden ja vorig jaar streden ze volgens mij rond plaats veertien ergens. Ik zou het vergelijken met Ajax en Heerenveen. Heerenveen twee jaar geleden sterk seizoen, vorig jaar zwak. Toch zou Ajax op nul punten staan en Heerenveen op negen. Dat is in mijn ogen wel even de omgekeerde wereld!

11 september 2010 om 14:06

haha ja als je het zo bekijkt is het de.omgedraaide wereld ja.. maar ajax op 0punten na 3 speelronde hoop ik toch nooit mee te maken

Het was kommer en kwijl aan de kant van Schalke, het middenveld werd gedomineerd door Hoffenheim, dat de wedstrijd nooit uit handen gaf.

De spitsen van Schalke kwamen nauwelijks in het stuk voor, al kregen zowel Huntelaar als Raul enkele mogelijkheden. Huntelaar had in de tweede helft een vrije kopkans, maar via Starke belande de bal op de lat. Pas laat besloot Magath de tegenvallende Rakitic te wisselen voor Jurado.

Hoffenheim counterde een paar keer gevaarlijk om de wedstrijd op slot te gooien, pas in blessuretijd viel de genadeslag voor Schalke, een vrije trap van Salihovic werd onberispelijk binnengeschoten. Magath staat nu al onder druk, hij heeft nieuwe spelers mogen halen, maar staat met drie nederlagen op rij met lege handen.

Het programma liegt er ook niet om: Olympique Lyon in de Champions League en de derby tegen Borussia Dortmund. Ik wens Magath veel succes

Respect voor Hoffenheim!
Voor Schalke wordt het nu wel echt tijd dat er punten gepakt gaan worden, anders gaan er koppen rollen...

Vooralsnog veel praatjes van Schalke maar geen prestaties. 3 keer op rij verliezen is wel heel veel.

Erg jammer. Ik vind het een erg verrassende uitslag. Ik hoop dat Huntelaar zijn doelpunten nog gaat maken en ik ben ervan overtuigd dat hij er 20 kan inleggen. Schalke 04 moet nu echt punten gaan pakken anders denk ik dat Magath eruit word gegooid.

Hoffenheim heeft natuurlijk ook een zeer degelijke ploeg maar bij Schalke 04 zal de druk alleen maar toenemen. Verschillende aankopen gedaan en nog steeds geen punten hebben, Magath zal hier niet mee kunnen lachen. Jammer voor Huntelaar maar hij zal waarschijnlijk nog scherpte missen.

10 september 2010 om 22:58

Zoals ik al in 2 eerdere reacties gepost had, Magath mag blij zijn met zn reputatie als trainer en zn cvtje.
Juist als een topclub als Schalke (duitse begrippen) zo slecht presteerd wordt er echt wel nagedacht over een vervanger, maar Magath heeft al vaker bewezen dat hij in zo'n situatie weer een ommekeer kan maken.
Hoffenheim mag normaal gesproken gewoon niet winnen van een club als Schalke.
Het Schalke van vorig jaar zou hier geen moeite me gehad hebben, daar ben ik van overtuigd.
Schalke heeft nog een zwaar speelschema komende week.
Eerst nog Cl spelen tegen OL Lyon en dan in de competitie tegen Dortmund.
Ik hoop voor hun dat ze snel weer hun niveau kunnen halen, want dit puntverlies kan gewoonweg cruciaal zijn en beslissend in de strijd om de titel.

11 september 2010 om 07:55

Tegen Dortmund kan ook zomaar verloren worden, zeker na een CL wedstrijd.
Als deze alletwee verloren worden, gaat het wel heel triest worden,..

Het is dat Magath zo'n goede reputatie heeft als coach anders zou hij nu zeker weten ter discussie staan om te vertrekken.
Ik denk trouwens dat Magath Schalke weer terug op de rails krijgt al zijn de verloren punten nooit meer terug te halen en kunnen beslissend/cruciaal zijn voor het kampioensschap.
Eigenlijk kan je niet van Huntelaar verwachten dat hij er gelijk zn eerste wedstrijd er 3 in het netje legd, dat zou gewoon niet realistisch zijn.
Huntelaar zal zn goaltjes wel mee gaan pikken dit seizoen, maar is hoe dan ook afhankelijk van de prestaties van zn teamgenoten.
Een spits als hij is gewoon afhankelijk van het middenveld of flankspelers.
Hij is immers geen spits die zelf de bal kan komen halen en hem er met zn mooie techniek er even inpompt.
Er is duidelijk nog genoeg werk aan de winkel bij Schalke en het zal mij benieuwen of het nog mee kan strijden om de titel dit jaar.

De verdediging is het probleem bij schalke, van huntelaar gaat genoeg dreiging uit alleen hij krijgt amper een bruikbare bal.
Schalke verloor in verschillende fases de slag op het middenveld en die gatenkaasverdediging van ze houdt geen stand.
Ze hadden mazzel dat ibisevic het vizier niet op scherp had anders had het een grotere zege geweest.
Magath zal tactisch veranderingen moeten aanbrengen anders mogen ze hun handen dichtknijpen met een plaats in het linkerrrijtje.

Ik vind het nou moeilijk hier uit op te maken over Huntelaar goed speelde, hij heeft in ieder geval een paar goede kansen gehad. Hij krijgt gelukkig de kans bij Schalke, en Huntelaar kennende komen de doelpunten vanzelf. Verder toch knap van Hoffenheim dat ze hebben gewonnen van Schalke.

In Duitsland wordt je geen tijd gegund zeker niet bij Schalke alleen prestaties gelden daar of je nou Magath,raul of Huntelaar heet daar hebben ze scheisse aan. Maar wanneer je Schalke vanavond hebt gezien dan is dit een ploeg zonder enig zelfvertrouwen en zwalkt van voor tot achter.

10 september 2010 om 23:10

Ik denk niet dat de druk normaal gesproken zo echt hoog is bij Schalke en tijd krijg je er wel.. Immers is Schalke niet echt een ''succes'' club zoals Bayern waarvan echt elk jaar wordt verwacht dat ze kampioen worden en als dat er niet in zit dan toch wel minimaal 2e..

De durk is nu misschien iets groter na vorig seizoen.. maar we zullen wel zien wat ze er dit jaar van maken.. veel nieuwe spelers.. moet denk ik eerst nog maar een eenheid worden daar..

Schalke drie keer verloren en Hoffenheim drie keer gewonnen, dat had ik ook niet verwacht vantevoren. Jammer voor Huntelaar dat hij niet heeft kunnen toeslaan in zijn eerste wedstrijd maar zijn kansen zullen nog wel komen. In de Champions League gaat het in ieder geval lastig worden tegen Lyon.

Wat een matig middenveld en ronduit slechte verdediging heeft Schalke zeg. Die verdedigers stapelen werkelijk waar fout op fout en dat middenveld staat ook compleet verkeerd bij Schalke.
Daar zakt je broek vanaf.....

Pff valt me echt tegen dit Schalke. Maakt het allemaal niet makkelijker voor Huntelaar om veel te scoren...

Hoffenheim daarentegen speelde prima! Echt goed voetbal....

zoals ik in begin al zei Hoffenheim gaat dit jaar gewoon meedoen voor kampieonschap. Ze hebben al 3 wedstrijden gewonnen en schalke is geen kleine club. Maar ja wat verwacht je van Schalke als ze n veteraan als Raul en mislukkenling Huntelaar binnen halen als twee grootste versterkingen

Uit dit bericht is alweer te concluderen dat bijelkaar gekochte teams vaak
niet goed of goed genoeg presteren. Toch ben ik het wel eens dat het tijd
nodig heeft om beter te geen voetballen want ze hebben de juiste spelers
de juiste coach en dat samen kan ze een goede plaats op de ranglijst geven.
toch is 3x verliezen achter elkaar een dramatische start voor een team met
zo veel aankopen. Ik hoop dat Huntelaar Raul en heel Schalke beter gaan
voetballen

wat een drama pot was dat zeg mijn hemel. Geen enkel idee te ontdekken hele elftal dat massal op eigen helft blijft, niet door dekt, stoort

Ze waren echt slecht . degradatiekandidaat zoals ze speelden

K. Huntelaar 6.7 haha die man verdient natuurlijk een onvoldoende, een spits wordt beoordeeld op zijn doelpunten. En niet omdat het Huntelaar is een voldoende. Het is een aardige spits voor de middenmoot en subtop van Europa, en zal zeker wel scoren voornamelijk tegen de zwakkere tegenstanders.

10 september 2010 om 23:08

Ongelofelijk dat jij een groen randje krijgt....typisch gevalletje van scorebordjournalistiek dit....alsof een spits niet super kan spelen zonder te scoren, je kan ook gewoon erg nuttig zijn voor het team en daardoor een voldoende scoren

Jij bent zeker zo'n type die iedere speler die een doelpunt maakt een goede voetballer vind

10 september 2010 om 23:12

Kansloze reactie. Een spits die dus een dijk van een wedstrijd speelt en niet scoort haalt sowiesoe en onvoldoende? Ooit gehoord van assists geven? het team beter laten spelen doordat je als aanspeelpunt goed fungeert, waardoor anderen beter gaan spelen? Of als een spits erg dreigend is houdt hij meerdere verdedigers bezig, waardoor er ruimte komt voor anderen? totaal geen voetbal kijk. De regel een spits wordt beoordeeld op zijnd oelpunten, geldt vaak als hij slecht speelt en tóch scoort. Een spits die uitstekend speelt en andere laat scoren zal niet worden afgerekend op het feit dat hij zelf niet scoort.

10 september 2010 om 23:47

Wat jij allemaal zegt ben ik allemaal mee eens, en ik weet niet of jij de wedstrijd hebt gezien maar buiten die kopbal en een schot was het niet veel. Hij heeft geen assist gegeven, als aanspeelpunt was hij ook niet goed weinig ballen vast kunnen houden, hij was niet dreigend en dat ik reageerden komt omdat Schalke niet echt goed was maar Huntelaar volgens de cijfers wel. Wat absoluut niet het geval was. Want als iedereen in het team een onvoldoende krijgt en Huntelaar de enige is die een voldoende heeft, dan kan je je toch afvragen of het door dat het huntelaar is of dat hij goed speelde wat zeker niet het geval was. En voor Nuksumau ik heb niet gevraagd voor een groen randje, en dat jij je daar dan druk over maakt zegt mij eigenlijk al genoeg. Dus vandaar reageer ik niet op jou reactie.

11 september 2010 om 08:00

Ik ben het er mee eens dat niet iedere spits erop afgerekend wordt als hij niet scoort. (bijvoorbeeld Müller wat een aanspeelpunt kan zijn)
Maar Huntelaar is eigenlijk een spits die moet scoren, omdat hij nou niet echt een aanspeelpunt is.
Ik vind dat je een spits van type Huntelaar, wel moet beoordelen op zijn doelpunten.

15 september 2010 om 14:31

Thijs_kaka

Ik ken je persoonlijk, maar was jij niet degene die tegen mij zei: een spits wordt op doelpunten afgerekend? Daarom vond jij Huntelaar ook beter dan Kuyt. Nu ineens hoor ik je andere dingen zeggen. Een beetje zwak vind ik dat van je. Doe je hier op voetbalzone niet anders voor dan je in werkelijk bent, Failure!

ik heb echt heel veel respect voor hoffenheim!! weer heel goed gespeeld
goed gedaan... op naar volgende wedstrijd

C. Metzelder 2.8
N. Plestan 1.6
H. Sarpei 1.6
B. Höwedes 1.8

oei dit zijn harde cijfers!
was het echt zo erg? ik heb de wedstrijd zelf niet gezien maar aan die cijfers te zien lijkt het net of die verdediging er helemaal Niks van gebakken heeft!

Jammer voor Klaas-jan dat hij verliest, maar ik denk dat schalke het perfecte niveau voor hem is dus ik ben benieuwd in de komende wedstrijden!

10 september 2010 om 22:56

Kan je je voorstellen hoe goed Huntelaar dan wel niet was vergeleken met de rest, hij heeft gewoon een 6,7. :-)

11 september 2010 om 17:17

De cijfers zijn wel erg laag, maar de verdediging van Schalke is alle drie de wedstrijden al het breekpunt. Schalke kan op het middenveld en in de aanval voetballen wat ze willen maar iedere snelle tegenaanval is gevaarlijk. Blijkt maar weer dat je niet ongestraft je hele verdediging kan vervangen in 1 seizoen. Bordon, Rafinha en Westermann weg. Vooral van die laatste transfer snap ik helemaal niets omdat Westermann in principe niet weg wilde maar een plaats opeiste in het centrum van de defensie. Magath wilde daar niet aan. Daarom is Westermann vertrokken en speelt hij, jawel, in het centrum van de defensie van HSV en is hij ook nog eens aanvoerder van Hsv. Nu kun je zien wat er van komt als een trainer zo verschrikkelijk eigenwijs is. Want met Westermann in het centrum weet je zeker dat er fatsoenlijk leiding wordt gegeven aan de defensie. Zolang de defensie niet op orde is, en daar niemand opstaat gaat Schalke in iedere wedstrijd tegengoals incasseren waardoor het wel heel erg moeilijk wordt om wedstrijden te winnen en punten te pakken. En dat allemaal omdat een trainer de hele defensie laat gaan???????

Tja.. zeer matige wedstrijd van Schalke.. had wel meer verwacht..

Het is nu natuurlijk nog wel redelijk vroeg om te oordelen.. maar ik schat Wolfsburg.. in als een hoger concurent voor Bayern dan Schalke dat momenteel is..

Bij Schalke zijn de verwachting na vorig seizoen wel enrom.. en na alle aankopen die ze hebben gedaan en wat ze hebben gekocht.. daar zou een fan toch behoorlijk wat van verwachten.. Maar in de eerste 3 wedstrijden hebben ze nog niet overtuigd..

Ik denk dat de 2e pelk voor jaar voor Schalke incidentieel was.. Dit jaar zullen ze zowiezo niet hoger eindigen dan vorig jaar en weer 2e zullen ze na mijn gevoel niet worden..

Ik schat Hsv.. en Wolfsburg veel hoger in.. Leverkusen gaat het denk ik dit jaar ook niet zo goed doen als vorig jaar.. Bremen is en Dortmund kan nog eens een gevaarlijke outsider zijn..

Maargoed.. het kan natuurlijk zo zijn dat ik compleet fout lig met mijn gevoel en dat Schalke dadelijk 1e is en Bayern 5e ofzo (al zie ik dat nooit gebeuren).. Maar ze hebben denk ik nog wel wat tijd nodig.. er zijn bij Schalke echt een heleboel nieuwe spelers bij gekomen.. dus het is aan Magath om er een team van te maken.. Dat lukt ze dit jaar denk ik nog niet helemaal.. Misschien na de kerst.. maar als het zo doorgaat als vandaag.. is na de kerst al te laat om ergens in de top 5 te eindigen..

Ik ben benieuwd

Wat een belachelijke stemming. Het geeft maar weer is het nvieau van sommigen aan. Iedereen van schalke krijgt een lekkere onvoldoende behalve huntelaar en raul. Tja schaf dan dat hele ding af, subjectief gedoe.

Die cijfers gaan nergens over, Vond de verdediging helemaal niet slecht, er is wel 2x gescoord, maar dat waren normale doelpunten, geen echte fouten.
Vond Metzelder anders wel goed speler, vond Raul juist slecht maar dat kwam ook door het middenveld, veel te veel ruimte tussen de middenvelders en de aanvallers.
Ook jammer voor Huntelaar dat hij via de keeper op de lat kopt, maja dit is zijn eerste wedstrijd voor Schalke, het kan altijd beter terwijl ik hem vandaag al goed aanwezig vond. Die doelpunten komen vanzelf wel.

het is toch altijd hetzelfde liedje. Al scoort hij tien wedstrijden niet, maar bij de elfde tikt jij er eentje binnen dan is hij volgens iedereen hier weer de beste spits van de wereld. Ik had het wel willen zien zonder ajax verleden.

Tja dat komt ervan he als je Kyriakos Papadopoulos niet in de basis zet

klaas speelt over 2 jaar gewoon weer eredivisie, de nieuwe spits van feyenoord of psv. alleen in nederland zijn we blind dat we klaas goed vinden iemand de veel intikkertjes tegen nac rkc etc. tuulijk krijg je in serie a of elke andere topcompititie zulke kansen niet. Dan maakt hij inderdaad 8 of 9 doelpunten per jaar.

11 september 2010 om 00:05

Wat ben jij een stakker zeg met je opmerking, kijk je wel eens voetbal of ben je echt zo dom ?

Huntelaar is een super spits en maak overal zijn doelpunten, het is natuurlijk erg lastig als je maar 5 a 10 minuten de tijd krijgt om je te bewijzen. Verder zal het Nooit Feyenoord of PSV worden eerder Ajax of Heereveen.

Verder, Huntelaar is zelfs de spits van Oranje !

11 september 2010 om 01:21

Hij heeft ze alleen in de eredivisie gemaakt en bij oranje tegen malta cyprus san marino en liechtestein. In de seria heeft hij ze niet gemaakt en in La Liga heeft hij ze ook niet gemaakt. En als hij een wereldspits was was hij nummer bij oranje en ook bij AC milan. Of wil zeggen dat van Marwijk, Schuster en Leonardo niks van voetbal weten.

Ik kan zo tien spitsen opnoemen die beter zijn dan huntelaar. Hij is als spits niet balvast, weinig tot nooit aanspeelbaar en heeft geen snelheid geen passeer beweging. Wat hij wel kan, kan elke andere voetballer ook. Neem de kopbal van vorsah een verdiger die een bal erin kopt dat kan elke voetbal en dat hij toeval spits maakt het niet extra speciaal.

Hij komt gewoon tekort voor de top en de top is de Bundesliga, Seria , La Liga en de PL. Hij voegt namelijk niks aan de combinatie spel van de voorroede toe. Kijk naar een eto drogba rooney deze jongens werken zelfs hard als de bal niet hebben. Als ziet wat voor sprints deze spitsen trekken van eigenhelft en dan scoren dat zijn de wereldtoppers en de moderne spitsen. Rooney en Drogba creeren een extra man op middenveld en spriten dan zo hard dat erin voorroede ook een extra man wordt gecreerd. Ik heb huntelaar nooit zien sprinten of voorbereidend werk zien doen bij een van zijn doelpunten.

Conclusie hij is te beperkt voor de top en dat is geen mening maar een Feit.

11 september 2010 om 07:17

Bij Real scoorde hij toch vrij regelmatig als je naar de goals per gespeelde minuut kijkt. Beter in ieder geval dan Benzema. Maar dat vind jij ws ook helemaal niets. Zelfs bij AC Milan heeft hij er nog best wat ingelegd.
Verder is Huntelaar een spits die zowel op een EK als een WK heeft gescoord. Kunnen toch niet zo heel veel spitsen ook zegen.
En bij Oranje staat hij toch aardig hoog op de eeuwige topscorerlijst hoor...
Maar ja, het Nederlands elftal stelt volgens jou waarschijnlijk ook niet zo heel veel voor.

Hij is inderdaad niet een veelzijdige spits maar een pure afmaker. Hij moet gewoon geod gebruikt worden. Van Nistelrooij is in mijn ogen ook een pure afmaker. Maar die had een wat grotere naam toen ie naar Real Madrid ging. Dat kwam omdat Ruud bij Man Utd wel goed gebruikt werd. Die stond daar alleen maar om doelpunten te maken. Zo werd hij ook gebruikt. Hij kreeg volop aanvoer en scoorde daarom bij de vleet. Als je met status bij een club als Real Madrid binnenkomt, dan heb je het een stukkie makkelijker dan wanneer je je goals in de eredivisie hebt gemaakt. Tja, en als er dan een nieuwe voorzitter komt dan ben je de lul he. Netzoals dat gebeurd wanneer je een tijdje geen echte goede aanvoer krijgt en dus niet scoort.

Toen Klaas-jan bij Real Madrid speelde noemde van Gaal hem nog de beste spits ter wereld in de 16-meter. Maar in jouw optiek heeft van Gaal er waarschijnlijk ook weinig kijk op.

Nou, in ieder geval kon ik gisteren zien dat hij in Duitsland gelukkig wel een grote status heeft. En terecht in mijn optiek. Zo was er bijvoorbeeld een moment dat Klaas-jan de keeper opjaagde en de keeper uit pure schrik in plaats van die bal gewoon te pakken maar over de zijlijn rosde.

Maar stel nou he, als hij heel misschien, heel misschien er dit seizoen toch meer dan twintig inschiet. Kom jij dan aub niet hier vertellen wat voor een goede spitts het is....

11 september 2010 om 08:05

Ik vind Huntelaar ook een beperkte spits.
Hij heeft buiten scoren niet echt kwaliteiten.
Als je hem nou bijvoorbeeld vergelijkt met Müller.
Die beweegt constant, kan de bal opeisen als aanspeelpunt, en hem vervolgens geweldig doorspelen ect.
Huntelaar heeft eigelijk alleen een neusje voor de goal.
10 jaar geleden was dat genoeg, maar in het moderne voetbal wordt er toch meer van een spits verwacht.
naar mijn mening hadden ze beter Podolski gekocht..
Hoe goed die zijn laatste interland speelde..

Als Schalke zo blijft spelen dan zal Huntelaar nooit slagen bij Schalke. Hij is een spits die ballen nodig heeft iemand die in de kluts kan scoren. Hij zal het wel beter doen denk ik, als Schalke alles op een rijtje heeft dan zal Huntelaar doelpunten maken.

Nou hopelijk voor Schalke gaan ze snel punten pakken door paar doelpunten van het ex Real duo

Mijn complimenten gaan voor de verandering een keer uit naar scheidsrechter Brych, aan zijn cijfer te zien een prima pot gefloten....chapeau!!

Huntelaar is een type speler die het van de bewegelijke voetballertjes moet hebben bijv. Suarez, Messi en Pedro (ik noem maar wat)
Huntelaar is de coole afmaker, de intikker en kan meedogenloos uithalen wanneer het maar kan. Binnen of buiten de 16 meter gebied, Maar wel als het van een bewegelijke rechts of linksbuiten afkomt.

Daarom denk ik dat Schalke 04 ook niet de club voor Huntelaar is. Het klinkt misschien gek, maar zelf denk ik dat Huntelaar een ideale spits kan of zal zijn voor Barcelona, mede door het vele voetbal in het spel van Barcelona. Acties vanaf de zijkanten, waardoor Huntelaar gemakklijke doelpunten kan maken.
Overigens hoop ik dat Huntelaar er toch een mooi seizoen van maakt bij Schalke 04, en natuurlijk met heel veel plezier voetbalt, want daar draait het hele spel om!

Huntelaar is idd een spit die gewoon de bal voor ze voeten moet hebbe in t 16 meter gebied dan komt t wel goed.
Ik hoop voor hem dat schalke lekker gaat spellen , moet je voorstellen weer zo'n seizoen waar alles fout gaat voor hem , ik zie het niet graag Huntelaar kan in mijn ogen nog groeien tot een spits zoals van Nistelrooy.

11 september 2010 om 08:07

Dat is wel een beetje een ouderwets beeld van een spits.
helaas voor huntelaar dat hij niet 10 jaar eerder speelden
Tegenwoordig moet een spits veel meer kunnen dan afronden om Top te zijn..

de 2e goal van hoffenheim was wel een mooie vrije trap, van Salihovic. Die jongen schiet wel vaker zo'n mooie vrije trap erin. Deze keer met wat geluk van de keeper toegereikt.

Hoffenheim uit is toch altijd lastig! Dat weet toch iedereen! Als Suarez 2 wedstrijden niet scoort hoor je toch ook niemand omdat een ieder weet dat hij er minimaal 20 gaat maken in een seizoen! Ik vind Huntelaar ook niet de unieke aanvaller, tuurlijk is hij waardeloos buiten de 16 en moet hij het hebben van 'goaltjesdief'' doelpunten! Nou en, wacht nou gewoon even af!! Alsjeblieft iets meer vertrouwen in onze spits!

Jammer dat ze niet wisten te winnen had het ze echt gegunt, Huntelaar had ik graag zien scoren bij z'n debuut maarja het mocht niet baten.

En het is weer begonnen hoor, men weet niet hoe snel er excuses moeten worden gevonden om te verklaren dat Huntelaar niet scoort. Ik zie ze alweer in reacties hierboven ''huntelaar is een spits voor systeem zus en zo...blablala'', ''huntelaar krijgt geen goede ballen....'', ''huntelaar heeft andere spelers om zich heen nodig...''.

Hij redt het niet bij Real, niet bij Milan, maar iedere keer ligt het aan de club en de trainer en noem maar op. Bij Real maakte Huntelaar er 8, 8 in welgeteld 4 wedstrijden tegen laagvliegers. Zelfde verhaal als in Oranje, meer dan 20 doelpunten tegen landen als San Marino, Moldavië en Liechtenstein. Om de een of andere reden zien de Huntelaar-fans dit niet. Dan word er gezegd dat van ''bij Real en Milan kreeg hij geen kans''.... Onzin. Zowel bij Real als bij Milan speelde hij de eerste tien wedstrijden, hij presteerde voor geen meter en dan is het na tien wedstrijden zo ongeveer wel klaar.

Als hij bij Schalke niet slaagt zijn er ongetwijfeld weer honderd redenen te verzinnen waarom. Toch zullen zijn fans blijven volhouden dat Huntelaar de beste spits ter wereld is als hij links in de zestien op zijn rechterbeen wordt aangespeeld, bij mooi weer op een zaterdagmiddag net na de kerst.

Het valt wel op dat elke club waar KJH speelt, niet draait.
Eerst Real, dan Ac Milan en nu Schalke.
Hij wordt als een groot aankoop gehaald maar waakt het telkens niet waar.
Oke dit is pas zijn eerste wedstrijd maar volgens mij gaat dit hem ook niet worden.

12 september 2010 om 00:50

Dat ligt ook echt aan de speler die bijna overal op de bank gezet wordt ja..

Ach ja. Hij heeft tenminste één mooi lichtpuntje. Z'n vervanger in Milan heeft het ook niet veel beter gedaan, die schoot een penalty op de lat en verloor ook met 2-0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
B. IdriziMiddenvelder10
B. KrasniqiMiddenvelder10
D. LatzaMiddenvelder10
V. PálssonMiddenvelder10
R. RanftlMiddenvelder10
M. BülterAanvaller10
M. LangerKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren