Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Öztürk: ‘Ik kan hem niet meer serieus nemen. Het is een oplichter, een idioot'

Laatste update:

Süleyman Öztürk heeft geen hoge pet op van Mauricio Pochettino. De journalist van Voetbal International is zelfs van mening dat de manager van Chelsea ‘een oplichter’ is. “Ik heb soms het gevoel dat trainers die bij blessures zeuren om nieuwe spelers oplichters zijn”, aldus Öztürk.

Pochettino heeft Chelsea nog altijd niet aan de praat gekregen. De Londenaren gingen afgelopen zondag met 2-0 onderuit op bezoek bij Everton en bevinden zich momenteel op een uiterst teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League.

De Argentijnse oefenmeester baarde vervolgens opzien door te stellen dat Chelsea in januari opnieuw de transfermarkt op moet, terwijl the Blues afgelopen zomer al circa 450 miljoen uitgaven aan elf nieuwe spelers.

“Pochettino is elke week bezig met het zoeken naar excuses”, zegt Öztürk in een video-item van Voetbal International. “Eerst was het een nieuw project, daarna moest het elftal groeien, toen waren er blessures, daarna moest iedereen fitter worden en zijn voetbalideeën beter begrijpen.”

Öztürk vindt het vreemd dat Pochettino, drie weken voordat de winterse transferwindow opent, heeft gevraagd om nieuwe aankopen. “Ze hebben in de zomer allemaal spelers aangetrokken waarvan ik me afvraag waar ze eigenlijk spelen.”

“Chelsea is een topclub en heeft veertien technisch directeuren aangetrokken, voor elke leeftijdscategorie één”, vervolgt de journalist. “Een van hen komt uit bij Noni Madueke en denkt: die moeten we kopen voor 35 miljoen euro. Ze kopen niet drie opvolgers van N'Golo Kanté, maar gewoon vijf en die zijn allemaal geblesseerd. Ze hebben drie linksbacks, maar er speelt nu een centrale verdediger (Levi Colwill, red.) op die positie Zo kun je heel het elftal langsgaan.”

In de ogen van Öztürk is Pochettino ‘een oplichter’. “Misschien is het wel een goede trainer voor een andere club. Dat bleek wel bij Tottenham Hotspur, waar hij binnenkwam zonder enkele verwachtingen. Als je kijkt wat er bij Chelsea is geïnvesteerd, dan moet hij natuurlijk veel beter presteren.”

De journalist constateert dat er bij Chelsea zonder tactische afspraken gevoetbald wordt. “En dat begint toch echt bij de trainer. Ik kan die man gewoon niet meer serieus nemen als hij in een interview met een gladgestreken gezicht beweert dat de citroenen nog zijn werk moeten doen. Dan denk ik: dat is gewoon een idioot, dan ben je niet helemaal lekker.”

Citroenen
Pochettino beleefde als nieuwe trainer van Chelsea een dramatische seizoenstart door slechts een van zijn eerste vijf Premier League-duels te winnen. In september maakte de Argentijnse oefenmeester voorafgaand aan de verloren competitiewedstrijd tegen Aston Villa (0-1) een aparte vergelijking tussen zijn spelers en citroenen.

Pochettino onthulde dat er op het oefencomplex van Chelsea in zijn kantoor een grote mand met verse citroenen staat. “Ik heb gele, groene, verschillende types. Uit Spanje, uit Italië. Ik heb altijd gedacht dat gele citroenen beter waren dan groene. Maar sinds kort geloof ik eigenlijk in elk kleur. Mochten er blauwe citroenen bestaan, zou het nog beter zijn.”

Sinds een vriend Pochettino heeft verteld dat de citrusvrucht negatieve energie absorbeert en de lucht reinigt, zweert hij bij citroenen. “Je moet tijd geven aan de citroenen. Het is geen grap, want als je goede energie wilt hebben, moet je alle dingen implementeren waarin je persoonlijk gelooft. Bij Tottenham begonnen mijn citroenen pas na één à twee jaar te werken. Laat ze maar rijpen. Het is iets waar we allemaal in geloven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp wel dat hij om nieuwe aankopen vraagt, loopt amper kwaliteit rond in dat team.

12 december 2023 om 12:42

Nou dat is niet helemaal waar. Met Fernandes,Nkunku,Caicedo, Leiva,Sterling. Loopt er aardig wat kwaliteit. Dan heb je nog Silva,Disasi en Fofana als Centrale verdedigers. Dat zijn ook bepaald geen koekenbakkers. Voor de back posities heb je keuze zat. Alleen die Pochettino krijgt het niet aan de praat. Denk dat een andere trainer er veel meer van zou kunnen maken dan dat hij dat doet.

12 december 2023 om 12:49

Er loopt best wat kwaliteit rond maar de balans in het team is er compleet niet maar een verzameling goede spelers en talenten maar de verdeling over de posities is heel vreemd. Het doet mij ergens wel denken aan huidige Ajax..

12 december 2023 om 13:02

Het zal best zo zijn dat er wat kwaliteit rondloopt, maar als je bijvoorbeeld in de lijst die jij noemt al 3 chronische blessuregevallen te pakken hebt dan moeten we misschien ook een beetje de verwachting aanpassen. Nkunku en Lavia moeten hun debuut nog maken en Fofana was net na de voorbereiding al klaar voor dit seizoen.

12 december 2023 om 13:11

Ik vind die kwaliteit stevig tegenvallen en als die er al is dan is die zoals Yoeri aangeeft vaak geblesseerd.

Qua keepers is het niet speciaal. Qua centrale verdedigers heb je een aantal oké verdedigers en is/was alleen Silva eigenlijk top. Maar die is bijna 40. Fofana was ook wel goed maar die heeft nu een extreem zware blessure. Chilwell en James zijn topbacks maar als Chilwell de fitte van de twee is dan heb je een groot problem natuurlijk.

Het middenveld is een samenraapsel van grote talenten en echt wel goede spelers (Enzo en Caicedo), maar nu ook niet dat er een absolute wereldtopper rondloopt. Qua aanvallende opties vind ik het daarnaast eigenlijk ook maar matig op dat middenveld. Nu moet een Enzo noodgedwongen die offensieve rol op zich nemen.

De aanval is dan al helemaal een lachertje. Oké je hebt Nkunku daar maar dat is eigenlijk een 9,5 en momenteel speelt Chelsea in een systeem zonder een dergelijke rol. De flanken is gewoon matig en de spitspositie is al helemaal een lachertje.

12 december 2023 om 14:41

Oke buiten de blessures om. Pochettino moet dan een systeem spelen naar de mogelijkheden die hij heeft. Je kan mij niet wijsmaken dat je niet een team kan smeden die hoger kan staan dan 12e. Denk gewoon dat Pochettino geen goede trainer is. Tenminste dat is mijn mening. En dan nog om versterking vragen na 450 miljoen aan uitgaves.

12 december 2023 om 14:44

Daar heb je gelijk in. En dat is indd ook jammer dat ze die spelers moeten missen. Maar we hebben het hier over Chelsea, een club die ik bij de top 6 van Engeland zet. Deze trainer is echt niet zo goed. Ik denk dat als je Mourinho voor de groep zou zetten hij het beter zou doen dan waar ze nu staan. Denk gewoon dat er meer zit in deze groep dan dat er nu uitkomt.

Ja joh, hij is een oplichter. Ik zou ook smoesjes verzinnen als dit soort paupers overal ter wereld met dit soort onzin over je komen. Hij presteert idd dramatisch met Chelsea, maar een oplichter? Deze kerel is ook in zeer korte tijd veranderd in een clown (Suleyman niet Pochettino). Lekker blijven roepen, mag je straks misschien wel bij vi aan tafel.

12 december 2023 om 12:43

Hij spreekt alleen nog maar in superlatieven. Pochettino is gelijk een oplichter, Zirkzee heeft 'magische' voeten. Er zit niets meer tussenin.

Nog niet zo lang geleden mocht ik graag naar hem luisteren, maar ik heb het idee dat hij erg in zichzelf is gaan geloven. Ik vind die Jarno als gespreksleider ook weerzinwekkend. Pieter Zwart daarentegen, op hem vertrouw ik werkelijk blind als het om voetbalanalisten gaat.

12 december 2023 om 12:48

Als Suley een (niet opinie) stuk in de VI schrijft of op pro is het gewoon prima journalistiek met genuanceerde takes op basis van data. Dit soort video's zijn meer amusement waar hij met een kwinkslag en wat superlatieven over voetbalpraat. Daar kan je van houden of niet maar niemand zegt dat deze video's een soort journalistiek zijn die je helemaal serieus moet nemen. Het is vooral de mening van Suley die hij op bepaalde manier verwoord.. het is vooral irritant dat VZ er zon quote uithaalt en het post alsof het nieuws is.

12 december 2023 om 12:50

En daarom zie je zijn gezicht hier voorbij komen. Door in die superlatieven te praten, is het meer nieuws dan "speler X is goed". Helaas lezen wij daardoor veel meer troep, en zijn mindere analisten meer in het nieuws dan de goede.

Je noemt een Pieter Zwart, dat is gewoon een klasbak. En ik deel je mening dat Suley in zichzelf is gaan geloven na de afgelopen transferperiode. Die deadline day sessie was leuk, maar sindsdien raaskalt ie erg veel.

12 december 2023 om 12:59

@sambal, maar deze toon is nieuw. Eerst waren de video's ook genuanceerd. Maar misschien heeft het, zoals Riddle aangeeft, te maken met populairder worden.

Jammer, want die artikelen zijn inderdaad vaak goed.

12 december 2023 om 12:55

Migi, ik snap wat je zegt, maar gezien je reactie en vooroordeel over Suleyman, denk ik niet dat jij de content kijkt van VI? (dan heb ik het over Voetbal International en niet Veronica Inside).

Sinds dat Suleyman een aantal vertoningen heeft gehad bij NOS (rondo) en TV Rijnmond, heeft hij ook de aandacht getrokken van VZ hier. Echter iemand die wel zijn video's bekijkt en het volledige plaatje ziet zonder dat iets uit zijn verband wordt gerukt, wat nu echt wel te vaak is bij een "opvallende" uitspraak van hem waar niet het gehele plaatje wordt geschetst.

Dat terzijde is VZ ook wel heel goedkoop, kopieren wel erg veel "mengingen" en plakken het hierop en ta-daaa we hebben een "artikel" voor clicks.

Lang verhaal kort, Suleyman kijkt bizar veel wedstrijden voor zijn werk maar spreekt er inhoudelijk ook echt wel duidelijk over met een bepaalde logica wat daarin past, het is niet te vergelijken met journalistiek van bijv Driessen en Mike Verweij of de mannen van Veronica Inside die serieus als kippen zonder kop iets roepen zonder onderbouwingen waar het bij Suleyman ten alle tijden met onderbouwing is..

12 december 2023 om 13:58

Het is geen vooroordeel, hij roept dit soort dingen om het nieuws te halen. Ik weet dat ie 750 wedstrijden per week kijkt en er verstand van heeft en het is niet per se zijn schuld dat ie de noodzaak voelt mee te gaan in de superlatievenwedstrijd, maar ik vind het jammer, maar wil ook niet achterwegen dus noem hem een clown. Past wel in het straatje oplichter en idioot, maar is wat minder onaardig.

12 december 2023 om 14:15

Oke, tja ieder zijn mening toch

Persoonlijk vind ik zijn "superlatieven" in combinatie met zijn kennis/logica/onderbouwing wel fijn om te horen dan dat hele zakelijke of het andere uiterste en dat is non-stop onzin praten zoals Derksen/driessen etc etc.. Af en toe een korreltje zout voor de humor en logica (superlatieven).

Dan was het een vooroordeel van mij over jou (aanname dat je hem niet goed kende of zijn content uberhaubt hebt bekeken). Excuses daarvoor.

12 december 2023 om 16:00

Haha maakt niet uit hoor, nu voel ik me schuldig :D

Hij is ook niet het niveau Derksen, maar goede analisten zlals hij laten zich door die figuren meeslepen. Ik vond Perez bv ook goed in het begin, maar nu....

12 december 2023 om 17:03

Haha neejoh, als ik verkeerd zit vanwege mijn eigen aanname, dan maak ik ook mijn excuses daarover. Zo houden we het altijd bescheiden ongeacht de discussie toch

Vanuit jouw perspectief bekeken en even goed achterover leunend over nagedacht, maar ja ik snap wel wat je bedoeld.
Specifiek met Suleyman is het "gek-doenerij" wel iets meer geworden dan toen ik hun net was gaan volgen. Maar vind het wel passen bij hem als karakter want naast een grapje zoals bijv de uitspraak "oplichter", komt hij daarachteraan gelijk met de argumenten en onderbouwing en dan snap je wel wat hij zegt en bedoeld (en dat bedoeld hij niet letterlijk uiteraard).
Hij heeft (gelukkig) nog niet de passie verloren voor het bekijken van de sport in detail, dat zijn de tv analisten en voetbal soap programma's allang al voorbij en is het pure scorebord journalistiek geworden. Niet kijken naar spelvertoon inhoudelijk, maar gewoon puntjes scoren op TV door willekeurig iets te roepen op gevoel en geen inhoud.

En dat van Perez, ja inmiddels kan ik hem niet meer uitstaan waarbij ik idd ook bij hem in het begin zo iets had van, ja dat zijn gedurfde uitspraken, maar je kon ze wel plaatsen.
Nu is het gewoon schreeuwen en roepen en gewoon aandachttrekkerij en inhoudelijk bar en bar weinig. Dat is wel echt doodzonde....

De Derksens en Driessens van de wereld was ik al jaren geleden mee gestopt naar te kijken of luisteren, gaat meer over andere dingen dan echt inhoudelijk over voetbal, oftewel gaat nergens meer over...

12 december 2023 om 13:19

Zo doet Suley het al jaren. In de context van de video's heeft er nog nooit iemand over geklaagd, maar als VZ er headlines van maakt dan lijkt hij inderdaad een soort Johan Derksen light.

Yohan Dürksün




Ik luister dit soort video's van Suley altijd met plezier, hij volgt duidelijk echt heel veel voetbal en weet echt waar hij het over heeft. Het is verademing om iemand over voetbal te horen praten waarvan je merkt dat hij ook echt veel wedstrijden kijkt. Dit in tegenstelling tot analisten aan tafel bij de tv shows waar het vaak gewoon duidelijk is dat ze niet veel buitenlands voetbal kijken.

Ik vind het wel raar dat quotes uit zijn podcast/videoserie hier zo gedeeld worden alsof het nieuws is en je het allemaal 100 serieus moet nemen. Natuurlijk zegt Suley niet dat Pochettino letterlijk een oplichter is die de bak in moet. Hij geeft argumenten waarom het belachelijk is hoe Chelsea gerund wordt en hoe Pochettino zich opstelt. Suley geeft zijn mening met wat kwinkslag.

Mensen gaan vervolgens reageren hier alsof we het over een bericht uit de volkskrant hebben ipv een videoserie die ook gewoon amusement is waarvan Suley zelf ook de eerste is om te zeggen dat je alles niet 100 letterlijk moet nemen..



12 december 2023 om 12:59

100% Mee eens, toevallig net ook soortgelijke reactie op Migi aangegeven.
Ik zelf kijk nu ook al een aantal maanden naar Suleyman en vind hun manier van aanpak wel erg verfrissend, het is zowel inhoudelijk, maar erg informeel en niet altijd politiek correct met de verwoordingen.
Maar wat jij ook aanduidt, de tv shows en analisten die praten ook echt alsof ze iedere wedstrijd kijken en dan een heel lul verhaal hebben maar 0 inhoudelijk kennis van teams, spelers en stand van zaken (in de diepte).

Dat biedt VI wel met mensen zoals Suleyman Ozturk en Pieter Zwart.

Iedereen die alleen maar de aankoop bedragen opsomt zonder dat je daarbij ook het aantal spelers optelt met de bijbehorende bedragen die zijn verkocht zijn gewoon niet goed bij hun hoofd. Dat is alleen maar goedkoop scoren en daar lopen er nogal wat mensen van rond, ook op deze site.

12 december 2023 om 13:25

Als je voor Enzo, Caicedo en Mudryk samen 300mio neerlegt en die laten weinig zien, mag je daar best iets over zeggen met bedragen erbij, zou echt niet weten waarom je dan niet goed bij je hoofd bent.

12 december 2023 om 17:21

Omdat er door deze man(en jijzelf ook maar in mindere mate) een beeld word gecreëerd alsof Chelsea een oneindig spelersbudget heeft. En dat is gewoon absoluut niet waar. Hetzelfde geld trouwens voor M City maar daar ging het in dit topic niet over. En als je nieuwe speler wil beoordelen vind ik de transfersom totaal niet interessant. Zo transferbedrag hangt van zoveel factoren aan elkaar dat zo goed als elke transfer uniek is. Wat valt er dan te vergelijken? Alleen maar dat speler A voor zoveel munten het beter doet dan speler B die veel meer heeft gekost?

13 december 2023 om 09:49

Ik wil helemaal niets creëren, maar als je in dat beeld gelooft is dat ook gewoon je eigen schuld, want iedereen die ook maar een btje research doet kan vinden dat Chelsea dit heeft kunnen doen door langere contracten aan te bieden. Nu er een aanpassing op de regel heeft plaatsgevonden kan het niet meer, maar anders hadden andere clubs dit ook toe kunnen passen...alleen hebben die een beter en verstandiger beleid dan Chelsea.

Pochettino is dan ook geen goede manager, dat doet niets af aan het feit dat hij wel pech heeft met blessures. James is bijvoorbeeld weer tot maart uit de roulatie bijvoorbeeld.

Ik begreep zijn aanstelling vanaf minuut 1 al niet en zie geen enkele reden om mijn onprettige gevoel weg te nemen. Wat mij betreft zing je het seizoen uit met Pochettino maar is hij daarna gewoon verdwenen.

Het begint eindelijk door te sijpelen. Pochettino heeft ooit een keer iets gepresteerd daarna niets!
Desalniettemin krijgt hij het voor elkaar om steeds een topclub te verleiden hem aan te stellen als trainer
Ik vraag me af welke club hierna erin trapt. Bayern?
In Nederland zal hij nooit werken, want wij hebben geen topclubs

12 december 2023 om 15:46

Het grappigste is eigenlijk ook wel dat de prestatie waar hij het meest voor geroemd wordt (die CL-finale) eigenlijk in een seizoen plaatsvond waar de tweede seizoenshelft van Tottenham ronduit dramatisch was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren