'McClaren geeft leiding Wolfsburg opdracht Douglas en Ruiz te halen'

Maandag, 17 mei 2010 om

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Steve McClaren de leiding van zijn nieuwe club VfL Wolfsburg de opdracht gegeven om zowel verdediger Douglas als aanvaller Bryan Ruiz weg te halen bij FC Twente. De twee spelers behoorden tot de sterkhouders van de ploeg die zich het voorbije seizoen liet kronen tot beste van Nederland.

/

De twee zouden gehaald moeten worden met het geld dat binnenkomt na de verkoop van spits Edin Dzeko. De Bosniër staat in de belangstelling van topclubs als Chelsea, Manchester United en AC Milan en lijkt de Duits kampioen van het seizoen 2008/09 komende zomer te gaan verlaten. Voor het binnenhalen van Ruiz (vijftien miljoen) en Douglas (acht miljoen) is zo’n 23 miljoen euro nodig.

McClaren zou van de directie van Wolfsburg de toezegging hebben gekregen dat hij dertig miljoen euro mag spenderen om zijn selectie te versterken. Miroslav Stoch, die door FC Twente werd gehuurd van Chelsea, vertrekt mogelijk ook uit Enschede. Aanvaller Emir Bajrami van het Zweedse IF Elsborg geldt als een belangrijke gegadigde om hem op te volgen.


Poll

VfL Wolfsburg is een stapje hogerop ten opzichte van FC Twente


Gerelateerd

163 reacties (laatste reactie door twentemax)

Twente gaat instorten. Ze mogen blij zijn als ze volgend jaar 5e worden.

@psvnoord

Argumenten zie je hierboven al. Ruiz en Douglas gaan weg.

17 mei 2010 om 17:09

En wie zegt dat Twente daar niet tevreden mee zal zijn. Hoe vaak ik wel niet lees dat Twente volgend jaar zal instorten, dat Twente helemaal geen rol meer meespeelt en vooral dat alles minder dan de 1e plaats een teleurstelling zal zijn.

Het bestuur, alle medewerkers, de supporters en de volgers weten dat het behalen van het kampioenschap uniek is. Een top 3 positie zal volgend seizoen de doelstelling zijn. Men wil in het oosten des lands een structurele topper zijn. Lange termijn gaat daar voor korte termijn en dat heeft zich dit jaar al uitbetaald in een prachtig en onverwacht kampioenschap.

17 mei 2010 om 17:34

Bridgewater

Als Twente structureel tot de top wil behoren, zoals de afgelopen tijd is gesteld, dan zullen ze volgend jaar gewoon kampioen moeten worden. Met minder dan dat mag een topclub geen vrede hebben!

Verder hoop ik niet dat Mcclaren nu 'heel' Twente leeg koopt...dat zou fnuikend kunnen zijn voor alle aspiraties/ambities en het zou niet erg netjes zijn van de voormalige coach...je wilt je oude team toch niet absoluut verzwakken?

17 mei 2010 om 18:01

Werd laatst niet Rutten en Psv niet voor alles en nog wat uitgemaakt omdat hij zogenaamd aan Twente spelers en staf zat te trekken. Nu doet Mclaren het en nog in een ergere mate. Hier zullen de supporters niet blij mee zijn. Gezien de reakties toen op Fred Rutten.

17 mei 2010 om 18:01

Dan is ajax dus ook al een aantal jaren geen topclub meer?

17 mei 2010 om 18:05

@knutbal 17 mei 2010 om 17:34 #74
niet goed opgelet? Twente wil structureel tot de top-4 van Nederland gaan horen.. Eindigen op een plek die past bij de begroting van de club, dat is het doel. Eens in de zoveel jaren meespelen voor het kampioenschap is daar een logisch vervolg van...

Volgend jaar kampioen? Er is in Enschede niemand die dat verwacht! Net zo min als dat er bij Ajax of PSV iemand is die verwacht dat volgend jaar de CL of de EL gewonnen gaat worden...

17 mei 2010 om 20:12

@biggles, zolang Wolfsburg maar extreme bedragen biedt is het voor Twente wel prima. Ze hebben er al op gerekend dat Ruiz en Douglas niet houdbaar zouden zijn. Als Wolfsburg dan een fantastisch bedrag biedt en daardoor andere topclubs aanmoedigd om mee te bieden kan er een extreem mooi bedrag uit komen rollen voor Twente. Het zou toch uniek (en eigenlijk teveel) zijn als ze voor Douglas en Ruiz samen 25-30 miljoen kunnen krijgen.... Met een goede scouting kunnen ze daar 4 goede spelers voor terug halen.

17 mei 2010 om 17:12

goh,jij hebt een glazen bol die werkt? hoe kom je aan deze wijsheid...?

Aangezien alleen Ajax en PSV volgend jaar een goede selectie houden kan twente gewoon prima meedoen om de 3de plaats hoor. Waarom zouden ze ineens minder zijn dan AZ (waar de boel leegloopt en alleen talenten gehaald worden, die er niet meteen staan) Feyenoord (kan niet investeren en wellicht vertrekken er daar ook een paar sterkhouders) heerenveen (ziet er niet naar uit dat zij kwaliteif veel sterker zijn dan vorig jaar (+beerens weg), groningen is alniet bijzonder goed en Utrecht is afwachten.

17 mei 2010 om 17:13

hahaha mike toch jongen. heb je nog argumenten ook?

met het beleid dat momenteel bij twente gevoerd wordt, maakt het niet zoveel uit wie er vertrekken. geloof me nou dat die volgend jaar weer onverwacht sterk uit de hoek komen.

17 mei 2010 om 17:14

Goh, dat werd vorig jaar ook geroepen toen Arnautovic en Elia vertrokken, en dat hebben ze ook prima opgevangen.
En ja, er vertrekken meer spelers als Nkufo en Perez, maar die zijn al over-the-hill. Stoch en Rajkovic keren terug naar Chelsea, maar er is goede hoop dat Twente deze 2 (of één van beide) weer kan huren. Verder spelen ze ook CL waardoor ze een goede onderhandelingspositie hebben om nieuwe spelers aan te trekken.

Daarnaast zullen de andere nederlandse clubs ook de selecties niet intact kunnen houden. Man U is nu al bezig met Suarez (schijnt). Als hij een goed WK speelt is ie weg. Dan kan Ajax daar nog zoveel geld voor krijgen maar een gelijkwaardige vervanger gaan ze echt niet zo 1,2,3 vinden. Daarnaast gaan er nog meer spelers van Ajax naar het WK, waar ze zich verder in de picture kunnen spelen.
AZ zal door de financiele situatie ook wel een aantal spelers verliezen.
PSV zal Dzsudszak waarschijnlijk gaan verkopen en zal, om nog geld aan hem te verdienen ook Afellay wel moeten verkopen.
Feyenoord heeft geen geld om zich te versterken, en zal daarom ook volgend jaar nog niet meedoen om de bovenste (3) plaatsen.

Conclusie: Twente zal dus echt niet zover terugvallen in vergelijking met de andere clubs.

17 mei 2010 om 17:29

@rickw

Het werd ook jaren geroepen bij h'veen en groningen. En het gebeurde ook niet direct het eerste of het 2e jaar. Iedere keer stond er iemand op, of konden ze iemand aantrekken die het gat wat in de selectie viel op een dermate goede manier kon invullen dat de resultaten er niet onder lijdden. Maar op een gegeven moment is het klaar, dat hebben beide clubs afgelopen zeisoen laten zien. Als je jaar in jaar uit je beste spelers kwijt raakt moet het een keer fout gaan. Iedereen maakt wel eens een misser in de scouting voor een speler of trainer. Twente moet dus zeker wel uitkijken en lering trekken uit de situatie bij voornoemde clubs.

On:
Dit is echt een aderlating voor Twente. Deze 2 mannen zijn sterkhouders en kunnen eigenlijk niet gemist worden. Ik hoop dat Twente het verlies toch goed weet op te vangen dmv goede scouting, maar makkelijk zal het niet worden.

17 mei 2010 om 17:42

Ja, maar Twente speelt Champions League en heeft dus een betere onderhandelingspositie dan Heerenveen en Groningen die jaren gehad hebben. Daarnaast heeft Twente een ook wel wat hogere begroting dan Heerenveen, terwijl Groningen niet eens in de buurt komt. Integenstelling tot AZ, dat afhankelijk was van één persoon (scheringa), heeft Twente een stevige basis, waardoor het mij niet lijkt dat Twente een eendagsvlieg zou zijn.

17 mei 2010 om 17:45

Eendagsvlieg denk ik ook niet nee. Het fundament is gelegd door Munsterman. Maar je kunt er niet met je ogen dicht vanuit gaan dat er zomaar weer een paar jongens opstaan die dragende spelers kunnen doen vergeten. Het omgekeerde is overigens net zo waar, alleen iets waarschijnlijker.

17 mei 2010 om 17:49

Maar Twente heeft nog steeds niet de grote naam in het buitenland. Het is wat dat betreft te vergelijken met Az.
Ook toen ging De Zeeuw liever naar Ajax, terwijl er in Amsterdam geen Cl-voetbal gespeeld werd en in Alkmaar wel.
En bij Twente is de belangrijkste man al weg, Mcclaren, en hij probeert zijn oude club nog leeg te kopen ook.
Ik verwacht dat Twente volgend jaar een flinke terugslag gaat krijgen en daarna is het zaak voor ze om weer aan te klampen, anders is het de zoveelste eendagsvlieg.

17 mei 2010 om 18:33

FC Twente gaat niet instorten. Instorten ten opzichte van wat? De eerste plek van dit seizoen? Ja misschien wel, maar dan noem ik een plek in de top 5 geen instorten. Als FC Twente volgendjaar in het rechterrijtje zou belanden, kun je het instorten noemen. Maar dat gaat zeker niet gebeuren. Kijk naar AZ, waar ook de trainer en bepalende speler(s) vertrokken. Ze zijn 5e geëindigd maar vooral omdat ze in de 1e seizoenshelft grote andere problemen kenden dan sportieve.

FC Twente kan flink investeren met het geld dat vrijkomt uit dit kampioenschap en eventuele transfers. Ook zullen ze een nieuwe goede trainer aan kunnen stellen. Er zijn genoeg goede trainers die met een landskampioen in de CL willen spelen.

Ik zie FC Twente volgend jaar gewoon weer lang meedoen om de titel. En ook al worden ze 4e, is dat nog geen schande lijkt me.

ON: ik zie Ruiz niet naar Duitsland gaan.

Erg onsympathiek om spelers bij je oude club weg te halen. Maar Twente zal de hoofdprijs wel vragen, dus dat geld kan weer geinvesteerd worden in de selectie.

17 mei 2010 om 17:05

Die 2 zullen toch weggaan, dus laat ze dan ook maar met hun oude trainer meegaan, aangezien hij de hoofdprijs wil betalen.

17 mei 2010 om 17:16

Dat is nou de harde realiteit van het voetbal!!!

17 mei 2010 om 17:19

Mclaren een real gentleman, indeed.

17 mei 2010 om 17:29

Beetje selective verontwaardiging.. Douglas en Ruiz zijn gewoon erg goede spelers, of ze nou bij twente spelen of bij een andere club. Als hij gecharmeerd is van die spelers moet hij ze zeker halen wanneer dat haalbaar is. Twente was ook alleen maar een tussenstap om weer in beeld te komen na het debacle met Engeland. Beetje raar als je dan ook nog rekening moet houden met het feit dat het je "oude" club is.

Ik ben wel benieuwd hoe twente er volgend seizoen uit gaat zien.

17 mei 2010 om 17:29

Tjah, onsympathiek... het gaat er wel om hóe je het doet. Als je het in goed overleg doet met je oude club, zorgt dat zij een goede marktconforme prijs krijgen voor hun spelers (dus gelijke bedragen betaalt als andere clubs er voor willen betalen) en daarnaast je netwerk aan je oude club zou aanbieden om waardige vervangers te halen... is dat dan onsympathiek? Daar zie ik namelijk Mcclaren wel voor aan, om het op die manier aan te pakken. Of acht miljoen voor Douglas gezien het geld dat Ajax ontving voor Vermaelen geheel marktconform is, kun je je afvragen. Als hij een clausule heeft, valt er echter weinig eer meer te behalen.
Maar het is leuk om te zien dat er nu alweer wordt geroepen door sommigen verder hierboven dat Twente volgend jaar compleet ineenstort. Als je het ieder jaar roept, zul je uiteindelijk wel een keer gelijk krijgen, niet? En als je kampioen bent, kun je alleen nog maar slechter presteren... Waarheid als een koe dus dat Twente waarschijnlijk slechter presteert volgend seizoen, maar wel een schot voor open goal, of een open deur intrappen, of hoe je het ook wilt noemen. Gevolg van het leegkopen? Geen idee, maar voor die mensen die het hardst geroepen hebben dat Twente dit jaar géén kampioen zou worden is alles buiten de top-4 volgend seizoen reeds complete ineenstorting. Gelukkig heeft het management bij Twente niet zo'n zwart-witvisie maar een meerjarenbeleid dat er op gericht is in de komende jaren nog structureler om de topplaatsen te kunnen meedraaien.

17 mei 2010 om 17:37

Het geld wat twente voor ruiz vangt, gaan ze niet uitgeven aan nieuwe spelers, dat heeft musterman zelf gezegd.. Er gaat een deel naar het stadion en nog een deel ergens naartoe maar dat ie niet voor besteding van nieuwe spelers.

Maar ik ga niet roepen dat ze gaan instorten want ze hebben een zeer goed beleid daar. En ja ze vonden de afgelopen jaren altijd een waardige vervanger!

17 mei 2010 om 18:01

Het is misschien dan wel erg onsympathiek om je spelers bij je oude club weg te halen, maar ook zeer begrijpelijk. Mcclaren kent geen speler beter dan de spelers van Twente. Waar clubs vaak in de mist gingen door op basis van een paar videobanden of een aantal bezoekjes van een scout een speler te kopen, is hier het tegenovergestelde waar. Hij heeft het afgelopen jaar elke dag met Douglas en Ruiz samengewerkt en weet dus precies wat hij aan deze spelers heeft. Mijn conclusie is dat in de harde wereld van de voetballerij we dit niet als onsympathiek moeten zien, maar als zeer begrijpelijk.

17 mei 2010 om 18:37

haha dat doet elke trainer toch.ook bij feyenoord,ook bij ajax.

je hebt gewoon je eigen favorieten in een team das altyd

17 mei 2010 om 22:17

@hottuna,

Volgens mij heeft Douglas dat als clausule in zijn contract staan, dus is het wel degelijk de hoofdprijs

17 mei 2010 om 17:17

Ik vind die 8 miljoen voor Douglas niet echt een hoofdprijs. natuurlijk was Ruis belangrijk door een aantal keer belangrijke doelpunten te maken maar door de verdediging is Twente kampioen geworden, vaak was 1 doelpunt voor al genoeg. Douglas is niet voor niets de beste speler van de eredivisie volgens de VI klassementen.
In Engeland zou deze jongen een revelatie kunnen worden die een veelvoud waard is dan de 8 miljoen. Wel jammer voor onze competitie, Volgend jaar geen Suarez, van der Wiel en wellicht ook Stekelenburg bij Ajax, Twente half uitgekleed en ook bij AZ en PSV zal nog wel wat gaan veranderen. Het wordt ieder jaar spannender, maar zeker niet beter.

17 mei 2010 om 19:47

Ik denk zelfs dat Twente Mclaren erg dankbaar mag en zal zijn als hij haar 23 mln bezorg voor deze twee spelers. Lijkt mij persoonlijk juist een heel sympathiek gebaar naar de club.

Nou dat zouden twee goede aankopen zijn voor Wolfsburg!
Ik zou snel een zak geld op tafel leggen en proberen er alles aan te doen om die 2 binnen te halen.
Beiden zijn het zeker versterkingen voor Europeese middenmoters.

Ik zie ze nog niet direct weggaan naar Wolfsburg (zeg niet dat ze niet weggaan), maar die zullen beiden hogerop willen dan Wolfsburg

17 mei 2010 om 17:06

@ vergie
Wolfsburg is al een mooie stap hogerop. Vorig jaar nog kampioen van Duitsland en bovendien een club met mogelijkheden.

17 mei 2010 om 17:08

Vorig jaar kampioen van Duitsland, dit jaar 8e van Duitsland. Wat is nu beter, de nummer 1 van Nederland of de nummer 8 van Duitsland? Het enige wat een stap hoger op is, is de competitie met bijbehorende aspecten.

Houd er ook maar rekening mee dat Dzeko vertrekt en mogelijk misimovic.

17 mei 2010 om 17:15

Haha volgens mij is de nummer 8 van Duitsland in alles groter dan FC Twente. Helaas. Het enige dat Twente als voordeel heeft is de CL.

17 mei 2010 om 17:52

Maar Sevilla was ook geïnteresseerd in Ruiz, die club heeft meer voordelen te bieden, zoals vCL voetbal en het is een club in Spanje. Voor de rest zijn ze vrij gelijkwaardig, beide subtoppers in hun land.

17 mei 2010 om 18:06

In elk geval is ons stadion straks groter. Verder draait het alleen om geld. Wolfsburg is in feite nog nietiger dan FC Köln. Die hebben in elk geval een rijkere geschiedenis. En volgens mij is Wolfsburg in Europa ook nooit verder gekomen dan Twente. Verder is winnaar Europacup.
Wolfsburg is gewoon FC Volkswagen. Volgens mij is die club ook door Volkswagen opgericht als club voor de werknemers van Volkswagen. Het enige vertier wat er is. Het zou gewoon een algehele stap vooruit zijn.
Ik hoop alleen wel op meer dan 8 miljoen voor Douglas.tijdens de Winterstop werd er nog gesproken over 17miljoen. Misschien ook overdreven..maar iets er tussenin zou gepaster zijn.
Liever heb ik dat Douglas blijft...en uiteraard Ruiz ook. Volgend seizoen kunnen ze altijd nog weg. en Ruiz neemt geen risico dat die straks moeilijk wegkomt,aangezien hij het liefst in Spanje gaat spelen.

17 mei 2010 om 18:13

idd, het feit dat de nummer 8 van Duitsland met de verkoop van 1 topper, 2 toppers van de nr1 van Nederland kan kopen zegt genoeg!

Ruiz gaat er denk ik niet heen, Douglas zie ik denk ik wel komen.
Het zal me benieuwen wat de aankopen van Twente deze zomer word, en hoeveelste ze worden.

17 mei 2010 om 18:09

Zoals bekend heeft Ruiz een voorkeur voor de Spaanse competitie, dus als een club als Sevilla of Valencia de interesse in hem concretiseert in de vorm van een bod van 15 mln. zal hij zelf kiezen voor een Spaanse ploeg.

Het gerucht gaat dat ook Bayern interesse heeft in Douglas. Kan me voorstellen dat hij dan ook liever voor Bayern zou kiezen. Voor Twente in ieder geval zaak het onderste uit de kan te halen als hij dan toch verkocht wordt.

Edit: volgens Johan Derksen net bij VI wil Mcclaren Arnautovic ook meenemen naar Wolfsburg. Heeft 'ie aan het budget van 30 mln. niet genoeg, als hij ze alle drie wil laten halen.

Als Twente slim is hangen ze er een flink prijskaartje aan, Ruiz heeft namelijk de helft van het Twente succes op zijn conto staan. Het is de vraag of ze hier passende vervangers voor weten te vinden. Zo zou Bruggink tot de mogelijkheden behoren maar daar levert Twente zeker 20 procent aan kwaliteit mee in.

17 mei 2010 om 17:04

Ruiz heeft gewoon een gelimiteerde transfersom van 15 miljoen.. Daar kunnen ze dus niet meer voor vragen, hoe dat bij Douglas zit weet ik niet.

17 mei 2010 om 18:15

@afcaxx 17 mei 2010 om 17:04 #14
Vragen kan altijd zeggen ze wel eens he...

Zonder gekheid.. Als Wolfsburg, Valencia en Sevilla zich melden voor Ruiz, dan zal Wolfsburg al snel afvallen denk ik (denk dat Ruiz er uberhaupt niet heen wil, maar dat komt omdat hij zelf altijd gezegd heeft naar Spanje te willen)... En wie weet meld er zich nog wel een Spaanse club... Als Ruiz niet echt een voorkeur heeft voor Valencia of Sevilla, en de persoonlijke voorwaarden zijn gelijkwaardig, dan gaat hij naar de club die de hoogste transfersom biedt.. Die 15 mln is dan slechts een minimum...

17 mei 2010 om 17:09

Bruggink 20% kwaliteitsverlies? 20% doelpuntenpercentage de laatste jaren bedoel je misschien. Een 33 jarige speler van een Duitse middenmoter vind ik wel een heel erge achteruitgang.

17 mei 2010 om 17:17

Misschien is die Brouwers van Borussia Monchen Gladbach een optie in geval Douglas zou vertrekken?

17 mei 2010 om 17:53

Brouwers heeft aangegeven liever niet terug naar Nederland te gaan. Dit door de sterkere Duitse competitie en financiële middelen.

Zat er in, volgens mij is Wolfsburg al maanden geinteresseerd in Ruiz alleen de interesse voor Douglas is voor mij nieuw. Wel begrijpelijk dat ze deze spelers willen, horen absoluut tot de beste 10 spelers van de Eredivisie.

Aaai dit wordt niet prettig voor FC Twente, maar dat dacht ik ook van vorig jaar toen Arnautovic en Elia weggingen maar ze hadden toen echt geniaal ingekocht . Zal dit jaar misschien nog gemakkelijker gaan als ze eenmal die 23 miljoen binnen hebben gekregen.

17 mei 2010 om 18:25

@ Emirates10

Je moet wel rekening houden dat de transfer van Ruiz twente niet gek veel geld opleverd.
Allereerst gaat er een % naar AA genk.
Daarnaast staat het nog een lening open bij de gemeente enschede en waar is afgesproken dat een percentage van de transfer dient als afbetaling van de lening.
Natuurlijk krijgen ze minimaal die 5,5 miljoen wel terug die ze vorig jaar betaald hebben, maar ik zou mezelf niet te snel rijk rekenen.

dit zou ontzettend jammer zijn, maar het is natuurlijk logisch, welke speler zegt nee tegen een nieuw avontuur in een betere competitie en meer geld. wat de opvolgers betreft, daar maak ik me niet druk om met de scouts die we hebben.

17 mei 2010 om 17:13

wie weet past het wel niet in de plannen van Ruiz. Die wil zo snel mogelijk naar Spanje. Stel dat Sevilla hem daadwerkelijk wil hebben, dan gaat hij liever daarheen dan naar Wolfsburg.

Nou daar gaar het Cl-avontuur van Twente. Geen Perez, N'kufo, Ruiz, Douglas en weet ik veel wie nog meer allemaal. Hoop niet dat het op een fiasco uitdraait net als AZ afgelopen seizoen. Dan kunnen ze opzich wel wat vesterkingen halen maar of die goed genoeg zijn voor de CL, ja dat kun je je afvragen?!

Het zou mooi zijn als het gebeurt. Sorry dat ik het zeg, want ik snap dat Twente supporters het liever niet willen, maar als ajacied heb ik liever dat ze weg gaan.
Hele goeie spelers.

17 mei 2010 om 17:15

Zegt genoeg over jou als ajaxcied zijnde
Ik hoop persoonlijk zelfs dat Suarez blijft, als Twente-fan, omdat hij de Nederlandse competitie gewoon een beter aanzien geeft, zelfde als Douglas en Ruiz bij Twente.
Daarom vind ik het zacht gezegd zwak dat jij hoopt dat Ruiz en Douglas weggaan.

17 mei 2010 om 17:33

zucht...
Valt me steeds vaker op dat het de Ajacieden zijn die blijven volharden in kleinerend gedrag naar Twente toe ( ”jullie spelers lopen allemaal weg, hahaha” ), en dat het steeds vaker de Twente-fans zijn die hier niet op inhaken, maar gewoon sportieve reacties geven.
Ik begin steeds vaker de anti-ajax-spreekkoren te snappen.
Desondanks hoop ik zoals Steffah dat Suarez bij Ajax blijft en een gooi doet naar
(inter)nationale titels, maar mijn God: het kost me steeds meer moeite....

On: Als onze topspelers Ruiz/douglas wegmoeten, tja, dan maar voor een stevige prijs. Ze houden lijkt inderdaad lastig, tis nie aans...

17 mei 2010 om 17:47

@bokmafct
Nee dit is mooi. Je stigmatiseert nu zelf ook. Je scheert alle ajax fans over een kam en doet of alle Twente fans lieverdjes zijn. Bovendien loop je je hier gewoon te sympatiseren met spreekkoren. Nee, die o zo heilige Twente-fans waar je het over hebt, daar ben jij er niet een van.

17 mei 2010 om 18:04

@ daniguiza 17 mei 2010 om 17:47 #89
Lieve jongen: Ik heb in menig forum( kijk maar na) mijn mede-twentesupporters verzocht om niet meer het kansloze "helemaal niets in Amsterdam " te zingen. Het respect voor Ajax vergaat ons echter snel na Posts zoals die van jou en andere gefrustreerden.
Nou je zin?

On: Laat Sir Steve voor een mooi bedrag Ruiz en co ophalen. Kan Twente mooi weer bouwen. Dit Kampioenschap pakt niemand ons meer af!

17 mei 2010 om 18:15

Vind het toch wel een hele depresieve opmerking van jou. Concentreer je op het voetbal en het elftal. De achterban van een club heeft mij nog nooit kunnen beinvloeden over mijn ideeen over een club. Sta tijdens Europese wedstrijden van ajax op de bank van de spanning. Vind het een vorm van bekrompenheid om een club af te rekenen op de supporters.

17 mei 2010 om 18:19

Ik vind niet dat je meteen Koen77 moet aanvallen om zijn mening. In zijn ogen is het voor zijn club interessanter als de concurrent verzwakt wordt. Hij kijkt niet naar het belang voor het Nl's voetbal, maar naar zijn eigen belang en daar is in mijn ogen niets mis mee. Hij heeft toch recht op zijn mening? Moet hij dan zeggen dat hij het jammer vindt om zieltjes te winnen onder de Twente aanhang? Laat die jongen recht hebben op een eigen mening. In plaats van zijn post als iets negatiefs te beschouwen kan je ook het positieve eruit halen. Het feit dat hij Ruiz en Douglas liever ziet vertrekken zegt genoeg over de kwaliteiten van deze spelers, de kracht van Twente en dat hij jullie als concurrenten volgend jaar voor de titel ziet. Daarnaast zie ik nergens dat hij "haha" gebruikt of zich kleinerend richting Twente en haar aanhang opstelt. Hij geeft zelfs aan dat hij hele goede spelers zijn, toch een mooi compliment voor de scouting van jouw club lijkt me?

On: Zonde als ze weg gaan, goede spelers die van grote waarde kunnen zijn voor Twente in de CL. Als ze vertrekken ben ik erg nieuwsgierig of Twente wederom goede vervangers kunnen halen, ze hebben ons al een aantal keren doen verbazen, mij benieuwd of dat wederom lukt.

17 mei 2010 om 18:21

@bokmafct,

De club met de meeste fans op deze site is Ajax. Feit. Dit betekend dat we ook de meeste malloten hebben. En ook heel veel mensen die goeie reacties plaatsen hoor, daar niet van.
Het vervelende is dat verontwaardiging nou eenmaal langer blijft hangen dan iets wat je normaal acht. Ik vind het persoonlijk heel vervelend dat sommige Ajacieden de naam van Ajax besmeuren, en ik vind het bijna kwetsend om te lezen dat alle Ajax fans dan gelijk maar arrogant en irritant zijn.
Omdat er nou eenmaal minder Twente-fans zijn op voetbalzone, hoor je ook minder malloten. En waarschijnlijk ook minder mensen die goede reacties plaatsen.

Jij bent er waarschijnlijk er heilig van overtuigd dat jouw reactie een perfect voorbeeld is van sportiviteit. Dit is niet het geval, want je vergeet voor het gemak de vele 'normale' Ajacieden.

Verder word ik ook een beetje moe van het kuddegedrag van sommige supporters. Dit is niet in het bijzonder van Twente, of van Feyenoord. Het gevoel heerst bij mij een beetje dat sommige mensen het cool vinden om anti-ajax te zijn.

Ik als Ajacied zou het jammer vinden als er goede spelers uit de Eredivisie verdwijnen. Willen we ooit van het "mickey Mouse imago" (wat we ons overigens zelf aangepraat hebben) af, moeten er gewoon betere spelers in de Eredivisie blijven. We mogen eigenlijk wel wat trotser zijn op de Eredivisie overigens. We moeten gewoon onthouden dat we maar 16 miljoen inwoners hebben. Het is ongelooflijk moeilijk om dan een topcompetitie te hebben. Noem maar eens een kleiner land met een betere competitie dan de Eredivisie.

Maar ik dwaal weer af. Twente had natuurlijk ook niet verwacht dat Ruiz en Douglas zo goed zouden worden toen Twente ze kocht. Dan is het heel vervelend dat er zo'n gelimiteerde transfersom op zit, en ze dus verplicht zijn om mee te werken indien de speler wilt. Ookal zijn ze veel meer waard.

17 mei 2010 om 18:40

@ Bokmafct

Graag een beetje nuance aub. Je bent zelf enorm aan het generaliseren, maar misschien heb je dat niet door. Waar kleineert Koen77 FC Twente? En daarnaast haal je allemaal termen en uitspraken aan die helemaal niet voorkomen in de reactie van Koen77. Dus waar reageer je eigenlijk op?

17 mei 2010 om 20:54

@ Ajaxpan 17 mei 2010 om 18:40 #123

Ik reageer op die collectieve Amsterdamse verontwaardiging hier ( dus niet op Koen77 in het bijzonder)
Kritiek op Ajax… Alsof je aan God komt…

Jullie Ajacieden hebben de ethiek van een Pedaalemmer:
Als er op die lange Amsterdamse teentjes gaat staan, gaat automatisch die Ajax-klep open.

Moet je eens op het forum van 'munsterman sprak in Istanbul met Rijkaard over vacante functie' de hatelijke posts lezen van menig Ajax-fan. Gek he, dat heel Nederland zo anti-ajax is….
Ik heb al helemaal geen zin om op bovengenoemd forum te reageren. Kost me 3 eeuwen een ban…

-als Twente hun trainer en enkele spelers verliest, zijn we de Cl-onwaardig en steekt half Mokum de vlag uit, alsof ze net de Europacup gewonnen hebben.
-als datzelfde Twente een waardige trainer probeert te zoeken, mede voor de CL, zijn we ineens arrogant.
Ajacieden: Kom eens met argumenten, en niet met Gevulde Koeken, he toe dan…

Die stoffige, kapotte langspeelplaat uit Mokum (“wij worden dit jaar kampioen!”) was zes jaar geleden al een draak van een hit.
Het zelfbenoemde “grote” Ajax zou pas echt groot zijn als ze kleine clubje FC Twente lekker lieten genieten van het Kampioenschap. Mogen wij ook eens?

On: Mcclaren mag van mij een standbeeld voor het behaalde landskampioenschap, ook al neemt ie de halve selectie mee.
Sir Tukker, we love ya mate!

17 mei 2010 om 18:06

Bovendien vind ik het geen winnaarsmentaliteit om uit te gaan van je tegenstanders zwakte in plaats van je eigen sterkte.

kan Mclaren nauwelijks sirieus meer nemen als hij zegt wat te hebben gebouwd bij twente om vervolgens na zijn eigen vertrek Twente verder af te breken en de 2 beste spelers mee te nemen. We merken zo toch wel dat het allemaal om eigen succes gaat.

De komst van Ruiz kan ik gezien het aanstaande vertrek van Dzeko nog bergijpen. Mocht Andrea Barzagli vertrekken dan is de komst van Douglas ook te begrijpen, maar anders niet. Hij is gelijkwaardig aan Madlung dus dan zou dat echt weggegooid geld zijn.

Voor degene die misschien gaan zeggen dat Mcclaren zijn vorige club wil leegzuigen. Wat maakt het nu uit waar de spelers naartoe gaan. Zolang Twente een marktconform bedrag krijgt en geen directe concurent versterkt zie ik, en ik denk de verstandige Twente fans daar geen enkel probleem in. 23 miljoen zou een mooi bedrag zijn om a je selectie te versterken en b de financiele huishouding nog meer versterken.

17 mei 2010 om 17:19

Helemaal mee eens! Ik zie het probleem helemaal niet. Munsterman gaat er echt wel voor zorgen dat hij een marktconforme prijs krijgt (gelimiteerd transferclausules niet meegerekend).

17 mei 2010 om 17:24

With all due respect,
Douglas vreet die Madlung op als voorgerecht, en Barzagli die al jaren z'n stempel van grote verdedigende Italiaanse belofte niet inlost dan nog als hoofdgerecht.

Ruiz is een 10 of een rechtsbuiten, en Dzeko is een spits, dus het is geen echte vervanger in dat geval.

Ja Twente, welkom in de wereld dat de top heet. Hier worden geen nette spelletjes meer gespeeld.

17 mei 2010 om 17:18

Heeft niks met spelletjes te maken?
Ik kan Mclaren best begrijpen, en ik weet zelf ook net zo goed dat ze ooit wel een keer vertrekken. Dan liever naar Mclaren dan naar een andere club

17 mei 2010 om 18:22

Hmm... het valt me bij de transfer van spelers wel op dat, naarmate de spelers naar een "betere" club gaan, er steeds minder gezeik omheen is... Voorbeeld Elia: Ajax biedt te weinig, wil in termijnen betalen en probeert Elia te overtuigen dat hij een transfer moet afdwingen door dwars te gaan liggen...

HSV komt langs voor een gesprek, er wordt stevig onderhandeld en vervolgens komt er een goed bedrag op tafel...

Het zou jammer zijn als ze bij Twente vertrekken, maar ik vrees toch dat het gaat gebeuren.. Weer een moment voor de club om te laten zien dat ze goede vervangers kunnen regelen.. Geen gekke dingen doen, gewoon realistische aankopen hoop ik!

Ik kan hier altijd zo slecht tegen. Clubs hebben heel wat aan dergelijke trainers te danken maar trainers hebben dat ook aan hun clubs. Mcclaren was een mislukte coach voor hij bij Twente kwam. Uiteindelijk werd dat beloond met de overstap naar Wolfsburg. Als hij zo graag met Douglas en Ruiz wil spelen had hij gewoon in Enschede moeten blijven. Natuurlijk bestaat de kans dat Ruiz en Douglas sowieso weggaan maar de vertrekkend coach hoort daarin mijns inzien nooit het startschot te geven.

17 mei 2010 om 17:13

Welkom in de wereld van het topvoetbal! Het is niet anders...

Helaas,zo gaat het eenmaal,maar ik zie Twente wel met oplossingen komen.

Ik geef hem groot gelijk, Douglas en Ruiz zijn toch veruit de beste spelers van Twente en inmiddels ook wel toe aan een stapje hoger. Vooral omdat Dzeko waarschijnlijk weggaat hebben ze sowieso aanvallende impulsen nodig. Ik denk ook dat deze 2 spelers een echte meerwaarde voor Wolfsburg zullen zijn en met nog wat andere aankopen kan het dan zomaar weer een hele mooie ploeg worden die om de bovenste plaatsen mee gaat spelen. Ik ben benieuwd en wanneer alles doorgaat kan ik niet wachten tot volgend seizoen Bundesliga ...

Duitse competitie is momenteel flink in trek.
Is ook mooie en sterke competitie.
Douglas zie ik er wel heen gaan.
Ruiz misschien niet , die wou toch richting Spanje ?

17 mei 2010 om 17:09

Helemaal gelijk in. Maar ruiz kan dan zeker zijn van een basisplaats bij Wolfsburg en in Spanje moet je er letterlijk om vechten. Dus zie Ruiz zijn coach die hem toch belangerijk heeft gemaakt wel achterna gaan

Nou Nou .. niet zo netjes van mccleren. maar ik begrijp het ook wel. hij wil volgend jaar gewoon een goed jaar met Wolfsburg doen. en dus wil die Ruiz en Douglas. de 2 beste spelers van Twente. Nu maar hopen dat ze blijven! Maar ik acht de kans klein

ik maak me geen zorgen om fc twente...het duo zal 25 miljoen kosten plus 9 miljoen van arnautovic....is samen 34 miljoen om 5 spelers aan te trekken waarvan al zeker 2 transfervrij aangetrokken kunnen worden...bruggink om perez op te volgen en vennegoor om nkufo op te volgen,,,nou ja..3 spelers en 34 miljoen..dat wordt lekker shoppen

17 mei 2010 om 17:11

Zou er uberhaupt nog iemand zo gek zijn om 9 miljoen voor Arnoutovic te betalen?

17 mei 2010 om 17:21

Jawel maak je daar maar geen zorgen om .
@bjorn282 trouwens geloof maar niet dat Twente maar ook 34 miljoen zou kunnen uitgeven aan transfers .
En zullen ze ook niet 5 spelers gaan halen voor de basis
Zelfde geld voor Bruggink en VOH die komen ook niet.
En van de 15 van Ruiz zal maar de helft te besteden zijn, dus van de 34 die jij hebt uitgerekend denk ik dat maar 10 mln echt kan worden gebruikt en misschien nog wel minder

17 mei 2010 om 17:28

Nou zorgen maak ik me er niet om, maar geloven doe ik het niet. Die jongen heeft niks laten zien. Vorig jaar was 9 miljoen al veel geweest, laat staan nu.

Als vervanger van Edin Džeko zou wel goed zijn.
Maar mocht Džeko blijven dan zie ik Ruiz niet gauw in de basis komen normaal gesproken.
Džeko is een paar klasses beter en Grafite zie ik nou ook niet zo snel uit de basis verdwijnen als je dan ook nog Martins op de bank hebt die lang op topniveau gespeeld heeft zal het lastig worden voor Ruiz.

17 mei 2010 om 19:58

Ruiz is van oorsprong nr 10 en de kans is groot dat Misimovic vertrekt.

Mocht Wolfsburg het lukken om deze 2 spelers te contracteren dan zou dat voor de club fantastisch mooi zijn.. Maar over deze poll wil ik wel eventjes wat kwijt

- De Duitse Bundesliga is veel sterker dan de Eredivisie

- Begrotingen van de club's zijn daar groter dan hier

- De stadions zijn veel aantrekkelijker en groter

- De club's (tegenstander) zijn beter/sterker dan hier

En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.. Dus natuurlijk is Wolfsburg een paar stappen hoger dan FC Twente met alle respect voor Twente natuurlijk..

17 mei 2010 om 17:33

Je moet zaken wel in perspectief zien. Je zegt, terecht, dat de begrotingen daar hoger zijn. Maar daar schiet je dus per definitie niets mee op. Als ik het juist heb is de begroting van Wolfsburg ongeveer gelijk aan die van Ajax. Daar weet men dan domweg geen rendement uit te halen. Vorig jaar kampioen, eenmalig deelnemer aan de CL en een 3de ronde in de Uefa cup als max. Dan heeft Twente een mooiere palmares, al zegt dat natuurlijk ook heel weinig. Dat is natuurlijk ook niet zo gek omdat clubs in Duitsland inderdaad allemaal een hogere begroting hebben. Bayern heeft een begroting die gelijk is aan de verhouding van Twente staat tot Ajax.

Of de BL sterker is, daar twijfel ik aan. Met name dat de tegenstanders sterker zijn dan hier. Er is veel meer dan in Nederland een variatie in de sterkte van tegenstanders. Wie vorig jaar kampioen was kan nu in degradatienood verkeren. Dat voegt wel iets toe aan de Duitse competitie. En ja, Bayern staat op een eenzaam niveau dit jaar, maar dat deed Ajax ook wel eens en is geen garantie voor succes. Twente heeft bewezen dat een Nederlandse club niet onder hoeft te doen voor een Duitse. 2 maal winst tegen toch een als sterk bekend staande Duitse tegenstander in de laatste 2 jaar.

Ik denk overigens niet dat deze spelers naar Duitsland willen, ook niet als Mcclaren ze graag bij de groep heeft. Ruiz heeft niets met Mcclaren en zal zeker geen jaar zonder Europees voetbal willen zitten. Dat is toch een stagnatie in zijn ontwikkeling als voetballer. Voor Douglas zal dat minder gelden. Die kijkt volgens mij ook naar de inkomsten. Maar met vermeende interesse van veel grotere clubs als Wolfsburg denkt ik dat Douglas niet gelijk zal toehappen.

Beide zullen ze want kunnen toevoegen aan Wolfsburg. Ruiz kan mooi daar heen mits Grafite en/of Dzeko vertrekt. alleen zou het voor douglas moeilijk zijn een pelk te veroveren met Barzargli en Madlung als concurrenten.

Zullen ckr een toegevoegde waarde hebben bij Wolfsburg.
En omdat Mclaren er toch zit hebben ze denk ik ook gelijk een basisplaats.
Dus als ze verstandig zijn, eerst naar wolfsburg en daarna de definitieve stap naar de Europese top.

Zou zonde zijn voor Twente. Misschien was het verstandig geweest als ze een afspraak hadden gemaakt met Mcclaren om geen spelers van Twente mee te nemen (aangezien ze hem eerder laten vertrekken, terwijl hij nog een contract heeft).

Maarja, misschien is dit een beetje te makkelijk gedacht. Het was in ieder geval te verwachten dat dit zou gebeuren.

@ 020ajaxxx

ben je wel eens in de Grolsch Veste geweest?
ik denk niet dat er meer sfeer hangt in het gemiddelde Bundesliga Stadion dan in de Grolsch Veste waar je om de week kan spelen.

maar ik snap jou best als ajax supporter hoor...

17 mei 2010 om 17:38

Nou blijkbaar niet, want het is gewoon een feit.

Hier was het natuurlijk wachten op!!! En was ook te verwachten! Zou een mooie tussenstap zijn voor de beide jongens. Laat ze maar zien dat ze echt goed zijn, want ze komen compleet andere spelers tegen dan hier!

Verbaasd me niks dat Mcclaren deze 2 spelers mee wilt nemen. Zo gaat het al jaren met trainers die naar een nieuwe club gaan, die willen ook gelijk de beste spelers van hun vorige club meenemen. Ruiz zal best wel eens kunnen gaan slagen in de Bundesliga, hij is sowieso toe aan een stap hogerop. Dat de rest ook weg wilt spreekt voor zich, de kans dat Twente weer kampioen wordt is gewoon klein. Kijk naar AZ, die spelersgroep bleef nagenoeg gelijk met een andere trainer en die werden het nu ook niet. Ajax overkwam dit in de jaren '90 ook na al die successen in Nederland en Europa.

Nou Twente , ga er maar aan staan ! In het verleden hebben de tukkers natuurlijk mazzel gehad dat Ruiz gelijk zo snel uitblonk , zo'n mazzel heb je maar een keer . Douglas zou een hele grote aderlating zijn , zie daar maar weer eens een speler voor terug te halen , met hetzelfde niveau ? Douglas is de reden waarom zowel Wielaert als Wisgerhof goed rendeerde bij Twente , hij laat ze beide beter en vrijer voetballen . Als die wegvalt wordt het gelijk een stuk zwakker ben ik bang ? Tja Mclaren heeft gelijk als ie ze wil halen , maar voor Twente is het een stuk minder leuk ! En de tukker fans proberen het vol goede moed wat te bagatiliseren maar ze weten dondersgoed dat Twente een groot probleem gaat krijgen ? Ik hoop van harte dat Twente zich goed herstelt na de leegloop die je onderhand wel degelijk een feit kan noemen ? Succes Twente in de zoektocht naar de juiste versterkingen , het zou dood en dood zonde zijn als de twentse ontwikkeling een fikse opdonder krijgt door hun ultieme droom van het kampioenschap ?

17 mei 2010 om 17:28

Ik heb niet in je profiel gekeken, maar ben je toevallig voor de Amsterdamse club? Uit jouw reactie te lezen, denk ik van wel..

Een vervanger voor Douglas heeft FC Twente al binnen: de lange centrale verdediger van die club in de UL. Weet zijn naam en de naam van de club niet meer, maar een beer van een vent!

Ruiz is natuurlijk moeilijk te vervangen, maar FC Twente heeft een zeer goede naam opgebouwd + dat zij Champions League gaan spelen! Hierdoor zullen (top)spelers makkelijker naar FC Twente gaan, dan voorgaande jaren.

FC Twente heeft de organisatie goed op orde en zal de lege gaten die komen te vallen ook weer gaan dichten! Er zullen hoe dan ook goede, waardevolle vervangers komen.

17 mei 2010 om 17:37

@gaede,

Waarom moet iedereen die zo een reactie plaats, gelijk een supporter van Ajax zijn? Beetje onnodig om te vermelden, dat je dat aan zijn reactie kan zijn. Als je naar zijn Avatar had gekeken, had je vraag gelijk al beantwoord geweest, maar dat terzijde.

17 mei 2010 om 17:38

Je kent de naam van de club en de naam van de speler niet, maar weet wel dat hij Douglas kan vervangen?

Loool...je hebt hem bliojkbaar nog geen minuut zien spelen. Hoe kun jij dan beoordelen of hij wel goed genoeg is?

Daarnaast....twente heeft een goede naam opgebouwd? Vooral in NL denk ik ja. In het buitenland zal het niet echt hoge ogen werpen als je Twente roept. Het enige voordeel wat ze hebben is idd de CL. Nu een goede aansprekende trainer voor de groep en je hebt twee aspecten die potentiele toppers over de streep kunnen trekken. Verder heeft Twente denk ik nog weinig uitstraling. Misschien over een paar jaar, maar nu nog niet. Het duurt ff voor je een reputatie hebt.

17 mei 2010 om 21:36

Ja ik ben inderdaad voor Ajax ? Wat heeft dat er mee te maken dan ? Mag een ajacied niet reageren of wat ? En volgens mij spreek niks dan de waarheid hoor en zeg ik niks verkeerd ? En laten we wel wezen mclaren zelf heeft gezegd dat ie met ruiz mazzel had en dat ie zelfs een week voor de competitie niet wist hoe het team ervoor stond ! Des te meer respect voor hetgen twente heeft bereikt !

Niet echt netjes ten opzichte van Twente, but that's football!
Zouden in beide gevallen goede versterkingen zijn.

Hoop alleen voor Twente dat zij hiervoor wel goede vervangers kunnen halen, zeker nu ze de CL ingaan. Het kapitaal moet natuurlijk wel op het veld staan, degradatievoetbal met een goedgevulde portemonnaie is (gechargeerd gezegd) ook niet alles.

De 2 dragende spelers van dit seizoen weg, zal lastig worden om op te vangen. Twente kennende hebben ze een mooi lijstje opvolgers klaarliggen.

Ik hoop en denk dat twente door goed beleid en scouting wel op een paar goede nieuwe spelers komt voor die posities. Ze hoeven volgend jaar trouwens niet weer kampioen te worden! Met een 2e of 3e plek zullen ze vast ook tevreden zijn.

Nederland is opleidingsland. Ik vind daar niets mis mee. Ik hoop dat Twente sterke jeugd, het liefst uit eigen kweek, een kans gaat geven en de miljoenen lekker in de zak houdt en investeert in de jeugdopleiding. We moeten niet meegaan in de gekte. Straks hebben wij een heel mooi nederlands elftal als we onze eigen jongens een kans geven. Als Twente 23 miljoen ontvangt en dit uitgeeft aan nieuwe spelers dan is dat nog zeker geen garantie dat je tot dezelfde resultaten komt.

Laten we in Nederland dus denken op de lange termijn. Als Twente mooie talenten een kans geeft en dit geld besteedt aan mooie langdurige contracten voor eigen talenten dan kunnen ze die later met vette winsten weer verkopen.

Echt chique vind ik het niet om te shoppen bij je vorige werkgever, maar aan de andere kant is het vrij logisch dat dit duo vertrekt. Wanneer ze dan toch vertrekken, maakt me het eigenlijk vrij weinig uit naar welke club ze dat doen. Al denk ik dat dit gouden duo Wolfsburg niet ziet als een grote stap voorwaarts, maar enkel voor Mcclaren overstag gaan mocht er sprake zijn van een transfer.

Twente moet het sportieve succes al een aantal jaar bekopen en dat zal nu niet anders zijn. Elk jaar staan er nieuwe jongens op en ik heb er al het vertrouwen in dat het ook deze zomer wel goed komt.

Elk jaar zouden we er slechter van worden, maar we zijn er beter uit gekomen. Dat wij kampioen zijn geworden is ook uniek en ik kan het nog steeds niet geloven dat het zo is. Al die weken van spanning, en het is met een fluitsignaal voorbij. Dat ruiz en douglas weg zouden gaan, was allang bekend en dat mclaren ze meeneemt. Kan ik ook meeleven. We worden er financieel toch beter van en van het geld kunnen we spelers halen. Een plek bij de top 4, kan ik meeleven. Maar 6 wedstrijden in het kampioenenbal, dat is toch het mooiste wat je kunt wensen.

Leuk dat ze dat willen bij Wolfsburg, maar willen de spelers dit wel. Geen europees, geen duitse topclub en Douglas voor 8 miljoen zal er bij munsterman niet in gaan.

Bij Sevilla gaat de voorhoede ook op de schop, en die waren zeer gecharmeerd van Ruiz. Douglas schijnt ook in de belangstelling te staan van Bayern en een hand vol Italiaanse clubs.

Ik moet het nog allemaal zien, dat ze zullen vertrekken lijkt voor de hand te liggen...maar persoonlijk denk ik niet naar Wolfsburg.

Ach.. Het zijn wel stuk voor stuk versterkingen voor Wolfsburg hoor (ruíz en Douglas).. Maar gingen deze geruchten ook niet rond toen Van Gaal vorig seizoen van landskampioen AZ naar Bayern München ging? dat Romero Louis zou gaan volgen en nog meer spelers dragende krachten van toen zoals Schaars etc.. Maar uiteindelijk is er geen één speler met de trainer mee gegaan van AZ naar Bayern München, maar je weet het nu maar nooit het zou zomaar eens kunnen gaan gebeuren als er een goed bod wordt uitgebracht op zowel Ruíz als Douglas dat ze dan toch Mcclaren achterna gaan want die kans is toch wel aanwezig..

17 mei 2010 om 17:30

Ja, maar Louis had een deal gesloten, hij mocht alleen spelers halen als andere clubs ook op die spelers zouden bieden. Dat gebeurde niet..

Ruiz en Douglas zijn beide zeer goede versterkingen voor een club als wolfsburg. Denk echter dat ze Wolfsburg niet echt een hele aantrekkelijke club vinden om voor te spelen na fc Twente. Ben van mening dat ze een nog hoger niveau, makkelijk aan kunnen. Beide zullen hoe dan ook wel vertrekken. Als wolfsburg een mooie zak geld biedt dan vind ik het prima!

17 mei 2010 om 17:35

ik denk zelfs dat het een stapje te hoog voor ze is. Vooral voor Ruiz. Hij kan het snelle spel niet aan... Gaat Mclaren nu ook uitgefloten worden bij zijn oude club net als Rutten toen hij spelers en leiding mee nam naar Psv?

17 mei 2010 om 19:39

Grappenmaker! Degene die Mc claren uitfluit gooi ik eigenhandig over de boarding. Mc Claren zal denk ik nooit uitgefloten worden, ook al neemt hij heel fc Twente mee.

Douglas en Ruiz zullen toch wel verkassen. Waar ze naar toe gaan? Geen idee, als we een mooie zak geld er voor krijgen vind ik het goed. Er zullen ongetwijfeld meerdere clubs zich melden voor deze twee. En ja, daar zullen clubs tussen zitten die meer aanspreken dan Wolfsburg. Daar verwed ik mijn klokkenspel op.

iedereen gelijk: twente gaat instorten,
Ajax stort toch ook niet in als bepalende spelers weggaan, daarvoor komen weer nieuwe talenten/spelers,

Beetje hypocriet gelul van mensen die het verschrikkelijk vinden dat Mcclaren twee spelers meeneemt, Welkom in voetballand. Elk persoon zou in zijn situatie het zelfde hebben gedaan. Mcclaren heeft twee jaar met die jongens gewerkt en kan dus goed inschatten of ze het niveau wel of niet aankunnen.

Mcclaren heeft naar mijn weten, geen afspraken met Twente gemaakt wat betreft het aantrekken van Spelers. Dat hij dan twee spelers wil meenemen, kan je hem niet kwalijk nemen.

Voor de spelers zou het mooi zijn om in en grote competitie te spelen. Maar ik vind Douglas en Ruiz toch meer spelers voor competities of teams die bekend staan om het aanvallende spel, dus dan ga je al gauw naar Spanje. Voor Twente vind ik het wel jammer dat Mcclaren Twente zo verzwakt, maargoed ze kunnen ook zien dat deze spelers klaar zijn voor een stap hogerop en veel geld opbrengen. Ik hoop dat Twente waardige opvolgers vind, dat deden ze ook bij Arnautovic en Elia, maar nu vertrekken er toch wat meer spelers.

Was te verwachten dat Mcclaren dat wil proberen en kan hem geen ongelijk geven.
Twente zal natuurlijk wel de hoofdprijs vragen aangezien er meer gegadigde zullen zijn voor beide.

En daar begint de leegloop van de Eredivisie alweer. Word je toch ook niet goed van zo..

Laten we wel zijn, voetbal is business. Niet leuk maar wel de waarheid. Overigens zie ik hier Ajax supporters reageren over instorten van Twente etc. Is de kans dat Douglas en Ruiz naar een ander club verkassen niet net zo groot als Suarez en van der Wiel?

17 mei 2010 om 18:08

Nee, want Suarez gaf aan nog 1 jaar te willen blijven en niemand is concreet geworden voor Van der Wiel. Misschien Man utd, maar ik vraag me af of die het bod van 23 miljoen gaan verhogen.

Jammer voor Twente en de competitie, voordelig voor Ajax & Psv.

De vraag is hoe Twente zich staande houdt na een mogelijk vertrek van deze twee spelers. Aan de andere kant gaan ze sowieso niet gratis de deur uit, dus men kan ook weer volop investeren. Mochten ze er wederom in slagen goede vervangers aan te trekken voor vertrekkende spelers, dan kunnen ze 'gewoon' weer mee om het kampioenschap.

17 mei 2010 om 20:07

Ach Setto niets zo weerbarstig als een voetbalclub. Van Hero tot zero in 1 seizoen kan maar zo gebeuren. Alleen wil Twente volgens mij ook graag cashen voor Douglas en Ruiz, waarom? Omdat ze denk ik de opvolgers al in beeld hebben.

Touma-elia-stoch (qua resultaten voortdurend verbeterd)
Kennedy-arnautovic-ruiz (idem)
Wieleart-wisgerhof
El Ahmadi-janssen
Engelaar-perez
Wilkshire-stam

Een club moet doorselecteren...

Ze halen ook nog veel geld op met chamionsleage! Dus die kopen als het moet wel nieuwe spelers.

Van mij mag Steve ze ophalen, maar wel voor 20 miljoen per speler. Hij moet Twente dat gunnen.

Och daar zijn we weer. Twente zakt in mekaar, twente mag blij zijn dat ze 5de worden etc.. Horen we dat nu al niet 3 jaar. Elk jaar vertrekken de beste spelers hier maar elk jaar zijn we beter geworden en eindigden we hoger. DAt ruiz vertrekt daar gaat iedereen wel vanuit maar geloof nooit naar duitsland. Die heeft zijn zinnen gezet op spanje. Douglas heb ik nog steeds vertrouwen in dat hij blijft.
Maar ook al vertrekt hij vergeet dan niet dat dat veel geld oplevert. Ruiz kwam voor 5 en gaat voor 15, douglas is gewoon pure winst want die kwam voor zo goed als niks.
Ok we leveren wat in bij de gemeente maar dan nog houd je veel over. En vergeet niet dat we ook de miljoenen hebben van de cl en die paar miljoen van de hogeren begroting.
We zijn gewoon op het moment de derde club van nederland qua begroting. Dus ik weet zeker dat de selectie weer zo op pijl wordt gebracht dat we gewoon mee kunnen doen bij de eerste 3. En tuurlijk staan psv en ajax boven ons en zou het lachwekkend vinden als we weer boven ze eindigen dus doel van twente zal gewoon eerste 5 zijn.
Maar wie zegt dat alle toppers bij ajax blijven en wie zegt dat psv alles bij mekaar kan houden??

Kufo en perez zijn echt te oud en de vervanging zal m.i. een vooruitgang zijn. Douglas komt denk ik rajkovic voor en stam als die weggaat zijn ze ook al mee bezig. Stoch hebben we javadov voor alleen ruiz zal wel moeilijk worden om te vervangen maar scouting van twente lijkt mij 1 van de besten van nederland dus weet zeker dat er waardige vervangers komen. Middenveld zal verder intact blijven met brama janssen en tiote. Achterin hebben we kuiper wisgerhof tiendalli rajkovic + zeker weten een goede speler erbij. Voorin de jong javadov + ook een goede vervanger. En dan heb je akram en rendla nog. Lening gemeente wordt zo minder, stadion naar 33000.

Tuurlijk twente zakt in mekaar....denk na..en nee denk niet dat er veel zijn die nu denken dat wij weer kampioen moeten wroden. Zo ver zijn wij nog niet dat we elk jaar mee kunnen doen om de titel Das gewoon reeel. Maar buiten ajax en psv wie zou dan groter zijn dan ons op t moment? Ik denk dus niemand.

Over met Twente? Correct me if i'm wrong maar ze hebben toch een samenwerkingsverband met Chelsea...en daar loopt echt wel wat beters rond dan bij de huidige top 5 van Nederland. En daarbij speelt Twente volgend jaar CL. Spelers gaan nu niet naar bijv Eindhoven maar kiezen Twente.

Twente zal wellicht geen kampioen worden(met een slag om de arm) maar top 3 moet toch makkelijk te doen zijn, hetgeen wat ik ook hoop als Ajacied.

Ja Douglas en Ruiz zijn zeker versterkingen voor Wolfsburg. Dat komt omdat deze twee spelers sterkhouders zijn van het huidige Twente en omdat Twente zeker niet onderdoet voor Wolfsburg.

Ik zie ze allebei niet gaan. Laten we niet doen alsof Wolfsburg ineens een echte topclub is in Europa.
Nummer 8 van Duitsland, één jaar heel leuk gedraait door de inbreng van Dzeko en Grafite.
Vind echt niet dat Twente, mits zij dit beleid doortrekken, onderdoet voor Wolfsburg.
Het stadion is aankomend zomer al groter dan dat van Wolfsburg. Daarbij speelt Twente Champions Leaque en is het de weg omhoog ingeslagen. Wolfsburg heeft dan wel een grotere begroting maar so what? Het gaat erom wat je ermee doet, en dat kunnen ze in Twente zeer goed.

De enige reden waarom zij zullen gaan is voor het salaris. Maar zowel Ruiz als Douglas zijn twee voetbaldieren die waarschijnlijk voor het voetbal kiezen. Ruiz wil stap voor stap omhoog naar de top.
Hij wil graag in Spanje spelen bij Barcelona of Madrid. Dan vind ik een stap van Twente naar Wolfsburg niet de goede. Dan denk ik eerder een stap naar Sevilla of Valencia.

Douglas is net 22 jaar geworden, heeft de potentie om een top verdediger te worden en is zeer leergierig. Wat moet je dan in vredesnaam in Wolfsburg doen?
Blijf nog lekker 1 of 2 jaar, en je hebt de echte clubs voor het uitkiezen.

Van Mcclaren vind ik het meer dan logisch, ik had hetzelfde gedaan als ik twee van zulke spelers onder mijn hoede had gehad.

Ik weet niet of Ruiz wel in de Duitse competitie past en of hij dat wel wilt aangezien hij aangaf (dacht ik ergens te hebben gelezen) het liefst in de Spaanse competitie wil spelen. Douglas daar in tegen lijkt me echt een verdediger die past bij Wolfsburg.

Ruiz en douglas hebben beide een doorlopend contract. Willen ze die halen dan moeten ze met veel en veel meer dan 23 M komen.bovendien willen de spelers zelf niet na wolfsburg.

Zo gaat het Nederlandse voetbal dus kapot......

Suarez, Van de Wiel en Dzsudzsák gaan waarschijnlijk ook weg. Elke Nederlandse club kan haar topspelers niet behouden. FC Twente, PSV en Ajax zullen volgend seizoen wel weer gelijkwaardig teams hebben.

Verder gaat Douglas naar Bayern Munchen. Dit werd gisteren op Radio Oost gemeld. Na de CL finale wordt dit bekend gemaakt. Bayern wil 14 miljoen uitrekken voor Douglas. Voor minder wil Munsterman hem niet laten gaan.

17 mei 2010 om 19:58

...ik hoop echt dat dit waar is..
14 milj. vind ik een mooi bedrag voor Douglas.
Nu nog ff 15 milj voor Ruiz (naar Sevilla of Wolfsburg, dat is me om het even) en we kunnen niet klagen.
Ik heb het volste vertrouwen in ons scoutings aparaat

In Joop we trust!!

Mclaren weet in ieder geval aan wie hij het kampioenschap te danken heeft. Ik zie liever deze spelers bij Twente blijven. Dan maken ze nog een kans in de Champions League en dat is goed voor het Nederlands elftal. Zelfs met deze spelers bij Twente moet Ajax kampioen kunnen worden.

Wat ik me vooral afvraag waarom zou je naar Wolfsburg willen dat 8e is geeindigd in Duitsland en zodoende geen CL voetbal speelt, wat je met Twente sowieso wel speelt. Ik verwacht zelfs dat Twente doorgaat in Europa(europa league weliswaar) na de winterstop, dat lijkt me heel wat interessanter dan Wolfsburg.
Even terzijde ik ben Ajax fan dus niet over een gekleurde bril blabla beginnen, ik weet zelf ook wel dat Wolfsburg een aardige club is maar het is een maximaal suptop club in Duitsland op de uitschieter van vorig jaar na, net als Twente dit jaar een uitschieter had. Maar Twente profiteert daar wel van op sportief en economisch gebied door komend jaar de CL te mogen spelen in tegenstelling tot Wolfsburg

De vraag is of beide Twente speler s wel voor Wolfsburg willen spelen?

En daarbij zie ik Douglas eerder naar Bayern Munchen vertrekken.

Verder zie ik geen Ruiz in de Duitse competitie, Ruiz moet zich op Spanje proberen te richten.
Daar is het voetbal een stuk techniescher en sneller.

zou wel slim zijn van Ruiz en van Douglas. Bij Wolfsburg krijgen ze gegarandeerd een basisplaats van Mcclaren en kunnen ze zich in de Bundesliga bewijzen om naar een nog betere club te gaan. Twente is een ongeveer even goede club als Wolfsburg maar de Bundesliga is wel een stap hoger dan de Eredivisie

Goede investeringen van Wolfsburg in ieder geval. Ruiz vind ik een ideale speler voor in de BD, sierlijk en technisch begaafd met overzicht. Dat is wat ze vaak missen in de BD en waardoor zulke spelers daar sneller opvallen.

Overigens denk ik dat Dzeko gewoon blijft, zo slim is Mcclaren wel. Hij gaat niet denk ik met een team in zee dat zijn topspelers gaat verkopen. Man U lijkt zijn pijlen ook al ergens anders op gericht te hebben gezien het bod op Suarez en Milan ook op Fabiano. Dus er is gewoon de mogelijkheid dat Dzeko blijft. Mensen vergeten dat dezelfde ploeg vorig jaar gewoon kampioen is geworden. Versterking in de verdediging is daar in ieder geval wel nodig want ze hebben echt belachelijk veel en knullige goals tegen gekregen dit seizoen. Mede de oorzaak natuurlijk van de teleurstellende plaats.
Met een Douglas, Dzeko, Misimovic, Ruiz, de goede keeper, aardige backs en een ervaren man als Josue is Wolfsburg tot veel dingen in staat denk ik. Hun huidige rechters spits, Dejegah denk ik, is maar een aanfluiting en geen wonder dat ze hem willen vervangen door Ruiz. Dan hebben ze nog eens een Martins op de bank.......
Kan misschien wel wat worden weer volgend jaar als deze spelers van Twente komen en de rest blijft, wat ik wel verwacht.

De vraag is natuurlijk of de spelers van Twente dit willen. Financieel is het een vooruitgang, sportief is het natuurlijk een achteruitgang, in ieder geval dit jaar. Met wel de mogelijkheid om volgend jaar iets moois neer te zetten, met dezelfde trainer waarvan je weet wat je er aan hebt. Moet ook wel fijn zijn voor die jongens. Zelf ben ik er over het algemeen niet echt gecharmeerd van als een vertrekkend trainer gaat shoppen bij zijn oude club. Maar misschien moeten Twente en Wolfsburg eens banden met elkaar gaan aanhalen en wat spelers ook uitwisselen. Hier kan Twente denk ik alleen maar van profiteren. Mcclaren schat ik in als een eerlijk persoon en hij zal er wel zijn bedoelingen mee hebben, hij wil Twente ook niet benadelen dus ben benieuwd.

Overigens is dit wel een heel raar bericht. Eerst wordt er gezegd dat ze gehaald gaan worden van het geld van Dzeko, daarna dat de club 30 miljoen beschikbaar heeft gesteld..... Wat is het nu? Man U had wel interesse maar bieden op Suarez, Chelsea zie ik zich wel versterken, en Dzeko is er een goede spits voor, maar samen met Drogba een beetje overkill denk ik. Ze zijn hetzelfde type en Milan, die zouden voor Fabiano gaan omdat ze daar al eerder een bod op hadden uitgebracht en hij nu wel weg zou kunnen. Maar ben benieuwd hoe het zich gaat voltrekken. Denk nog steeds dat Mcclaren een slimme man is en Wolfsburg zonder Dzeko is toch een stuk minder.

Niks nieuws onder de zon. Twente en alle andere clubs van de eredivisie moeten al jaren hun pareltjes verkopen. Enige verschil is dat Twente niet meer aan andere eredivisie clubs hoeft te verkopen maar aan (sub)toppers in het buitenland.
Dat moet als positief worden gezien. Twente heeft een grote stap gezet en kan nu cashen. Goed inkopen en wat geld achter de hand voor uitbreiden van de organisatie (en stadion) is nu het credo.

Verwacht trouwens nog wel grotere clubs voor dit tweetal. Twente en Mcclaren liggen onder een vergrootglas. Mocht Wolfsburg niet toeslaan voor het WK dan gaat Ruiz naar een grotere club.

Ik gunde het kampioenschap wel aan Twente maar dit gaat niet goed uitpakken voor de toekomst van het nederlands voetbal in Europa,.. Als heel Twente in elkaar zakt dan zie ik Twente niet overwinteren volgend seizoen in Europa.

17 mei 2010 om 20:12

Twente kampioen is juist een zegen voor het Nederlandse Voetbal. Twente kan doorselecteren. Ajax is bij de komende voorrondes van de CL geplaatst, zodat we misschien eindelijk na jaren weer 2 cl deelnemers hebben. Het is een misvatting om te veronderstellen dat Twente in elkaar zal klappen als er een aantal bepalende spelers vertrekt. Er komt heus wel weer wat nieuws.

Twente heeft geld en een sportief platform om goede vervangers te 'lokken' naar de Veste...

Zou jammer zijn voor het Nederlandse voetbal. Twente moet in de CL goed presteren om punten te halen voor ons allemaal anders gaat er weer een EL ticket verloren. Ik hoop als ze gaan, dat Twente weer goed heeft gescout en waardige vervangers haalt.

Al eerder gemeld. Fc Twente krijgt naar alle waarschijnlijkheid de volgende geldsommen binnen : 3 miljoen van HSV nog van Elia. Minstens 9 miljoen championsleaque(als Ajax het niet haalt, nog eens 7 miljoen). Indien Ruiz weggaat 15 miljoen. Indien Douglas weggaat ongeveer 8 miljoen. Indien Arnautovic niet terugkomt ongeveer 6 miljoen. Stam mogelijk weg voor 2 a 3 miljoen. Dan blijft het volgende bijna zeker nog over :

Doel : Bosschker en Michailov

Verdediging : Kuiper, Rajkovic, Wisgerhof, Tiendalli, Carney

Middenveld : Brama, Janssen, Tiote, Akram, Vujicevic , Rendla

Aanval : Javadov, de Jong, Osei, Rukavytsya, Parker (al hoop ik wel dat hij vertrekt)

Daar zullen voor die ruim 35 miljoen euro dan wel een paar aanvullingen of versterkingen bij komen denk ik zo. Sowiezo genoeg om in de top 5 a 6 te blijven spelen in Nederland. Eerlijk ik denk dat we gewoon weer in de top mee gaan spelen, want Twente heeft de laatste jaren bewezen hele goede spelers in te kunnen kopen. Bovendien moet ik nog zien of Stam of Arnautovic daadwerkelijk volgend jaar niet voor onze FC zullen spelen. Kortom indien alles werkelijk verkocht wordt zal onze FC blijven groeien qua begroting en dus gewoon mee blijven doen voor europees voetbal (de doelstelling van FC Twente, niet meer en niet minder) Ik zie de toekomst zonnig tegemoet.

Vind het enigszins lullig om als vertrekkend trainer van een kampioen, na het geven van zo'n succes, zo naar beneden te halen. Logisch enerzijds dat hij oude vertrouwde toppers van zijn oude team wilt meenemen, maar anderzijds vind ik het toch lullig.

Twente kan met 23 miljoen vast wel weer leuke alternatieven halen, maar ik denk niet dat ze twee keer op rij geluk hebben zoals ze geluk hadden met Ruiz.
(jaja niet alleen geluk, ook scouting, blablablabla)

@ Malek, Suarez speelt al tijden ondermaats. Mocht hij voor 30miljoen vertrekken en ze halen twee goede alternatieven (spits en rechtsbuiten, weet al wel wie en ik ga ervan uit Ajax ook, die hebben immers al een half jaar kunnen voorbereiden op het mogelijke vertrek van Suarez en pantelic voorin) dan denk ik dat ze kwalitatief niet eens zo heel veel terugzakken. Al is Suarez natuurlijk ook mentaal als aanvoerder erg belangrijk.

De positie van van der wiel kan opgevuld worden door Blind, mocht Jol het in hem zien zitten. Voor de Eredivisie volstaat dat, maar de CL overleven heeft puur te maken met loting, of Suarez blijft of niet.

De basis staat er en met 45 miljoen voor die twee transfers is Ajax vast in staat om de verliezen op te vangen.

het zou inderdaad zeer jammer zijn wanneer deze 2 spelers vertrekken,
twente zou ook zeer zeker verzwakken, maar de vraag is voor hoelang.
twente heeft de afgelopen 3/4 jaar laten zien dat hele goede aankopen doen,
en ieder jaar weer zegt iedereen dat twente onderuit gaat.
met name vorige jaar, toen elia en arnautovic weg gingen.
iedereen zij dit word niets meet met twente.

wel vult twente zijn zakken heel goed, spelers zijn voor weinig gekocht en worden vervolgens met een dikke winst verkocht.

maar ook dit blijft niet eeuwig duuren, ook de scouts van twente zullen wel eens een fout maken, en als het dan niet aan de scouts ligt dan kan de speler er toch nog roet in gooien.
het blijft altijd de vraag of een bepaalde speler wel zal functioneren bij de nieuwe club.

verder zal niet alleen twente spelers verliesen.
zo zal ajax met het oog op het wk spelers als suarezen v/d wiel meer in de schijn werpers komen, en met name suarez word dan moeilijk te behouden.
ze zullen er flink geld voor krijgen, maar een vervanger met het kalieber suarez vind je niet zomaar.

dan heb je psv, en az nog,
bij psv heeft zowel affelay als dzsudzsak laten weten dat ze hoger op willen.
voor deze 2 spelers zijn vervangers ook moeilijk te vinden.

bij az zitten ze in zwaar weer waardoor het moeilijk word om een goed bod af te slaan.
zo zal el hamdaoui, dembele en ook schaars mogelijk vertrekken.

dan heb je feyenoord nog, die geen cent kan uitgeven, en mogelijk vlaar en de guzman verliest.
hier zou dus geen degelijke vervanging voor kunnen gehaald worden.
het enige voordeel is dat feyenoord een zeer jong team heeft, en over een paar jaar een zeer sterk team kan hebben als de jonge jongens blijven preseren als wat ze dit jaar hebben gedaan.

kortom veel teams zullen wat moeten inleveren.

Was te verwachten dat er wat goede spelers weg zouden gaan.
Maar ook zonder hun komt Munsterman wel weer met nieuwe leuke spelers.
Oke misschien niet a la Ruiz, maar met Fc Twente komt het wel goed.
Gewoon zoals wij nuchtere tukkers zijn, weten we heus wel dat we niet ieder jaar voor het kampioenschap mee kunnen doen. De meesten zijn denk ik tevreden met een plek bij de eerste 5.

Zolang wolfsburg gewoon 25 miljoen aftikt voor deze twee hoor je mij niet klagen, maar las al dat ze voor Ruiz niet verder als 10 miljoen willen gaan, dus dat word m al niet!

Verder heeft onze Jopie zeker een lijstje met potentiele opvolgers achte de hand, dus aan alle Twente supprters, C H I L L... Aan de rest, helaas pindakaas!

mhhh 23 mil voor 2 spelers, zijn leuke inkomsten en troost voor iedereen, doelstelling is 1e 4 dus we hoeven niet voor het kampioenschap

Vanuit het buitenland wordt er altijd getrokken aan de meest talentvolle spelers uit de Eredivisie.
Goeie referenties met een grote slagingskans. Zowel Twente als Ajax en in mindere mate PSV zullen dat deze zomer ondervinden. Smaakmakers en sterkhouders als Ruiz, Douglas, Suarez, Verthongen, Alderweireld, van der Wiel, Affelay en Dzsudzsak zijn hot deze zomer. En niemand van de verkoopkant zal daar helemaal rouwig om zijn als het nagestreefde transferbedrag zal worden opgehoest.
Daarbij heeft Ajax met Suarez natuurlijk wel goud in handen: verdisconteren en negatief saldo wegpoetsen, of doorboetseren aan het team? Ik vrees voor de Amsterdammers het eerste.
En om FC Twente hoeft niemand zich druk te maken met een gouden voorzitter als Joop Munsterman: de reïncarnatie van Riemer van der Velde;-)) Dus die bouwt letterlijk en figuurlijk gestaag verder aan zijn oostelijk bouwwerk.....

Douglas en Ruiz gaan naar alle waarschijnlijkheid toch wel weg, dan maar met Steve mee. Die weet hoe goed ze zijn en dat ze het geld waard blijken. Ook arnautovic zal misschien richting Wolfsburg vertrekken meldt VI net op Rtl7. Mcclaren mag 30 mio uitgeven aldaar, ik zeg mooie prijs voor deze 3 spelers. Ruiz 15, Douglas 10 en 5 voor arnautovic maakt totaal de 30 miljoen. Ship IT! ^_^

Ruiz voor 15 miljoen verkopen zou mooi zijn maar ik denk dat er voor Douglas meer uit te halen valt. 8 miljoen is heel erg veel geld maar het word er wel voor gegeven dus als ik Twente mag adviseren zou ik 10 miljoen willen hebben voor Douglas. Deze man heeft heel veel tegengehouden en ik denk dat 10 miljoen niet teveel is.
Het zal hoe dan ook een aderlating zijn als deze jongens gaan vertrekken maar het ligt eraan wie er voor terugkomen. Als Suzrez en bijvoorbeeld Vertonghen bij Ajax vertrekken dan zou dat net zo goed een aderlating zijn. Twente doet volgend seizoen gewoon weer mee bij de eerste vier, geen twijfel.
Ik heb zitten denken wie er moeten komen en kwam tot bijgevoegde opstelling. Niet onrealistisch en wel sterk.

Boschker
Stam
Wisgerhof
Rajkovic
Tiendalli
Brama
de Guzman
Janssen
Arnautovic
Vennegoor
de Jong

En vraagt zich iemand af wat Ruiz en Douglas zelf willen?

Wolfsburg is weliswaar een stapje omhoog, maar het is nog steeds geen droomvereniging. Zelf denk ik wel dat het een goede stap is voor Douglas, die veel talent heeft maar ook nog veel moet bijleren.

Voor Ruiz schijnt interesse te zijn vanuit de spaanse subtop, ik denk dat ik wel weet welke keuze hij in dat geval gaat maken....

Ruiz heeft vanaf dag 1 bij Twente gezegd naar Spanje te willen en volgens mij moet dat haalbaar zijn.
Nu zal hij Steve waarschijnlijk wel een goede trainer vinden maar als hij kan kiezen tussen valencia en Wolfsburg dan gaat hij toch echt voor Valencia gok ik.
Ook Douglas zal denk ik wel meerdere aanbiedingen hebben en nadenken voor hij Steve achterna gaat.
Arnoutovich mag hij wel ophalen uit Enschede van mij, maar arrogante marco zal vast niet willen

Twente was 7 jaar geleden bijna failliet ! Na de redding van de club is het dus in die tijd al een heel eind gekomen! We zullen de CL heus niet winnen, zo achterlijk zijn we niet in het oosten dat we daar aan denken. We kunnen wel uitgroeien tot een stabiele club, die het financieel en beleidsmatig uitstekend doet! Mooi voetbal laten zien in Nederland en Europa, want de Nederlandse competitie kan wel een oppepper gebruiken en hoe meer clubs in ons land kampioen willen en kunnen worden, hoe meer competitie onderling. Alleen maar gezond voor het voetbal. Ik denk dat we in Nederland heus niet de middelen krijgen die ze in Spanje en Italie hebben, dat lukt hier nooit. Maar eens wat anders dan dat eeuwige ajax en psv vind ik al een verademing. En laat Twente maar lopen, ik ben blij dat we nu nog niet schreeuwen dat we volgend jaar wel weer kampioen zullen worden, we zien wel, maar we zijn wel een ploeg waar iedereen rekening mee moet houden. Twente scouts hebben heus niet stilgezeten de laatste tijd, ik heb zoals altijd vertrouwen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Schalke 0410-7
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
Internazionale heeft een bod van van Manchester United op Milan Skriniar geweigerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren