Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Zonder iets tegen Ajax te hebben, is het toch mooier om daar te slagen?’

Laatste update:

Wim Kieft vraagt zich af of Steven Bergwijn wel voor Ajax moet kiezen in deze transferperiode. De analist werpt vrijdag in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf op dat het voor de vleugelaanvaller wellicht verstandiger is om zijn verblijf bij Tottenham Hotspur te verlengen. Ajax wil 15 miljoen euro neerleggen voor Bergwijn, terwijl de Londense club volgens clubwatcher Mike Verweij 25 miljoen euro plus bonussen verlangt voor de Oranje-international.

Kieft vindt Bergwijn een 'openbaring' bij het Nederlands elftal en ziet in dat kader een groot verschil met de situatie bij Tottenham, waar de aanvaller slechts reserve is. "Het is zeer waarschijnlijk dat dit te maken heeft met bondscoach Louis van Gaal", geeft Kieft complimenten aan de werkwijze van de bondscoach. "Het belangrijkste is dat Bergwijn zich bij Oranje op zijn plek voelt, de manier van voetballen bij hem past en hij weer belangrijk is." De oud-aanvaller weet mede daardoor niet of Bergwijn er goed aan doet om deze zomer terug te keren in Nederland.

De Telegraaf: Bergwijn kost minder dan hoofdprijs, maar Ajax treuzelt

Het is nog maar de vraag of de vleugelaanvaller daadwerkelijk bij Ajax gaat tekenen.Lees artikel

"Er zijn nu onderhandelingen gaande tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Of nu teruggaan naar Nederland de beste oplossing is? Zonder iets tegen Ajax te hebben, is het toch mooier om in de Premier League te spelen en te slagen? Als je teruggaat naar wat je al kent, is je buitenlandse avontuur mislukt", zo luidt het harde oordeel van Kieft, die Tottenham een 'mooie club met een prachtig nieuw stadion' vindt. "Maar er is indertijd meer op emotie gekozen dan op ratio door Bergwijn. Datzelfde gevoel bekruipt je bij Frenkie de Jong en zijn keus voor Barcelona."

Kieft is van mening dat Frenkie de Jong enkele jaren geleden langer had moeten nadenken over de keuze voor Barcelona, voornamelijk door de aanwezigheid van Sergio Busquets op het middenveld. "Sergio Busquets is jarenlang onderdeel geweest van het gouden Barcelona met Xavi, Gerard Piqué, Andrés Iniesta en Lionel Messi. Hij is bovendien een kind van de club en Busquets doet het daar nog steeds niet slecht hè. Dan weet je als nieuwkomer dat jij op een andere plek komt te spelen als je zo’n transfer maakt", aldus Kieft.

Moet Steven Bergwijn wel voor Ajax kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is niks mooier dan Ajax, dat vindt iedereen toch? ;-) Ajax heeft mazzel dat er een wk aankomt, anders zou Bergwijn natuurlijk nooit komen. Opschieten Huntelaar!

10 juni 2022 om 20:33

Niets mooier dan ajax? Dat.is toch erg subjectief. Fc Eindhoven en Helmond sport zijn zelfs mooier. Maar ja die kunnen hem.niet betalen. Ajax kan/ wil het blijkbaar ook niet.

10 juni 2022 om 20:33

Er zijn ook gewoon veel familiemensen he. Vooral Surinaamse en Marokkaanse cultuur. Jongens zijn gewend dag en nacht tientallen familieleden over de vloer.

Dat kan natuurlijk ook een reden om terug te keren voor Bergwijn. In zijn stad met veel familie, kenissen en vrienden. Veel geld verdienen, spelen om prijzen in NL en CL.

10 juni 2022 om 20:34

Bergwijn gaat toch wel mee.
Depay is de enige aanvaller van hoog niveau.
Alternatieven zijn Gakpo, Lang, Danjuma, Kluivert en Stengs als het gaat om flankspelers en dan heeft Bergwijn ook nog het voordeel dat hij goed in een twee spitsen systeem kan spelen.
Wijnaldum is te vervangen met fatsoenlijke alternatieven, maar Bergwijn een stuk minder.

10 juni 2022 om 20:42

Er schijnt ooit een bondscoach te zijn geweest die hem op het laatste moment nog liet vallen en er voor koos Promes mee te nemen naar het EK. Onbegrijpelijk.

10 juni 2022 om 20:58

Absurde beslissing inderdaad. Al zou ik het zeker toejuichen om Promes nog een keer voor een thuiswedstrijd op te roepen.

12 juni 2022 om 20:09

Voor een thuiswedstrijd haha. 1 x dan. Haha

25 miljoen voor 1 van de betere voetballers van Oranje is een koopje. Tottenham is op zich niet te hoog gegrepen voor Bergwijn, maar zijn pech is dat Son zijn concurrent is.

11 juni 2022 om 09:08

En Lucas. Die eindeloos krediet heeft vanwege een bepaalde pot. En Kulusevski, die een ongekende start had. Bergwijn werkt altijd hard, daar zal niemand iets over zeggen, maar hij zet dat niet heel vaak om in rendement. Onder José was dat nog te verklaren doordat we in een soort verkapte 442 speelden met Son en Kane voorin en hij van een stuk verder moest komen, maar als je ziet wat Kulusevski toevoegt, dan is er simpelweg geen reden om Bergwijn nog op te stellen.

Bergwijn vanaf de bank kijken naar de rugby-ers van Brentford en Brighton is ook niet alles. Dan kun je beter in de Eredivisie spelen tegen PSV en Feyenoord onder leiding van topscheidsrechters Serdar Gozubuyuk, Bart Nijhuis en Makkelie.

En Bergwijn kan zich natuurlijk in de CL laten zien.
De weg naar Rome gaat nooit in een rechte lijn. Soms moet je een omweg maken.
2-3 jaar bij Ajax knallen en dan staan Bayern, Juventus, Chelsea, United voor hem in de rij

Mbt laatste alinea ben ik het eens met Kieft. Frenkie moet asap weggaan bij Barca.

10 juni 2022 om 20:37

Ik zie dat je voor Ajax bent, dus dan begrijp ik opeens waarom je Gozobuyuk een topscheids vindt ;-)

Maar even serieus, Bergwijn kan denk ik veel beter naar een buitenlandse (sub)topclub gaan. Een AC Milan, Juventus, Dortmund, Sevilla, Monaco of iets dergelijks. Daar kan hij zich niet alleen in de Champions League bewijzen, maar ook in een topcompetitie.

10 juni 2022 om 20:47

@yamiown

Het is ook een beetje cynisch. Ik vind Gozobuyuk en Nijhuis ook geen goede scheidsrechters. Makkelie vaak wel.

Ja ik ben het zeker met je eens. Bergwijn kan naar veel clubs toe. En de door jou genoemde clubs zijn natuurlijk niet verkeerd. En de competitie is sterker dan onze ED.
Dus ja die optie is er zeker en zou ik niet vreemd vinden.

Echter weten we niet wat Bergwijn zelf wilt. Misschien wil hijzelf zo graag naar Ajax en weer wat meer in Amsterdam zijn. Hij ziet ook hoe het kan lopen met spelers die uit de PL komen naar Ajax; Tadic, Blind en via een omweg Berghuis. Hij is nog jong dus hij kan via Ajax alsnog naar het buitenland.

10 juni 2022 om 20:38

Even 2 seizoenen Ajax, heb je alles gewonnen en kun je naar andere club uit de top

11 juni 2022 om 08:35

Joepie, waarschijnlijk 2 keer de Eredivisie winnen, omdat je veel meer te besteden hebt dan de rest. Verder pak je niets bijzonders in Amsterdam. Met 'andere club uit de top' suggereer je dat Ajax ook in de top voetbalt?

10 juni 2022 om 21:06

Datzelfde Brighton speelde United wel compleet van de mat. En dat zonder rugby te spelen

10 juni 2022 om 21:15

Heb je zeker gelijk in. Al is United voor veel ploegen een speelbal geworden in de Pl.
Daarom benieuwd of Ten Hag van United weer die ene gevreesde club weet te maken.

11 juni 2022 om 09:12

Brighton deed dat niet alleen met United. Die Potter verdient echt krediet voor hoeveel teams hij dit seizoen heeft dwars gezeten. Arsenal en Spurs ook beiden. West Ham. Werd vorige zomer bij Spurs genoemd, vond ik toen nog een beetje vreemd. Durf nu wel te zeggen dat ik ernaast zat.

Verlengen? Ik snap dat het leuker is om daar te slagen maar hij speelt daar niet en dat gaat ook niet gebeuren met die sterren die voor hem in de pikorde staan. Hij wil spelen. Dan ga je toch niet je carrière verzieken en verlengen?

10 juni 2022 om 21:00

Maar waar gaat hij bij Ajax spelen? Ik geloof er weinig van dat Ajax met Tadic in de punt gaat spelen, als je zo nadrukkelijk met Brobbey bezig bent. Bergwijn op 10 werkt niet, en op rechtsbuiten ook niet, ook omdat er daar ook genoeg concurrentie is met Berghuis, Kudus en Klaassen. Dan kun je beter voor een middenmoter in de PL gaan spelen lijkt me.

11 juni 2022 om 01:32

Wat is een middenmotor?

11 juni 2022 om 02:59

@bongiorno Ajax 😜

11 juni 2022 om 07:14

De middelste van 3 motoren 😉

Beetje naïef ef van Kieft. Natuurlijk is dat mooier, maar dat is op het moment toch totaal niet realistisch? Het lijkt alsof hij bij Spurs gewoon niet meer in de plannen voor komt, ook al speelt hij goed bij Oranje. Dan kan je nog wel je contract verlengen omdat het ‘mooier is om daar te slagen’, maar daar schiet je dus qua speeltijd niets mee op. Als hij niet naar Ajax wilt dan moet hij wachten op interesse van een andere Premier League club of een club uit een buitenlandse competitie waar hij wel uitzicht heeft op speeltijd.

De pret van de PL is er na een tijdje ook wel vanaf. Tadic vond het na 4-5 jaar genoeg geweest en die heeft alles gespeeld. Bergwijn gaat in hetzelfde schuitje komen als ie naar Palace of Brighton gaat. Laat alsjeblieft die geruchten over zijn binnenkort, ben het helemaal zat. Hopelijk pakt Sevilla ofzo door want dan zijn we er eindelijk vanaf, voorlopig dan.

10 juni 2022 om 20:49

Tadic speelde maar deed niet mee voor prijzen en had een leeftijd dat de grote clubs hem niet meer zouden halen en dan is het een stap terug om zo wel om de prijzen te spelen om zo je carrière af te sluiten. Bergwijn zit op een totaal ander moment in zijn carrière. Dus is totaal niet te vergelijken. Daarnaast kun je je afvragen of het systeem van ajax bij hem past (bij het Nederlands elftal heeft hij veel meer ruimte) en kun je je afvragen op welke positie hij bij ajax zou moeten spelen.

11 juni 2022 om 07:05

Laten we vooral de stap van Tadic bagatelliseren. Hij was wat 29 ofzo. Tadic zat op de perfecte leeftijd en het was te vroeg voor het afbouwen. De enige reden dat hij voor die stap heeft gekozen is omdat Ajax zijn droomclub is. Hij heeft er ook echt iets voor terug gekregen met zijn laatste contract waar ook al gekeken is naar een traject na zijn actieve carrière. Maar Ajax had het ook kunnen laten, want het moment van afbouwen en stap terug is afgelopen jaar aangebroken.

11 juni 2022 om 08:10

Sinds wanneer is 29 de perfecte leeftijd? Het klopt gewoon wat Janssen zegt dat er geen grote(re) clubs achter hem aan zaten. En niemand beweert dat hij aan het afbouwen was, maar dat hij zijn carrière min of meer zou afsluiten bij Ajax lag wel in de lijn der verwachting. En denk je trouwens écht dat Ajax de droomclub is van een Serviër? Hij zal het vast een mooie club gevonden hebben uit zijn tijd in Nederland, maar kom op zeg. Die sliep echt niet in een Ajax pyjama...

11 juni 2022 om 08:50

De droomclub ? Dat is voor het eerst dat ik hoor dat een voetballer een Nederlandse ploeg als absolute droomclub heeft. Normaal is Barcelona of wat dan oook.

10 juni 2022 om 21:07

Ik kan mij niet voorstellen dat de pret van de PL er af is na een tijdje. De beste competitie van de wereld zal niet vervelen lijkt mij. Voldoende teams voor Bergwijn en anders is subtop Italië, Spanje of Duitsland ook prima voor hem.

10 juni 2022 om 21:08

Dat is welgeteld een speler die deze move maakt. Daarnaast heeft Tadic nooit prijzen gewonnen en CL gespeeld. Bergwijn heeft ook al 3 keer kampioenschap bij PSV gepakt. Bijna alle jongens zouden trouwens ook in de positie van Tadic blijven.

11 juni 2022 om 02:51

El Ahmadi is nog een ander voorbeeld.

11 juni 2022 om 08:13

Het is by far de grootste competitie in Europa, met allemaal volle stadions en torenhoge salarissen. Ik denk dat de pret er niet snel van af is. Tadic speelde bij een matig team in de PL, niet te vergelijken met de Spurs natuurlijk

Bergwijn gaat gewoon niet slagen bij Spurs, dat is na 2,5 seizoen wel duidelijk. Kan gebeuren, maar gezien het aankomende WK moet hij wel een stap zetten. Dat hoeft echt niet per se Ajax te zijn, maar weg bij de Spurs dat moet voor hem wel het uitgangspunt zijn. Ik weet niet wie nog meer Bergwijn overwegen, maar misschien zitten daar ook goede opties tussen.

10 juni 2022 om 20:51

Gezien zijn laatste wedstrijden en de weinige concurrentie voor de spits is Bergwijn in mijn ogen en zekerheid als hij maar niet geblesseerd raakt.

Waarom zou je verlengen als je toch niet speelt. Volgens mij heeft Bergwijn al meerdere keren aangegeven ongelukkig te zijn met zijn huidige situatie en dan ga je weer hetzelfde doen. Misschien niet naar Ajax maar ik hoop dat hij wel vertrekt, goede voetballer en een Bergwijn die tot aan het WK iedere wedstrijd speelt zal ons alleen maar helpen in Qatar.

Dus bijtekenen bij een club waar je amper minuten maakt en een bod afwijzen van Ajax die hoe dan ook CL speelt? Waar je weer in de kijker kan spelen zo dat je eventueel een mooi bod kan krijgen van een grotere club dan de Spurs?

Sorry hoor, maar Kieft heeft wel wat tegen Ajax, en volgens mij laat hij dat al jaren merken (heeft meer met PSV). Zou de ex speler dan Bergwijn adviseren om naar een andere club in de PL te verkassen kan ik met deze woorden nog leven, "Zonder iets tegen Ajax te hebben..." Sorry Wim, dat heb je wel.

Op de bank zitten bij Tottenham is toch niks. Beter met Ajax de CL in. Kan over 2 jaar alsnog een paar jaar buitenland spelen. Daarnaast kan hij bij ajax ook voldoende verdienen om levenslang niks meer te hoeven doen

11 juni 2022 om 08:52

Dus per jaar een paar miljoen inleveren zou jij direct doen ? En wie zegt dat hij bij Ajax basis staat ?

Het is natuurlijk wel zo dat de eredivisie niet zo sexy competitie is. Met Ajax ben je bijna elk jaar verzekerd van CL en Ajax is nog steeds een grote en bekende naam in Europa. En hij zal bij Ajax meer kans op spelen hebben dan bij de Spurs. En dat is denk ik als je sportman bent het belangrijkste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren