Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woede-uitbarsting Raphinha leverde Braziliaan merkwaardige blessure op

Laatste update:

Raphinha was zijn emoties eerder deze maand niet de baas toen hij werd gewisseld in het Europa League-duel met Manchester United (2-2). De Braziliaan botvierde zijn frustratie op een stoel in de dug-out, alvorens hij door de eerder gewisselde Jordi Alba tot kalmte werd gemaand. Drie dagen later zat de 26-jarige buitenspeler tegen Cádiz op de bank wegens een knieblessure, zo meldt Mundo Deportivo.

Raphinha kookte van woede en sloeg vier keer keihard tegen een stoel voor hem. Alba, die geel had en na ruim een uur spelen naar de kant werd gehaald door Xavi, maande zijn ploeggenoot tot kalmte. Raphinha bood na de wedstrijd meteen zijn excuses aan. “Dat zal ik tijdens de training nogmaals doen. Ik wil me verontschuldigen voor mijn actie, het zal niet meer geburen. Ik heb geen enkel probleem met Xavi of de club. Ik wilde gewoon spelen", liet de Braziliaan weten.

Een erg slimme actie was het niet van Raphinha. Uit woede zou hij ook nog tegen een koelbox hebben getrapt. "Door die trap tegen de koelbox met water en isotone dranken kon hij drie dagen later tegen Cádiz niet starten, schrijft Mundo Deportivo. In het LaLiga-duel mocht hij nog een kwartier invallen. Vervolgens keerde hij tegen United terug in de basis, om daarna weer op de bank te beginnen.

Reactie Xavi
Xavi kon zich de reactie van zijn pupil wel voorstellen. “Ik begrijp zijn woede volkomen”, aldus de coach van Barcelona. “Het is mij ook weleens gebeurd in mijn carrière. Maar ik neem beslissingen in het belang van het team. Hij heeft zijn excuses aangeboden, maar dat hoefde echt niet. Dit is de houding die ik juist wil zien. Spelers kunnen me zelfs beledigen als ze willen, echt waar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Was ook een beetje genant gedrag voor een speler die eindelijk na een halfjaar een echt goede wedstrijd speelde. Typisch ook dat hij in de 3 wedstrijden hieropvolgend weer als een natte krant speelde. Dembele wordt zo ongelooflijk hard gemist, gelukkig is hij weer (individueel) aan het trainen en wellicht erbij in de competitewedstrijd tegen Real Madrid over 2 weken.

27 februari 2023 om 11:30

Wat je zegt klopt, maar dat neemt ook niet weg dat Xavi's wisselbeleid alsook zijn geforceerd rotatiesysteem gewoon dramatisch zijn.

27 februari 2023 om 13:56

Gezien de resultaten tot nu toe is het woord "dramatisch" zwaar overdreven. Het kan gewoon beter, wat logisch is voor een beginnend coach.

27 februari 2023 om 14:34

Ik had misschien best 'de laatste weken' toegevoegd. De heenwedstrijd tegen United plots Araujo op rechts zetten met Kounde centraal naast Alonso, ipv het bewezen systeem met Christensen-Araujo centraal en Koundã© op rechts mag je wat mij betreft echter gerust dramatisch noemen. Gezien Raphinha uitstekend in de wedstrijd zat was die wissel overigens ook gewoon een onbegrijplijke misser. Nadien hebben we gewoon niets meer gecreã«erd.

In de terugwedstrijd, wanneer Raphinha dan net als eerste gewisseld moest worden vanwege een draak van een wedstrijd, laat hij hem er in staan ten nadele van Sergi Roberto die een uiterst nuttige wedstrijd aan het spelen was. Dat uitgerekend de ploeterende Raphinha nadien aan de basis ligt van het doelpunt van de uitschakeling kan je opnieuw Xavi aanrekenen. Tenslotte ook nu weer tegen Almeria denken dat je het met de matige Garcia wel even zal flikken is gewoon arrogant te noemen.

Xavi verdient complimenten, maar er is ook genoeg reden tot kritiek.

27 februari 2023 om 11:33

Barca zal opnieuw schoon schip moeten maken en met het overschot aan aanvallers lijkt me het logisch dat uit het rijtje Dembele/ferran/fati/raphinha er minstens een de deur gewezen zal worden om wat geld in het laatje te brengen, Barca moet wel. Dembele gaan ze nooit verkopen. Raphinha lijkt me het meest logisch om te verkopen eerlijk gezegd, is dit seizoen nog allesbehalve overtuigend en dat voor een enorm aankoopbedrag.

27 februari 2023 om 11:36

@Barca--070

Volledig mee eens, vind het jammer dat het bij sommige jongens aan zelfreflectie ontbreekt. Raphinha was inderdaad aan een goede wedstrijd bezig maar dan mag hij niet klagen bij Xavi want die had al maanden moeten banken.

Ik hoop dat Dembele snel terug is alleen hoop ik niet dat de medische staf zijn terugkeer gaat forceren, want dan gaat hij terug hervallen en dan vrees ik dat we weer een probleem Dembele gaan hebben.

27 februari 2023 om 11:50

Nah, snap zijn reactie wel. Voetbal is een moment sport. Vandaag word je uitgekotst en morgen word je ineens als de beste speler gezien. Dus wel begrijpelijk als je dan gewisseld wordt wanneer jij goed in de wedstrijd zit.

27 februari 2023 om 12:03

Op het WK was hij ook bijna iedere pot de dissonant aan Braziliaanse zijde. Had vanuit Leeds beter geleidelijk een stap omhoog kunnen zetten naar een Newcastle bijvoorbeeld.

Rapinha komt gewoon te kort voor Barca.
En heeft veel te vaak mogen blijven staan van Xavi.
Ik denk dat als Ferran en Fati zoveel kansen zouden krijgen, dat er veel meer goals zouden vallen.
Door Rapinha te willen laten spelen, heeft Dembele ook vaak op links moeten spelen, waar hij ook veel minder is.
Xavi heeft dus Dembele vaak misbruikt, om een plek te kunnen maken voor Rapinha.

27 februari 2023 om 11:56

Rafinha komt helemaal niet te kort voor Barça. Hij is snel, fysiek sterk, atletisch en werkt zich kapot. Die Ferran (City's afdankertje) komt juist te kort voor Barça. Die heeft 100 kansen nodig om eentje tussen de palen te schieten.

...en Fati moet eerst maar goed in gesprek gaan met een psycholoog anders vrees ik dat het niet meer goed komt met hem of iig niet beter wordt dan nu.

27 februari 2023 om 12:05

Fysiek sterk en snel?
Dat heb ik dan nog niet gezien, Rapinha heb ik nog niet iemand op snelheid zien voorbij lopen, dribbelen kan hij al helemaal niet, komt bijna nooit een speler voorbij.
Fysiek is hij helemaal niet sterk, elk duel als hij probeert te dribbelen wordt hij kinderachtig opzij gezet.
Wat hij wel heeft, hard werken, en een goede pass.
Als dat alles is da je moet kunnen als winger bij Barca, dan is het ver gekomen.

27 februari 2023 om 14:58

Volgens mij heb je totaal geen idee wat fysiek kracht inhoudt, of heb je gewoon iets tegen hem. Gasten als Rafinha (en bv ook Gavi) heb je nodig in je team. Met ideale schoonzonen win je geen oorlog.

het mag gezegd worden dat raphinha een aantal wedstrijden redelijk tot goed bezig was. maar hij is nu weer bezig met zijn niveau van daarvoor.. echt droevig.

het is jammer dat zulke spelers niet veel zelfreflectie hebben

Veel belangrijker is dat Lewa 2 weken geblesseerd is. Alle omstandigheden die zo zuur samen komen voor Barca kan ze wel eens de kop kosten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren