Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons vertolkt glansrol in overwinning met flink Vitesse-tintje

Laatste update:

RB Leipzig heeft zaterdag geen fout gemaakt in de Bundesliga. Die Roten Bullen kwamen nog op achterstand op bezoek bij VfL Bochum, maar vertrokken uiteindelijk met een 1-4 overwinning. Xavi Simons verzorgde de derde Leipzig-treffer, een assist, en zag tevens een doelpunt afgekeurd worden. Ook voormalig Vitesse-spits Loïs Openda kwam, voor de zeventiende maal dit seizoen, tot scoren.

Leipzig is in hevige strijd verwikkeld om de vierde plaats en kon de drie punten goed gebruiken. Het stond nek-aan-nek met Borussia Dortmund, dat met 41 punten slechts één punt meer had dan de ploeg van Marco Rose.

Wat dat betreft ging Leipzig slecht van start in het Vonovia-Ruhrstadion. Al na zeven minuten kwam het op achterstand, na een rake vrije schop van ex-Vitessenaar Maximilian Wittek.

De treffer was fraai, maar leek al snel tenietgedaan te worden. Simons punterde raak na een gelukkige pass van Benjamin Sesko. Laatstgenoemde stond echter buitenspel bij zijn assist, en de VAR zette een streep door het feestje. Dani Olmo bracht op het halfuur het uitvak alsnog in extase.

Sesko vond Olmo op links, en de Spanjaard kon probleemloos richting het zestienmetergebied dribbelen. Daar legde hij aan voor zijn rechter, die de bal op fraaie wijze in de kruising deed belanden: 1-1. Nog niets was beslist, maar na een uur kantelde de wedstrijd volledig. Het keerpunt? Het inbrengen van Openda.

De Belg werd na een uur gebracht, en hij kwelde oude trainer Thomas Letsch al snel. Met een van zijn eerste balcontacten schoot de spits de bal niet eens geweldig in, maar wel was het Andreas Luthe te machtig. Simons verscheen drie minuten later op het led-bord. De Nederlander tikte via Bochum-verdediger Ivan Ordets binnen van dichtbij: 1-3.

Bochum was het kwijt en zag de score zelfs nog verder oplopen. Weer speelde Simons daarbij een sleutelrol. Hij gaf Yusuf Poulsen de bal voor het intikken na een fraaie pass met buitenkant rechts, en de Deen bepaalde de eindstand op 1-4. Bochum eindigde nog met tien, door een rode kaart van Moritz-Broni Kwarteng.

Leipzig blijft zo in het spoor van Dortmund, dat eveneens wist te winnen. De Champions League-tegenstander van PSV versloeg FC Union Berlin met 0-2, mede door een goal van Ian Maatsen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zonde dat deze jongen niet meer bij PSV speelt. Maar aan de andere kant, had PSV het natuurlijk nagenoeg niet beter kunnen doen.

2 maart 2024 om 19:16

Ik vind ook wel zonder dat R9 en Romario er niet meer spelen

2 maart 2024 om 19:17

Voor zn ontwikkeling is het natuurlijk wel goed, hij is toch vaak belangrijk en betrokken bij doelpunten. Hopelijk is hij zo verstandig dat hij z'n carrière stap voor stap opbouwt.

Xavi alweer belangrijk! Knappe goal, rush van eigen helft en goed afgewerkt. Xavi zal volgend seizoen al in dr top gaan spelen, wat maakt hij een stormachtige ontwikkeling door

Zonde dat Xavi er niet meer speelt, maar eigenlijk nog gekker dat Openda niet door een Ajax of PSV is gekocht. Was toch duidelijk dat deze jongen echt kan voetballen. Maar goed, met Xavi hebben we gewoon langzamerhand Europese top bij het Nederlands elftal die in de voorhoede rondloopt. Hebben we met gakpo en malen toch gewoon best wel een aanval waar ze in het buitenland nog wel van opkijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren