Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Youri Mulder ziet oplossing spitsenprobleem Oranje over de grens

Laatste update:

Joshua Zirkzee luisterde onlangs zijn debuut bij Bayern München op met een doelpunt, in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg (1-3). De Nederlandse aanvaller scoorde drie dagen later ook in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg en debuteerde daarnaast in de Champions League. Youri Mulder was afgelopen zomer al lovend over Zirkzee en de oud-aanvaller van Schalke 04 is blij dat zijn landgenoot steeds meer bewonderaars krijgt in Duitsland. Wellicht is een plaats in de Oranje-selectie een volgende stap voor de jongeling.

"Een ongelooflijk verhaal voor die jongen zelf, maar zeker ook voor ons Nederlanders", concludeert Mulder in gesprek met BILD. De analist doelt daarmee op het Nederlands elftal, waar twee aanvallers voorlopig zijn weggevallen. "Vanwege de blessures bij Memphis Depay (kruisbandblessure, red.) en Donyell Malen (knieblessure, red.) zijn we dringend op zoek naar spitsen. Als Zirkzee zich zo blijft ontwikkelen, dan gaat hij binnenkort zeker onderwerp van gesprek worden bij Oranje."

Zirkzee valt in en scoort bij Bundesliga-debuut voor Bayern München

Mulder legt uit waarom Zirkzee de potentie heeft om uit te groeien tot een zeer bekwame aanvaller. "Hij heeft de juiste lengte (1.93 m, red.) voor een spits, een neusje voor het doel en zijn traptechniek is ook in orde." Zirkzee wordt vanwege zijn verleden bij Feyenoord en diens lengte en fysieke kracht vaak vergeleken met oud-aanvaller Pierre van Hooijdonk. Mulder draagt wel een in zijn ogen belangrijk verschil aan. "Joshua is op technisch vlak veel begaafder."

Interim-trainer Hansi Flick doet er volgens Mulder goed aan om Zirkzee op belangrijke momenten voor de leeuwen te gooien, en niet alleen bij een 3-0 of 4-0 voorsprong van Bayern. "Het spreekt voor hem dat hij Zirkzee laat opdraven als het ertoe doet. Flick durfde risico's te nemen en dat pakte geweldig uit. Hij heeft vertrouwen in die jongen en weet dat hij hem zonder na te denken kan inbrengen." Volgens Mulder moet Zirkzee de komende tijd vooral genieten en goed om zich heen kijken bij Bayern. "Het is voor zo’n talent ideaal om zich te ontwikkelen in de schaduw van Robert Lewandowski. Je kunt zoveel leren van een spits van wereldklasse. Bayern is de ideale club voor Zirkzee."

Denk jij dat Joshua Zirkzee al klaar is voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schei uit met je Zirkzee hoeveel hele wedstrijden heeft hij in het eerste gespeeld. Zirkzee is een talent maar Koeman en sws geen een trainer ter wereld gaat een jongen van 18 in de spits zetten op een EK met 0 HELE wedstrijden. Begrijp me niet verkeerd ik zie het talent ook wel maar speler zonder hele wedstrijden meenemen zie ik niet zitten speel dan liever met Wout.

30 december 2019 om 14:31

Alsjeblieft niet met Weghorst. Die werkt hard, maar voegt voetballend niets toe. Ik zou met een voerhoede spelen van Berwijn, Promes en Babel als Malen niet fit is.

30 december 2019 om 16:07

Ik hoop stiekem eigenlijk dat Koeman Promes laat staan op rechtsback, dat vulde hij de vorige keer prima in en dan heb je wel degelijk iets aan Weghorst (of de Jong). Blind heeft aan de andere zijde ook een prima voorzet in huis. Bergwijn linksbuiten erachter, met Berghuis/stengs hangend op rechts. Prima voorhoede heb je dan. Ook fijner (zo'n kapstok) voor Wijnaldum/vd Beek die toch vaak de diepte willen zoeken vanuit het middenveld.

30 december 2019 om 14:44

Tegen die tijd zal hij vast wel volledige wedstrijden hebben gespeeld, ik vind het niet gek dat hij genoemd wordt. Boadu heeft goede kans om mee te gaan, maar speelt pas het laatste half jaar volledige wedstrijden (vorig jaar eentje tegen Heracles). Of hij meegaat is een tweede, maar dat hij in beeld komt als hij gaat spelen bij Bayern is toch niet zo gek.

30 december 2019 om 15:59

Achja waarom niet, is niet een hele andere situatie als met de ligt, tete of v rhijn en nog meer gasten die er gelijk bijgehaald werden. Hoeft niet gelijk basis natuurlijk

30 december 2019 om 16:17

‘Als hij zich zo blijft ontwikkelen...’ Mulder heeft het toch niet over nu, maar als hij straks die wedstrijden bijvoorbeeld wel heeft gespeeld, wordt het wellicht een optie.

30 december 2019 om 16:17

Haha inderdaad, die jongen heeft precies 10 minuten Bundesliga ervaring. Dat gaat m voor het EK dus niet worden. Kijk naar jongens als El Ghazi die het heel goed doet bij Aston Villa. Koeman zal met een bewegelijke spits willen blijven spelen dus zal het ook geen Weghorst worden die wel goed inviel in de laatste interland (maar goed, dat is maar Estland). Dan waarschijnlijk toch Babel als eerste spits en Boadu daarachter. Of Bergwijn als valse spits. Mooi puzzeltje wordt dit.

31 december 2019 om 00:48

Ghazi moet sowieso er weer bij komen! In de spits? Hij heeft er wel het fysiek voor opzich.

Het is een groot talent en top dat hij toevallig 2x scoort bij zijn eerste twee invalbeurten, maar hij is echt nog niet klaar voor oranje. Hij speelt normaal gesproken in het 2e (3e Bundesliga) en daar heeft hij dit jaar nog niet weten te scoren in 14 wedstrijden. Een Boadu is bijvoorbeeld al een stuk verder en heeft bewezen weken achter elkaar top te kunnen zijn.

30 december 2019 om 14:27

Boadu geniet ook mijn voorkeur. Hypergetalenteerd en lijkt als spitstype ook wel op Depay en Malen. Niet heel lang, maar wel heel bewegelijk, kan uitwijken naar flanken en heeft een hele goede techniek (zie ook het aantal assists dat hij ook al op zijn naam heeft staan). Zirkzee is zeker een groot talent die ik ook wel in Oranje zie verschijnen op den duur, maar hij moet eerst meer gaan spelen op een hoog niveau.

30 december 2019 om 14:51

Bij het 2e speelt Zirkzee overigens als nummer 10, dus dat hij weinig scoort zal daar wel mee te maken hebben.

Groot talent maar als hij niet elke week vast gaat spelen bij Bayern of niet op een acceptabel niveau verhuurt wordt, dan verdient hij zeker geen oproep. gewoon Boadu en malen (indien fit) de kans geven met daar achter Weghorst. Verder kan promes ook in de spits. Heeft in Rusland op gepresteerd als spits. Als Sam Lammers speeltijd krijgt bij PSV zie ik hem ook voorlopig eerder in oranje dan Zirkzee die nog heel jong is en pas gedebuteerd heeft als prof.

soms vraag je je af of deze "analisten" zelf wel hebben gevoetbald op enig niveau...dan weet je namelijk heel goed dat een wedstrijd als invaller met de bepaalde kwaliteiten die zirkzee heeft veel meer effect hebben dan wanneer hij vanaf het begin erin zou staan.dit zie je ook regelmatig bij buitenspelers die de laatste 20-15minuten meedoen in een wedstrijd, die komen fris het veld in tegen een back/verdediging die al een nagenoeg volle wedstrijd in de benen hebben. natuurlijk is die speler dan sneller,scherper etc. en lijkt dan veel beter dan dat hij eigenlijk is.

30 december 2019 om 17:52

72 wedstrijden voor FC Twente, 176 voor Schalke en 9 interlands. dit op de vraag of deze analist op enig niveau heeft gespeeld.

In het voetbal dat Oranje speelt, lijkt boadu de meest logisch optie omdat hij het meeste beweegt voorin. Koeman kennende gaat hij Babel in de spits zetten.

Hoewel ik zeker denk dat Zirkzee een grootse toekomst als spits wacht, komt het komend WK echt veel te vroeg. Een realistische voorhoede zou Promes, Babel en Bergwijn zijn. Of je kunt De Jong of Weghorst er neerzetten, als je je tactiek wat aanpast. Van de jongen talenten die er nu aankomen zie ik veel eerder Boadu in de spits verschijnen, die speelt alles bij AZ nu en heeft al gescoord voor Oranje.

Ach wie neemt Mulder serieus? Schreeuwt altijd, maakt geen zin af en verkondigt louter onzin. Dat hij nog een podium krijgt om zijn wartaal te spuien is heel apart. Ook bij Rondo is hij een dissonant aan tafel. Praat door iedereen heen en overschreeuwt alle gasten aan tafel. Irritant figuur.

30 december 2019 om 16:32

Heb het idee dat je iets persoonlijks tegen Mulder hebt,af en toe zegt hij nog zinnige dingen, dat hij altijd onzin verkondigt kan ik mij niet in vinden!

30 december 2019 om 21:24

Waarom zou ik iets persoonlijks tegen hem hebben? Ken hem verder niet. Ik heb hem alleen nog nooit op een zinnige opmerking kunnen betrappen en verder stoort zijn verbale onvermogen mij. Dat jij het daarin met mij oneens bent is prima, maar de gedachte dat hier iets persoonlijks zou zitten is alleen al absurd. Ik vind trouwens zijn vader van hetzelfde laken een pak.

Als we 4-3-3 spelen moeten we niet zo moeilijk doen en gewoon luuk de jong in de punt zetten , is een garantie op kop doelpunten. Echter vind ik dat we 5-3-2 moeten spelen Dan heb je de vrij / de ligt / vdijk in het centrum, promes rechtsback en blind (hopelijk) linksback anders willemsMiddenveld wijnaldum / frenkie / vd beek op 10 Voorin zou je dan met boadu en bergwijn moeten spelen (liever malen en depay)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren