Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi wil verkoop voorkomen en klopt aan bij bestuur van Barcelona

Laatste update:

Xavi rekent komend seizoen gewoon op Raphinha, zo meldt AS. Die boodschap zou hij voorzitter Joan Laporta en toekomstig sportief directeur Deco hebben meegegeven in een ontmoeting die hij met beiden had. Raphinha maakte in de zomer van 2022 voor 58 miljoen euro de overstap van Leeds United naar Barcelona.

Xavi is naar verluidt van mening dat het lastig wordt om op de transfermarkt een betere vervanger te vinden met een vergelijkbaar profiel. Daarnaast is de oefenmeester zeer tevreden over de prestaties van Raphinha. Bovendien heeft de Braziliaan zelf helemaal geen vertrekwens. De afgelopen weken werd in Spaanse media veelvuldig geschreven dat Raphinha voor het juiste bedrag zou mogen vertrekken uit het Spotify Camp Nou.

Bij Barça is er nog steeds de hoop dat Lionel Messi transfervrij opgehaald kan worden bij Paris Saint-Germain. De strenge regelgeving rond Financial Fair Play maakt zijn terugkeer vooralsnog echter onmogelijk. Raphinha kan de laatste maanden steevast rekenen op een basisplaats en heeft bovendien zijn waarde bewezen. Hij was dit seizoen tot nog toe goed voor 10 goals en 12 assists in 46 officiële duels.

Volgens AS zijn er andere spelers die wel op de nominatie staan om uit Catalonië te vertrekken. Zo wordt er in de komende weken een definitief besluit genomen over de toekomst van Ansu Fati, Ferran Torres, Jordi Alba en Franck Kessié. Met name het vertrek van de Ivoriaanse middenvelder zou boekhoudkundig heel gunstig zijn, omdat hij voor niets op de balans staat vanwege zijn transfervrije komst naar Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ansu Fati en Kessie in de basis bij een andere club zou leuk zijn voor de neutrale toeschouwer. Al die goeie spelers op de bank bij grote clubs, het zou verboden moeten worden.

20 mei 2023 om 02:01

Dat is ook de grote reden dat het voetbal kapot is. Ieder club met geld wilt ieder grote speler halen terwijl diezelfde speler bij een mindere club volop zou spelen en de grote man daar kan zijn.

20 mei 2023 om 08:53

Maar dat is dan de keuze van de speler toch. Zie City dat alle spelers tevreden houdt en speelt om alle prijzen. Die spelen 60 wedstrijden, dan kom je echt wel aan spelen toe

In dit geval is Ansu Fati een jeugdspeler dus die wilde maar al te graag in en eerste spelen. Kessie is imo lekker gemaakt door hem transfervrij binnen te halen om voor miljoenen te verkopen.

Ik snap Xavi wel een betere is niet betaalbaar voor Barca. Ze hebben daarnaast al Torres die geen pepernoot raakt beter die verkopen. Yerry halen van villareal.

19 mei 2023 om 17:17

Ze hoeven ook een betere te halen. Die heeft Barcelona al in de vorm van Dembele. Van Yeremy Pino ben ik niet zo gecharmeerd. Ik zou dan eerder Nico Williams halen.

Ik hoop zo dat het onmogelijk blijft .met alle respect.
Messi is en blijft voor mij de beste ooit maar het team is nu al verder zonder hem .

19 mei 2023 om 15:35

Messi is nog steeds een van de beste. Als je hem erin kan passen, kan je van dit Barcelona een machine maken

19 mei 2023 om 15:52

Ik denk dat je met een aanvaller die op links kan spelen en een rechtsback en een extra middelvelder of twee veel verder bent als team dan met een Messi.of het haalbare is ??

19 mei 2023 om 16:05

Als je Messi haalt dan moet je weer 9 man in zijn dienst laten spelen. Erin passen wordt het niet. Je moet dan heel je speelwijze en systeem omgooien

19 mei 2023 om 16:30

Waarom zo veel moeite doen voor een korte termijn .??

Ik ben zelf niet zo gecharmeerd van Raphina. Hij doet het weliswaar redelijk voor een debuutseizoen, maar ik vind dat we die hype die nog rond hem hangt van zijn tijd bij Leeds moeten kapitaliseren. Hetzelfde geldt voor Kessie. Nu zal je nog de hoofdprijs voor deze heren kunnen vangen aangezien mensen nog die topseizoenen van Leeds en Milan voor ogen hebben. Met een beetje geluk haal je dan ineens voor deze twee spelers samen 100 miljoen op??? Zelf zou ik dan nog altijd gokken op Fati en Dembele. Veel alternatieven zijn er denk ik niet en beide heren hebben wel de potentie van wereldtop. Vooral Fati zou toch dat gewenst scorend vermogen kunnen brengen, maar dan moet hij mentaal echt terug gaan vechten.

19 mei 2023 om 14:45

Fati heeft er zolang uitgelegen dat het echt tijd word dat hij wekelijks gaat spelen. Dus aankomend seizoen moet Xavi hem beloven om eens 10 wedstrijden achter elkaar te mogen spelen want zo gaat hij nooit zijn vorm terughalen.
Het valt me wel op dat hij echt die versnelling gewoon kwijt is dus het is nog maar de vraag of hij de absolute wereldtop kan bereiken zonder die versnelling.

Het zou voor Fati het beste zijn als die een jaartje verhuurd zou worden aan bijvoorbeeld Valencia.

19 mei 2023 om 15:18

Wat je zegt over die versnelling vind ik een goede opmerking. Maar wat hij in beginsel niet kan verleren of kwijt kan raken is dat koelbloedig afmaken. Zelfs vorig seizoen maakte hij enkele zeer koelbloedige doelpunten. Dus dan heb ik een beetje de rol die Gakpo nu bij Liverpool heeft in gedachte. Dus Fati niet meer als een zuivere buitenspeler zien, maar meer een spits. Althans zo zie ik het.

19 mei 2023 om 14:53

100miljoen, tuurlijk.... Kessie zit zo goed als alleen op de bank. Moet je al ruim 70 vangen (of meer) voor de braziliaan. En dan nog 30 voor Kessie minimaal.... Kan alleen als Chelsea, of mu om de hoek komt. Anders niet

19 mei 2023 om 15:14



Lees mijn argumenten nog eens goed na. Verder was er onlangs nog een bericht dat Newcastle 70 miljoen voor Raphina wilde betalen. Gezien de sommen die ze voor Ishak (70 miljoen) en Botman (40 miljoen) hebben betaald acht ik zo'n bedrag voor Raphina echt niet onrealistisch. En zoals ik al zei hebben die clubs nog die seizoenen van Leeds in gedachte. Ook Kessie had vorig seizoen bij Milan enorm goed gepresteerd. Is een transferssom van 30-40 miljoen dan zo onrealistisch? Ploegen als Juve en Napoli zie ik dit wel betalen, en anders wel alle ploegen uit de PL. Ik wil alleen maar zeggen van alle spelers die niet onvervangbaar zijn, zijn dit wel de namen die het meest kunnen opbrengen. Voor Torres zie ik momenteel niemand boven de 15 miljoen betalen.

19 mei 2023 om 19:13

Is op dit moment de beste vleugelspeler van Barcelona en was zeer belangrijk toen Lewandowksi het afliet weten na het WK. Ik weet niet waarom je hem zou verkopen en je twee beruchte blessuregevoelige spelers als Fati en Dembele erbij wil houden (dembele mist sinds zijn komst bijna altijd een half seizoen). Dan ook nog eens een Torres die zelden wat liet zien. Raphina heeft dit seizoen laten zien dat hij betrouwbaar is en ook belangrijke goal kan forceren.

19 mei 2023 om 21:24

De reden zal vooral zijn dat Raphinha ook de enige buitenspeler is die veel geld kan opleveren. Onlangs werd er over 85 miljoen bericht, dan moet je er toch wel serieus over nadenken.

Ben het er overigens mee eens dat Raphinha het echt goed heeft gedaan dit seizoen, heeft qua goals en assists meer dan prima gepresteerd en werkt ook nog eens keihard voor het team. Hij speelt niet altijd een goede wedstrijd, maar doet in ieder geval altijd zn uiterste best, wat we van Fati en Torres helaas niet altijd konden zeggen.

Deco is tevens de zaakwaarnemer van Raphina. Belangrijk feitje

Oke dus Xavi wil een paar toptransfers doen komende zomer (Messi, Cancelo en Bernardo Silva) maar wil wel 80 miljoen afwijzen voor Raphinha. Dan kun je 2 van de 3 namen doorstrepen. Fati en Ferran gaan samen geen 80 miljoen opleveren dus Raphinha is een must sell. Ik denk dat Laporta, Deco en Alemany hem dat ook duidelijk gaat maken.

Om goede spelers te kunnen blijven betalen wil Barcelona de schaduw van de hoekvlag voor de komende 10 jaar verkopen. Het is van de zotte dat zij nog spelers mogen aantrekken. Zal nog een groot probleem worden de komende jaren die financiële huishouding daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren