Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech kreeg nachtmerries van Feyenoorder: ‘Hij haalde me doormidden’

Laatste update:

In zijn afscheidsinterview met de NOS heeft Hakim Ziyech landgenoot Karim El Ahmadi aangewezen als zijn zwaarste tegenstander in zijn acht seizoenen in de Eredivisie. Als speler van FC Twente stond Ziyech driemaal tegenover El Ahmadi, toen nog speler van Feyenoord, en de twee middenvelders troffen elkaar viermaal in een Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Namens Ajax gaf Ziyech tweemaal een assist in die duels; scoren deed hij niet in een wedstrijd waarin hij El Ahmadi trof als tegenstander.

Als hij wordt gevraagd naar zijn moeilijkste tegenstander, roept Ziyech zijn allereerste Klassieker in herinnering, op 23 oktober 2016. Twaalf dagen eerder stond hij nog samen met El Ahmadi op het veld in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Canada (4-0), waarin Ziyech zelf tweemaal scoorde. "We kwamen volgens mij net terug uit Marokko. Het was een week, of een anderhalve week later. We waren de hele week al grapjes aan het maken over de wedstrijd. En na twee minuten hadden we al ons eerste duel”, zo memoreert Ziyech.

Ze troffen elkaar inderdaad vroeg in de wedstrijd: al na 38 seconden zette El Ahmadi zijn landgenoot van de bal op het middenveld, met een tackle in de rug. Arbiter Björn Kuipers floot meteen. “Door midden”, lacht Ziyech. “Zo gebeurde dat nog een paar keer. En ook toen ik nog bij FC Twente speelde. Met hem had ik wel de meeste moeite.” El Ahmadi verliet Feyenoord in de zomer van 2018 en speelt sindsdien voor Al-Ittihad in Saudi Arabië. Ziyech verkast komende zomer naar Chelsea.

Ziyech ziet uit naar zijn dienstverband op Stamford Bridge. Hij denkt dat de stijl van trainer Frank Lampard hem goed zal liggen. "Het voetbal dat ze op dit moment spelen, trekt me gewoon. De trainer wil graag aanvallend spelen en het is hetzelfde als wat ik hier heb: met veel talent werken. Dat vind ik goed, want jonge jongens hebben altijd honger", geeft hij ana.

Gaat Hakim Ziyech slagen bij Chelsea, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb t gevoel als je iemand echt volledig op ziyech zet die er echt bovenop zit dat hij het heel lastig vind daar boven te staan. Kan me ook nog een wedstrijd herinneren dat Hendrix hem uit totaal uit de wedstrijd haalde. Ben echt benieuwd of die t gaat redden bij Chelsea

17 mei 2020 om 19:04

Ik kan me herinneren dat ziyech dit seizoen in Eindhoven geen knikker raakte door Sadilek. Ik denk persoonlijk tot ziyech het niet gaat redden in Engeland. Ploegen als Burnley enzo die wat vechtvoetbal, fysiek voetbal echte mandekkers hebben daar zal ziyech het zwaar tegen hebben.

17 mei 2020 om 23:02

Is toch wel een kwaliteit dat ziyech vanuit het niks, zonder in de wedstrijd te zitten, toch ff een assistje of goaltje kan maken he. En daarnaast heeft hij wel echt degelijk laten zien in europees verband, dat die europese grote tegenstanders wel aankan hoor, zoals in dat geweldige CL jaar.plus het maakt hem moeilijk te dekken, als die zoals Lampard aangaf, hangend vanaf links naar het centrum toe, mag spelen. Probeer hem dan maar is een full game strak te dekken. Ziyech gaat daar slagen, is geen betere club als chelsea voorr hem op dit moment!

17 mei 2020 om 19:23

Je zal het niet vaak zien dat een speler dedicated 90min lang er kort op zit. Bovendien zullen 99% van de spelers moeite hebben als er iemand kort op zit, niet alleen Ziyech.In Ziyechs geval kan die dat voorkomen door zo breed mogelijk te staan , als de verdediger er kort op blijft dan ontstaat er veel ruimte waardoor andere spelers kunnen doorschuiven. Gaat de verdediger niet mee , heb je voor jezelf ruimte gecreeerd. Dus tactisch gezien is het niet slim om als back constant kort op de man te dekken.

17 mei 2020 om 19:41

Verdonk speelde hem ook een keer helemaal uit de wedstrijd. Beetje makkelijk om dan te zeggen dat hij het in Engeland niet gaat redden. Tegen Marcelo, Alaba en Alex Sandro was hij bijvoorbeeld weer fenomenaal. Ik denk persoonlijk wel dat Ziyech het best lastig gaat krijgen tegen fysieke ploegen zoals Burnley. Die gaan zich namelijk helemaal ingraven en zijn er ook niet vies van om technische spelers harde schoppen te geven. Dat zal op het begin zeker wennen zijn maar ik denk dat Ziyech bij Chelsea ook gewoon gaat schitteren. Misschien niet gelijk maar er zijn niet veel spelers die er vanaf moment 1 staan in de PL..

17 mei 2020 om 19:56

Arnino zegt ook helemaal niet dat hij het niet gaat redden. Hij is er benieuwd naar. Overigens valt het op dat de backs van wereldklasse die jij noemt, waar Ziyech dus wereldpartijen tegen speelde, juist wel het aanvallende type back zijn die zich niet een hele wedstrijd opofferen om alleen maar achter de tegenstander aan te zitten. Eigenlijk zijn het voorbeelden die de opmeriking van Arnino haast aanvullen i.p.v. ontkrachten Ziyech zal inderdaad moeten gaan wennen. Tot op heden is hem het overal uiteindelijk gelukt om aan te pikken en meer dan dat. Ik denk dat dit bij Chelsea ook kan, de vraag is wel hoeveel tijd hij daarvoor krijgt.

17 mei 2020 om 20:06

Het was ook een reactie op @psv/arsenal. Hij zegt dat hij denkt dat Ziyech het niet gaat redden in Engeland..

NOS en ziggo reportages . Liedjes ‘follow your dream’ ja mensen een droevige tijd - Ziyech gaat naar Chelsea.
Heeft CNN al gereageerd , de NY times de Washington post?
Kom op mensen de (voetbal)wereld is gek geworden toch he laten we even serieus zijn

17 mei 2020 om 20:01

De voetbalwereld is al lang en breed gek. Maar die maken deze reportages niet, evenmin schrijft de voetbalwereld liedjes. Dus op basis daarvan zou ik niet zeggen dat de voetbalwereld gek is. Eerder is het dan de media die wat doorslaat wellicht? Overigens ben ik het daarmee niet mee eens. Wat mee kan spelen is dat het nogal komkommertijd is en elk medium zijn clicks/oplage hoog wil houden. Ziyech is een erg populaire speler van een van de populairste clubs van Nederland, dus als je daar een mooi filmpje of artikel over kan maken, heb je meer kans op clicks. Dus eigenlijk is het allemaal niet zo gek dat het gebeurd. 'gewoon' marktwerking eigenlijk.

17 mei 2020 om 21:01

Ziyech is al jaren de beste speler van de Eredivisie, en was een van de spelers die de meeste aandacht trok in dat Champions League seizoen met Ajax. Dit is gewoon een topspeler die we lang niet gehad hebben (toptalenten als Frenkie en De Ligt daargelaten). Die liedjes komen van jongens waarmee hij buiten het veld gewoon goed mee omgaat, grote jongens in de NL’se muziekwereld die hem steunen.

17 mei 2020 om 21:22

Jaja ik weet het liedjes van vrienden.
Een topspeler dat klopt - maar zoals je zelf al aangeeft daar zijn er wel meer van.
Maar nog een keer , die jongen gaat bij Chelsea voetballen en dan komen er reportages van NOS en ziggo ? Haha hoe gek zijn we aan het worden dan

17 mei 2020 om 23:38

Ziggo is de hoofdsponsor van Ajax, en de NOS doet dit wel vaker voor topspelers die naar het buitenland vertrekken. Alles wordt nu alleen wat breder uitgemeten omdat we voor de rest geen bal te doen hebben.

17 mei 2020 om 22:45

Nos was in combinatie met touzani,die vaker voetballers interviewt dus niet zo gek en Ziggo was in combinatie met ajax tv,dus niet heel raar voor zo een speler,het is niet dat videoland een docu over ziyech heeft gemaakt...

Moet mogelijk zijn om het te redden in de PL, als zo'n iel mannetje als Coutinho het is gelukt moet het Ziyech ook lukken. Denk dat het wel even wennen wordt maar hij is er technisch genoeg voor.

18 mei 2020 om 01:39

Alleen is Coutinho wel 2 klassen beter dan Ziyech

Goeie voetballer maar deze jongen moet toch eens naar de gym gaan! En zeker voor een fysiek sterk competitie als Engeland. Die is vel over been. Die moet geen beest zoalsTraore zijn maar er mogen toch wat paar kilo’s spieren bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren