Keeper in het rood is ware meester in het stoppen van strafschoppen

Donderdag, 22 april 2010 om

Kleding en uitrusting worden steeds belangrijker voor voetballers, en in het speciaal voor doelmannen. Speciaal schoeisel en hypermoderne handschoenen komen steeds vaker voor op de voetbalvelden. Maar dat de kleur van het shirt ook van invloed zou zijn voor de prestaties van keepers, is nieuw.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.100 reacties (laatste reactie door Junior92)

Wat een onzinnige poll, al kan ik er wel om lachen.

En misschien is het wel wat voor Stekelenburg

22 april 2010 om 17:38

Rood shirt vind ik eigenlijk niet echt mooi voor een keeper, maar nu raad ik het hem toch wel aan.

22 april 2010 om 17:45

daarbij komt ook dat rood heel erg op oranje lijkt dus ook voor verwarring kan zorgen.

22 april 2010 om 18:03

en t is echt zo, ben zelf tijdje keeper geweest en mijn club had van die felroze keepersshirts (foeilelijk) maa de balle kwamen vaker op je af dan dat ze in een hoekje werde geschove

22 april 2010 om 20:11

@eindjuh en er staat rood geen roze misschien lijkt het wat op elkaar maar roze is nog geen rood.

Wat een onzin....
Waarschijnlijk als je zo'n test opnieuw doet, zul je ziend at een andere kleur er beter uit komt

22 april 2010 om 17:44

Dat denk ik niet. Uiteraard ga je er niet beter door keepen, maar verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat een zeer felle kleur statistisch wel degelijk invloed heeft op degene die de strafschap moet nemen. De conclusie was dan altijd dat mensen in hun onderbewustzijn worden aangetrokken door die kleur en dus eerder de bal enigzins in die richting zullen schoppen.

De zin in de eerste alinea "maar dat de kleur van het shirt ook van invloed zou zijn voor de prestaties van keepers, is nieuw" is dan ook pertinent onzin. Het is van invloed op de strafschopnemer.

22 april 2010 om 17:58

Denk jij echt dat ze maar 1 test hebben gedaan, en that's it?

Dit is onderzoek, dus test na test na test, om zeker te zijn dat hun hypothese klopt.

Ik geloof zeer zeker dat de kleur van een tenue invloed kan hebben...

22 april 2010 om 18:12

@eliran:
Ik quote:
"maar 54 procent van alle strafschoppen tegen een doelman in het rood belandde in het doel. Een goede prestatie in vergelijking met geel (69 procent), blauw (72 procent) en groen (75 procent)"
Wil je me gaan vertellen, he, dat ze elke keer op deze procenten uitkwamen?? Haha, geweldig, wat een gevoel voor humor heb jij

22 april 2010 om 18:35

Als je deze test 4 keer doet met 100 strafschoppen per keeper(elke test de keeper een anderre kleur shirt aan. De 1e keer komt er uit dat van de 100 strafschoppen er 50 ingingen, de 2e ronde 65, 3e ronde 40 en de laatste 61. Dat is een gemiddelde van 54% gezien over alle testen. Als je 4 x 100 strafschoppen neemt zijn dat totaal 400. Er gingen er 216 in het doel, dat is dus 216/400x100=54%.. Dus waarom is hij grappig?

22 april 2010 om 18:43

Dank u Dannyzreac

En ik geloof gewoon eerder in wat bepaalde mensen ook effectief bestuderen, dan wat bepaalde critici op deze site dan beweren die niets van testen hebben gedaan

22 april 2010 om 19:20

Tis gewoon al een feit dat kleur een psychologische uitwerking heeft. Dat is met alles zo, dus ook bij keepers en andere zaken. Bewust ben je er niet van (meestal), maar onbewust speelt het toch mee. Niet voor niks een groot onderdeel bij grafisch ontwerp, usability, marketing campagnes etc ...

Deze test bewijst het (al staat de methodologie er niet bij), en blijft staan tot het tegendeel bewezen wordt, zo werkt dat

22 april 2010 om 20:56

Gemiddelde?

23 april 2010 om 00:41

Er was een tijdje geleden ook al een onderzoek dat ploegen met een rood tenue vaker wonnen. Een beetje oud nieuws dit.

Ik vind die onderzoeken altijd zo grappig. Net alsof ik ineens beter een penalty kan stoppen als ik een rood shirt aan heb.
Ik heb het al op verschillende sites gelezen, maar het heeft echt meer met de kwaliteit van de keeper te maken

Klinkt eigenlijk erg logisch omdat rood ook in de natuur een soort aggressie of angst oproept!
Alleen of het met voetbal er belangrijk is, dat is maar de vraag.
Tijdje terug was het nog zo dat de shirtjes extra fel moesten zijn zodat de spelers elkaar nog sneller zouden zien!
Wat ze allemaal niet er bij halen om goede prestaties neer te zetten!

Maarten Stekenlenburg moet gewoon in het Blauw komen.. Nikste rood.. Wij Oranje worden wereldkampioen met of zonder rode keepershirts.. Punt uit

haha waar ze tegenwoordig al onderzoek naar doen
wel leuk bedacht trouwens dit onderzoek

ja de bal weet ook wel de verkeersregels, voor rood moet je stoppen.

Allemaal leuk en aardig die onderzoeken, maar er zijn echt geen clubs die aan de hand van dit onderzoek een rood keeper shirt willen dragen.

22 april 2010 om 17:41

hahahahaa.. ja en dan krijg je straks nog eventueel een loting... of dat de thuisclub/uitclub een rood-keepers-shirtje moet dragen..

leuk voor de clubs die (bijna) altijd in het rood spelen .. zoals Man U.

ja zal em wel goed staan hoor

En welke kleur veroorzaakt de meeste penalty's?

22 april 2010 om 17:39

Wit??
( >bijna< elke club heeft wel iets wits in zijn of haar tenue.. )

Wat was dat dan afgelopen zondag?
Fenerbahçe - Besiktas?
Volkan was zowat in het zwart.. dof-zwart/blauw
redde afgelopen weekend 1 penalty..
en is de laatste 5/6weken niet gepasseerd in de competitie...

22 april 2010 om 18:01

Zwart is niet megenomen in de test... En er is nooit 100% kans dat een penalty erin gaat, dus missen kan altijd. Je kan vast genoeg penalty's aanwijzen die gestopt zijn door keepers die niet in een rood shirt acteren.

Als het echt zo is is dat wel het proberen waard voor nederland op het WK!

Tja, wat moeten we hiermee? Denk eerlijk gezegd dat ze beter gegevens uit echte wedstrijden kunnen gebruiken. Of keept er nooit iemand in het rood ?

wij hebben in breda een keeper met rode haren en je zag wat hij in heerenveen deed
nu maar hopen dat de grijze haren nog even op zich laten wachten

Weet zeker dat als je deze test nog een keer doet, dat misschien dan groen, of geel, of paars of welke kleur dan ook meer ballen stopt. Dit slaat echt nergens op, Haha.

@ Whehe.

Das nog een goeie vraag ook. Met een zachtere kleur als blauw of misschien wel zo groen als het gras zal je minder penalty's tegen krijgen. Gok ik zo.

Nee het is een leuk weetje, maar ik denk niet dat het nut heeft voor Oranje.

22 april 2010 om 17:42

Dan maar een rood-wit-blauw tenue.. zoals het hoort..
zit toch rood in

Als dit echt zo is zou ik zeggen: Rood!

Haha wat een onderzoek, vooral ook Stekelenburg in het rood laten keepen, dat gaat ons zeker aan het WK helpen!

Nou Stekelenburg....gelijk Robben bellen waar hij die rode maillot vandaan heeft!

Groen is de kleur! Zie Van der Sar in 2008

22 april 2010 om 17:44

Ja, maar toen had ie ook mazzel met een uitglijder van Terry

Deze onderzoeken slaan trouwens helemaal nergens op, maja ze moeten ook hun tijd vullen, die Universiteiten. Er is namelijk niks belangrijkers te onderzoeken

22 april 2010 om 17:56

Blauw is de kleur!

(van der Sar op Euro 2004)

23 april 2010 om 15:13

Ja kwaliteit heeft er niks mee te maken. Als je mij op doel zet met een rood shirt dan stop ik meer penalties als dat van der Sar zou stoppen met een blauw shirt aan.
I Rule!! ^^

Tsja, als we echt een keer hoge ogen willen gooien weten we het nu he..
Straks lopen alle keepers daar op het wk in het rood, die van Japan zeker!

Ik denk dat een goude bloesje het beste is voor het wk, het heeft in ieder geval gewerkt bij Buffon en Italie. Twee doelpunten tegen waaronder een eigen goal en een strafschop maar dat leverde de gouden bal op voor een italiaan en de gouden wereldbeker

Maar ik denk dat het onzin is, gewoon toeval. Het wil niet zeggen dat je rood aan hebt dat je toevallig beter gaat keepen. Ik ben van mening dat het nog altijd afhangt van de kwaliteiten van een doelman en niet van de kleur die hij draagt.

22 april 2010 om 17:46

Die laatste alinea toont aan dat je niet helemaal hebt begrepen hoe de resultaten geinterpreteerd moeten worden. De kleur rood is intimiderend en zodoende zullen penalty nemers de penalty minder goed inschieten (dat is althans de strekking van het onderzoek), het heeft niets met de veranderende kwaliteiten van de keeper zelf te maken.

22 april 2010 om 17:53

Ik heb het artikel wel gelezen en ik vind het onzin. Het kan ook gewoon toevallig zijn, elke speler laat zich op een andere manier beinvloeden of intimiteren. Ik geloof er dus weinig tot niets van, we zijn geen stieren ofzo. En over de kwaliteiten van de doelman, als de doelman er weinig van bakt dan is de kans groter dat de speler scoort. Of de doelman nu in zijn naakte staat of rood aan heeft.

22 april 2010 om 18:31

Dat is onzin. Stieren zijn kleurenblind en worden agressief van alle beweging op hun territorium die zie niet gewend zijn. Kleuren maken wel degelijk uit voor een keeper. Het kan een speler uit de concentratie halen of onderbewust minder vertrouwen geven. Door bepaalde kleuren lijk je ook groter enz.

22 april 2010 om 18:23

Een goud bloesje, hmm... hij dook wel steeds in de verkeerde hoek bij de penalty reeks

22 april 2010 om 19:12

Maar hij hield wel vijf partijen zijn doel schoon, keepte subliem, hield Italie soms recht en werd uitgeroepen tot doelman van het wk 2006.

Dan zal een speler met rode schoenen de strafschop nemen xd

22 april 2010 om 18:18

goed punt is er ook al getest welke kleur tenue diegenen die de strafschop moeten nemen het beste kunnen dragen? zo kan ik me aan de hand van dit onderzoek voorstellen dat spelers die een strafschop in het rood nemen, daar succesvoller in zijn dan spelers die dat doen in een ander kleur. en zowaar! FC Twente heeft dit seizoen al zijn 6 penalty's feilloos binnen geschoten. terwijl bijvoorbeeld Roda JC er heel wat minder goed vanaf kwam

dat wordt dus een verlenging van het onderzoek! allen 100 keer proberen op de combinaties keeper vs speler: rood - rood, rood - geel, groen - blauw enz...
wordt een leuk onderzoek voor de (zeer) lange termijn

Dit is al jaren bekend, onze keeper speelde vroeger ook in rood. Onze trainer had verteld dat het beter zou zijn voor het een en ander. Dit is al een tijd geleden zeker wel vijf jaar.

Lijkt mij een beetje onzin. Maar laat stekelenburg toch maar rood dragen je weet maar nooit

Dadelijk zie je alle keepers in het rood, wordt wel lachen haha

22 april 2010 om 17:46

Ja, oo keepers van Dememarken of Zwitserland zeker. Lekker duidelijk wordt het dan.

En ook serieus 70% zegt ja in de poll haha. Moet niet gekker worden. Misschien had het niets te maken met het kleur van de shirts maar de kleur van de schoenen van de keeper of de broek hebben ze daar wel over nagedacht.

Is ook logisch, heb al eerder gelezen dat dit het geval is. Rood heeft gewoon een bepaalde aantrekkingskracht op mensen, daar kijk je naar. Waar je naar kijkt mik je meestal op, daarom is het voor keepers makkelijker om die ballen te stoppen.

Iedereen die zegt onzin: Het scheelt nogal hoor! 54% tegen 69%, 72& en resp. 77% is toch een verschil. Ik denk dat als er een Beckham staat, het ook weer niet uit maakt. Die is daar niet echt op gefocust.

22 april 2010 om 17:51

Ik denk dat ook Beckham onbewust slechter op een rode keeper schiet

Van der Sar met een rood shirt?

Conclusie: Géén bal gaat erin!

12 juli 2010 om 15:49

Waar?
Bij Man United of bij Nederland?
Want bij Nederland speelt ie niet hoor

14 september 2010 om 23:55

Maakt toch niet uit?
Voor mij part op een goal bij jou in de tuin, je scoort niet!

Dit is echt al heel lang bekend. Misschien niet van keepers, maar spelers in het rood spelen doorgaans ook beter (of hun tegenstander minder). Ze zeggen dat het kom doordat het rood agressiviteit uit straalt.

Laat ik nou net een rood Nike keepersshirt hebben! Die van vorig jaar, die van dit jaar vond ik maar lelijk.

Laatste drie weken 2 penalties tegen gehad, 1 gestopt, maar ze schoten ze allebei belabberd in, jammer dat ik er eentje niet had, dat stomme hoek kiezen ook...

22 april 2010 om 17:56

ze schieten juist belabberd omdat jij dat rode shirt aan had, jij gaat er niet beter van keepen maar ze schieten slechter teminste dat lijd ik van dit nieuwsbericht af.

het zou van invloed kunnen zijn maar ik zie niet elke keeper dalijk in het rood keepen.

22 april 2010 om 18:05

Ja klopt, dat bedoelde ik ook

Ik denk dat het wel waar is eigenlijk, het is toch wat dreigender dan roze of iets dergelijks.

Rood was gewoon een goede keeper..

Beetje raar dat sommige hier doen alsof dit een belachelijk onderzoek is. Er wordt al met veel dingen onderzoek gedaan naar kleuren: verkeer , eten , boeken , kleren, meubelen. En een universitaire onderzoek zorgt er wel voor dat toeval geen grote rol kan spelen. Als je dan de percentages ziet dan zeg ik : Stekel meteen in het Rood ! Dat kleuren mensen onbewust anders laat reageren is allang bekend.

Misschien gaan we dan onze 2e penalty serie ooit winnen op een ek/wk

Ja je moet echt wel flink gestudeerd hebben wil je dit concluderen.
Wat een onzin zeg ???

22 april 2010 om 18:30

nu zullen ze waarschijnlijk gaan testen met welke kleur voetbalschoen je het hardste en gericht kan schieten

En een zwart keepershirt dan ? Die draag ik namelijk meestal. Als die vies wordt zie je het niet zo goed namelijk

Als ze die proef nou nog eens een keer doen, ben ik wel benieuwd of het resultaat hetzelfde is

Dit is absoluut geen onzin zoals sommigen hier beweren. Rood is een kleur die staat voor passie en agressie wat dus als intimiderend kan worden ervaren en dus ook dat effect kan hebben op een penaltynemer. Vaak wordt er gezegd dat penalty's nemen een kwestie van zelfvertrouwen is. Dus door de kleur rood kan het zijn dat een penaltynemer onzeker wordt.
Uit een ander onderzoek is trouwens ook gebleken dat over het algemeen teams die in het rood spelen vaker winnen dan teams die in een andere kleur spelen.

22 april 2010 om 18:31

ben ik met je eens livertom. daarbij speelt in de Eredivisie ook nog eens de complete top-5 plus nummer 7 FC Utrecht geheel in het rood, of met rood als veel voorkomende kleur in het tenue.
FC Twente: rood
Ajax: rood met wit
Psv: rood met wit
AZ: rood
Feyenoord: rood met wit
Fc Utrecht: rood met wit

daarbij komt ook nog dat er vanaf plek 7 geen enkele club op Sparta na overwegend rood in het tenue heeft. je kan zeggen wat je wil, toeval? maar dit komt wel erg toevallig uit dan. Ajax Feyenoord en PSV hebben hun status ook aan vroegere tijden te danken. tijden waarin ze heel succesvol waren. in de jaren 50 waarin het profvoetbal van start ging boekten Ajax en Feyenoord gelijk successen. destijds waren de verschillen nog niet zo groot. maar toch kwamen twee clubs die beiden veel rood in het tenue hadden er als besten uit. gevolgd door PSV dat iets later pas echt naam begon te maken.

sowieso is kleur onbewust van invloed op onze emoties. rood staat voor agressie, groen voor genezing, blauw voor rust, geel voor plezier, en oranje trouwens voor creativiteit. de invloed van kleuren op ons is al jaren en jaren bekend en in duizenden onderzoeken aan het licht gekomen. het is dan ook erg naïef van de primitievelingen die zeggen dat het niets uitmaakt. zolang de bal maar in het netje rolt denken ze. maar de omgeving speelt daar ook een rol bij.

22 april 2010 om 19:19

precies wat ik bedoel. En in engeland dragen 3 van de 4 traditionele top 4 clubs rood. En in het verleden won nottigham forrest 3 keer de europacup 1 met rode shirts.

22 april 2010 om 22:30

@tw3nte
Waarom denk je dat ze in het Ajax clublied zeggen: Rood met wit wordt kampioen.
De complete top 5 heeft rood met wit aan.

ON: Het werkt wel maar het verschil is natuurlijk te klein. Mensen letten onbewust op de kleur rood waardoor de bal daar een beetje naar gaat afwijken.

Het Nederlands elftal had dus altijd pech dat de keepers een rood tenue droegen

Lekkere penalty nemers...,nederlanders?
Als ze nou van de afgelopen 3jr ofzo alle penalty's uit 4 of 5 competities als test materiaal hadden gekozen,dan had het wat realistischer geweest.
Nu hebben penalty nemende studenten en keepende studenten voor de resultaten gezorgd...
Rood werd vast als laatste getest,na de nodige versnaperingen,hoe kom je anders aan 54%...

De percentages verschillen wel heel erg. In het uiterste geval zelfs 21 procent. Je zou denken dat het onderzoek uitgevoerd werd met vrij weinig proefpersonen. Waarschijnlijk zo'n 100. In dat geval is het resultaat nauwelijks significant.

Verder is het natuurlijk geen betrouwbaar onderzoek, omdat de schutters de opzet konden weten.

22 april 2010 om 18:35

In totaal zijn er meer dan 20.000 penalty's genomen. Het onderzoek bedraagt overigens bijna 200 pagina's.

Denk je nou echt dat als een Universiteit een onderzoek publiceert dat ze dat effe in een middag doen ?

Frappant hoe sommigen hier over universitair onderzoek denken.

Denken jullie nu echt dat toeval hier niet bij uitgesloten is? Dat ze even één steekproefje gedaan hebben en dat dit bij een herhaling wel even anders zou kunnen zijn? Dit soort onderzoeken zijn wel degelijk serieus aangepakt, en moeten ook over verschillende herhalingen gespreid worden om ze statistisch relevant te maken. Ook de verschillen zijn statistisch significant en andere randzaken worden zo goed als mogelijk uitgesloten.

Een beetje meer vertrouwen in de wetenschap graag

dit nieuwes stond een week geleden op nu.nl
dus ik heb maar gelijk een rood shirt gekocht en het hielp

Ik denk dat de bewering juist is omdat een ander onderzoek over keeperskledij al eens heeft aangetoond dat een spits in kansrijke positie de bal op intuitie dichter langs een keeper schiet die een felle kleur outfit aanheeft dan een die een onopvallende kleur aan heeft ,waardoor de doelman meer kans heeft deze bal te stoppen.zo wordt er ook weleens beweerd dat een doelman nooit een handoek of iets dergelijks in het zijnet moet hangen omdat dat een richtpunt zou zijn om de bal daar te plaatsen als aanvaller.

Klopt. Er wordt misschien wat lacherig over gedaan, maar iemand in het rood straalt meer autoriteit uit en dwingt meer respect af. Dit is al in talloze onderzoeken bewezen.
Stekelenburg keept wel eens in een fluor oranje shirt bij Ajax en ik vind hem dan echt meer power uitstralen. Het is misschien wel iets in ons onderbewuste en de invloed ervan is, zeker in de sport, klein, maar alle kleine beetjes helpen.

22 april 2010 om 18:50

dus misschien is het wel handig om 'politie' en 'me' in het rood te hijsen

leuk om te weten.
dan wil ik ook wel overstappen van mijn oranje/zwart naar rood shirt.
nu alleen de club nog zo ver krijgen.

Je kan wel lachen, maar als je als speler 1 op 1 met de keeper staat kijk je wat de keeper doet.
Doordat je ogen met de kleur rood meer moeite hebben en daardoor meer tijd gebruikt(het gaat hier om duizendste van seconden) kan het zijn dat de speler net niet snel genoeg kan schieten/ richting veranderen etc. etc. etc.

Dus het is raar maar waar!

Ach ja dat is weer net zo een onderzoek als een paar jaar geleden,toen werd er gezegd dat teams die met een heel of gedeeltelijk rood shirt vaker wedstrijden winnen dan in andere kleuren.
Of het werkelijk wat uitmaakt is mij iedergeval een raadsel.

Leuk zo'n onderzoek vanaf vandaag gaan alle keepers in het rood spelen wanneer dit mogelijk is.
Na jarenlange onderzoek komen ze met dit soort uitslagen wel leuk om te weten, maar voegt niks toe net of ze niks anders hebben te doen.

Teams in rood lijken wel degelijk beter te presteren, kijk maar naar de top van de eredivisie.
FC Twente (rood)
Ajax (rood/wit)
PSV (rood/wit)
AZ (rood)
Feyenoord (rood/wit)

22 april 2010 om 20:10

Ook in buitenland:
Man U rood.
Arsenal rood/wit
Barcelona blauw/rood
Bayern Munchen rood
Hsv rood/wit
Ac Milan rood/zwart.

Bij mij in de competitie heeft de koploper en nr. 2 ook al een rood tenue

Toch wel heel toevallig allemaal

Dit heb ik een tijdje geleden al gelezen !

Nou had zelf ook een rood keepersshirt. maar in die tijd geen penalty's tegen gehouden Jammer voor de teams die rode shirtjes hebben zoals Arsenal. Kunnen ze hun keeper geen rood shirtje meer geven. Opzich is het wel logisch. Rood is het signaal van stop ! Gevaar. Onbewust zal dat ook wel op een speler doorwerken.

Peter vd Vlag vorig seizoen ook altijd op zijn best in het rood bij Cambuur.
Wel vind ik de poll wat onlogisch, iedereen met een klein beetje gevoel weet denk ik wel dat rood en oranje niet echt een top-match is!
Wanneer mogelijk altijd in het rood, vind ik ook het mooist.

Dit klopt! In de jaren 90 is er ook eens een vergelijkbaar onderzoek geweest. Toen ging het echter om in het geheel felle kleuren of doffere kleuren en bleken felle kleuren meer te helpen.

Als voorbeeld noem ik Jorge Campos, de toenmalige keeper van het Mexicaans elftal. Hij had altijd shirts met de meest bonte kleuren aan. Reden: Als een speler aanlegt voor een schot en hij heeft half oog voor de bal en half oog voor de goal, dan gebruikt een speler de keeper eerder als ijkpunt wanneer deze felgekleurd is, want dat valt meer op. Dit gebeurt natuurlijk wel onbewust, maar voor een keeper is het zeer gunstig omdat er meer ballen recht (er) op je af worden geschoten.

Met soorten kleuren kan ik er ook inkomen dat deze gevoelens van angst, agressie, rust, gemak etc oproepen en dit effect heeft op afwerken van penalties in dit geval.

22 april 2010 om 22:04

Je was me net voor ik wilde ook Campos als voorbeeld gaan noemen.
Bij hem zag je ook dat hij altijd op de goede plek stond (lees: de ballen kwamen precies zijn kant op).

Ik heb altijd al het idee gehad dat rode shirts ook helpen. Kijk alleen al naar de beste NL clubs: ajax/psv/feyenoord/twente/az allemaal rood in het shirt AC milan/bayern/liverpool/manu/arsenal/barca allemaal rood rood alleen real/chelsea/inter niet van de europese top
Edit: ik zie dat ik niet de eerste ben.....

De theorie klopt :P. Jelle Ten Rouwelaar zingen we altijd toe: Keepers met rode haren kunnen keepen, dat is niet mis. En Jelle heeft toch al een aantal pingels tegengehouden. Haha, maar dit is weer zon ''het is komkommertijdonderzoek'' hecht ik niet veel waarde aan, want er staat niet met wat voor spelers de test is gehouden. Is het met F-jes of met de zondagamateurs. Een wereld van verschil, aangezien de F-jes al afgeleid zijn als ze een vlinder zien vliegen.

Hm, een rood keepersshirt vloekt wel erg met oranje...

kan me echt niet voortstellen dat de kleur je beter doet keepen een casillas in rood of zwart maakt nie uit blijft gwn top mss hebbe de beste keepers daar een rood shirt gekregen

wat ik wel al gehoord heb is dat je als keeper een opvallend shirt draagt (roze, oranje, lichtblauw, enz) dat je als speler wel rapper nerveus raakt en panikeert

Dan zouden alle voetbalclubs met rode shirtjes ( Liverpool, Bayern, etc etc. ) elk ander team moeten vernederen niet

Maarja zou wat zijn, maar de kleur Rood betekent toch wel heel veel dan de kleuren blauw en geel. Rood wordt gezien als Gevaar, Stoptekens, Bloed en nog meer erngstige dingen.

Eén ding is in ieder geval zeker, een spits zoekt altijd een richtpunt. Snel, in een reflex, of niet, hij mikt op iets. Als een keeper een fel, afstotend shirt heeft t.o.v. de rest, dan wordt er vaker op hem gemikt. Vooral in de lager elftallen, waar de spitsen vaak naar de grond kijken en in een reflex kijken waar ze heen schieten. Maar ik denk dat in het topvoetbal waar we hiervoor op Voetbalzone komen dat het niet van toepassing is.

Zo kan je ook wel bedenken dat de kleuren rood-wit heersen in Nederland. Simpelweg omdat Twente, Ajax, Psv, Feyenoord en AZ achtereenvolgens bovenaan staan met allen rood en wit in het tricot.

als je op deze manier de tegenstander wilt imponeren ben je niet bijster origineel, dit feit is al eens eerder in het nieuws geweest. Ik hou meer van ludiekere acties om de tegenstander te imponeren, roemenie met allemaal blonde koppies is zo'n geinig voorbeeld, nieuw zeeland die altijd een of andere rituele dans uitvoeren voor de wedstrijd. Zou mooi zijn als het nederlands elftal met van die strepen onder de ogen aantreed

Nederland imponeert al genoeg door met Sneijder, Van Bommel, Robben, Kuijt en Van Persie het veld op te lopen !!!!!!!!!!!!!!!

Ja totdat het eventjes niet gaat, lopen ze op elkaar te zeiken, te zeuren en dan is het alweer voorbij. Het zijn toppers, maar als het niet in orde is ( het spel, of wat dan ook ) dan gaat het meteen omlaag en wordt er niet meer gepresteerd. De druk is een groot gevaar in het nederlands elftal, al worden ze een keertje onder druk gezet ( de tegestander of wat voor druk dan ook ) dan zie je het meteen en valt het gelijk uit elkaar. Veel zijn eigenwijs, geen teambelang gevoelens, arrogant en je hoeft niet te komen van het is niet zo, want dan ben jij zelf er ook 1 van of probeert ze te beschermen.

on: Ik denk dat nu veel keepers met een rood shirtje het veld instappen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren