Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zestienjarige uitblinker Vitesse: ‘Beelden van Costa en Coman bekeken’

Laatste update:

Vitesse maakte in de eerste competitieronde gehakt van Willem II (1-4) en er was een hoofdrol weggelegd voor Mitchell van Bergen. De pas zestienjarige vleugelspeler maakte een uitstekende indruk. Hij liet zich op het internet inspireren, zo geeft hij te kennen aan het Algemeen Dagblad.

/

“Ik heb dit keer beelden van Douglas Costa en Kingsley Coman van Bayern München bekeken”, legt Van Bergen uit aan het Algemeen Dagblad. “Soms bekijk ik Lionel Messi, dan Eden Hazard. Het zijn altijd spelers op mijn positie door wie ik me laat inspireren.”

Van Bergen had in Tilburg een goede klik met Ricky van Wolfswinkel. Zelf geeft hij te kennen dat hij dat niet had verwacht: hij dacht dat het contact minder zou zijn. “Maar hij steekt veel tijd in me.”

Denk je dat Mitchell van Bergen definitief gaat doorbreken in Arnhem?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt sympathiek en gedreven over. De vreugde na die 'assist' was prachtig om te zien en ook hoe de spelersgroep blij voor hem was. Hoop dat ie aan z'n minuten komt dit seizoen.

8 augustus 2016 om 09:37

En die versnelling passeer beweging was klasse!

8 augustus 2016 om 10:10

Ik denk dat er sowieso al een heel groot verschil zit tussen van Bergen en Zivkovic. Zivkovic staat toch een beetje bekend om zijn slechte discipline. Daar hoeven we bij van Bergen echt nier bang voor te zijn. Een hele ander type jongen, die blijheid voor de camera en het genieten in het veld te staan. Zivkovic stond bij zijn 1e interview al voor de camera alsof hij het had gemaakt. Je hebt verder gelijk, de tijd moet leren hoe hij zich verder weet te ontwikkelen.

8 augustus 2016 om 10:14

Zijn debuut was vorig jaar al, jongste debutant in de Eredivisie geloof ik.

8 augustus 2016 om 10:19

Klopt, tegen Twente thuis is hij ingevallen. Dit wad zijn basisdebuut.

8 augustus 2016 om 10:27

Speelde toen ook al goed! Terecht dat deze jongen zijn kans krijgt

nu met beide benen op de grond blijven en laten zien wat je kan! dan komt het helemaal goed met deze jongen. geen idee hoe goed deze jongen is, maar als je op je 16e mag starten aan een duel en het dan ook nog eens goed doet ben je best een toppertje

Echt een hele goede speler, ook in de voorbereiding tegen oa Sjakthar was hij niet te houden. Zoveel snelheid, met bal, echt top. Dit jaar zou hij zijn minuten gaan maken, en volgend jaar basispeler. Rachica is ook gewoon heel erg goed, en zal voor vele miljoenen verkocht gaan worden. Opvolger staat ieder grval al klaar. Als ik deze jongen ook zie trainen, en op snelheid en techniek ervaren jongens als Leerdam, Kashia voorbij zie lopen alsof ze er niet staan, dan kan het niet anders dat je gewoon heel erg goed bent op deze leeftijd. Gelukkig geeft Vitesse ze eindelijk weer de kans. Er komen ng veel meer parels aan.

Heerlijke snelheid en gewoon ouderwetse man uitspelen moment.
Benieuwd hoever hij over 10 jaar is

laat maar weer eens zien dat het beeld dat men van Vitesse heeft totaal niet klopt. 6 eigen jeugd spelers doorgestroomd naar de selectie en daarnaast als je kijkt naar de spelers die hebben gespreeld maar 1 nieuwe naam V wolfswinkel de rest vd basis 11 geen nieuwelingen behalve v Bergen dan als vervanger voor Rachica die geblesseerd is. Tevens tot op heden nog maar 2 huurlingen waarvan Nathan in principe op de bank zit (nu in de basis door blessure Foor).

8 augustus 2016 om 10:07

Naja, eigen jeugd... 5 maanden voor zijn debuut bij Vitesse speelde deze jongen gewoon nog bij Willem II hoor. Geen idee waar de andere 5 vandaan komen, maar deze jongen komt in ieder niet uit de jeugd van Vitesse.

8 augustus 2016 om 10:17

Die jongen was 14 toen hij naar Vitesse ging, of net 15. Zoals hij zelf al aangaf in een eerdere interview, de stappen die hij bij Vitesse heeft gemaakt, had niet bii willem2 gekunnen. Met andere woorden, Vitesse heeft hem gehaald als goede voetballer, want als hij toen echt top was, had Vitesse hem niet kunnen halen, en nu is het een heel groot talent die al 2 eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. Bij willem2 was hij nooit zover geweest, als dat hij nu is. De rest van de spelers komen ook iit de jeugd. Afgelopen zaterdag stonden er met Room, Van Bergen,van Wolfswinkel 3 in de basis, en zaten er met Koryan,Lelieveld, Osman, en Zhang 4 op de bank. 7 van de 16, dat vind ik best netjes.

8 augustus 2016 om 10:20

Room, Oude Kotte, Lelieveld, Zhang, Koryan, Van Wolfswinkel allemaal uit de eigen jeugdopleiding.

8 augustus 2016 om 10:41

Zhang ook? Hoe dan? Dacht dat hij vorig jaar juist gehaald was?

8 augustus 2016 om 10:53

Nee Zhang speelt er al 2 jaar, was 4 jaar geleden zelfs op proef geweest. Zhang heeft gewoon in de A1 gespeeld.

8 augustus 2016 om 11:10

Onzin. Van Bergen ging in Juli 2015 op naar Vitesse, in Augustus 2015 werd hij al 16. Hij was dus 15 jaar en 11 maanden toen hij bij Vitesse op proef kwam.
Verder zat hij vanaf dag 1 bij de 1e selectie, dus blijkbaar vond te trainer van Vitesse destijds dat hij er al klaar voor was om bij de eerste selecte te komen op de dag dat hij gehaald werd.

Destijds was er interesse van Vitesse, Ajax, Psv, AZ, Feyenoord en enkele buitenlandse clubs, dus zonder meer ontzettend knap dat Vitesse hem heeft kunnen halen, daar niet van, maar dat hij bijzonder veel talent had was in Tilburg al wel duidelijk, anders had hij ook niet de aandacht van een dozijn scouts gehaald.

Niks mis mee, zo werkt de food chain in het voetbal nou eenmaal, en uiteraard heeft hij afgelopen jaar veel bij geleerd, maar eigen jeugd gaat te ver. Eigen jeugd zijn mannetjes die voor de middelbare school van een pleintje getrokken worden en je nog moet leren lopen. Geen elders opgeleide spelers die na 8 dagen bij je club te zijn al bij de 1e selectie zitten.

8 augustus 2016 om 11:42

Klopt, maar is niet gelijk aangesloten bij de selectie. Speelde gewoon het hele jaar in de A1, en soms in de belofte. Hij is 1x ingevallen(5 minuten) tegrn Twente. Ik wist ook niet precies wanneer hij is gekomen. Wel is het niet vanzelfsprekend dat hij nu in het 1e zit. Frenkie de Jong is net zo'n talent. Die kreeg geen kans van Streppel. Als je 3a4 jaar bij Vitesse in de jeugd zit en dan de kans krijgt is het nog niet gek. Dit is gewoon heel erg jong. Dus is hij gewoon goed. Als we op deze manier gaan redeneren(wat mischien ook wel terecht is) dan kunnen we heeel veel voetballers geen eigen jeugd noemen( bij Ajax en PSV bv)

8 augustus 2016 om 12:10

Eens. Ik noem een Frenkie de Jong, een Willems of een Locadia dan ook geen eigen jeugd van Ajax en Psv. Uiteraard heb je als club bijgedragen aan hun ontwikkeling, maar dat is ook nog als je een 20 jarige speler haalt en op zijn 23ste weer verkoopt. Een Willems bijvoorbeeld had nota bena al 16 wedstrijden in de benen voor Sparta.

Zo ben ik overigens ook van mening dat een Kristinsson, een 17 jarige Ijslander die Willem II net heeft opgehaald (inderdaad, Willem II doet precies hetzelfde bij de kleinere clubs), never nooit geen eigen jeugd kan zijn. Het is nota bene niet eens een Nederlander.

Uiteindelijk gaat de hele discussie eigenlijk over wat nu eigen jeugd is, en dan heb je nog de gevoelsmatige definitie en de regeltechnische definitie.

De officiële definitie is volgens de Fifa geloof ik 3 seizoenen t/m het 21ste jaar. Met name in Engeland is daar veel discussie over, omdat ze met de Home Grown regel het aantal Engelse talenten willen laten toenemen. Wat grote clubs in feite doen, is legers aan spelers van 17/18 halen met de meest uiteenlopende nationaliteiten, en dan is het nog eigen jeugd ook. Gevoelsmatig klopt daar in mijn ogen althans geen hol van.

Streppel was inderdaad niet zo scheutig met spelers laten debuteren, al is De Jong ook wel lastig. Die jongen speelde centraal op het middenveld, en dat is een essentiële positie in het elftal. Een links- of rechtsbuiten zet je er veel makkelijker een keer in. Streppel had dan ook geen enkele moeite met het laten debuteren van Lumu of Misidjan bijvoorbeeld. Met een vleugelspeler die faalt, scoor je een keer minder en je kunt hem altijd nog vervangen. Met een centraal middenveld dat faalt wordt je compleet overlopen (zie afgelopen zaterdag ) en sta je 0-4 achter voor je er erg in hebt

8 augustus 2016 om 13:30

Dan kan je ook weer twisten over de vertaling van de officiële regels.

'home Grown' betekent voor mij altijd nog wat anders dan product van de jeugdopleiding, aangezien ik de jeugd teams tot en met de A beschouw.

ome Grown is voor mij niet meer een stempel waarmee wordt aangegeven dat een club een bijdrage aan de vorming van een speler heeft geleverd. Dat wil echter niet per definitie zeggen dat het een product is van de jeugdopleiding, maar daar zullen anderen weer anders over denken.

Ik heb maar een speler op die leeftijd dit soort dingen zien doen en dat was ene Robben, maar toch zou ik hem nog een beetje in de luwte houden achter Rashica want anders blaas je hem op want op het fysieke en conditionele vlak moet hij nog stappen maken, maar deze komt er wel want hij heeft er ook alles voor over.

8 augustus 2016 om 11:10

Grote factor die bepalend is in de verdere ontwikkeling, die hen ook helpen door te breken, is de nuchterheid. Deze jongen staat lekker onbevangen voor de camera, juicht gemeend en staat met beide benen op de grond. Die zogenaamde swaggerboys weten maar al te goed als ze het goed doen, en zijn dan al tevreden met het niveau wat ze op dat moment halen.

Dit wordt me er een, let maar op! Jaloers als Feyenoorder!

Het nadeel van ergens onderaan de food chain te zitten, is dat je spelers die zo vroeg al zo goed zijn al op jonge leeftijd gaat verliezen aan clubs die meer te besteden hebben. Willem2 heeft dat al aan den lijve ondervonden want daar speelde hij voordat hij naar Vitesse kwam. En als hij zich zo door ontwikkelt dan zijn wij de volgende die een toptalent gaan verliezen. Het is te hopen dat zijn contract snel wordt opengebroken anders ben je straks een zeer goede speler kwijt en heb je er ook nog eens heel weinig aan gehad.

8 augustus 2016 om 11:54

Tja.. Zo gaat het nu eenmaal. Een Locadia is bijvoorbeeld een mooi geval wat dat betreft. PSV trok hem bij Willem II vandaan. Willem II had hem echter weer uit de jeugdopleiding van FC Emmen geplukt, terwijl Emmen hem ooit weer bij een lokaal amateurclubje vandaan haalt.

En als ie echt goed was geweest, was ie op zijn 18e alweer bij PSV weggeplukt door een Arsenal of City.

Op zich logisch dat het allemaal zo werkt, maar je kunt je wel afvragen of het op die manier nog loont om een jeugdopleiding te hebben. Op zich komen er bij een Willem II best wat talenten door, maar meestal zijn ze al naar grotere clubs voor een debuut überhaupt ter sprake komt.

Leuk talent. Ik hoop dat hij nog lang in de eredivisie blijft en zich goed ontwikkeld.

Liet een goede indruk achter, snel gretig en technische speler. Gaan ze odw nog veel plezier aan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren