Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zidane haalt uit: ‘Voor mensen met verstand van voetbal is dit gênant’

Laatste update:

Zinédine Zidane is niet blij met een aantal opmerkingen van Gary Lineker. De Engelsman noemde Karim Benzema afgelopen week na de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Tottenham Hotspur ‘lichtelijk overschat’ en ‘degelijk, niet geweldig’. Zidane is echter van mening dat Benzema van grote waarde is voor zijn elftal.

“Het is niet alleen bij Karim zelf, wat hij zegt over Karim irriteert mij ook omdat het, voor mensen die verstand hebben van voetbal, gênant is. Hij is de beste nummer negen voor Real, met afstand. Karim zal geen zestig doelpunten maken, maar hij maakt er wel twintig en levert daarnaast ook nog eens assists voor dertig of veertig goals”, sprak Zidane zijn frustratie uit op de persconferentie in de aanloop naar het duel met Eibar op zondag.

“Het stoort me als mensen slecht praten over mijn spelers. Wat mij betreft is Benzema de beste. Als het aan mij ligt, hoeft een spits niet enkel doelpunten te maken. Karim heeft alles, niet alleen doelpunten. Het is geen toeval dat hij al bijna tien jaar bij Real zit. Hij komt altijd overal van terug en laat altijd zijn kwaliteiten zien”, ging Zidane verder. “Hij is de beste op het veld, hij heeft alles. Alle kwaliteiten die een voetballer nodig heeft. Hij kan nog beter worden, dat weet hij ook en daar werkt hij aan. Als hij meer scoort, zal hij nog gelukkiger worden.”

Vind jij dat Karim Benzema de beste spits is voor Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mee eens, Benzema is ook de beste spits voor Real, wel zolang Cristiano er rondloopt.

21 oktober 2017 om 18:37

Precies dit. Als radar in de 'Ronaldo voorhoede' is er geen betere. Hij heeft zich zo lijkt het al lang en breed geschikt in deze rol. Een andere spits zal dit moeten willen opbrengen en dat kost tijd, punten, en prijzen.

21 oktober 2017 om 19:29

Precies. Zodra Ronaldo weg is heb je aan Benz ook niets, dat is zo. Dan moet er een killer voorin. Maar zolang Ronnie bij Madrid zit is Benz de best mogelijke partner. Mbappe had imo misschien nog beter geweest maar verder kan ik me geen betere inbeelden momenteel. Heel misschien Dybala

Ik heb karim heel lang verdedigd als een van de beste spitsen die er rondlopen echter de afgelopen seizoen en deze seizoen mist hij wel veel kansen en echt open kansen (zoals tegen tottenham laatst). Ik weet niet maar hij mist scherpte of concentratie precies.

Het is natuurlijk een goede spits maar een wereldspits betwijfel ik zeker wel als je het vergelijkt met de andere grote clubs. Wel interessant of Zidane ook zo pissig zou zijn geweest als de kritiek op een niet Franse speler was gegeven en toevallig dan ook nog een niet Franse spits die een stukje beter dan Benzema is.

21 oktober 2017 om 15:45

Enkel wereldspitsen zijn een decennium lang eerste spits bij Real Madrid.

21 oktober 2017 om 16:19

Mensen staren zich altijd blind op statistieken. Ja, hij is niet de beste afmaken (twijfelt vaak in scoringspositie), echter kan hij vreselijk goed voetballen. Daarbij weet iedereen dat hij de productie van Ronaldo hoog houdt. Dit is green discussie. Er is geen spits in de wereld die met Ronaldo samen kan spelen zoals Benzema. Je zal zien dat de statitieken van Ronaldo nog beter worden nu Benz terug is.

21 oktober 2017 om 16:31

Ja die trage tempo van hem noem je goed mee voetballen kul argument. Het gaat niet om statistieken meer om dat hij kansen voor open doel mist Real onwaardige spits. Bal bijhouden nou nou wat goed meevoetballen.

Nou als dat de doelstellingen zijn die zizou voor benzema stelt mag hij benzema wel gaa opschieten met scoren en assists geven. Als hij zo door gaat zie ik hem niet eens betrokken zijn bij 15 doelpunten.

Benzema was van waarde. Is die al een hele lange tijd niet meer. Zijn beste seizoen was ongetwijfeld 2011-2012, toen hield ie een scherpe Higuain op de bank. Hij maakte belangrijke treffers en maakte Real samen Cristiano kampioen van Spanje. Wat doet hij nu nog? Lekker de bal bijhouden en af en toe laat ie nog wat van zijn klasse zien. Dat is absoluut niet genoeg voor een 9 van de grootste club ter wereld. Sorry, maar het is op. Je kan niet blijven bouwen op zulke spelers. Je hebt Isco, Asensio, Modric, Kroos. Spelers genoeg voetballend vernuft die een assist kunnen geven, dat is niet de taak van een spits.

Mee oneens. Benzema is niet meer de Benzema van een paar jaar terug en is in mijns inziens simpelweg niet meer goed genoeg voor Real Madrid. Stel je alleen eens voor dat er een Lewandowski/Kane zou staan i.p.v. Benz. Samen met Ronaldo (die dan weliswaar minder zal scoren) zou dit bijna gelijk zijn aan Neymar-Mbappé.

21 oktober 2017 om 16:01

Lewandowski en kane samen met ronaldo gaat niet goed
Je hebt een spits nodig die de bal zou afgeven en ronaldo zal bedienen en dan denk ik aan dybala

21 oktober 2017 om 16:48

Hij bedoelde dan ook Kane of Lewa natuurlijk...

21 oktober 2017 om 16:14

Neymar en Mbappe zijn geen centrale spitsen dus die vergelijking gaat niet op.

Ronaldo en Kane/Lewa gaat niet werken, misschien met Lewa nog wel.

Na volgend seizoen proberen Dybala te halen, dat is de meest voor de hand liggende vervanger voor Benzema door zijn mee voetballende kwaliteiten.

21 oktober 2017 om 16:17

Onzin Mbappe best positie is spits maar kan ook uit te voeten op de flanken. Zo dom dat Real Perez samen met Zidane maar oneindig vast blijven houden aan Benzema. Real had gewoon dat geld moeten bieden hij wilde zelf ook wel.

Zidane verdedigt zijn spits en dat siert hem. Echter zullen de mensen met verstand van voetbal toch niet allemaal gek zijn. Persoonlijk zeg ik al jaren dat Benzema niet goed genoeg presteert voor Real Madrid. Kijk naar zijn statistieken en spel van de laatste jaren dan zegt dat genoeg. Zidane heeft het over 30-40 assists maar vraag me af of hij die van de training dan ook mee telt. Ik ben ervan overtuigd dat Real Madrid met een andere spits a la Lewa, Cavani, Suarez veel meer zou scoren en wedstrijden eerder killen.

21 oktober 2017 om 16:19

Hij bedoelt gewoon de goals waar hij een bijdrage heeft zonder direct de assist te geven mede door zijn voetballende kwaliteiten.

21 oktober 2017 om 19:34

Mensen met voetbalverstand staren zich net niet blind op de statistieken. Natuurlijk geeft Benz geen 30-40 assists, dat doet niemand. Maar ga eens tellen hoe vaak Benz op het perfecte moment wegloopt, niet om zichzelf vrij te lopen maar om de dekking bij Bale of Ronaldo weg te halen zodat die worden bereikt door de middenvelders en kunnen scoren. De assist komt op naam van Modric, Isco, Kroos, Carvajal of Marcelo. Maar degene die het echt mogelijk maakte was Benz.

Helaas zijn de mensen met commentaar op Benz in de meeste gevallen ofwel A: mensen die niet kijken naar de wedstrijden, of B: mensen die zulke loopacties niet zien en daar geen inzicht voor hebben.

Zidane ziet de loopacties wel en Ronaldo bijvoorbeeld ook. Daarom beschermen zijn hun speler/aanvalspartner.

Ik snap sommige Real fans ook niet die kritiek uiten op Benz.
Had toch graag bij Barca zien spelen, Benz samen met Messi zou niet te stoppen zijn, beiden heel sterk aan de bal, en goed in kleine ruimtes.

21 oktober 2017 om 15:16

Nou ja als je zoveel kansen mist dan mag je heus wel kritiek leveren.

21 oktober 2017 om 16:26

Je moet een keuze maken als club, ofwel haal je een voetballende spits als Benz die in het dienst van het team speelt, ofwel haal je een echte afmaker die voetballen veel minder is.
Maar als je Ronaldo in je team heb moet je een voetballende spits hebben die ruimte voor hem maakt.

De reactie van Zidane is begrijpelijk, hij neemt hier zijn speler in bescherming en daar is niks mis mee maar ik denk dat iedereen die de wedstrijden van Real heeft gezien kan niet anders zeggen dat Benzema geen Real materiaal is en komt te kort voor de absolute top en heeft Real veel punten gekost omdat hij veels te veel mist.

Het siert hem dat hij zijn landgenoot verdedigd, maar hij is al 2 jaar echt ruk en slecht dat meevoetballen argument wordt ik nou doodziek van dat valt wel mee met dat slakke tempo van hem houd hij de bal vast om hem dan simpel tikje terug te geven dat kan iedereen wel.

Hij mis bizar simpele kansen en zelf kansen creã«ren zie ik hem nooit echt doen.

Het is geen speler van het niveau Real Madrid. Elke keer is het een zware bevalling om hem te zien spelen die Perez pest ons echt en Zidane blijft maar vasthouden aan Benzema heeft ons tal van topspitsen gekost.

Benzema heeft echt zo een trage handelingssnelheid niet normaal meer. Is nooit echt beslissend voor Real althans niet vaak. Dat men hem nog verdedigd vind ik zo ongelooflijk niet te begrijpen.

21 oktober 2017 om 19:41

Voetballen is 90% zonder bal. Wie zei dat? Cruijff? Hoe dan ook, veel mensen vergeten dit lijkt het. Als mensen Benz prijzen om zijn voetballende kwaliteiten gaat het niet enkel om wat ie met de bal kan doen. Maar deels ook (vooral zelfs) om zijn loopacties. Hoe hij gaten maakt voor opkomende middenvelders, of de dekking bij Ronaldo weg kan trekken.

Ronaldo wordt geprezen om zijn dodelijke loopacties en terecht. Maar die loopacties zijn voor de toeschouwer makkelijk op te merken. Die van Benz echter zijn net zo geniaal maar daar kijkt niemand naar, omdat hij zichzelf niet vrijloopt voor doel zoals Ronnie doet.

Ik geef je een tip: kijk even alle doelpunten van Ronaldo van vorig seizoen terug, op yt vind je vast een compilatie. Let in die filmpjes vooral op Benz, en je ziet dat bij 20-25 procent van die doelpunten er een cruciale loopactie van Benz aan vooraf gaat waardoor Ronaldo in stelling kan worden gebracht. Bij die andere 80-75 procent geeft Benz dan zelf nog eens een boel assists.

Natuurlijk kun je dan nog liever een andere spits zien komen he. Daar ben je vrij in, ik kan ook best begrijpen dat mensen misschien liever voor een afmaker opteren dan voor dit type. Maar kritiek op zijn invloed (buiten het missen van kansen om) is volledig misplaatst.

tot dat benzema aan de lopende band begint te scoren dan zul je zien dat de zelfde personen die hier heletijd zitten te schelden op hem dan heel rustig zullen zijn en dan gaan ze hem weer ophemelen van ja kijk hoe goed hij is kijk naar suarez die raakt al helemaal niks meer benzema is veel beter dan suarez op dit moment suarez kan niet eens een bal fatsoenlijk terug kaatsen zonder dat de bal stuitert iedere speler heeft zijn dip ik vind benzema veel beter hij is super tecknisch

21 oktober 2017 om 18:42

Je verhaal wordt een stuk leesbaarder als je af en toe een hoofdletter, punt of komma gebruikt.

Benzema is nooit een elite spits geweest. Kwalitatief zijn er zoveel betere spitsen dan Benzema. Het enige voordeel wat hij heeft, is dat hij zoveel loopt en zoveel ruimte maakt voor Ronaldo. Top. Dat maakt van hem een werkpaard. Hij is een luxe Ji-Sung Park. Maar in tegenstelling tot Park, presteert Benzema zelden in topwedstrijden. Stel je voor dat Suarez speelde ipv Benzema.

En dan heb ik het niet eens gehad over het Frans elftal, waar hij goed liet zien dat hij de rol van de grote aanvalsleider niet aan kan.

21 oktober 2017 om 16:33

😂 Benzema een werkpaard dat is nieuw en een goeie.

21 oktober 2017 om 18:02

Raar dat niemand dat eerder zei dan. Ronaldo is in principe Sinterklaas en Benzema is zijn Zwarte Piet. Een knecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren