Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze moeten begrijpen dat Ajax niet meer de club van een paar jaar geleden is’

Laatste update:

Matthijs de Ligt doet er goed aan om Barcelona of Manchester City te verkiezen boven Paris Saint-Germain, zo adviseert Ronald de Boer woensdag in een interview met Marca. De Catalanen hebben dezelfde voetbalfilosofie als Ajax en dat kan volgens de oud-middenvelder alleen maar in het voordeel werken van de negentienjarige verdediger.

“De Ligt kan bij iedere club spelen, maar ik denk dat het beter is dat hij bij Barcelona gaat spelen, omdat die club dezelfde ideeën hanteert als Ajax”, legt De Boer uit. “Hij speelt al tien jaar bij Ajax en zijn manier van spelen ligt erg dicht bij die van Barcelona. Dan krijgt hij ook niet te maken met aanpassingsproblemen en is hij direct klaar om te spelen.”

De voormalig Barcelona-speler noemt PSG een ‘heel goed team met geweldige spelers’, maar de manier van spelen van de Franse kampioen past volgens hem minder goed bij De Ligt. “De filosofie is erg belangrijk. Als je het mij vraagt, heb ik Barcelona of Manchester City als voorkeur.” De Boer twijfelt er niet aan dat de Ajax-verdediger op Europees topniveau meekan. “Hij is erg jong, de aanvoerder van Ajax en heeft al laten zien dat hij er helemaal klaar voor is. Ik wil hem in een elftal zien dat op dezelfde manier speelt als Ajax.”

Het afgelopen seizoen werd in de media een eventueel samenwerkingsverband tussen Ajax en Barcelona besproken. De Boer ziet er geen probleem in als spelers op huurbasis de omgekeerde weg bewandelen, maar waakt ervoor dat Ajax te maken krijgt met Barcelona-spelers die louter naar Nederland verhuizen om ervaring op te doen. “Ze moeten ook begrijpen dat Ajax niet meer de club van een paar jaar geleden is. Ajax wil volop meedoen in de Champions League. Het is niet meer zo dat die jongens enkel kunnen genieten bij Ajax. Het is veel competitiever geworden.”

“Als er enkele zwakke posities zijn bij Ajax, dan juich ik het toe dat er dat soort spelers daar komen te spelen“, aldus De Boer, die tevens ingaat op de transfergeruchten rondom Jasper Cillessen. De doelman van Oranje wil Barcelona verlaten, met Benfica als belangrijke kandidaat om hem over te nemen. “Jasper beschikt over voldoende kwaliteiten en ik snap dat hij wekelijks wil spelen. Hij heeft bij Barcelona veel ervaring opgedaan, maar een transfer is wat mij betreft het beste voor hem.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

City zou ik echt perfect vinden voor De Ligt. Vrijwel gegarandeerde basisplaats bij een absolute topclub, in de meest uitdagende competitie en geleid door 1 van de beste coaches ter wereld.

12 juni 2019 om 18:26

1 van de grootste gekken ter wereld. Als ik zie hoe hij zich opstelt in de media, langs de lijn en naar zijn spelers (zo geobsedeerd) zou ik nooit met zo'n coach willen werken. Ik denk dat hij echt op je zenuwen kan werken en mocht je niet goed met hem kunnen aarden dat die je dan een lastige tijd bezorgt. De overige argumenten ben ik het wel met je eens.

12 juni 2019 om 18:29

Echter is het wel gewoon een goede coach. Die in feite met zijn tactiek je gelijk dwingt je opstelling aan te passen (het 6-4 principe).

Barca is ook niet wat het geweest was ze spelen minder offensief dan city. La Masia is allang niet meer zo heilig als voorheen. En Valverde blijft nog een jaar, persoonlijk zou ik het dan niet doen

"ik wil hem in een elftal zien dat op dezelfde manier speelt als Ajax.”

Geen idee wanneer Ronald voor het laatst naar Barcelona heeft gekeken dan. Spelen vaak niet eens 433 met middenvelders die vooral veel moeten draven. Die prutser van een Valverde krijgt het zelfs voor elkaar om Busquets als een middelmatige speler te laten presteren.

Die hele mythe dat Ajax en Barcelona zoveel op elkaar lijken kan de prullenbak wel in. Toen er in Amsterdam zulk wanbeleid gevoerd werd en anti voetbal op de mat gelegd werd was er oorlog binnen de club. In Barcelona vinden ze het allemaal wel best zolang er prijzen gewonnen worden. Eigen jeugd of aanvallend voetbal zijn bijzaak. Zonde want na Ajax is het toch een club die ik erg graag volg.

12 juni 2019 om 18:40

Klopt niet wat je zegt, die oorlog was er na aanleiding van een lange periode van prijzendroogte. De onrust ten tijde van FdB was niet naar aanleiding van het spel toen, maar het gevolg van de bestuurswisselingen die plaatsvonden als reactie op de prijzendroogte. Fdb's prijzen kalmeerden het temperament juist.

12 juni 2019 om 18:58

In 2010 werd de Beker nog gewonnen hoor toen die oorlog begon in de club, nee de onrust ten tijde van FDB had ook niets met hem te maken omdat hij in zijn eerste jaren allesbehalve prijzendroogte bracht?

12 juni 2019 om 19:13

Nou nee hoor. Dan ben jij niet goed ingelicht in Amsterdamse bronnen. Prijzen winnen is leuk, maar het moet gewoon met mooi voetbal.

12 juni 2019 om 22:27

Aad ik denk dat je niet helemaal op de hoogte bent van Ajax. Het was de revolutie van Cruijff die de supporters kalmeerden. En 1 van de grootste hekelpunten van Cruijff was de speelwijze van het eerste elftal. Als supporters hebben we allemaal kunnen genieten van een ontketende Suarez maar in essentie was het toen niet anders als nu bij Barcelona. Suarez was onze Messi en daar stelde Jol zijn tactiek op in.

Natuurlijk zijn prijzen belangrijk, maar als er een plek op aarde is waar prijzen alléén niet voldoende zijn dan is het Amsterdam wel. En gelukkig maar want er zijn overal ter wereld clubs die prijzen winnen. Het is juist de combinatie van aanvallend voetbal, eigen talenten opleiden én prijzen winnen die Ajax zo mooi maakt voor mij.

13 juni 2019 om 00:21

Maar Ajax werd toen wel vier keer kampioen.

Wat een onzin zeg. Barca speelt onder Valverde belachelijk laf voetbal, als het om de speelstijl te doen is kun je beter naar het aanvallende spel van PSG onder Tuchel gaan. Dat lijkt namelijk veel meer op Ajax. Barca speelt al een tijdje niet meer zo.

Analisten blijven maar aanhouden aan misconcepties, net als dat ze in italie allemaal verdedigend voetballen. Dat is ook allang niet meer zo, maar hoor ze dit nog wekelijks roepen.

City zou niet echt de goede keuze zijn imo, pep is daar binnen 2 jaar weg om lekker juve of psg te doen. En dan zit je daar lol. Nee barca of real lijkt me prima voor hem.

12 juni 2019 om 18:59

Waarom is Barca dan een betere keuze ? Daar speelt die onder Valverde niet de meest aantrekkelijke naam en het voetbal is vaak niet om aan te zien.

Liever dan 2 jaar onder pep bij City , en het is niet dat je alleen voor Pep naar City gaat. Je speelt bij één van de beste clubs ter wereld in de mooiste competitie van Europa.

12 juni 2019 om 19:05

Ja dat heeft ook wat gekost dat mooie voetbal , ook daar komt geen jeugd door en de Ligt is ook pas 19 twee mindere wedstrijden en je zit ook daar op de bank , City is ook gewoon kopen kopen en nog eens kopen en nog steeds geen CL net als PSG , maar uiteindelijk zal het wel een keer gebeuren .

12 juni 2019 om 19:08

Bij Barca is het ook gewoon kopen en kopen de laaste tijd en daar is het ook al 5 jaar geleden dat ze de cl hebben gewonnen.

12 juni 2019 om 19:26

@sloep01, maar de Ligt is ook geen jeugd. En als hij wel jeugd is dan zijn Gabriel Jesus en Sterling dat ook

De Ligt doet er goed aan een keer duidelijkheid te verschaffen. Deze soap duurt al veel te lang.
Hij heb het hele jaar kunnen nadenken, dit gaat nergens over dat die nog steeds niets weet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren