Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi én Spaanse media maken diepe buiging: ‘Deze jongen heeft geen plafond’

Laatste update:

Xavi kan met gerust hart de kranten openslaan maandag. De Spaanse media zijn vol lof over de manier hoe Barcelona zondag aartsrivaal Real Madrid overklaste in de finale van de Supercopa de España (1-3). Met name het optreden van Gavi wordt uitgelicht en ook Xavi zelf wilde daar na afloop zijn zegje over kwijt. "Deze jongen heeft geen plafond."

Gavi vormde in het duel een middenveld met Frenkie de Jong en Sergio Busquets en liet in de 33ste minuut voor het eerst van zich horen. De winnaar van de Kopa Trophy rondde koelbloedig af na een steekpass van Robert Lewandowski en tekende daarmee de 0-1 aan. Later verzorgde Gavi ook de assists bij de 0-2 en de 0-3. Xavi bekroonde zijn pupil dan ook met de titel 'man van de wedstrijd'.

"We worden allemaal geraakt wanneer je hem in actie ziet", zei de trainer op de persconferentie. "De bezieling en het karakter waarmee hij speelt slaat over op het hele team. Gavi is een aangeboren leider, en dat op achttienjarige leeftijd. Hij is spectaculair, en ik heb het al veel vaker gezegd, maar ik word er nooit zat van om hem te prijzen. Deze jongen heeft geen plafond."

De Spaanse media waren dezelfde mening toebedeeld. "Gavi ontvangt zijn doctoraat en maakt Barça een superkampioen", zo kopte Sport, die de jongeling een 10 toekende voor zijn optreden. De Mundo Deportivo was al even lovend en prees ook de 'vierkoppige accordeon' waar Gavi deel van uitmaakte. "Real zag zichzelf overklast worden, met Busquets, De Jong, Pedri en Gavi die acteerden als een accordeon: op gelijke voet en in totale harmonie."

Frenkie, geprezen in de schaduw
Hoewel de media zich vooral toespitste op zijn ploeggenoot, waren ze ook zeer te spreken over het optreden van De Jong. Sport gaf de spelmaker uit Arkel een 8, terwijl ook de Mundo Deportivo mooie woorden voor hem overhad. "Hij was overal", schreef eerstgenoemde. "Hij keek het veld recht aan in zijn gezicht en daarna was het helder wat hij moest doen. Hij stond defensief goed opgesteld en zocht de aanval wanneer hij ruimte zag," "Praktisch parallel aan Busquets staande, speelde hij mee in een eerste helft die werd gekenmerkt door voorzichtigheid. Toch creëerde hij de actie bij de 2-0. De tekening van Xavi paste hem ook goed", voegde de Mundo Deportivo toe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh wat heeft hij Carvajal belachelijk gemaakt. Niet eens zo zeer met dribbels of op snelheid maar puur op spelinzicht. Hij liep zo slim weg omdat Carvajal als een halve gare druk zet wanneer hij niet moet druk zetten.

Ik zei voor de wedstrijd al dat de 4 mans middenveld van Xavi en Araujo op de rechtsback positie bepalend zullen zijn voor de wedstrijd. En zo werd het ook.

Araujo zorgde ervoor dat Vinicius niet in de wedstrijd kwam en Gavi maakte Carvajal belachelijk.

Hulde ook voor Xavi dat hij durft om met Balde te spelen, ik snap niet waarom Ancelotti weigert om de jeugd te gebruiken, spelers van Castilla staan op de deur te bonken. Vinicius Tobias op de rechtsback positie is een jongen met een enorme potentie die het zeker niet slechter zou doen dan Carvajal.

16 januari 2023 om 08:27

Wat ik vooral merkte is in gavi's geval is dat deze jongen helemaal naar de binnenkant kwam waardoor Carvajal moest kiezen zal ik door dekken of blijven staan. En klopt wat je zegt in de 4 mans middenveld was voor real niet te belopen om de vrije man op het middenveld op te vangen. Ook de zet Araujo op Vini was sterk en logisch van Xavi, alleen vind ik Vini qua spel intelligentie missen want ook hij kon meer aan de binnen kant spelen waardoor Mendy in de overlap aan de buiten kant voor gevaar kan zorgen. Naar mijn mening speelde real teveel op safe en loerde op de counter die zei deze wedstrijd niet veel hebben gekregen.

16 januari 2023 om 09:04

Heeft niet zoveel met intelligentie te maken, maar omdat Mendy aanvallend waardeloos is. Ik snap gewoon niet hoe het kan dat een Chelsea bijvoorbeeld even 400+ miljoen kan uitgeven. Terwijl ze vorig seizoen niks hebben gewonnen. Maar Real zo zuinig doet en vorig seizoen twee prijzen hebben gepakt. Tel daar ook eens bij de verkoop van spelers. Iedereen ziet dat Carvajal sinds 2018 al op is, maar toch word er geen vervanger gehaald. Sterker nog: Die vervanger laten ze gewoon gaan (Hakimi). Aan de linkerkant heb je Mendy staan. Is een leuke speler voor op de bank. Aanvallende backs zijn gewoon belangerijk tegenwoordig. Laatste positie is rechtsbuiten. Rodrygo vind ik een prima speler voor in het centrum (achter een spits) of hangend van links. Rechtsvoor is hij voorspelbaar. Dan kan Valverde ook weer terug naar het middenveld. Hij is de enige middenvelder met diepgang.

16 januari 2023 om 09:17

Al lapt mendy over heb je helemaal niks aan hem! Daarom doet hij het ook nooit en moet vini het maar altijd zelf uitzoeken! Daarom hebben we een linksback nodig die kan aanvallen die vini kan gaan steunen met de aanval. Bijv: Davies.

16 januari 2023 om 09:19

Yassinwest12.

Fran Garcia lijkt terug te komen. Ik zou ook Mendy verkopen en kijken of Theo Hernandez haalbaar is.

4 mans driehoekjes. Elke keer 3 afspeel mogelijkheden. 1 keer raken. Stations overslaan. Lewa in de wandelende messi rol. Real deed te weinig. Niet fel genoeg. Loerde op de omschakeling die er niet kwam. Jammer van de late tegengoal. Voor de verder perfecte wedstrijd van Xavi ze team.

16 januari 2023 om 08:22

Als het vier man zijn, noem je dat dan geen vierkantjes?

16 januari 2023 om 08:32

Ik gok dat hij ruitjes bedoelt.

16 januari 2023 om 08:42

Of paralellogrammen

Gavi en Pedri zijn wel erg leuke talenten om te gaan volgen. Ze doen het natuurlijk al een tijdje naar behoren en je ziet ze per maand echt groeien. Ik vind Barcelona op het moment eigenlijk best wel leuk om te zien spelen. Wat ze doen gaat niet altijd goed, maar de puzzelstukjes vallen steeds beter in elkaar. Wat mij betreft zijn ze de grote favoriet om kampioen te worden!

Onderdeel daarvan is ook dat Real Madrid echt vies tegenvalt. Het probleem wat begon onder Zidane, dat er gewoon geen fatsoenlijk spel in deze ploeg te slaan is en ze alles doen op persoonlijkheid en doorzettingsvermogen, wordt erger en erger onder Ancelotti lijkt het. Met deze spelers vind ik dat ook niet heel gek, er zitten eigenlijk maar 3 voetballers in dit team die ik in staat acht om op balbezit te spelen in plaats van direct voetbal te spelen. Verder staan er vooral spelers die ik heel oneerbiedig ‘blinde renpaarden’ noem, vooral op de vleugels hebben ze daar echt last van, maar dat zijn dan wel hele goede blinde renpaarden. Als het goed gaat is het mooi, maar 7 van de 10 wedstrijden vind ik dat Vinicius echt ondermaats is bijvoorbeeld.

16 januari 2023 om 08:09

Zidane is dan ook niet de trainer.

16 januari 2023 om 08:19

Nee precies. Het probleem wat onder Zidane begonnen is is nog erger geworden. Dat had ik duidelijker moeten zeggen, je hebt gelijk.

16 januari 2023 om 08:15

Bruh Zidane is al jaren geen trainer meer..

Volgend jaar Frenkie op de plaats van Busquets, Gavi en pedri ervoor gaat genieten worden zeg pffffff.

16 januari 2023 om 11:41

Wat een porno middenveld is dat zeg 😍😍

Gavi en Pedri samen is wat ze in de game wereld noemen een cheat code. Ik ben heeeeel voorzichtig met vergelijkingen met oude generaties. Maar dit zijn gewoon de natuurlijke opvolgers van Xavi en Iniesta, wellicht zelfs uitdagers voor de Ballon D’or.

Gister is naar alle waarschijnlijkheid de beste wedstrijd die Gavi tot nu toe bij Barça heeft gespeeld. Letterlijk alles lukte. Heeft Carvajal zo'n beetje vernederd. Real daarentegen heeft ook heel erg weinig weerstand geboden. De backs van Real zijn sinds 2018 wel een zorgpuntje, toen Marcelo en Carvajal significant achteruit gingen. De spoeling is daar ook heel erg dun. Ook rechtsbuiten is te mager. Rodrygo komt daar niet optimaal tot zijn recht en Valverde is ook beter als box-to-box.

Voor de Real fans op dit forum; zou Alaba niet beter op links kunnen spelen met Rudiger en Militao in de as? Mendy brengt aanvallend te weinig voor een linksback, zeker bij Real. Een linksback die ook aanvallend dreigend is zal Vini meer in de een tegen een situatie kunnen brengen, is nu vaak juist twee tegen een.

16 januari 2023 om 11:37

Ik zou Alaba op de rechtsback positie gaan zetten, want Carvajal zit er doorheen. Mendy LB en Rudiger Militao als centrum.

16 januari 2023 om 16:36

Alaba heeft nog nooit op rechtsback gespeeld en is een linkspoot, waarom zou je dat doen?

Voetballend natuurlijk by far je beste verdediger, maar die moet gewoon centraal of linksback. Real moet gewoon de portemonnee gaan trekken voor een goede rechtsback of er een jeugdspeler in gooien. Carvajal is gewoon klaar bij Real lijkt me. Gisteren was exemplarisch slecht, maar goed is het al jaren niet meer.

16 januari 2023 om 17:04

Daarom Alaba op zijn positie, als je zo'n goede speler hebt gebruik je die toch.

Echt heel slecht gedaan door Militao en Carvajal zeg aan die rechterkant. Ze gingen steeds als kip zonder kop uit positie staan waardoor er grote gaten kwamen. Daar heeft Gavi goed van geprofiteerd. Echt zonde want Mendy had het juist wel goed op orde alleen dan is de andere kant weer belabberd. Snap nooit waarom er dit seizoen niet eens gedisciplineerd verdedigd kan worden. Dit soort momenten gebeuren veel te vaak. Daarom wordt de 0 dus amper gehouden…

16 januari 2023 om 10:19




@modricmagic

Je zag ook dat Dembele veel minder 1vs1 ging uitproberen dan in andere wedstrijden omdat ie weet dat Mendy ook razendsnel is. Op dat vlak deed Mendy het wel echt goed. In balbezit wel een drama.

Edit : Btw waarom dat Real zoveel goalen slikt is omdat er totaal geen synergie is tussen de verdedigers. Check eens bij Barã§a. Als er een iemand durft te stappen, stappen ze allemaal vooruit. Het is continu een hoge lijn die presst en niemand die blijft hangen. Bij Real is het soms Militao, dan Rudiger, dan Carvajal waardoor er gaten ontstaan.



16 januari 2023 om 10:24

Eens. Bij Real Madrid weten ze bij momenten niet wie er druk moet zetten en wie wel. Je ziet vaak dat Benzema vaak druk zet maar de rest niet meedoet waardoor je automatisch een man tekort komt en gaten creëert.

Fouten van Don Carlo.

16 januari 2023 om 10:32

@CMG-

Volledig mee eens, dat deden ze eigenlijk in het verleden wel beter! Kan me wedstrijden herinneren dat we niet onder de high press van Real uitkwamen.

16 januari 2023 om 12:38

Ja dat blijft voor mij een onderbelicht punt: Christensen en Kounde kun je langzamerhand goede aanwinsten noemen. Gaan goed met Araujo.

Gavi was echt fenomenaal, longen als een paard, karakter, vista en techniek. Die jongen heeft alles om een superster te worden. Hopelijk blijft hij gespaard van zware blessures want als ik één vergelijking eruit moet pikken dan is het Jack Wilshere.

Ze zijn zo vergelijkbaar, de jonge Jack Wilshere maakte ooit ook Xavi en Iniesta belachelijk op een CL avond en was toen ook maar 19 of 20 dacht ik. Helaas hebben blessures zijn carrière helemaal afgeremd.

16 januari 2023 om 12:26




Gavi, Pedri, Frenkie is een middenveld waar je echt elke tegenstander mee kan tegen opboksen. Zelfs tegen een City e.d. Hopelijk ontwikkelt Pablo Torre zich ook, dat is precies zo een type middenvelder: techniek, dribbel, inzicht etc. Toch moet je ook van veel spelers afscheid nemen en de komende 2 jaar proberen dit met goede aankopen/jeugd op te vangen.

Exit list: Ferran Torres, Depay, Kessie, Sergi Roberto, Bellerã£â­n, Marcos Alonso en Eric Garcia.



16 januari 2023 om 15:10

Eric Garcia lijkt me nog wel bruikbaar als back-up, is ook een jongen van de club. Ik zou bij je lijstje nog Marcos Alonso willen toevoegen, godsamme wat vind ik die kerel slecht zeg..

16 januari 2023 om 16:52

Hoe kon ik Lord Marcos vergeten? De slechtste uit het rijtje zelfs. Maar wat Eric Garcia betreft ben ik het niet met je eens. Christensen noem ik een goede back-up. Die doet zijn ding en kan je amper op cruciale fouten betrappen. Oer degelijke CV die zijn ding doet. Maar Eric Garcia liever vervangen door nog zo een Christensen type of een groot talent.

Blijft dit ook wel mooi vinden als fan van Lewandowski. Had hem graag nog bij Bayern gezien.. mooi dat die belangrijk kan zijn voor het team!

Was echt een genot om hem te zien spelen gisteren. Dat het een talent was wisten wij al. Echter was hij gister echt fantastisch. Een geniale zet van xavi dat hij hem linksvoor zette!

Vond Gavi op het WK ook al zeer veel indruk maken. Kan nog weleens een hele grote gaan worden.

Ik wil niks afdoen aan de winst van Barcelona, maar Real was zichzelf niet gisteren. En eigenlijk al een lange periode niet.

Ditzelfde Real drukte Barcelona naar achteren in Bernabéu. Diezelfde Valverde maakte het Balde lastig met zijn rushes en loopvermogen. Ik heb helemaal niks van dit teruggezien gisteren. Alsof ze er helemaal geen zin in hadden. Meerdere Barcelonafans op deze website die ik hetzelfde zie zeggen: dit was niet Real Madrid. Er is iets serieus mis met deze ploeg en Ancelotti moet het snel weer op de rails krijgen.

16 januari 2023 om 12:28

Dit Barcelona met of zonder Araujo is vooral defensief ook een wereld van verschil. Toen hij geblesseerd raakte begon de malaise eigenlijk. In Bernabeú was hij er niet bij.

16 januari 2023 om 13:18

Dat is waar, maar ik denk niet dat een team neerstort omdat 1 verdediger uit de roulatie is. Gavi en Pedri in deze Clasico zijn echt een wereld van verschil met de Gavi en Pedri van de vorige Clasico.

Heeft ook met de tactiek van Xavi te maken. Maar als ik zie hoe Real nauwelijks tot geen druk zet op die spelers van Barcelona dan ga je je toch afvragen wat er scheelt.

16 januari 2023 om 16:12

Gavi en Pedri hun inconsistentie is inherent aan hun leeftijd. Alhoewel ik Pedri haast nooit kan betrappen op niet thuis geven. Dat is steevast de beste middenvelder. Gavi heeft wel nog te veel pieken en dalen maar die is pas net 18. Weet je wat het enge van dit alles is? Men maakt de vergelijking met Xavi en Iniesta, maar die 2 ontplooide pas echt op latere leeftijd.

Xavi echt na zijn 25e pas en Iniesta had een beetje de pech dat er een grote aankoop was gedaan die moest spelen en toentertijd ook wereldtop was (deco). Maar deze 2 jonkies draaien nu al moeiteloos mee. Pedri is al vanaf zijn 18e basisspeler en Gavi zal vanaf volgend seizoen (misschien vanaf nu al) ook basisspeler worden. Hij heeft het geluk dat zowel Ferran, Raphinha en zelfs Fati niet echt leveren. Denk dat de opstelling van gisteren het beste is voor de komende periode.

16 januari 2023 om 16:40

Bij die vorige clasico speelden ze ook echt met een betere mindset. Barca was Real Madrid gewoon de baas en ze hebben dit verdiend. Real Madrid moet echt weer de transfermarkt op en de wereld in shock brengen. Alle topclubs hebben de laatste jaren zoveel uitgegeven voor basisspelers ook Barca. Alleen Real Madrid heeft dat niet gedaan ze hebben wel veel geld uitgegeven aan talenten maar dat zijn grote gokjes die ze hebben genomen. Het is maar dat Benzema en Vinicius vorige seizoen zo goed waren en dat ze ook het geluk meehadden. Real Madrid heeft paar ervaren verdedigers nodig.

Modric speelt misschien zijn laatste seizoen voor Real Madrid en is ook niet meer de oude. Tchouameni is geen type als Casemiro kan daar nog wel naar toe groeien natuurlijk. Camavinga is nog zo jong en pas 20 jaar en zou de perfecte opvolger van Kroos zijn natuurlijk. Maar ook bij Camavinga bij zijn basisplaatsen zie je gewoon dat hij nog veel de tijd nodig heeft om te leren. Valverde die gaat 10 jaar lang nog spelen op het middenveld bij Real Madrid dus om hem moeten ze geen zorgen maken. Toch heeft Real Madrid nog een middenvelder nodig van wereldniveau en geen supertalent. Ceballos komt te kort al moet ik zeggen dat dit deels ook door zijn blessure kwam.

Carvajal kan het niveau niet meer aan was in zijn prime echt een wereldback die hard werkte maar alles gaat nu te snel voor hem. Rudiger is niet van het niveau wat Real Madrid moet nastreven. Militao is een goede verdediger die echt heel snel is voor een CV en voetballend kan hij ook goed voetballen, maar hij mist een wereldverdediger naast hem. Dit komt ook omdat Militao pas 24 jaar oud is. Mendy is verdedigend sterk maar aanvallend wilt het niet meer lukken. Alaba moet weer zijn schoenen aantrekken als een linksback want als CV komt hij te kort.

En in de aanval ja met Benzema hebben ze de beste spits ter wereld. En Vinicius behoort zeker tot de top 10 vleugelaanvallers van de wereld, maar ze hebben een fatsoenlijke rechtsbuiten nodig. Dit team is uitvorm en dat speelt mee maar ook moeten zij meegaan met de andere clubs want die versterken zich en Real Madrid heeft dat nagelaten.

Barca heeft na jaren van wanbeleid de weg terug geslagen en zijn er nog lang niet maar met de spelers die ze hebben beloofd iets goeds. Misschien komen er nu weer moeilijke jaren voor Real Madrid omdat zij te lang met dezelfde selectie spelen en zich weer moeten verversen. En voor Barca weer mooie jaren omdat zij zich veel hebben versterkt.

16 januari 2023 om 17:07



Alaba, Militao en Rudiger zijn verdedigers waarin ze voor hebben geinvesteerd (centraal). Alaba kan dan nog evt. als LB spelen. Maar als ik ze gisteren zag schutteren achterin tja, die Rudiger kan er weinig van aan de bal, maar dat was alom bekend. Militao heeft een mindere vorm al maanden, maar in potentie een goede CV. Gvardiol zal wel bovenaan het lijstje staan bij Real.

De back posities zijn drama. Mendy vind ik verdedigend een beest (ik zou hem serieus linkscentraal opstellen gewoon als uitschakelaar). Van hem moet je geen opbouw verwachten maar gewoon tegenstanders uitschakelen. Hij heeft namelijk snelheid en fysieke kracht. De back posities zijn wel aan vervanging toe en een rechtsbuiten is zeer zeker broodnodig. Rodrygo en Asensio renderen daar niet. Valverde daar zetten is hem niet in zijn kracht gebruiken. Tchouameni, Valverde en Bellingham is een middenveld waarmee je weer jarenlang voorzien bent. Persoonlijk vind ik wel dat er wel wat techniek ontbreekt dan maar goed dat is mijn mening.

Ik ben nu eenmaal fan van types als David Silva, Iniesta, Xavi, Thiago, Verratti, Isco, Pedri, Gavi, Musiala, Bernardo Silva etc op het middenveld. Types die in kleine ruimtes het sterkst zijn door hun wendbaarheid en zeer makkelijk om hun as draaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren