Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Xavi kiest direct weer voor Lewandowski; Memphis ‘gewoon’ op de bank

Laatste update:

Xavi hoopt donderdagavond een grote stap te zetten richting zijn eerste prijs als hoofdtrainer van Barcelona. Vanaf 20.00 uur neemt de Spaanse coach het met zijn elftal op tegen Real Betis in de halve finale van de Spaanse Supercopa. Xavi, die de cup als speler zes keer in de lucht mocht houden, heeft weer de beschikking over Robert Lewandowski. De Poolse spits ontbrak tegen Atlético Madrid vanwege een schorsing van drie wedstrijden die hij moet uitzitten.

Barcelona boekte afgelopen weekend een belangrijke overwinning op Atlético Madrid en heeft in LaLiga een klein gat geslagen naar achtervolger Real Madrid. Voor de halve finale van de Supercopa is de ploeg van Xavi afgereisd naar Saudi-Arabië. In het nieuwe format, dat een paar jaar geleden is geïntroduceerd, spelen vier teams volgens een Final Four-principe. Real ontdeed zich woensdag na strafschoppen van Valencia en is de eerste finalist.

Ondanks dat Xavi Betis hoog heeft zitten, maakt hij van de gelegenheid gebruik om een aantal spelers te sparen. Zo wordt Andreas Christensen aan de kant gehouden. Het hart van de defensie wordt gevormd door Ronald Araújo en Jules Koundé. Sergi Roberto en Jordi Alba moeten de flanken bestrijken. Laatstgenoemde was net als Lewandowski geschorst tegen Atlético. Ook Marcos Alonso wordt door Xavi aan de kant gehouden.

Op het middenveld kiest Xavi voor dynamiek met Frenkie de Jong, Pedri en Gavi, waardoor Sergio Busquets plaats moet maken. In de voorhoede is weer een plekje ingeruimd voor Lewandowski. De schorsing van de doelpuntenmachine is alleen van toepassing op de competitie, waardoor hij tegen Betis gewoon kan starten. Lewandowski wordt geflankeerd door Ousmane Dembélé en Raphinha. Ferran Torres en Ansu Fati moeten hopen op een invalbeurt. Ook Memphis Depay zit ondanks de transfergeruchten rondom zijn persoon 'gewoon' op de bank.

Opstelling Real Betis: Bravo; Ruibal, Luiz Felipe, Pezzella, Miranda; Guido Rodríguez, Canales; Luiz Henrique, Fekir, Rodri; Borja Iglesias.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Araújo, Koundé, Alba; Gavi, De Jong, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Dembélé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet wel een overwinning worden. Moet ook wel met zo'n elftal. Dit is gewoon het sterkste team

Letterlijk de sterkste opstelling?? Afgezien van Sergi Roberto dan

Hij spaart zoveel spelers dat hij zijn sterkste elftal opstelt. Knap!

Beetje raar om te stellen dat Xavi veel spelers rust geeft? Lijkt mij de sterkste 11 die hij kan opstellen.

Op Christensen voor Sergi Roberto en Kounde dan op rechtsback na dan.

Hopelijk verliezen we vanavond snel van Betis. Idioot oefentournooi in Saudi-Arabie met eenzelfde waarde als een Coca Cola cup in Juli.

We hebben al competitie, de Copa en over een paar weken begint het Europees voetbal ook weer. Deze twee wedstrijden ben ik liever arm dan rijk.

12 januari 2023 om 19:03

Het is een idioot toernooi, maar als fan hopen dat je club verliest is wel heel raar.

12 januari 2023 om 19:18

Nee joh. Als we hier Barca B naartoe sturen hebben we in een drukke fase van het seizoen twee wedstrijden minder. Schieten we onder de streep meer mee op dan dit flut tournooi. Zelfs al winnen we hem, interesseert het nog geen hond.

12 januari 2023 om 19:30

Waarom is het een idioot toernooi buiten dan dat het in SA word gespeeld?

12 januari 2023 om 19:29

Dat het idioot is om een Spaanse supercup in SA te houden ben ik het mee eens maar uiteindelijk zijn het toch gewoon even veel wedstrijden als vroeger??Eerder werd de supercup gespeeld tussen titel en bekerwinnaar over 2 wedstrijden en nu ook over 2 wedstrijden maar dan een halve finale en finale.

12 januari 2023 om 19:37

Dus niet even veel wedstrijden als vroeger, maar 2 meer. #wiskunde

12 januari 2023 om 20:01

Per team zijn het wel degelijk (maximaal) evenveel duels als voorheen, namelijk 2. In totaal zijn het twee halve finales en een finale, dus 1 wedstrijd meer dan voorheen. #wiskunde?

"Groot aantal spelers rust"? Das vreemd, ik zie hier misschien wel de sterkst mogelijk basis elf die Barca momenteel kan opstellen, op wellicht 1 of hooguit 2 posities na.

Waarom elke een artikel over Memphis die op de bank zit ,wat verwacht je anders???,lewa op de bank
Wat een nieuws

12 januari 2023 om 19:50

Ik denk dat er vooral gedoeld wordt op het feit dat Memphis aan een transfer gelinkt wordt, waarbij het gebruikelijk is dat de betreffende speler buiten de selectie wordt gehouden. Desalniettemin wordt Memphis natuurlijk in de titel gebruikt om meer clicks te genereren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren