Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemer liep miljoenen mis na vertrek bij Ajax: ‘Gewerkt voor noppes’

Laatste update:

Khalid Sinouh is 'de zilvervloot' misgelopen met Brian Brobbey, zo vertelt de zaakwaarnemer in het programma Leeuwen van Voetbalzone. Brobbey werd vanaf zijn jeugd vier jaar lang begeleid door Sinouh, die na zijn doorbraak in het eerste elftal van Ajax werd bedankt voor bewezen diensten. De spits stapte over naar wijlen Mino Raiola, die korte tijd later miljoenen euro's commissie overhield aan de transfervrije overstap van Brobbey naar RB Leipzig.

Sinouh was vrijdag te gast in Leeuwen om te praten over de WK-wedstrijd van Nederland tegen Ecuador (1-1) en sprak ook over zijn werk als zaakwaarnemer. Het wereldje van spelersmakelaardij beschouwt Sinouh als een 'wespennest'. "Je kan niet rustig op je stoel zitten en lekker achterover leunen", zegt de voormalig doelman, die vier keer uitkwam voor het Marokkaanse nationale elftal. "Je moet constant over je schouders heen kijken."

Toch houdt Sinouh van zijn werk. "Het begeleiden van spelers is het mooiste wat er is. Je kunt iemand helpen en echt bijdragen aan zijn carrière." Sinouh was bezig aan een dergelijk traject met Brobbey, maar plukte daar uiteindelijk niet de vruchten van. De zaakwaarnemer legt uit dat er in zijn wereld gewerkt wordt met contracten van maximaal twee jaar. "Dan heb je twee jaar zekerheid, maar daarna loopt de speler zo bij je weg." Daar kreeg Sinouh zelf ook mee te maken, toen Brobbey na het aflopen van hun contract overstapte naar Raiola. "Dan heb je hard gewerkt voor noppes."

Er is een verschil tussen spelers begeleiden en zaakwaarnemen, legt Sinouh uit. "Een speler heeft tot 22 jaar vooral begeleiding nodig, omdat het het moeilijkst is om de stap te zetten naar het profvoetbal." Het is een tijdrovende investering voor een zaakwaarnemer die zich later moet uitbetalen. "Vanaf 22 jaar is de speler min of meer volwassen en wordt het vooral zaakwaarnemen: contracten uitonderhandelen en de relatie onderhouden."

Zaakwaarnemers worden constant geconfronteerd met vertrekkende spelers, zegt Sinouh. "De loyaliteit van spelers is heel ver te zoeken, daar ben ik eerlijk over. Het wordt steeds lastiger. Veel spelers kiezen een grote naam, maar ze kijken niet naar de begeleider die ze op dat moment nodig hebben." De concurrentie is moordend. "Je krijgt te maken met heel veel struikrovers. Kantoren werken op een manier die niet helemaal koosjer is, maar dat weet iedereen. Als je integer en correct wil blijven, dan zal het langer duren voordat je succes hebt. Je moet van de straat zijn en alles uit de kast halen om spelers binnen te halen. Er is zoveel concurrentie."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 november 2022 om 23:22

Brobbey, transfersom 20 miljoen, verdient bij AJAX meer dan 4 miljoen euro per jaar en laat net als bij Leipzig in de Bundesliga niets zien. Humor?

25 november 2022 om 23:48

4 miljoen? Dat geloof ik echt niet. Hij ging weg omdat hij geen 1 miljoen kreeg toen hij 18 was.

26 november 2022 om 07:01

Brobbey verdiend niet meer dan 4 miljoen bij Ajax.

26 november 2022 om 09:06

Schijnt 3 miljoen te zijn, zelfde als hij bij RBL had.

26 november 2022 om 09:41

3 miljoen? Ongelofelijk, wat een weelde voor Ajax. Bij Feyenoord verdient de hele aanval samen 3 miljoen geloof ik haha.

26 november 2022 om 11:15

Brobbey is een talent, maar moet nog veel leren. Tegen PSV was hij ook onzichtbaar en maakte hij verkeerde (loop) acties.

26 november 2022 om 18:51

Veel te dure speler, gaat gratis weg en dan voor zoveel geld terugkopen
Belachelijk,

26 november 2022 om 19:09

Precies, een type Brobbey ontbrak het aan tegen Ecuador. Bovendien laat Brobbey iig meer zien dan Weghorst en Janssen, die wel bij de WK-selectie zitten.

26 november 2022 om 19:28

Brobbey laat het gehele jaar nog helemaal niets zien. Los daarvan is hij niet al te intelligent en deze selectie heeft op dat gebied niet al teveel ruimte.

26 november 2022 om 23:04

Scoring frequency102 min

Niemand(!) bij Oranje komt daaraan dit seizoen. 'laat al het hele jaar niks zien..' Uhuh..

27 november 2022 om 00:11

Scoren tegen RKC, Excelsior, Volendam etc. Tegen AZ en PSV kwam hij tekort. En in de CL, vergelijkbaar niveau met WK, 0 doelpunten.

Danilo heeft vergelijkbare statistieken met op papier mindere spelers met lagere transferwaarden om zich heen. Danilo is (stel Nederlander) toch ook geen Oranje materiaal?

Luuk is veel verder in zijn ontwikkeling als Brobbey. Brobbey komt er misschien wel, maar dit wk is veels te vroeg.

26 november 2022 om 00:21

Ze kunnen ook 4-3-3 spelen met de spitsen die wel mee zijn... Luuk de Jong kan die rol misschien nog wel beter invullen dit wk.

26 november 2022 om 01:18

Louis had Luuk de Jong moeten brengen en sowieso Danjuma moeten selecteren. Ik zou nog eerder Noa Lang hebben gebracht dan Weghorst maar goed, zo ziet ie wel meer niet. Bergwijn is al weken/maanden uit vorm en staat bij gebrek aan beter in de spits. Hoe lang blijft Blind nog staan? Met Malacia heb je diepgang, snelheid en dreiging. Koopmeiners was een mislukt 'experiment' op een WK. Noppert waarbij zijn lengte hem in de weg zit bij het doelpunt van Ecuador. Het niet selecteren van Brobbey is daarentegen wel een logische beslissing. Die jongen is niet eens onbetwist basisspeler bij Ajax en als ie speelt is het vaak verre van constant te noemen. Waarom zou je hem dan meenemen naar een WK? Dan zou ik nog eerder Donyell Malen mee hebben genomen. Perfecte vervanger voor Bergwijn.

26 november 2022 om 08:09

Teveel om op te noemen eigenlijk he.
Wat een zootje.

26 november 2022 om 08:54

En dan vergeet je Dumfries nog. Op de bank zit een rechtsback die wél kan voetballen.

26 november 2022 om 10:52

Dumpfries levert normaliter altijd maar die heeft het helaas ook moeilijk. Wellicht proberen met zijn maatje De Vrij?

27 november 2022 om 16:14

En Danjuma ipv Bergwijn. Totaal geen dreiging van de flanken

Nare zaakwaarnemers, het gaat hen niet om de speler en beste voor z'n carrière (ook al zeggen ze natuurlijk van wel), maar enkel en alleen om de premies/commissies.

26 november 2022 om 10:41

Je kan natuurlijk hetzelfde zeggen over het gros van de voetballers; club en supporters kan ze gestolen worden zolang ze maar maximaal aantal knaken vangen. En het zijn de spelers die keuze maakt voor een zaakwaarnemer. In de huidige vorm hoef je geen medelijden te hebben met een zaakwaarnemer als deze, maar ook zeker geen medelijden voor een voetballer met een verprutste voetbalcarrière adhv begeleiding vanuit zaakwaarnemer.

28 november 2022 om 09:11

Zeker weten Jordyb, het gaat vaak hand in hand. Spelers maken verkeerde keuzes, al dan niet beïnvloed door zaakwaarnemers die niet het beste met hen voorhebben.. en zo kom je in een neerwaartse spiraal.

Ik krijg geen medelijden met Sinouh omdat hij Brobbey kwijtraakte. Hij doet nu net alsof hij helemaal niets heeft verdiend aan de begeleiding van Brobbey. Dat is natuurlijk niet waar en nog sterker, als dat wel het geval was geweest dan zou ik hem bij deze een enorme kluns noemen. Maar waar het hem natuurlijk om gaat, en dat begrijp ik wel, is dat hij natuurlijk met één klap zijn huis hypotheekvrij had kunnen hebben als hij Brobbey had weggebracht. Tsja jammer dan, risico van het vak.

26 november 2022 om 14:33

Het is vrij gebruikelijk dat zaakwaarnemers jaren (financieel) investeren in een speler en pas gaan verdienen bij een transfer (of nieuw contract). Dat is juist een groot risico aan het vak en waarom Sinouh dit als voorbeeld gaf.

26 november 2022 om 16:08

Niet dom lullen die jongen legt gewoon uit hoe het werkt in zijn vak en dat er tegenslagen zijn en daar bij gebruikt hij Brobbey als voorbeeld maar jij moet het weer heel anders interpreteren

26 november 2022 om 18:17

Hij weet dat er een contract is voor 2 jaar dus je weet dat het geen uitgemaakte zaak is dat het een lange samenwerking zal worden. Uiteindelijk heeft hij toch gewoon geld gekregen voor het eerste profcontract van Brobbey. Het probleem is dat hij gewoon meer wilde maar het is niet gek dat je als speler van Ajax voor de zaakwaarnemer gaat met de beste reputatie.

26 november 2022 om 19:07

Zaakwaarnemers werken vaak met percentages van 5 á 6 % van het jaarsalaris. Dat zou bij Brobbey niet veel zijn in die periode

Goede zaakwaarnemers zorgen ook goed voor zichzelf maar dat blijkt niet hier het geval. Dan ben je blijkbaar geen goede zaakwaarnemer.

En iedereen maar roepen dat Raiola de geldwolf was. Nu blijkt het achteraf puur de keuze van Brobbey was die koos voor het grote geld.

27 november 2022 om 09:34



Hij was een geldwolf, anders breng je zo'n jongen niet naar Leipzig.

27 november 2022 om 11:32

Precies, en met Brobbey nog vele andere talenten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren