'Bondscoach Noord-Korea ontslagen en naar strafkamp gestuurd'

Vrijdag, 30 juli 2010 om 14:28

Er komen meer verontrustende berichten vanuit Azië binnen over de Noord-Koreaanse ploeg na het mislukte WK in Zuid-Afrika. De selectie zou bij thuiskomst al zes uur lang zijn toegesproken en nu schijnt bondscoach Kim Jong-Hun te zijn beschuldigd van het voor schut zetten van de nationale leider. Hij is tewerk gesteld in een strafkamp in Pyongyang.

Radio Free Asia probeert het nieuws via diverse kanalen bevestigd te krijgen maar de Noord-Koreaanse media, die volledig door de overheid wordt gecontroleerd, hebben geen melding gemaakt van het incident. Jong-Hun is wel ontslagen als bondscoach en zou nu, noodgedwongen dus, als bouwvakker aan de slag zijn gegaan in de hoofdstad.

De spelers kregen eerder in een sessie van liefst zes uur te horen dat zij Noord-Korea niet op de juiste wijze gepresenteerd hadden. De Aziaten verloren op het WK nipt van Brazilië, leden vervolgens een ruime nederlaag tegen Portugal en waren ook niet sterk genoeg voor Ivoorkust. Zonder punten eindigde de ploeg als laatste in de groep.Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door Matthaus)

Ik wordt soms zo moe van dit soort landen...

Ongelofelijk. Wat een cultuur is dat zeg. Wie zou daar ooit bondscoach willen zijn, want qua prestaties hoef je niets te verwachten. Ja, een strafkamp.

30 juli 2010 om 14:31

Heeft niet veel met het cultuur te maken, het is gewoon het (wan)beleid daar.

30 juli 2010 om 15:26

Je kan nergens anders bondscoach worden aangezien je het land niet uit mag XD

31 juli 2010 om 01:18

Voordat jij komt praten over de cultuur van dat land, vraag je zelf het volgende af: hoe betrouwbaar is deze brond?

Tijdens het WK kregen wij ook te horen dat er een paar Noord-koreaanse spelers waren spoorloos waren verdwenen. Pas later bleek dat er niks aan de hand was.

31 juli 2010 om 15:22

Lijkt me duidelijk hoe die cultuur in elkaar zit. Niemand mag het land uit, 90% van de internet sites zijn geblokkeerd, eigen fans mochten niet mee naar Zuid Afrika. Tsjah dan geloof ik dit verhaal zeer zeker wel.

31 juli 2010 om 23:45

Mochten die voorgeschotelde feitjes van jou kloppen. Dan nog zegt dat niets over de cultuur van dat land, maar meer over de cultuur van de staat die het daar voor het zeggen heeft. En zoals je zelf weet is er een groot verschil tussen de bevolking en de overheid die de bevolking “ vertegenwoordigt”.

Het is wel duidelijk dat ze de ballen verstand hebben van voetbal, als ze hadden verwacht dat ze punten zouden pakken. In de poule des doods nog wel. Ik voel voor de mensen die de dupe worden van de imperfecties van dit soort landen.

Dit is toch echt van de gekke! Trouwens nu krijgt Noord-korea uitsluiting, aangezien de politiek zich wel heel opzichtig bemoeit met de gang van zaken binnen de Koreaanse bond.

Al die landen die weinig fout doen wel bedreigen met uitsluiting, nou Fifa, laat je maar eens gelden...

30 juli 2010 om 15:14

Inderdaad dat dacht ik ook al... De Fifa dreigt iedereen uit de diverse competiities te zetten zodra de politiek zich met hun probeert te bemoeien, maar dit alten ze allemaal toe. Zal ook wel te maken hebben met het feit dat Blatter de stemmen hard nodig heeft. Dealtje met die die Dim Sum van Moord Korea... voor je stem zorgt Blatter dat de Fifa er niet over begint.

30 juli 2010 om 15:31

De Noord Koreaanse regering zal nooit naar buiten treden over het feit dat ze de bondscoach in een strafkamp zetten. Dit kan alleen maar worden gesuggereerd/bevestigd door mensen die toch enigszins informatie uit het land kunnen krijgen. Dit zal de Fifa nooit kunnen gebruiken om Noord Korea uit te sluiten. Want er is geen hard bewijs voor dat Noord Korea zich met het voetbal team bemoeid. Allemaal erg triest hoe dat daar is geregeld in Korea

30 juli 2010 om 16:31

Daar heb je een punt, maar misschien dat ze het wel kunnen grbuiken om druk te zetten op het land.

Tijd dat de ''grote'' leider zelf ns bondscoach wordt, kunnen we lachen moet 'ie zichzelf naar een strafkamp sturen!

Maar het is natuurlijk wel droevig wat zich in dat land afspeelt. Je zou er maar wonen...

30 juli 2010 om 18:58

Geloof mij dat hij denkt dat hij beter is als bondscoach. Alle reportages en docu's over deze man tonen aan dat hij echt lijd aan grootheidswaanzin. De beste man denkt werkelijk alles te kunnen.

Maar goed, ik vind dat de bondscoach het nog best aardig heeft gedaan op het WK, helemaal gezien de tegenstanders en het beschikbare materiaal...

De enige bron van dit verhaal is het totaal niet objectieve, door amerika betaalde Radio Free Asia. Niet te voorbarig allemaal.

30 juli 2010 om 15:48

Precies, zulke berichten moet je met een korreltje zout nemen.

Daarnaast moet de man blij zijn dat hij als bouwvakker aan de bak komt in deze tijden, zijn veel mensen in Nederland die jaloers op hem zijn.

30 juli 2010 om 18:58

Alleen het verschil is dat hij gedwongen aan het werk moet zonder salaris (is niet voor niets een strafkamp)...

30 juli 2010 om 21:27

Ja ik was heel serieus Analyse.... damn jullie weten hier echt niet wat sarcasme is he.

Dit is de eigen schuld van die man. Noord-korea speelde met de verkeerde tactiek. Met al hun kwaliteit (19 spelers uit de Noord-koreaanse competitie) hadden ze makkelijk de halve finale kunnen halen.

30 juli 2010 om 14:33

Hoe kom jij hierbij? Vond jij ze goed dan? Ik denk dat er voor hun geen halve finale in zat hoor!

30 juli 2010 om 14:34

Volgens mij is dit sarcastisch bedoelt

30 juli 2010 om 14:35

Hun hebben echt weinig kwalitiet er speelt er een bij Bochum en een bij een middenmotor in Rusland,tjah als dat je beste spelers zijn

30 juli 2010 om 14:35

Halve finale van wat? Neem aan dat je het niet over voetbal hebt.

30 juli 2010 om 14:42

Ik denk dat hij tafeltennis bedoelde!!

30 juli 2010 om 14:37

ja had Spanje van hun wel zien verliezen hoor.

lol

Ach jongens toch het moet gekker worden! Wij vinden het daar een stel mongolen, maar zelf zijn die mensen niks anders gewend (hetzelfde in Irak/afghanistan). Als die mensen straks ineens wel democratie zijn en vrijheden en dergelijke hebben, worden ze denk ik helemaal gek. Daar kunnen die mensen dan niet goed mee omgaan.
Maar neemt natuurlijk niet weg dat het een idiote beslissing is.

Dit vind ik onverwachts zeg. Ze mogen volgens mij al blij zijn dat ze het WK hebben gehaald en een mooie resultaat hebben gehaald tegen Brazilie. Zo land zou trots moeten zijn en de trainer een eervol ontslag moeten geven. Dan weten wij ieder geval waar je geen bondcoach moet worden haha. Misschien is het wat voor Guus Hiddink, maar die gaat natuurlijk bij Turkije aan de slag.

Wat hadden ze daar, met Domenech gedaan?

Dat is op het moment het enige wat ik me nu nog afvraag..

dat ze hem naar een strafkamp sturen, verbaasd me niks.. we weten 'allemaal' hoe het daar er aan toe gaat (van buitenaf dan)

30 juli 2010 om 19:01

Off: Had deze discussie ook met collega's na het lezen van dit bericht, unaniem werdt er gedacht aan een vuurpeloton...

On: Sjah, als ik zo een beetje de bewegingen in de politiek aankijk, denk dat ik dat land niet lang meer in een isolement zal zitten...

Ik word echt misselijk van dit soort landen. Ze mogen het land niet uit om het team aan te moedigen en nu wordt de trainer naar een strafkamp gestuurd. Ik vind voor een land als N-korea dat een 7-0 tegen Portugal nog wel meeviel. Ze deden het goed in t begin. En Brazilie,portugal en Ivoorkust zijn niet de minste tegenstanders. Belachelijk.

Dit soort landen moeten gewoon levenslange uitsluiting krijgen van Internationale toernooien..

30 juli 2010 om 14:40

Ja precies , lijkt mij ook wel dat de fifa dit gaat doen als dit bericht bevestigd wordt. Als dit geen politieke invloed is op het voetbal dan weet ik het ook niet meer. Wat een vreselijke regering daar zeg...

30 juli 2010 om 14:41

Dan beginnen de Noord-koreanen toch weer te dreigen met kernwapens..

30 juli 2010 om 14:44

Ik denk niet dat het voetbal daar zo'n hoge priotiteit heeft om maar meteen met kernwapens te gaan dreigen, ze hebben een vreselijk voedsel tekort en ook nog is een mislukte oogst.

Ik begin toch het gevoel te krijgen dat een deel van deze berichten beïnvloed wordt door kapitalistische propaganda.

30 juli 2010 om 14:50

Grappig, dat gevoel heb ik nou totaal niet. Waarom zou iemand tegen Noord-korea willen propaganderen?

Edit: Ik zal het even onderbouwen; op dit moment lijkt het me helemaal niet logisch van het kapitalistische Westen om anti noord-korea propaganda te spuien. De situatie met het getorpedeerde vissersschip van Zuid-korea werd nogal coulant behandeld door de VN en het lijkt er niet echt op alsof er op dit moment echt een hetze tegen Noord-korea gaande is. Wat ook niet verstandig zou zijn, want hoe meer het westen politie agentje speelt in Noord-korea, hoe lastiger het wordt om zaken te doen met China (De bondgenoot van Noord-korea). Aangezien China een bijzonder groot deel van de grondstoffenvoorraad van de wereld in bezit heeft, en een hoop landen (vooral de Vs) flinke schulden hebben bij China, is dat juist in het nadeel van het kapitalistische Westen.

Als het nou over bijvoorbeeld Cuba ging, dan had ik wat eerder propaganda gezocht.

30 juli 2010 om 15:10

Nou als je sowieso kijkt naar de afgelopen jaren dan denk ik toch dat het westen haar bevolking wijsgemaakt heeft dat zij Osama even gingen inrekenen in Afghanistan en daarmee een oorlog probeerde te rechtvaardigen. Een paar jaar daarna probeerden ze iedereen te laten geloven dat Irak massa vernietigingswapens heeft. We weten allebei wel hoe de vork uiteindelijk in de steel zit.

Nu de vraag waarom zouden de leiders van het Westen tegen Noord-korea willen propaganderen?

De leiders van het Westen willen gewoon heel graag haar bevolking ervan overtuigen dat zij 'goed' zijn en Noord-korea 'slecht'. Gewoon de oude discussie kapitalisme vs communisme. Begrijp me goed ik ben blij dat ik een kapitalistisch land woon maar ik ben mij er wel degelijk van bewust dat kapitalisten communisten graag in een slecht daglicht plaatsen. En heel graag willen laten zien hoe superieur het kapitalistische systeem is t.o.v. het communistische systeem.

Als je dit allemaal in beschouwing neemt, en vervolgens naar de bron gaat kijken. '
Radio Free Asia is een Amerikaanse radiozender en is gevestigd in Washington D.c..
De zender werd in 1994 opgericht door het Amerikaans Congres en uit Amerikaanse overheidsmiddelen gefinancierd.' Bron Wikipedia

Dan moet je toch serieus in overweging nemen of een deel van deze berichten beïnvloed wordt door kapitalistische propaganda. Het zou namelijk niet de eerste noch de laatste keer zijn.

Die coach heeft een wereldprestatie neergezet door Noord-korea te kwalificeren voor het WK en als dank krijgt hij dit. Beter sluiten ze dit land gewoon van alles uit, laat ze eerst maar eens een democratie worden en zorg dat er niet zo'n belachelijke dingen gebeuren daar, dan kunnen ze weer mee doen met toernooien.

Domenech zou het daar niet overleven!!!,wat willen die Noord-koreanen ze kwamen gewoon kwaliteit tekort tegen Ivoorkust,brazilie enzo. Dan moet die regering maar meer spelers uit Noord-korea motiveren naar het buittenland te gaan dan geef ik hem een kansje.

En terecht allemaal. Wat een blamage was die Noord-koreaanse team. Nu is Spanje wereld kampioen geworden, terwijl eigenlijk Noord-korea het had moeten zijn. Ze hebben de beste spelers ter wereld en zijn in de poulefase als laatste geëindigd. Echt, het team en de bondscoach moesten zich schamen. Dit was ook de grootste afgang ooit in de historie van Noord-korea.

Dit is blijkbaar waar Noord-korea aan dacht, terwijl de rest van de wereld die uitschakeling wel verwacht had.

30 juli 2010 om 14:51

DIt soort uitspraken zijn echt belachelijk.
Ik weet niet of je het sarcastisch bedoelt of het echt meent maar dit soort uitspraken slaan nergens op.
Noord Korea had natuurlijk geen kans om de 2e ronde te bereiken dat die idiote leider van hun dat niet inziet.
Als ze bijvoorbeeld in de groep van Engeland zaten hadden ze nog wel een kans maar in een poule met Brazilie, Portugal en Ivoorkust dat is haast niet te doen.
Vindt het belachelijk en enorm zielig hoe die leider nu doet tegen de spelers en de trainer.

30 juli 2010 om 15:33

Natuurlijk was dit niet gemeend, zoals je eigenlijk bij de 2e alinea al had kunnen merken.

Wat daar in Noord-korea gebeurd is echt de grootste onzin. Ze wilden de bondscoach gewoon straffen en hebben blijkbaar juridisch iets verzonnen om dat mogelijk te maken. Noord-korea had blijkbaar verwacht dat ze in de groep tegen Brazilië, Portugal en Ivoorkust zich staande kon houden, terwijl de rest van de wereld Noord-korea kansloos zag.

30 juli 2010 om 15:42

Hootch bedoeld hoe de Noord Koreanen er over denken. Dat heet propaganda. Zo denken de Noord Koreanen ook dat ze het machtigste land ter wereld zijn en militair vele malen sterker dan hun vijand Amerika. Dus als het hele land denkt (propaganda) dat ze het Allerbeste land ter wereld zijn en dan verliezen met 7-0. Dan is het voor de leider (in hun ideologie) een logische beslissing om zo te reageren.

Wat een schande! Ongelooflijk dat dit soort praktijken nog gebeuren in 2010.

Hoop alleen niet voor de toekomstige bewoners dat hij net zo goed is als bouwvakker dan dat hij als bondscoach was.

30 juli 2010 om 16:49

Alsof hij een slechte bondscoach was:s Hij heeft zich voor het WK gekwalificeert met Noord-korea (!) Dat je dan verliest van 3 top landen in de voetballerij is geen schande.
Volgens andere media, o.a. uit Zuid-korea hebben ze die vernedering tegen Portugal zelfs te danken aan de Kimjong Il die vond dat ze aanvallender moesten spelen dan tegen Brazilië wat ze dus ook deden en we weten allemaal hoeveel het uiteindelijk werd.

Het is maar de vraag of het allemaal waar is (je kunt immers schrijven over Noord-korea wat je wil want als Noord-korea het tegenspreekt gelooft toch niemand ze), maar het lijkt me dat de Fifa dit toch even moet gaan onderzoeken. En als het waar is moet Noord-korea uiteraard heel lang uitgesloten worden van alle internationale toernooien.

Beter isoleren ze dit land van de hele wereld.
Te triest voor de inwoners daar.

30 juli 2010 om 15:01

Dat land is juist al geisoleerd van de rest van de wereld door hun eigen leider. Pas op dat we er niet over oordelen anders zijn wij weer de kapitalistiche m*f*'s die niet weten hoe het er in Noord-korea aan toe gaat. Een ding is zeker, als het allemaal koek en ei was dan probeerden spelers niet te ontsnappen tijdens buitelandse toernooien.

een of andere amerikaans gefinancieerde radiozender komt met dit soort geruchten en dan krijgen we 10tallen reacties. We moeten ook niet vergeten dat voor 1990 het in NK zeer goed te troeven was en dat het lekkere westerse beleid daar en overal ter wereld veel meer kapot heeft gemaakt dan gerepareerd.

30 juli 2010 om 15:24

Ja joh ga zo´n achterlijk land anders ff verdedigen. levenslang uitsluiten van alle internationale competities (en niet alleen in het voetbal).

30 juli 2010 om 16:52

Waarom gelijk alle sporten uitsluiten? Alsof die inwoners wat aan die dictatuur kunnen doen. Die inwoners hebben zo tenminste nog iets van vermaak, met de sporten. Is toch mooi dat Noord Korea zich plaatste voor het WK. Als dit waar blijkt te zijn (wat je niet zeker weet) dan zou je ze indd wel moeten uitsluiten van voetbal toernooien imo ja

30 juli 2010 om 16:59

omdat sporters er zwaar onderdrukt worden, en als de prestatie tegen valt als moordenaars worden behandeld. Aangezien de dictatuur daar zo gesloten is voor de buitenwereld, is dit een van de weinige dingen die de rest van de wereld kan doen om ten minste een beetje menselijk leed daar te voorkomen.

Of dit specifieke geval waar is weet ik inderdaad niet, maar ik ben van mening dat elk land dat de mensenrechten op zo´n idiote manier schendt uitgesloten dient te worden van elk internationaal evenement.

'wij' mogen het niet laten gebeuren dat als een sporter waar dan ook ter wereld onderdrukt word vanwege zijn\haar (mindere) prestatie !!

30 juli 2010 om 19:54

Ja daar heb je ook wel weer gelijk in, mocht dit indd waar zijn. Jammer dat het zo moet, maar het kan dus inderdaad niet anders.

er is heel wat krom in deze wereld, de politiek bemoeit zich hier met het voetbal en de fifa kijkt toe. Er is een dictator aanwezig en Amerika kijkt hier wel toe en doet niets. Wat is nu nog geloofwaardig aan die landen en bonden?? Als het een land in het Midden-oosten betreft waren er andere maatregelen genomen, zoals Irak.

On:wat moet ik me voorstellen bij een strafkamp...? Is dat enkel dat die als bouwvakker moet werken in de stad.? Dan komt die er nog goed van af vind ik.

Het meest domme nog aan alle reacties hier is dat mensen gewoon niet door hebben dat sommige iets sarcastisch bedoelen. Echt waar wat een niveau...?!?! ( zucht ) Jorickfcu dat je dat nog niet zeker wist of hij het serieus bedoelde...

Ze hoorden al niet op het WK thuis, iedereen die ook maar een beetje gevoel voor en verstand van voetbal heeft kan dat inzien. Dan worden ze ook nog bij de nummer 1 en 3 en Ivoorkust in een poule gezet. Wat verwacht die vent nou dat ze daar door zouden komen? Arme man!

Het zoveelste broodje aap waarschijnlijk.

Daar houden ze wel van in Zuid Korea. Het is dat Voetbalzone er nog net 2 aanhalingstekens omheenzet, anders zou je het bijna geloven.

Dat dit soort landen nog kunnen bestaan, pak die gekke kim jung sung de 2e ofzo en zet hem lekker ergens midden in de sahara ofzo, gadverdamme..

ben ik het volkomen mee eens, n-korea komt kwalitatief gewoon te kort. snap niet da die mense denke da hun wereld kampioen kunnen worden.
En dan zijn ajacieden arrogant zal wel aan mij liggen dan.

Dit gaat gewoon nergens meer over, werkelijk niets zou me meer verbazen, wat er ook zou gebeuren daar.

die leider van hun had gezegd dat ze tenminste de halve (!) finale moesten bereiken, dat is toch de grootste onzin, als die coach echt na een strafkamp is gestuurd zal de fifa er wel wat aan doen, want dit kan natuurlijk niet

Hier heb ik geen goede woorden voor over!! Hij kwalificeert zich voor het WK met Noord Korea en omdat ze niet doorgaan naar de volgende ronde wordt hij gruwelijk hard afgestraft! Wat verwachten ze daar..? Dat ze wereldkampioen worden!? Te gek voor woorden dit....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noord-Korea

FIFA ranking: 108
11 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Myong-Guk RiKeeper80
Yong-Chol RiMiddenvelder80
Chol-Myong RiMiddenvelder80
Kuk-Chol JangAanvaller81
Il-Gwan JongAanvaller73
Kwang-Ryong PakAanvaller72
Byong-Jun AnAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina Noord-Korea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Noord-Korea.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren