Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-selectie Frankrijk bekend: Deschamps selecteert geblesseerde sterkhouder

Laatste update:

Bondscoach Didier Deschamps heeft de WK-selectie van Frankrijk bekendgemaakt. Raphaël Varane, die in de wedstrijd met Manchester United tegen Chelsea (1-1) geblesseerd raakte aan zijn hamstring, gaat mee naar Qatar. Jonathan Clauss, Anthony Martial, Boubacar Kamara, Lucas Digne en Ferland Mendy zijn afgevallen.

Deschamps gaat in Qatar een beroep doen op doelmannen Hugo Lloris, Alphonse Areola en Steve Mandanda. Het is geen verrassing dat eerstgenoemde is opgeroepen, daar Lloris de aanvoerder is van Les Bleus. Areola en Mandanda waren er in Rusland ook al bij. Lloris zal goede herinneringen hebben overgehouden aan het WK van 2018, aangezien hij toen als aanvoerder de wereldbeker omhoog mocht houden na de gewonnen finale tegen Kroatië (4-2).

Deschamps vertrouwt er daarnaast op dat Varane op tijd fit zal zijn voor het WK. Het leek na zijn blessure een race tegen de klok te worden, maar de centrale verdediger is dus fit genoeg bevonden om mee te gaan naar Qatar. Arsenal-sensatie William Saliba, die een uitstekende indruk maakt in zijn eerste seizoen in de Premier League, mag zich ook gaan opmaken voor het WK. Dayot Upamecano, de partner van Matthijs de Ligt in het centrum van de defensie bij Bayern München, is eveneens opgeroepen. Digne is op het laatste moment afgevallen bij Frankrijk. Lucas en Theo Hernández gaan wel mee.

Op het middenveld is ook een plekje ingeruimd voor het negentienjarige toptalent Eduardo Camavinga. Dat is niet verrassend, aangezien sterkhouders N’Golo Kanté en Paul Pogba het WK wegens een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan. Deschamps heeft daarnaast onder anderen Mattéo Guendouzi, Christopher Nkunku en Jordan Veretout opgeroepen. Voor dit drietal wordt het het eerste WK uit hun carrière. Adrien Rabiot en Aurélien Tchouameni zijn ook van de partij in Qatar.

In de aanval neemt Deschamps de kersverse Ballon d’Or-winnaar Karim Benzema mee, net als Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Kingsley Coman, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann. De Fransen beschikken daardoor over één van de beste aanvalslinies van het WK. Les Bleus zitten in de poule met Australië, Denemarken en Tunesië. De ploeg van Deschamps begint het toernooi op 22 november tegen Australië.

Volledige WK-selectie Frankrijk:

Keepers: Lloris, Mandanda, Areola.

Verdedigers: Koundé, Pavard, Varane, Saliba, L. Hernández, Kimpembe, T. Hernández, Upamecano, Konaté.

Middenvelders: Fofana, Tchouameni, Camavinga, Rabiot, Veretout, Guendouzi.

Aanvallers: Mbappé, Giroud, Benzema, Griezmann, Nkunku, Coman, Dembélé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 november 2022 om 20:44

De gebroeders Hernandez krijgen de voorkeur. Het ligt qua niveau dicht bij elkaar en bovendien heeft Lucas een grote staat van dienst als basisspeler tijdens de WK winst. Je had Lucas ook als CV mee kunnen nemen en Mendy als LB, maar de doorbraak van Saliba heeft dat voorkomen. Ben benieuwd of Saliba minuten mag gaan maken.

9 november 2022 om 21:19

@daviddein, je had een van de 2 mee kunnen nemen. Bizar dat Deschamps maar 25 spelers heeft meegenomen ipv het toegestane 26

9 november 2022 om 22:53

Ik dacht heel even dat je Benjamin bedoelde haha. Maar Ferland natuurlijk

Waar zijn Mendy en Digne

Wie is na theo linksback?

9 november 2022 om 20:43

Lucas

9 november 2022 om 20:44

Z’n broer

9 november 2022 om 20:45

Gaat Frankrijk niet met 3 verdedigers spelen?

9 november 2022 om 20:48

@lazer Jump waarschijnlijk wel maar ze kunnen ook met 2 centrale verdedigers spelen hoor. Koundé en Pavard kunnen allebei als rechtsback spelen.

Jaaa Camavinga zit erin heerlijk hoor! Hopelijk krijgt die wat minuten naast Tchouameni. Ook Benzema er natuurlijk bij. Wel een ontzettend sterke aanval zeg. Mbappé, Benzema en Dembelé kan wel is een gruwelijk trio worden. Jammer dat Mendy er niet bij zit maar Deschamps vertrouwt dus op Lucas Hernandez als linksback achter Theo volgens mij.

9 november 2022 om 20:55

Eigenlijk heeft Frankrijk een verrassend matige selectie ten opzichte van de spelers die Didier Deschamps tot zijn beschikking heeft. Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouámeni zijn eigenlijk de enige spelers die thuishoren op een eindronde, de rest had je ook ergens in de middenmoot van de Franse competitie terug kunnen vinden. En we hebben de laatste jaren met verbazing gekeken naar de hoeveelheid verdedigers die Frankrijk voortbracht, maar is dit nou wat we hadden verwacht? Jules Koundé, William Saliba en Theo Hernández, dat zijn eigenlijk de enige spelers die op dit moment van wereldklasse zijn. Misschien reken je daar nog Dayot Upamecano bij, maar dat is het wel. Vrees eerlijk gezegd dat de aanvallers behoorlijk veel fouten dan de rest van het elftal moeten gaan rechttrekken in Qatar.

9 november 2022 om 20:58

Eigenlijk zou je met de beschikbare namen eigenlijk het tegenovergestelde voetbal moeten spelen dan wat Didier Deschamps waarschijnlijk gaat doen.

Hugo Lloris; Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano, Theo Hernández; Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga; Ousmane Dembélé, Christopher Nkunku, Kylian Mbappé; Karim Benzema (4-2-3-1).

9 november 2022 om 21:00

Nou, ik zie buiten Brazilie en Portugal geen enkel land met deze kwaliteit hoor. Een van deze drie landen gaat daarom ook de titel pakken verwacht ik

9 november 2022 om 21:09

@japie Portugal gaat niet eens in de buurt komen.
Ze zijn waarschijnlijk te druk met Ronaldo, die eigenlijk alleen nog mee kan als soort van talisman, maar toch moet ie spelen en moet alles om hem draaien

9 november 2022 om 21:14

Ja, dat kan zeker een probleem worden als Ronaldo zijn slechte vorm van United meeneemt. Aan de andere kant kan hij met een goede aanvoer ook zomaar weer belangrijke goals gaan maken. Ronaldo is wel altijd een speler geweest die op toernooien vaak beslissend is. Is die Jota erbij of is die nog geblesseerd? Anders hebben ze niet echt een adequate vervanger

9 november 2022 om 21:24

@guaporta, Ja het middenveld is niet heel best nee met spelers zoals Rabiot en Veretout. Ben het met je eens dat een 4-2-3-1 ook het beste is. Misschien Varane voor Upamecano maar is natuurlijk een twijfelgeval met Varane. Dus zo slecht vind ik de verdediging helemaal niet. De aanval daarentegen is wel om van te smullen hoor!

9 november 2022 om 21:26

@japie_krekel, dat vraag ik me af. Zo bijzonder is deze selectie nou ook weer niet, beetje gelijkwaardig aan Argentiniã« (die overigens als elftal verder zijn), Spanje (zelfs met de afwezige spelers) of Duitsland. Moet ook zeggen dat ik Braziliã« en Portugal ook niet uitzonderlijk vindt, denk dat beide bondscoaches een veel betere selectie op de been hadden kunnen brengen.

9 november 2022 om 21:29

@modricmagic, in mijn ogen heeft Raphaël Varane duidelijk een leider naast zich nodig om zijn niveau te halen. Iemand die hem constant op zijn plek zet en aangeeft waar hij naartoe moet bewegen. William Saliba is, met alle respect, een soortgelijk type die op dit moment een hoger niveau haalt. Dan zou ik liever Dayot Upamecano daar neerzetten. Of Lucas Hernández natuurlijk, dat kan ook.

9 november 2022 om 23:24

Ik sluit niet uit dat Frankrijk over Denemarken struikelt en Portugal over Uruguay. Dan krijg je een 2 ronde Argentinië - Frankrijk en Brazilië - Portugal… kan je toto mooi de prullenbak in

10 november 2022 om 02:11

Wie had die dan moeten selecteren??

10 november 2022 om 09:15

Portugal kan een goede selectie hebben maar feit blijft dat ze een extreem matige coach hebben die alleen maar verdedigend denkt ook. Brengt totaal geen normaal voetballende lijn in het spel. Stelt ook niet genoeg de sterkste 11 op en stelt veel te vaak william carvalho enzo op. Uiteindelijk heb je 3 dingen nodig. een goede selectie, een goede coach en ontzettend veel mazzel en vooral dat laatste is belangrijk op zo een toernooi.

11 november 2022 om 22:25

@Guaporte benzema, mbappe horen dus niet thuis op een eindronde ? En zijn geen wereldtop? Spoor jij wel.

Snap oprecht niet dat Maignan niet mee is

9 november 2022 om 20:45

Die was geblesseerd toch. Of was die alweer fit ?

9 november 2022 om 20:46

Een blessure kan de enige legitieme reden zijn. Mandanda is ver over zijn top en Areola is volgens mij 2e keeper bij West Ham

9 november 2022 om 20:45

Misschien wel de beste doelman van frankrijk, heel raar idd

9 november 2022 om 20:49

Maignan is geblesseerd vandaar dat die er niet bij zit. Keept al weken niet meer bij Milan door die blessure.

9 november 2022 om 20:51

@Sammad Beni

Maignan is helaas geblesseerd geraakt. Hij zou in de eerste instantie op tijd herstellen maar gaande weg had hij helaas te maken met een terugval. Enorm jammer, is zonder twijfel de beste Franse keeper.

9 november 2022 om 20:55

Geblesseerd

Wat een kwaliteit zit er in deze selectie, echt ongelofelijk. Je kan het eigenlijk alleen maar fout doen want met dit team ben je toch wel de favoriet.

9 november 2022 om 23:27

Obv de afgelopen 3 jaar is t een matige selectie. Geen kante, griezmann is lang niet meer zo goed. Backs zijn relatief matig en Lloris is ook niet meer wat t geweest is. Pogba ook niet.

Wel talentvol met Upa, Konate, Camavinga, Tchoumeni en mbappe… maar ik denk te onervaren.

Met Deschamps aan het roer, hoeft niemand bang te zijn voor Frankrijk. Misschien hebben ze wel nieuwe dansjes geoefend voor Insta! Kunnen ze daar een prijsje voor krijgen.....

9 november 2022 om 21:30

Altijd lekker om mee te praten met de meute, met Frankr8jk een EK finale behaald, de Nations league gewonnen en regerend wereldkampioen, lijkt me terecht dat ze wat dansjes oefenen.

9 verdedigers waarvan maar 1 echte vleugelverdediger. Goed bezig Deschamps.

9 november 2022 om 20:50

Theo Hernandez en Pavard zijn allebei toch gewoon vleugelverdediger s?

9 november 2022 om 20:57

Theo wel ja en Pavard zou je tegenwoordig ook wel een vleugelverdediger kunnen noemen aangezien hij daar vaak speelt. Maar die is aanvallend niet best wanneer ik hem zie spelen.

9 november 2022 om 22:13

Onder Deschamp hoef je ook niet te kunnen aanvallen. Die gaat straks gewoon met vijf verdedigers spelen en dan counteren met de snelheid van Mbappe

10 november 2022 om 09:02

Pavard zou je tegenwoordig een vleugelverdediger kunnen noemen? Daar speelde hij op het vorige WK al en zijn hele carrière bij Bayern ook op de laatste 3 of 4 wedstrijden na.

9 november 2022 om 20:52

Ja ik begrijp niet ook echt niet dat Jonathan Clauss niet mee is.

9 november 2022 om 21:45

Dat is ook niet echt een geweldenaar toch? Zat in het stadion tegen Oostenrijk en daar viel hij op als dissonant. Snap wel dat hij niet mee is.

9 november 2022 om 22:25

Oh geen idee. Doet het bij Marseille heel erg goed.

10 november 2022 om 02:01

Is gewoon een hele matige back die geen ervaring heeft buiten de ligue1 in de CL ook compleet door de mand gevallen

Heel erg mooi dat Camavinga is geselecteerd. Speelt niet veel bij Real, maar hopelijk brengt die karrevracht aan ervaring mee terug naar Madrid. Tchouameni is geen verrassing, en natuurlijk gaat Benzema ook mee. Die heeft zichzelf helemaal gespaard om in Qatar aanwezig te zijn. Dat Mendy niet geselecteerd is, daar ben ik totaal niet verrast door. Deze man speelt echt de laatste tijd als een amateur en verdient het totaal niet om naar Qatar te gaan.

10 november 2022 om 11:44

Volledig met je eens.
Ik hoop dat Camavinga basis staat met Tchouameni, maar ik gok dat het een tandem van Tchouameni met Guendouzi gaat worden. Of Rabiot, want, meer ervaren.

Met dit ‘matige’ middenveld gaan ze geen Wereldkampioen worden.

Centraal zijn er ook echt 6 toppers hoor niet normaal joh daar kan je uit kiezen wie je wilt.
Ik denk dat Coman en T Hernandez op de wingbacks staan. Touameni en Camavinga op de cm en dan Benzema Mbape en wie wordt de 3e het kan ouderwets saai Griezman maar ook Dembele of Nkunku. Wat een selectie alleen helaas een trainer die altijd op safe speelt.

Is voor mij niet een kanshebber. Zeker als je deze selectie bekijkt. Giroud griezmann daar ga je geen wk mee winnen

9 november 2022 om 21:11

Die hoeven dan ook niet in de basis als je begint met mbape, benzema en dembele.
Ik vind vooral het middenveld veel minder dan andere jaren

9 november 2022 om 21:12

Gelukkig dat ze met Big Benz Mbappe Dembele Nkunku toch zwaar veel kans maken hoor!

9 november 2022 om 21:16

Deden ze in 2018 wel met beide heren…

9 november 2022 om 22:09

Die twee hebben anders gewoon een WK winst achter hun naam staan. Zeker Giroud is gewoon een prima speler om mee te nemen wordt als sinds zijn tijd bij Arsenal onderschat

op basis van kwaliteit achterin en voorin maken ze kans op het wk.
middenveld is goed, maar geen wereldtop.
een camavinga en tchouameni vind ik nog te jong om een toernooi lang het middenveld te bestrijken.
van de overige mannen op het middenveld word ik niet warm, dat is geen wereldklasse.
dit houdt niet aan dat ze gewoon kans maken op de beker, voorin zoveel individuele klasse dat ze op basis daarvan wedstrijden kunnen beslissen.

deschamps is echter een nare trainer, die speelt echt klote voetbal om naar te kijken met zo'n mooie selectie. maarja, er is al bewezen dat je er bekers mee wint dus die laten ze lekker zitten.

Snap niet dat Ferland mendy erbij is. Speelt toch geweldig bij Real. Lucas Hernandez als alternatief na Theo?

10 november 2022 om 11:42

Ik snap het wel. Ferland is defensief sterk. Lucas ook. Lucas heeft het voordeel dat hij LCV kan spelen. Daarnaast zit hij er zo wat altijd bij (mits fit).
Theo is aanvallend veel beter dan Ferland, waardoor je dus 2 diverse backs hebt met de broertjes Hernandez.

Waar is het top middenveld gebleven. Allemaal goede spelers dit, maar niet om tegen op te kijken of bang van te worden

Mendy niet, wat een grap zeg.

Ipv van Upamecano had je beter Ferland Mendy kunnen selecteren

Nou enerzijds ben ik het eens met onze bondscoach anderzijds weer niet. Hij neemt 1 echte linksback mee en 1 halve rechtsback.
Je hebt Mohamed Simakan die het goed doet bij Leipzig, die kon hij best meenemen en nog een linksback erbij zou ook wel goed zijn.
Middenveld ben ik een beetje twijfel achtig over omdat we niet echt ervaring hebben. Camavinga is leuk maar die speelt eigenlijk nooit hele wedstrijden.
Kon die beter die Ndombele meenemen die bij Npaoli het best goed doet.
Maar goed we zullen het zien.
Vive le République ♥️🇫🇷

10 november 2022 om 11:43

Simakan zat niet in de voorselectie geloof ik.
Verder is Clauss de eerste back-up van een Pavard & Koundé (die hij als backs gebruikt).

Verder is Ndombele echt niet goed genoeg. Is nu bij Napoli ook bankspeler.

Dus je neemt die broers hernandez allebei mee maat laat mendy gewoon thuis?? Die van ac milan had gerust thuis mogen blijven wat mij betreft. Mendy speelde nog vorig seizoende gewonnen CL finale en is een vastr kracht bij Real Madrid en om heel eerlijk te zijn Griezmann is niet meer dezelfde speler als zijn eerste periode bij Atletico

10 november 2022 om 11:41

Theo Hernandez is echt enorm sterk hoor. Aanvallend de beste linksback die Frankrijk momenteel heeft.
Mendy is defensief meestal prima, maar brengt aanvallend niet heel veel in mijn ogen.

Lucas Hernandez is meer de concurrent van Ferland. Theo is meer de concurrent van Digne (die ook aanvallend meer brengt met zijn trap).

De broertjes Hernandez hebben gewoon een constant goed niveau gehaald de afgelopen tijd. Verder is Lucas Hernandez ook nog eens inzetbaar als LCV. Ideaal.

Ik blijf het een matig middenveld vinden.
Verder is het wat mij betreft best opvallend dat Ferland Mendy & Clauss niet geselecteerd zijn.

Digne is volgens mij best lang geblesseerd geweest. Kamara en Martial idem dito. En voor een Martial en Kamara kan je ook betere selecteren (die er nu al bij zitten).

Ik snap niet zo goed waarom Clauss er niet bij zit. Hele goede (wing)back, die goed in het elftal past.

Konaté speelt ook de helft van de tijd niet en zit er bij. Terwijl een Badiaschile bijvoorbeeld er niet bij zit.

Ik had liever Koundé als RCV meegenomen en dan Clauss ipv Konaté. Dan had je gewoon Pavard & Clauss als backs. Eentje aanvallend beter, eentje defensief.

Dan had je met Koundé - Saliba (mits Varane niet fit genoeg is dan) een goed duo. Upamecano dan nog als back-up. Ideaal. Hernandez broertjes op de linksback, waarbij je Lucas ook nog als LCV kunt opstellen.

Middenveld mist wel behoorlijk wat creativiteit in mijn ogen, maar goed. Veel box-to-box spelers en lopers in mijn ogen. Camavinga is piepjong, daar mag je niet alle creativiteit van verwachten denk ik.

Al snap ik overigens ook niet waarom Maignan er niet bij is. Dacht dat hij weer fit was, maar zag laatst ook Tatarusanu ook keepen bij Milan...

Maignan is wel de beste Franse keeper momenteel, in mijn ogen. Maar als die geblesseerd is, is Lloris een goede 2e.

Zo zou ik ze graag zien spelen dan. Maar ik gok dat Giroud wellicht nog basis staat, mits Benzema niet fit is. En verder gok ik dat een Nkunku ook het gaat afleggen tegen Griezmann, die lijkt ook wel een favoriet van Deschamps.

Snap niet waarom ze niet eens afscheid nemen van deze kerel.

Lloris
Koundé
Saliba
Varane/Lucas
Theo
Tchouameni
Camavinga
Dembele
Nkunku
Mbappé
Benzema

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren