Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ze hebben mijn leven kapotgemaakt, op het laatst huilde ik iedere dag’

Laatste update:

Zahir Belounis is inmiddels weer een vrij man, maar de 33-jarige voetballer zal de afgelopen periode nooit vergeten. Bijna twee jaar lang had de Algerijnse Fransman onenigheid met zijn voormalig werkgever Al-Jaish en sinds de zomer van 2013 zat Belounis zelfs zonder visum ‘opgesloten’ in Qatar.

/

Een week geleden mocht hij het land toch verlaten en kon hij terugkeren naar Frankrijk, maar Belounis heeft het zwaar gehad in het Midden-Oosten. “Ze hebben mijn leven kapotgemaakt”, kijkt de Fransman in gesprek met de BBC terug op zijn ‘gevangenschap’. “Op het laatst huilde ik iedere dag. Als je denkt aan zelfmoord, als je overweegt er een eind aan te maken, dan is dat erg moeilijk.”

Belounis geeft toe dat hij bezig is geweest met plannen om op illegale wijze, zonder uitreisvisum uit Qatar te vertrekken. “Ik weet nog steeds niet wie de beslissing genomen heeft om me te laten gaan. Het enige wat ik weet, is dat ik mijn vrouw en onze twee dochters meegenomen heb toen ik het bericht ontving en dat we gelijk naar het vliegveld zijn gegaan”, heeft Belounis laten weten nu hij weer in Europa is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi land om het WK een keer te houden!

4 december 2013 om 09:38

Dan zal het denk ik wel in de winter moeten, anders is het niet uit te houden daar.

4 december 2013 om 09:43

Daar gaat het niet om, het gaat erom dat dit land overspoeld is met corruptie, bedreiging, vriendjespolitiek en dictatuur. Het is een land waar je niet eens naar zou moeten kijken. Maar ach, Blatter en Fifa is net zo, dus soort zoekt soort kan je maar zeggen.

4 december 2013 om 09:43

Dat was sarcastisch bedoeld...

4 december 2013 om 09:47

Met Qatar Foundation als sponsor van je club kan men daar nog wel aan twijfelen

4 december 2013 om 10:09

Als je twijfelt, had ik niet zo overdreven serieus gereageerd

Ik vind het een walgelijk land. Dit soort figuren denken met geld heel veel te kunnen bereiken. De gang van zaken voor het WK vind ik ook al belachelijk. Gewoon afzeggen die mensen en ergens anders het WK houden.

Ik hoop dat Belounis de steun krijgt die hij nodig heeft en weer een normaal leven kan leiden.

4 december 2013 om 09:58

Je bedoelt denk ik: dit soort figuren Krijgen met geld een hoop gedaan. Zolang er corrupte leiders in grote organisaties zitten zal het altijd zo blijven. Jammer dat geeoon niet alle landen zeggen "dikke lul Fifa, wij gaan daar niet voetballen. Zoek het maar uit met je zandbak".

4 december 2013 om 09:59

Ze denken het niet alleen, ze kunnen het ook helaas. Zo gaat het nu eenmaal. In het leven draait bijna alles om geld. Heb je geld, dan heb je macht. Ook ik heb hier een hekel aan, maar het is helaas wel zo.

4 december 2013 om 11:00

Might makes right idd. Gewoon boycotten. Wat n fiasco. Qatar als WK host...

4 december 2013 om 11:35

@jesseej

Je haalt een hele belangrijke punt naar voren! Kapitalisme maakt mensen kapot net als het geloof! Heb je geld dan kan je alles doen wat je wil, niemand die je kan tegenhouden. Heb je geen geld dan mag je alleen maar hopen!! Dit zien we overal terug. In Indonesië en Syrië speelt dit af. Er gaan dagelijks zoveel mensen dood, geen enkel land die dit tegenhoudt! Blijkbaar kunnen ze hier geld uithalen met het verkoop van wapens, vinden ze belangrijker! Really sad!

4 december 2013 om 12:31

Om een nog veel simpeler voorbeeld te geven dat kapitalisme deze wereld verkloot:

Er sterven elke dag duizenden aan ondervoeding, maar in westerse landen wordt voedsel systematisch verbrand om prijzen hoog te houden.

4 december 2013 om 18:18

Sander heeft zijn economie huiswerk gedaan, goed zo Sander!

Zonder gekkigheid, geloof heeft er niks mee te maken wat mij betreft. In elke geloof is er wel een sekte of 2 met aantal gekken.

Kapitalisme is per definitie niet beter dan een ander systeem. Naar mijn mening is het voor een overgroot deel een heel gebrekkig systeem dat is ingericht om de bovenste laag te stabiliseren en eventueel ten koste van de onderste massa. De massa heeft het nooit door, omdat het lijkt alsof iedereen benadeeld wordt.

Klinkt als een prima land voor Blatter om een WK toe te spelen.

Kun je nagaan wat een walgelijke en corrupte man die Blatter is om het 'wk daar te houden hij zou nu een statement moeten maken en het WK gelijk afblazen daar , dat zou hem sieren maar daar zal hij wel te laf voor zijn .
Ongelofelijk dat dit soort praktijken nog kunnen anno 2013 maar nu hoor je de Fifa niet hoor .

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met de velen fans die naar Qatar reizen om hun land aan te moedigen. Alcohol is ten strengste verboden en vrouwen in korte rokjes al helemaal. Zal je zien dat na afloop van het WK er nog 20.000 man vast zitten omdat ze dronken of te naakt waren...

4 december 2013 om 10:15

Juist om die redenen zullen er wel weinig voetbalsupporters op afkomen. Wie heeft er nou zin om in die belachelijke hitte in een duur hotel te zitten zonder alcohol te kunnen drinken? Al lijkt het me wel een ervaring om op een kameel naar het stadion te gaan in het midden van de woestijn.

4 december 2013 om 10:49

Zeker nooit geweest? In alle hotels daar is alcohol te krijgen. Alle soorten en smaken en op het vliegveld bij aankomst zijn de sloffen sigaretten rond de 7-10 euro en whiskey en wodka kan je ook inslaan voor een prikkie,ben er geweest en was elke dag lam...heerlijke tijd haha

4 december 2013 om 13:52

Nooit geweest nee. Dacht dat het in islamitische landen niet was toegestaan om in het openbaar te drinken.

4 december 2013 om 20:33

In zulke landen zijn ze soepeltjes met hun regels voor buitenstaanders.
Je mag daar als toerist wel in rokjes lopen en de gebieden waar het kan en niet bijvoorbeeld bij een moskee.
Leef je eerst in het land in voordat je alle moslim landen over een kant scheerd.

Willem van Hanegem had ook nog een flinke stapel geld uit dat land, of een dergelijk land moeten krijgen, maar hij heeft het nooit gekregen.

En dit gebeurd dus met een betaald voetballer. Hoe gaat het met de bouwvakkers uit de Filipijnen enzo ? Mooie keus van de Fifa.

4 december 2013 om 20:34

Met de bouwvakkers gaat het niet zo best moet ik bang zijn.
Vergeet de bouwvakkers uit india nepal indonesie en pakistan niet.

Hij is niet de eerste. Ik heb in de spits of metro een soortgelijk artikel gelezen over een marokkaanse voetballer een paar maanden terug. Qatar ziet er van buiten mooi uit maar van binnen worden veel mensen uitgebuit. Jammer dat zulke landen het WK mogen houden.

4 december 2013 om 10:38

Die Marokkaanse voetballer was Houcine Kharja die voorheen ook bij Inter speelde.

Haha! Het is toch niet te geloven? Zal domkop Blatter dan als enige rekening hebben gehouden met geld? en niet dat toeschouwers wellicht niet komen, de spelers (warmte)
Ik heb trouwens Frank en Ronald zich nooit negatief horen uitlaten over Qtar, of waren zij soms ook verblind door liefde.. ehh geld?

4 december 2013 om 20:37

Deze jonge Zahir Belounis ging in tegen de voorzitter van de club en dat is niet slim als je niet zo grote naam hebt in de voetbalwereld.
Ze hadden een geld mening verschil.
Frank en Ronald de Boer die konden doen wat zij wouden. Er was niemand die tegen hun in ging en hun ook niet tegen de andere. Daarom hoor je nooit iets negatiefs van die kant.

Als dit met een voetballer gebeurd wil je niet eens weten wat er met migranten gebeurd die daar werken. Of misschien wel: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-249800...

4 december 2013 om 10:58

Ik zou net zeggen: kijk eens naar al die Arabieren in Qatar en Saudi-Arabie die wat Filipijnen of Indiers als huisslaaf gevangen houden voor een eurootje per dag terwijl ze zelf omkomen in het geld. Raar volkje.

4 december 2013 om 12:33

Oh nu is het weer ff tijd om Arabieren te bashen? Jullie scheren iedereen over een kam. Tuurlijk gebeuren er erge dingen maar lang niet iedereen doet eraan mee..

Onbegrijpelijk dat de Fifa hier niet tegen optreedt. Als een club spelers als het ware gijzelt en niemand doet er wat aan, dan schors je toch gewoon de nationale voetbalbond waar die club onder valt?

Maar die clubs moeten dit vooral blijven doen, zo schieten ze alleen maar zichzelf in de voet. Westerse voetballers krijgen deze verhalen ook te lezen en binnenkort zal er niemand nog daar willen gaan spelen.

Wat n prachtig voetballand dat Qatar. Het WK 2026 gaat naar Noord Korea heb ik uit betrouwbare bronnen.

wk 2016 is in quatar

Belachelijk dit, apart land dat Quatar, alleen maar gezeik mee..

4 december 2013 om 12:16

Qatar is wat dat betreft een slavenland. Ze behandelen mensen als stront. Ze zien eigenlijk mensen die geen geld hebben als minderwaardig. Lees berichten over hoe ze omgaan met Filipijnen en andere Aziaten die daar werken. Rotwerk wordt gedaan door die lui en geschoold werk door Europeanen.
Spelers als Kharja, Ouadou hebben allemaal bericht over de handelwijze van deze Golflanden.

Echt erg als je het zo leest. Dit kan bijna een verhaal worden voor Locked up Abroad.

Hoe kan zo'n land dan een Wk houden? Slaat nergens op wat ze met hem gedaan hebben. Hoop dat de Fifa nog van gedachten verandert en het Wk ergens anders plant.

Algemeen bekend dit en vaak voorkomend probleem ook. Qatar lijkt inderdaad een sprookje van de buitenkant, en is ook een sprookje als je bezit over een kapitaaltje. Maar voor de mensen ( vooral de mensen uit andere landen die komen werken ) is het een hel! Moderne slavernij komt nog steeds voor, en dan is dit probleem voor deze voetballer nog minder ernstig dan sommigen gevallen met normale arbeiders. Leuk land voor een WK niet Blatter?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren