Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-debutant is zwaar teleurgesteld in Duitse volk en spreekt uit het hart

Laatste update:

Niclas Füllkrug maakte tijdens het WK voor het eerst echt onderdeel uit van de Duitse nationale ploeg, maar is niet bang om zich uit te spreken. De aanvaller van Werder Bremen heeft zich in een statement gericht tot zijn landgenoten, die in zijn ogen amper tot steun zijn geweest. Duitsland kende een uiterst desastreus WK en keerde na de groepsfase al huiswaarts. Japan en Spanje stootten in Groep E door tot de knock-outfase.

Füllkrug was een van de verrassingen in de WK-selectie van bondscoach Hansi Flick. De aanvaller speelde vorig seizoen nog in de 2. Bundesliga met Werder Bremen, maar maakte met zijn negentien doelpunten dusdanig veel indruk dat hij mee mocht naar Qatar. Een basisplaats zat er niet in voor Füllkrug. De centrumspits begon alle groepswedstrijden vanaf de bank en moest het doen met invalbeurten. Tegen Spanje en Costa Rica was de spits trefzeker, maar daarmee kon vroegtijdige uitschakeling niet voorkomen worden.

In gesprek met BILD Sport spreekt Füllkrug nu zijn teleurstelling uit in het Duitse volk. "De nationale ploeg wordt soms eerder mislukking dan succes gewenst. Ik weet niet waarom. Ik kan maar één ding zeggen: elke speler op het veld is ongelooflijk trots om het Duitse tricot te dragen", zo vertelt de spits. Duitsland begon het WK met een nederlaag tegen Japan. Een gelijkspel tegen Spanje (1-1) en een zege op Costa Rica (4-2) bleken vervolgens niet genoeg om plaatsing voor de achtste finales af te dwingen.

"Ik ben niet bang om dit statement af te geven", gaat Füllkrug verder. "Ik blijf erbij: het is beangstigend hoezeer de nationale ploeg door het publiek in Duitsland in een kwaad daglicht is gesteld. Dat vind ik buitengewoon jammer." Füllkrug is ook dit seizoen weer op de dreef. In veertien Bundesliga-wedstrijden wist hij tien keer het net te vinden. Werder Bremen bezet na de promotie een knappe negende plek op de ranglijst. Wel werd het in de strijd om de DFB-Pokal teleurstellend uitgeschakeld door Paderborn na strafschoppen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was 1 van de weinige lichtpuntjes van Duitsland op het WK samen met Musiala. Al is die laatste vaak enorm gierig en wil alles zelf doen. Bijzonder een groot land als Duitsland dat zowel in 2018 als 2022 in de groepsfase wordt uitgeschakeld. Als ze in 2026 weer worden uitgeschakeld in de groep dan ben ik toch bang dat ik Duitsland moet verwijderen uit het lijstje toplanden. Ze staan op dit moment ook 14e op de FIFA ranking.

21 december 2022 om 14:10

Duitsland heeft gewoon echt een goeie groep vind ik met veel talent. 2024 gaan zij hoe dan ook tot de topfavorieten horen. EK in eigen land. Denk dat de bijkomende druk alleen maar als doping gaat werken voor de Duitsers. Toernooien zijn uiteindelijk moment opnames, maar over de gehele linie blijft Duitsland gewoon een topland. Qua geschiedenis, huidige talent en potentieel. Laat je Duitsland nog 9x tegen Japan spelen dan winnen zij 8x en spelen zij 1x gelijk. Vond ze dit WK ook gewoon goed voetballen. En leuk zo'n ranglijst, maar zegt toch niet alles? Ik bedoel Nederland staat 6e en België 4e. Horen momenteel allebei eerder uit de top 10 dan binnen de top 5 (of dicht bij)

21 december 2022 om 14:13

Ze hebben gewoon een losers mentaliteit en opa Muller waar blijkbaar niemand afscheid van durft te nemen. Muller heeft nu al 4 grote eindtoornooien op rij gefaald en zelfs niet eens een doelpunt gescoord. En een Hummels wordt niet geselecteerd (zogenaamd te oud) die was gewoon nog verreweg je beste cv geweest vooral opbouwend. Verder heeft Duitsland jarenlang (halve) finales en toernooien gewonnen met veel mindere lichtingen. Soms vraag je toch eens af waar spelers als Matthäus, Effenberg, Sammer en Kahn etc zijn gebleven.

21 december 2022 om 14:16

Lichtingen komen en gaan, de Duitsers zullen weer terugkomen hoor, wees daar maar niet bang voor.

21 december 2022 om 14:29

Het lijkt er een beetje op dat sinds Duitsland zijn jeugdopleiding om heeft gegooid in 2000, dat het technisch heel hoogstaande spelers heeft voortgebracht, maar dat het ten koste is gegaan van de Duitse mentaliteit (lees t tot de laatste minuut doorgaan en pas opgeven bij laatste fluitsignaal, waarbij Duitsers toch vaak de wedstrijd over de streep kon trekken).

Denk dat zoiets ze nu de das om doet.
Welke "klootzak" zie je nog bij Duitsland met de mentaliteit om tot het gaatje te blijven gaan al is t minuut 96? Ik kom eigenlijk alleen tot Kimmich en eventueel Müller.
Voor de rest lijken t mooi-weer voetballers, die technisch echt wel hun mannetje staan, maar toch niet de mentaliteit en discipline lijken te hebben om door te blijven gaan tot de laatste fluitsignaal.

21 december 2022 om 15:56

Als iets wel goed zit bij de Duitsers is het de mentaliteit wel. Ze hebben gewoon geen evenwichtige selectie. Keeper is top, middenveld is top en buitenspelers is top. Geen goede verdedigers en geen goede spits maakt het lastig. Wel hebben ze een absolute topcoach.

21 december 2022 om 16:20

En toch hebben landen als Argentinie, Kroatie en Marokko toch echt geen betere selecties en die hebben allemaal de halve finale gehaald. Selectie kent zekers wel wat zwakke plekken, maar als nog valt er veel uit te halen dan 2x in een poulefase er uit te gaan.

21 december 2022 om 14:14

Hahahah! Er zijn maar weinig landen in de wereld die vier sterren op hun shirt mogen voeren. Bovendien ook nog eens drie gewonnen Ek's. Ga je eens heel snel schamen om wat je schrijft. Op die fiets zouden we een land als Italië ook niet mogen zien als topland. De Duitsers komen heus wel weer bovendrijven hoor. Maak je daar maar geen zorgen om.

21 december 2022 om 16:18

Italië kan ik nog begrijpen die winnen het EK nog recent. Al is een EK veel makkelijker te winnen dan een WK. Als je als 'zogenaamd' topland 3 eindtoernooien opmekaar faalt ben je geen topland meer. Vandaar dat ik zeg dat 2026 een belangrijk jaar wordt voor Duitsland. Mochten ze weer in de groep stranden dan is het geen toeval meer en behoren ze niet meer tot de big 6. Uruguay heeft ook 2 WK's gewonnen is dat ook een topland? Die wonnen hem in 1930 en 1950 ofso. Voetbal is enorm geëvolueerd en winsten van het verleden interesseert niemand. Van de meeste WK winsten van Duitsland zijn amper beelden met uitzondering van 2014. Je hebt 83 miljoen inwoners en ook nog spelers van Bayern München en Real Madrid. 2x oprij in de groep eruitgaan is gewoon enorm zwak en topland onwaardig. Ik vind dat Kroatië de plek van Duitsland heeft overgenomen en Duitsland heeft ingehaald.

21 december 2022 om 19:25

Grappenmaker. Duitsland is 4 keer wereldkampioen en 3 keer Europees. Verder heeft het een top-5 team in de wereld en meer dan 10 Traditionsvereine. Clubs die jaar in jaar uit meer dan 50.000 toeschouwers trekken.
En dan zeg jij dat een compleet prijsloos land als Kroatië verder is. Respect voor hun prestaties als klein land. Maar nog niet in de verste verte in de buurt van Duitsland.

23 december 2022 om 13:34

Het enige waar ik je gelijk in kan geven en waarmee ik het eens ben is dat Duitsland na 2014 beschamende resultaten heeft neergezet en dat dit inderdaad niet past bij een topland. Maar Kroatië noemen als een land die de plek van Duitsland heeft overgenomen vind ik lachwekkend. Laten die landen eens 10 wedstrijden tegen elkaar spelen. Dan wordt duidelijk waarom Duitsland als topland gezien mag blijven worden.

Deze kerel had ook moeten starten. Was een enorme fout van Flick om constant Müller op te stellen als spits. Ze miste duidelijk een aanspeelpunt en dat deed Füllkrug erg goed.

De Duitse Wout Weghorst. Geen idee of dat qua persoonlijkheid ook klopt, maar ik had wel een zwak voor em dit WK. Sowieso best bijzonder dat Duitsland niet door de groepfase kwam, want ik vond ze muv 30 minuten tegen Japan en de eerste helft tegen Spanje 1 van de sterkst ogende teams.

Mooi dat deze jongen en Werder Bremen an sich opstaat. Leuk om eens niet een speler van Bayern of Dortmund in de nationale ploeg te zien. Vroeger was dat ook gewoon heel normaal dat spelers van Werder, HSV, Stuttgart en Schalke in de nationale ploeg speelden. Alle 4 zijn ze stuk voor stuk helaas afgegleden. Hopen dat de Duitse ploeg beter voor de dag zal komen in eigen land, in 2024! Ik zie ze veel liever spelen dan die oersaaie, in mijn ogen, tikkie breed Spanjaarden

21 december 2022 om 14:42

Ajax moet proberen Fullkrug te halen prima spits om als stand in te gebruiken voor Brobbey

21 december 2022 om 14:45

Waarom zou Ajax hem moeten halen als je er al één hebt in de vorm van Lucca? Füllkrug gaat echt niet de basis inruilen voor de bank bij Ajax. Daarnaast doet Lucca het erg goed in die weinig minuten die hij krijgt van Schreuder.

21 december 2022 om 15:24

Met dat rendement kun je wel stellen dat hij voor Ajax al onhaalbaar is. Bovendien ga je deze Fullkrug natuurlijk niet op de bank posteren voor Brobbey. Die laatste kwam nauwelijks aan spelen toe bij Leipzig en liet in de minuten die hij speelde werkelijk helemaal niets zien. Deze Fullkrug schiet de ene na de andere erin in de Bundesliga.

21 december 2022 om 17:18

Hahahaha, basis in de Bundesliga, veel doelpunten en bij de Duitse selectie, inruilen om als stand-in te fungeren in de Eredivisie. Nee, jij bent af.

21 december 2022 om 19:37

Ah nog een Rovers fan! Leuk om te zien 💪

21 december 2022 om 23:34

Bedankt! Ook leuk om een Pescara fan te zien op VZ! Helaas wel flink afgezakt de voorbije jaren he😔

Ik vond het WK ook totaal niet leven, hier in Berlijn. In cafés en restaurants hingen wel schermen, maar verder merkte je totaal niets van het WK. Zelfs bij de supermarkten amper promotiemateriaal. Geen idee hoe het in NL was, ben in deze periode niet daar geweest, maar van Wk's herken ik toch eerder dat er meer gekte was.

21 december 2022 om 14:53

Volgens mij heeft het heel even geleefd, toen Wout de 2-2 maakte tegen Argentinië. Heb toen heel hard op m’n vuvuzela getoeterd en hoorde toen ook wat gejuich in de straat, maar niet zoals normaal in de zomer.

21 december 2022 om 19:26

In Nederland merkte je alleen iets op straat als Marokko speelde. Verder eigenlijk heel weinig acties en versierde straten.

21 december 2022 om 21:07

@The-Jump hier werd ons wk schaamte aangepraat door de media. Daarom durfde reclame makers er ook niet zoveel mee te doen.

Ik weet niet hoe het er in Duitsland aan toe gaat met betrekking tot de nationale ploeg, maar het lijkt me best logisch dat er kritiek is als je in de groepsfase al wordt uitgeschakeld als Duitsland zijnde. Het is een voetballand met uitstekende faciliteiten en een inwonersaantal van bijna 85 miljoen.

Duitsland heeft momenteel ook niet bepaald de beste generatie, dus dan zijn ploegen best kwetsbaar. De grootste oorzaak is denk ik de flaters van de afgelopen jaren en dan dit WK waarbij de gifbeker nog niet leeg was. Dat maakt mensen pessimistisch. Er zal vast ook onterechte kritiek zijn, maar dat er kritiek is, is natuurlijk niet zo gek.

21 december 2022 om 16:21

De generatie eind jaren 90 tot 2004 was toch echt veel slechter hoor. Kijk maar eens met wat voor team Duitsland toen de WK finale heeft gehaald.

21 december 2022 om 23:31

Ik stel ook nergens dat er niet nog een slechtere generatie was, maar deze is ook zeker niet indrukwekkend.

Duitsland had een beter team dan Nederland en ik vind de zware kritiek die ze thuis krijgen onterecht. Een half uurtje tegen Japan heeft hun de das omgedaan.

Herkenbare geluiden uit het Duitse kamp. Ook hier werd Oranje niet op handen gedragen en dat was niet alleen vanwege het magere spel. Al het gedoe rond Qatar en de FIFA hebben het WK hier op voorhand al verpest. Nergens vlaggetjes want dan kon je verweten worden dat je schijt had aan de Bouwvakkers die waren omgekomen. Op TV niets anders dan zeiken op van Gaal en het vertoonde spel. Nooit eerder zo weinig steun voor Oranje meegemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren