Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xabi Alonso bedong clausule en kan probleemloos overstappen naar drie clubs

Laatste update:

Xabi Alonso kan Bayer Leverkusen vanaf volgende zomer wegens een clausule in zijn contract verlaten als Real Madrid, Liverpool of Bayern München zich voor hem meldt. Dat schrijft BILD woensdag.

De succestrainer zwaait sinds oktober vorig jaar de scepter bij de Duitsers. Alonso maakt flinke indruk met zijn manier van spelen en met de resultaten die hij boekt. Leverkusen is met negentien punten uit de eerste zeven wedstrijden de trotse koploper van de Bundesliga.

Alonso zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een nieuw en verbeterd contract bij de club en heeft toen een speciale clausule opgenomen die volgende zomer in werking treedt, zo wordt nu duidelijk. BILD meldt dat de 41-jarige Spanjaard zonder problemen kan vertrekken als Real, Liverpool of Bayern zich meldt. Dat zou een belangrijke voorwaarde voor Alonso zijn geweest om zijn contract te verlengen.

Jürgen Klopp lijkt voorlopig nergens heen te gaan bij the Reds, terwijl Thomas Tuchel na een matige start van zijn periode in München de boel inmiddels aardig op de rit lijkt te hebben. De geruchten over een zomers vertrek van Carlo Ancelotti bij Real gaan al langer rond. Verschillende Spaanse media meldden onlangs zelfs dat Alonso hoe dan ook volgend seizoen voor de groep staat bij de Koninklijke.

De oefenmeester begon zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van Real, voordat hij in de zomer van 2019 verkaste naar het tweede elftal van Real Sociedad. Daar maakte hij zoveel indruk, dat Leverkusen het exact een jaar geleden aandurfde om hem voor de leeuwen te gooien in Duitsland. Die keuze heeft zijn vruchten afgeworpen.

Alonso heeft een rijke carrière als voetballer achter de rug. De Spanjaard, die in 2010 het WK won, werd in 2004 door Liverpool opgepikt bij Sociedad. Alonso won de Champions League, FA Cup en twee Community Shields op Anfield voordat hij in 2009 na 210 wedstrijden naar Real vertrok. Daar won hij zo’n beetje alles wat er te winnen valt.

Na het binnenhalen van de Champions League in 2014 koos Alonso ervoor om naar Bayern te verkassen. In 2017 hing hij zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is welkom bij Real als Ancelotti straks weg gaat. Hopelijk komt hij met Arbeloa als assistent.

11 oktober 2023 om 22:07

Hij gaat ook 100 procent komen als Ancelotti vertrekt. De ideale opvolger.

Sterker nog, ik denk dat Xabi Alonso dit seizoen nog gaat komen mochten de resultaten van Ancelotti tegenvallen.

11 oktober 2023 om 22:22

Alonso gaat dus echt niet zomaar tijdens het seizoen vertrekken terwijl dit zijn eerste jaar is waar die daadwerkelijk prijzen kan winnen en boven in meedraait. Nee Xabi lijkt me wel een hele slimme man die wilt liever geween na het seizoen beginnen en de voorbereidingen meemaken

11 oktober 2023 om 22:30

Ancelotti gaat echt niet ontslagen worden dit seizoen. Daarnaast speelt hij gewoon prima voetbal met Real Madrid op het moment. Zeker als je beseft dat er geen topspits gebracht werd afgelopen zomer. En Alonso gaat natuurlijk niet midden in het seizoen weg.

Vooralsnog laat hij zijn ploeg goed spelen. Benieuwd waar hij dit jaar gaat eindigen. Als hij het zo goed blijft doen dan zie ik hem wel naar Real gaan. Gezien Ancelotti sowieso gaat vertrekken aan het einde.

Real is toch de enige optie zou je zeggen aankomende zomer. Liverpool zit perfect op het moment met Klopp en ook Tuchel zit er net bij Bayern. Ancelotti gaat hoogstwaarschijnlijk als bondscoach naar Braziliã«. Zou wel mooi zijn om iemand zoals Alonso te hebben. Doe er ook maar Arbeloa bij als assistent en je hebt 2 Madridista's aan het roer. Alonso speelt veelbelovend voetbal bij Leverkusen. Hij kan vast hele mooie dingen doen met de spelers zoals Bellingham, Vinicius, Camavinga, Valverde etc. En als Mbappã© misschien komt aankomende zomer is het alleen maar nog mooier.

Eerst de titel en Europa League pakken met Leverkusen. Nee zonder gekkigheid Leverkusen heeft de beste selectie sinds 2002, toen hadden ze een gouden lichting met Lucio, Placente, Ze Roberto, Ballack, Kirsten, Berbatov etc. Toen verloren ze de CL finale, de beker finale en verspeelden ze de landstitel op de slotdag.

11 oktober 2023 om 22:16

Ik zie leverkusen zonder dollen wel echt kampioen worden, als je ziet dat bayern niet denderend voetbal speelt en Dortmund toch wisselvallig is. Hopen dat ze geen gekke blessures pakken want aan het spel ligt het zeker niet.

11 oktober 2023 om 22:23

Ballack in 2002... naast dat hij in die drie competities die jij noemt tweede werd, ook nog eens de WK-finale verliezen. Het zal je maar gebeuren.

11 oktober 2023 om 23:44

Nog erger was dat hij die finale vanaf de tribune moest bekijken omdat hij een gele kaart ontving in de halve finale waardoor hij geschorst was voor de finale.

Hierna hebben ze het gelukkig aangepast dat alle gele kaarten worden kwijtgescholden als je de halve finale bereikt.

12 oktober 2023 om 08:30

Niet alleen Ballack ook jongens als Schneider, Nowothy, Neuville, Ramelow etc.

12 oktober 2023 om 08:23

Als je zo de namen weer leest, wat een sterk selectie hadden ze.

Ik snap overigens niet, dat Bayern draait niet echt geweldig. Daarvoor zou het ook een goede optie kunnen zijn toch?

12 oktober 2023 om 09:29

Je vergeet de veel scorende keepert...

Doet het heel goed op dit moment! Stap naar real zou een hele mooie voor Xabi zijn.

Benieuwd of hij het ook in een andere formatie kan. Speelt vooralsnog met 5 "verdedigers"

Wat bij Real ook kan: Courtois op doel. Camavinga/Carvajal(Valverde?) als wingbacks. Met Rudiger, Militao en Alaba als driemans defensie, Tchouameni en Bellingham als blok en voorop Valverde(Rodrygo?) Mbappe Vinicius.

Met Real kan je alle kanten op joh ; )

Lekker naar Real gaan en dan Grimaldo en Frimpong meenemen

Zou me niks verbazen als Ten Hag dan naar Leverkusen gaat.

Het is duidelijk dat Xabi Alonso alle juiste ingrediënten in zich heeft om een voortreffelijke coach te worden. Met een indrukwekkende lijst van voetbalgrootheden als zijn mentoren, waaronder Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Jose Mourinho en Rafael Benitez, heeft hij de kans gehad om te leren van enkele van de meest succesvolle en gerenommeerde coaches in het moderne voetbal. Zijn rijke ervaring als speler op het hoogste niveau, gecombineerd met de kennis en inzichten die hij heeft opgedaan van deze meesterbreinen, zullen ongetwijfeld dienen als een solide basis voor zijn toekomstige carrière als coach.

De kans is heel groot dat hij het word. Van mij mag hij absoluut komen. Raúl zou ook kunnen maar die heeft minder ervaring als trainer op het hoogste niveau. Zidane is ook een naam die altijd terug zal komen en natuurlijk meer dan terecht. Belangrijkste is dat de volgende trainer een echte 9 krijgt en een rechts back die het stokje kan overnemen van carjaval

11 oktober 2023 om 23:54

Alonso zou wel prachtig in het rijtje van coaches met klasse passen vind ik, net zoals Raúl. Toch een mooi en onderschat kenmerk van een coach vind ik.

Nou, gezien het beleid van bayern Munchen zal dat dus wel die club worden. Die halen graag hun concurrentie helemaal leeg haha.

Die clausule heb ik ook in m’n contract bij m’n cluppie in de vijfde klasse

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren