Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi blinkt uit in oefenduel tussen Baskenland en Catalonië

Laatste update:

De Primera División ligt momenteel stil vanwege de winterstop, maar zondagavond is er toch gevoetbald in San Mamés, het stadion van Athletic Bilbao. De 'nationale ploegen' van Baskenland en Catalonië stonden tegenover elkaar en onder het toeziend oog van zo'n 40.000 toeschouwers eindigde dit vriendschappelijke duel in een 1-1 gelijkspel. Xavi was de ster van de avond.

De middenvelder is bij Barcelona niet langer zeker van een vaste basisplaats, maar blonk zondag uit in het shirt van Catalonië. De start was echter voor de Basken, die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen via Aritz Aduriz. De spits van Bilbao kreeg de bal na een mislukt schot van een ploeggenoot toevallig voor zijn voeten en schoof al in de derde minuut de 1-0 binnen.

Onder aanvoering van de uitstekend spelende Xavi ging Catalonië op zoek naar de gelijkmaker en die viel kort voor rust, toen Sergio García het strafschopgebied in dribbelde en de 1-1 in de verre hoek schoot. Even hiervoor was een doelpunt van Jonathan Soriano nog afgekeurd wegens buitenspel. De twee ploegen gingen uiteindelijk in evenwicht uit elkaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn loopvermogen is minder geworden, wat begrijpelijk is. Maar zijn techniek en overzicht zijn van ongekend hoog niveau, zijn er maar weinig die daar aan kunnen tippen, fenomeen.

29 december 2014 om 01:14

Als je maar slim genoeg bent en vooruit blijft denken, dan hoef je niet eens zo veel te lopen.
Zie Pirlo.

29 december 2014 om 01:58

Schat xavi wel iets hoger in dan pirlo eigenlijk. Wel iets andere spelers. Maar zijn van de buitencategorie beiden. Wat een genot!

29 december 2014 om 07:37

Voskat

Het gebeurt nog erg vaak dat Pirlo de meeste gelopen kilometers heeft bij ons hoor, hij loopt ze alleen niet meer op zulk hoog tempo, hij speelt slimmer door zijn gebrek aan energie om echt alles te geven, dat Pirlo amper nog loopt is een fabeltje.

Lijkt me sterk dit bericht. Xavi blinkt al jaren niet meer uit. En is duidelijk 'n geval van iemand die niet weet wanneer die moet stoppen.

29 december 2014 om 00:00

Maar Pirlo kan nog wel gewoon mee toch? Xavi is nu de Pirlo van Barca geworden. Voegt echt nog genoeg toe aan het team!

29 december 2014 om 00:51

Nee, de vergelijking met Pirlo gaat te ver. Pirlo is velen malen beter dan Xavi. Pirlo is nog meer bepalender geworden. Ondanks dat hij oud is heeft hij zich keurig aangepast.

29 december 2014 om 01:05

Pirlo speelt tussen de 16 meter en het middenveld meer loopt die niet vandaar dat die nog lang mee kan xavi zal in italie ook nog een paar jaar topper kemmen zijn

29 december 2014 om 01:48

Haha timkah azijnpisser, Pirlo velen malen beter dan Xavi? Goeie grap, ik zou als ik jou was wat meer wedstrijden van Barca kijken en het spel van Xavi.

29 december 2014 om 01:52

Hij heeft gelijk hoor. Pirlo is op dit moment gewoon veel beter dan Xavi. Xavi moest het altijd hebben van het korte snelle spel en nu dat minder is geworden is Xavi ook minder. Pirlo is altijd wat "luier" en slimmer geweest en dat zie je nu terug. Toch zijn het beide heerlijke voetballers en Xavi was in zijn hoogtijd dagen beter dan Pirlo maar het is nu omgedraait.

29 december 2014 om 02:43

@eigenweg

Azijnpisser hahaha

Maar ik meen het serieus. Net als new trafford al aangeeft is Pirlo gewoon misschien wat slimmer in zijn spel, waardoor hij dit tot zijn 40 ste uit kan houden. Dit zie ik Xavi met zijn speelstijl nooit redden. Bij Xavi zie je al dat het heel wat minder is dan de afgelopen seizoenen. Bij Pirlo niet.

29 december 2014 om 04:51

Leuk woordje geleerd laatst op vz knul?

29 december 2014 om 05:11

Pirlo is slimmer dan xavi? Kerel wat je hieruit kan concluderen is dat jij moet stoppen met voetbal kijken. Pirlo is een hype man. Voetballend 4 klasses minder als xavi.

29 december 2014 om 05:52

@virrie

Mwa. Xavi zou aangezien hij maar 2 echte topjaren heeft gehad eerder een hype zij geweest dan Pirlo die al zo'n 15 jaar aan de top staat.

29 december 2014 om 06:24

Haha serie A is gewoon een beetje overrated. Wordt met het jaar minder vind ik. Pirlo is nog echt een pareltje van de serie A, maar velen ken ik al niet eens meer van de topclubs. Wel jammer opzich, want het was toch altijd wel leuk met die Italiaanse clubs in de CL.
On: Xavi was een mooie voetballer maar moet het veld nu terecht ruimen voor nieuwe spelers.
Ik vind het wel knap opzich dat Barca weinig last heeft gehad van hun 'verjonging'. Ik had gedacht dat ze aardig afhankelijk waren van hun sterkhouders maar dat viel best mee, maar gelukkig staat Real nog bovenaan ghehe

29 december 2014 om 09:34

Grapje neem ik aan?
Als Pirlo niet zo nu en dan een vrije trap grandioos binnenschiet dan is het een middenvelder vergelijkbaar met vele andere.
Xavi hoorde jaren lang tot de elite van de wereldtop en heeft dat jaar in jaar uit bewezen door Barcelona naar vele prijzen te dirigeren.
Dit terwijl Pirlo enkel aan het stofzuigen was in de serie A.

29 december 2014 om 09:54

Pirlo is veel bepalender ja, scoort soms ook nog eens fantastisch uit een vrij trap. Ook is hij erg slim, hij loopt niet veel en dat is waarom hij zo goed is op deze leeftijd.

29 december 2014 om 10:57

Pirlo enkel aan het stofzuigen, xavi veel bepalender? Ga weg man, pirlo legt veel meer risico in zijn spel en strooit heel de wedstrijd lang met hoge ballen en is vaak de gene die de aanval opzet! Voetballers met zn traptechniek zie je niet snel! Xavi daar in tegen speelt super intelligent en zal je zelden betrappen op een fout! Beiden wereldtop en belachelijk dat mensen hier een strijd van maken: aldus de personen boven mij!

29 december 2014 om 15:56

Hahahaha Pirlo mag nu dan wel beter zijn dan Xavi, maar om nou te zeggen dat hij véél beter is getuigd niet van veel voetbalkennis. Xavi was tussen 2008 en 2012 onbetwist de beste spelmaker van de wereld. Degene die met een betere naam op de proppen kan komen, ik hoor het graag.
Xavi is echter fysiek helemaal kapot gegaan na jarenlang de dirigent te zijn geweest bij de beste voetbalmachine ooit. Dat zijn explosiviteit (die hij al nauwelijks had) en uithoudingsvermogen minder zijn geworden doet niet af aan het feit dat het nog steeds een van de beste middenvelders ter wereld is. Elke wedstrijd een uur laten spelen en dan Rafinha in zijn schaduw langzaam laten komen.

29 december 2014 om 00:00

Xavi gaat nog makkelijk mee op top niveau, hij weet uitstekend wat ie moet doen en wanneer die dat moet doen!

Baskenland, die ploeg is waarschijnlijk zo'n beetje heel Athletic Bilbao.

Maar leuk idee, zouden ze in Nederland moeten doen.
Zuid-Holland VS Noord-Holland
Groningen VS Friesland
Brabant VS Gelderland
Lijkt me wel leuke teams/wedstrijden opleveren!

29 december 2014 om 00:09

Real Sociodad ook!

29 december 2014 om 00:17

@swerts
Ja weet ik maar bij Athletic Bilbao spelen alleen maar spelers uit Baskenland dus vandaar.

29 december 2014 om 00:53

Bij Sociedad grotendeels ook alleen maar Basken. Er lopen daar wel een paar verdwaalde buitenlanders als Vela, Rulli en natuurlijk David Moyes.

29 december 2014 om 01:28

En Finbogasson als ik het me goed herinner..

Idd leuk zo een wedstrijd.

29 december 2014 om 02:40

Ja dat klopt.

29 december 2014 om 12:55

Ze hebben allebei een andere rol binnen hun team. Barca speelt vol druk vooruit dus moet xavi bij balverlies ook mee druk zetten dat kan die natuurlijk niet meer.
Zet xavi bij juve en hij speelt minstens zo goed als pirlo nu.

Zet pirlo nu bij barca en je kan hem aan het zuurstof leggen.

29 december 2014 om 00:12

Zuid-Holland tegen Gelderland vind ik onzin maar een Friesland tegen een Limburg zou wel mooi zijn.

29 december 2014 om 00:20

@sterling.

Je leest fout denk ik.
Bedoel {zuid-holland VS noord-Holland}. {Gelderland VS Brabant} en {Friesland VS Groningen} maar hoe kom je bij Friesland - Limburg?...

29 december 2014 om 00:29

Zijn 2 buitenbeetjes in NL, net als Baskenland en Catalonie in Spanje.

29 december 2014 om 00:37

Logisch, beide provincies kennen een eigen subcultuur binnen Nederland. Is daarom enigszins (!) vergelijkbaar met Basken en Cataloniers.

29 december 2014 om 08:44

Ja maar dat is ook niet leuk en interessant meer, die arme Limburgers worden in zo'n wedstrijd van het kastje naar de muur gespeeld haha.

29 december 2014 om 09:56

Volgens mij is Friesland het enige buitenbeentje in Nederland. Met hun Friese les op school. Haha wat een grap. Ik zie trouwens totaal geen toegevoegde waarde aan dit soort wedstrijden. Dit toont alleen maar aan dat deze twee gebieden niks met Spanje te maken willen hebben.

29 december 2014 om 05:58

Wat jij zegt zijn gewoon provincies die tegen mekaar spelen, de geschiedenis achter Catalonie en Baskenland gaat veel verder. En daarnaast valt de overmacht van Bilbao wel mee in het team. Van de 11 basisspelers zijn er 6 actief bij Bilbao en 4 bij Sociedad.

Ik had graag gekeken naar dit duel. Jammer dat ik er niet eerder van wist. Ben liefhebber van Athletic Club en de cultuur daar omheen. Mooi om zo'n wedstrijdje te zien, lijkt me.

Ben ik de enige die het verschil tussen baskenland en catalonie niet weet. Vergeef mijn gebrek aan kennis, ik dacht dat ze hetzelfde waren

29 december 2014 om 01:16

Beiden autonome regio's. Min of meer vergelijk met provincies in Nederland.

29 december 2014 om 09:57

Catalonië heeft een eigen vlag en eigen volk, en de Basken ook. Eigenlijk extremer dab de provincies in nederland, voele zich anders dan spanjaarden en hebbe geloof ik ook een ' eigen taal '

29 december 2014 om 17:31

Beide landen zijn al heel erg lang bezet. Op een korte periode van onafhankelijkheid na tijdens de Burgeroorlog, is Catalonië al 300 jaar bezet. In 1714 verloor Catalonië haar vrijheid, daarom schreeuwt heel Camp Nou elke 17:14 minuut om onafhankelijkheid.

Als je eens bedenkt wat voor spelers Spanje kwijtraakt als Catalonia en Baskonia zich af zouden scheiden, dan ben je Alonso, Llorente, Martinez, Raul Garcia, Azpiliqueta, Monreal, Muniain en Herrera kwijt aan Baskonia, en dan komt Catalonia nog met Fabregas, Alba, Pique en Xavi, dat hapt er ook voor Spanje flink in.

29 december 2014 om 04:18

Iniesta?

29 december 2014 om 04:18

Batra, tello, dellofeu, munir allemaal talent

29 december 2014 om 04:28

Hij hoeft ze toch niet allemaal op te noemen?

29 december 2014 om 05:53

Iniesta is geen Catalaan.

29 december 2014 om 17:29

Kijk voor de grap even waar Munir is geboren.
Had je Adama gezegd, dan had je nog een kans gehad. Die werd eigenlijk opgeroepen, maar dat werd tegengehouden door Barça zelf, omdat ze hem nodig hebben voor een wedstrijd morgen.

29 december 2014 om 04:26

Dan nog heeft Spanje alsnog een goeie selectie. Je hebt dan nog Casillas en Reina voor op doel. Arbeloa als reserveback, Soriano en Cazorla als backup middenvelders, en spitsen als Negredo, Torres en Soldado. Toegegeven, selectie is beduidend minder, maar ze houden er wel een goeie selectie aan over.

De Gea
Carvajal
Ramos
Albiol
Bernat
Jesus Navas
Isco
Koke
David Silva
Juan Mata
Diego Costa
29 december 2014 om 09:58

Costa

Als Nederland en België 1 land was zoals vroeger dan hadden we ongelooflijk elftal . Tuurlijk kan Nederland of zelfs België grote spelers opleiden maar de kweekvijfer is vaak te klein om op iedere positie een hele goede te hebben. Vooral centrale verdedigers zoals kompany had NL kunnen gebruiken. Spanje zal als catalonie apart word toch kwaliteit inleveren. Sterker nog Catalaanse spelers waren de motor van het succes.

Als Nederland en België een land samen zouden zijn dan zou er nog altijd geen fatsoenlijke linksback zijn en dat is toch iets wat België een beetje genaaid heeft bij het Wk.

Spanje heeft zonder de Catalaanse spelers ook nog goede spelers alleen zouden ze dan geen Wk winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren