Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II’er krijgt dramatische mededeling en moet carrière stoppen

Laatste update:
/

Willem II-verdediger Ruud van der Rijt moet zijn profcarrière per direct beëindigen. De 24-jarige Van der Rijt staat al een aantal maanden aan de kant met een knieblessure en hij heeft van specialisten te horen gekregen dat genezing niet meer mogelijk is.

In gesprek met het Brabants Dagblad geeft de aangeslagen Van der Rijt een korte reactie. “Ik ben het nieuws nog aan het verwerken. Ik probeer er maar het beste van te maken”, klinkt het uit de mond van de Nijnselaar.

Van der Rijt meldde zich op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van FC Eindhoven. Voor die club debuteerde hij ook in het betaald voetbal: dat gebeurde in november 2006. Halverwege het seizoen 2011/12 stapte hij over naar Willem II. Dit seizoen kwam hij tot vier competitieduels, voordat hij geblesseerd raakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 mei 2013 om 17:34

Ligt eraan of hij zijn studie serieus heeft genomen en ook daadwerkelijk enige diploma's heeft. Als dat zo is dan kan hij (hopelijk) zo ergens anders aan de slag en hoeft dit niet eens zo erg te zijn. Natuurlijk, het is zijn leven geweest, maar zoals jij ook aangeeft; het is ook niet het einde van de wereld.

Wat ik hoop voor deze jongen is dat Willem 2 of Eindhoven hem een baan aan bied bij de club.

15 mei 2013 om 17:44

Met 24 jaar kan je op de meeste opleidingen nog prima instromen. Ben je nog voor je 30ste klaar ook.

15 mei 2013 om 17:47

Willem II is juist aan het bezuinigen als het gaat over niet voetballend personeel dus denk dat een baan bij Willem II moeilijk gaat worden. Maar dit is wel echt triest nieuws hij was vorig jaar na de winterstop een van de beste zo niet de beste speler van Willem II mede door hem zijn we gepromoveerd. Had hem graag aan het werk gezien in de Eredivisie maar nu kan ik hem helaas nooit meer in actie zien. Succes Ruud!

15 mei 2013 om 18:33

@ Fcexclusief

Natuurlijk kan dat, maar enkele jaren studeren houd in dat je enkele jaren niet kan werken (geen inkomsten) of je moet deeltijd gaan doen, maar toch..

Het punt dat ik vooral probeerde te maken is dat het belangrijk is om je studie niet links te laten liggen, omdat je (denkt) voetballer te kunnen/kan worden. Het is handig iets te hebben waar je op terug kan vallen.

15 mei 2013 om 19:43

De toekomst, ja zeker als hij nog andere diploma's heeft kan hij ergens anders aan de gang gaan, maar wat als je voetbal je passie en je leven is. Is dat dan geen grote klap voor die man. Wanneer jij je beroep niet kan uitoefenen ben jij dan niet teleurgesteld.

Succes jongen met je verdere carriere, laat je niet onder krijgen.

15 mei 2013 om 19:52

Wat maakt het hebben van een studie uit voor die jongen? Profvoetballer worden en dan nooit meer kunnen voetballen is klote of je nu een goede studie hebt of niet. Zelfs voor amateursporters is een blessure waarna je niet meer kan sporten enorm hard nieuws.

Sterkte met het herstel en hopelijk kun je nog op een lager niveau gaan sporten!

15 mei 2013 om 20:10

@ jolano en kluutmaran

Zo bedoel ik dat zeker niet, maar na de shock moet ook deze jongen verder gaan met zijn leven en dan helpt een (goede) studie op je cv om weer ergens aan het werk te kunnen.

15 mei 2013 om 22:53

de toekomst

zelfs een diploma staat hedendaags niet garant voor een baan, en met het oog op het feit dat NL ook nog eens moet betalen om schulden van een ander land moet dekken(rtl nieuws vanochtend ) zal er weer en nog meer moeten worden bezuinigd.

dus dan kan je mooi een diploma hebben, maar als er koppen moeten rollen dan telt alleen het feit dat jij met een diploma duurder bent voor het bedrijf, en dus met een diploma eerder de laan uit wordt gestuurd. waarna datzelfde bedrijf 3 oostblokkers huurt, die gezamenlijk minder verdienen dan jij met je diploma .

15 mei 2013 om 23:23

@De Toekomst

Gelukkig zijn zaken omtrent studeren hier uitstekend geregeld m.b.t. studiefinanciering. Waarschijnlijk kan hij verlaagd schoolgeld betalen dus als hij een beetje doorwerkt dan kan hij nog ruim voor zijn 30e een diploma hebben. Een goede baan vinden is nog wel een probleem, maar dat geldt voor heel studerend nederland momenteel

@elephantman

Dat Nederland betaalt voor schulden van een ander land is veel te simpel gedacht. Het zijn juist demagogen als Wilders die dat soort kreten roepen maar die er geen idee van hebben hoe internationale monetaire politiek en internationale handelspolitiek werken. Houd het er maar op dat Nederland met het wegvallen van andere landen nog slechter af is, heb geen zin om het hele verhaal hier uit te gaan leggen, maar wees alsjeblieft kritisch op zaken die je hoort in het nieuws en al helemaal zaken die je hoort van politici

15 mei 2013 om 23:25

@ Elephantman

Een diploma is geen garantie, maar het helpt wel. En over die Oost- Europeanen; die doen werk waar veel Nederlanders niet meer voor op willen staan. De eerste ''gastarbeiders'' kwamen naar Nederland, omdat Nederlanders het werk in bijvoorbeeld de tuinbouw zelf niet meer wilde doen. Salaris is nu steeds meer de reden geworden, maar veel tuinbouwbedrijven hebben nog altijd de voorkeur voor Nederlands personeel en een diploma werkt dan zeker in je voordeel.

15 mei 2013 om 23:31

@ Jordinhoo

Klopt dat het goed geregeld is, maar het punt dat ik wil maken is dat mensen die sportief aardig aan de weg lijken te timmeren nog altijd hun studie goed bij moeten houden, omdat er altijd iets zoals dit kan gebeuren. Dan heb je maar alvast je diploma.

Stel dat hij geen diploma heeft dan heeft hij inderdaad voor zijn 30e z'n diploma, maar dan is hij toch weer enkele jaren bezig met iets dat hij al afgerond had kunnen hebben..

15 mei 2013 om 23:31

@ Jordinhoo

Klopt dat het goed geregeld is, maar het punt dat ik wil maken is dat mensen die sportief aardig aan de weg lijken te timmeren nog altijd hun studie goed bij moeten houden, omdat er altijd iets zoals dit kan gebeuren. Dan heb je maar alvast je diploma.

Stel dat hij geen diploma heeft dan heeft hij inderdaad voor zijn 30e z'n diploma, maar dan is hij toch weer enkele jaren bezig met iets dat hij al afgerond had kunnen hebben..

15 mei 2013 om 17:55

Wat een kansloze reactie Codec, beetje respect is hier misschien wel op zijn plaats.

15 mei 2013 om 17:58

misschien kan jij ophouden dit soort belachelijke reacties te plaatsen.
Beetje respect voor deze man.

15 mei 2013 om 18:47

Ik ben het helemaal met Codec eens. Het is maar voetbal, het is niet alsof die jongen een nieuw hart moet ofzo. Hij is nog jong zat om een uitstekende maatschappelijke carriere te kunnen opbouwen.

15 mei 2013 om 19:19

helemaal mee eens Codec.

Begin ook een beetje moe te worden van die voetbalzoners die te pas en te onpas roepen dat je respect ergens voor moet hebben.
Deze speler heeft leuk kunnen proeven van het voetbalwereldje en is nog jong genoeg om zich op een maatschappelijke carriere te gaan richten. Gewoon paar jaar eerder dan verwacht, want zich financieel onafhankelijk voetballen had hij waarschijnlijk toch niet gered.

Lekker van het leven genieten en weg uit dat verziekte wereldje van de voetballerij

15 mei 2013 om 20:01

Codec jij bent een respectloos figuur. Dit slaat echt nergens op.

15 mei 2013 om 20:42

Volgens mij heb je nog maar weinig levenservaring of zelf geen tegenslagen gehad in het leven.

De sport die hij beoefend, zijn passie en zijn toekomst spat uiteen..
Ik wens Van der Rijt veel sterkte en succes in de toekomst.

16 mei 2013 om 02:51

Codec, ken jij de uitdrukking: de plank mis slaan. Volgens mij gebeurt jou dat regelmatig

Sneu. 24 jaar en dan al een einde aan je carrière moeten maken. Sterkte....

Verschrikkelijk voor zo'n jongen. Ik weet niet wat hij gedaan heeft aan studies, maar dan te bedenken dat sommige voetballers hun studie onder geschikt hebben gemaakt aan het voetbal.. Hopelijk is deze jongen verstandiger geweest, want anders heeft hij vrij weinig om op terug te vallen. Hij zal zijn zaken ook niet gevuld hebben op een dusdanige manier dat hij nog jaren vooruit kan..

15 mei 2013 om 18:55

Het is niet zo dat dit een uitzichtloze situatie is. Een studie kun je zo oppakken. Ook zijn er altijd wel mensen in de omgeving die je willen helpen met dit soort dingen. En zijn zakken zal hij niet gevuld hebben, maar welke doorsnee jongen van 24 heeft dat wel? 24 is nog best jong, zal vast wel goed komen met deze jongen.

15 mei 2013 om 20:03

Met zakken niet gevuld hebben bedoel ik niet dat hij zich onafhankelijk gevoetbald heeft of iets dergelijks, maar dat ik betwijfel of hij echt een buffertje heeft om het enkele jaren zonder inkomen te redden. Dit is natuurlijk ook alleen in het ergste geval (geen afgeronde opleiding of iets dergelijks) en hij dus zal moeten studeren. Dat kan natuurlijk ook nog deeltijd, maar dit is allemaal als hij zich nu in worst case scenario bevind.. Dus geen buffertje, geen afgeronde opleiding en al enkele jaren een werkzaam in een sector waar je weinig aan hebt met bijvoorbeeld een Business & Management diploma.

Regel dan op zijn minst een second opinion elders. Het iks natuurlijk geen topper, maar ook als profvoetballer bij Willemii verdien je waarschijnlijk boven modaal. Wellicht heeft hij ngo een studie gevolgd waar meneer op kan terugvallen, maar een voetbalcarriere is veel waard als je het eenmaal bereikt hebt.

dit is de nachtmerrie van elke voetballer.
Ik wens hem alle succes!

Och och toch... Wat een verschrikkelijk nieuws! 24 en dan je carrière al moeten beëindigen... Hoop dat hij nog een studieheeft gedaan? Wellicht weet een Willem II supporter hier meer over?

Die second opinion heeft hij vast wel gedaan Jasper, veel sterkte met het verwerken Ruud, dit doet erg pijn.

Je hele leven gewijd aan voetbal en een voetbalcarrière, dan is het vreselijk als daar zo abrupt een einde aan komt.
Ik hoop voor hem dat hij wel in staat is zijn geld op een andere manier te verdienen.

Verschrikkelijk nieuws. Speelde voor zijn blessure een paar sterke wedstrijden en ik hoopte dan ook dat hij volgend seizoen weer mee kon gaan doen. Sterkte Ruud!

Wat verschrikkelijk! Ik wens hem heel veel sterkte met het verwerken van dit vervelende nieuws.

Dit gun je niemand.. Lijkt me verschrikkelijk om te horen. Sterkte en succes Ruud!

Shiiiiiittttt!! dit is een enorme klap voor ruud maar ook voor ons.. mede door het aantrekken van VD Rijt zijn we afgelopen jaar gepromoveerd. heeft enorm veel talent in zich en wist 100% zeker dat als hij dit jaar niet geblesseerd was geraakt hij door een club als Utrecht/heerenveen was weggehaald hier.. hierbij wens ik ( en ik naam aan namens heel nederland ) ruud enorm veel sterkte toe!!

Net alsof je hart wordt gebroken door je liefde zo zal het ook voor hem voelen!
Pijnelijk maar je moet doorgaan net zoals iedereen dat doet...

Mag god hem bijstaan deze Ruud Van der Rijt.

Zulk nieuws is natuurlijk nooit leuk. Helaas voor hem kan hij niet meer voetballen, maar misschien zijn er veel betere dingen voor hem weggelegd naast voetbal.

Ik wens Ruud heel veel sterkte en succes in de toekomst!

Dat zal wel een enorme klap zijn voor deze jongen, hopelijk realiseert hij zichzelf dat nog jong is en alle kanten op kan met zijn leven.

Verschrikkelijk nieuws, erg sneu voor die jongen!
Hopelijk kan hij zijn leven gauw oppakken en een fantastische baan vinden.

wat een dramatisch
ik hoop dat hij er boven op komt en nog nieuw werk vind !
Steun !

Geen opleiding gedaan, vol voor het voetbal gegaan...br Goede centrumverdediger

15 mei 2013 om 18:34

Ach ja zo'n opleiding maakt ook niet veel uit. Topsporters hebben vaak wel een goede mentaliteit en 24 is nog jong zat om te studeren. Maar goed hij moet zijn droom opgeven dat is natuurlijk erg sneu.

Verschrikkelijk nieuws voor Ruud! Ik zag hem graag spelen. Goede verdediger voor Willem II.

Sterkte Ruud!

Verschrikkelijk nieuws voor Ruud! Ik zag hem graag spelen. Goede verdediger voor Willem II.

Sterkte Ruud!

Hij is nog jong, hij kan nog opnieuw beginnen studeren en wat maken van z'n leven buiten voetbal. Verschrikkelijk nieuws zoiets, sommigen ontdekken pas op late leeftijd dat hun lichaam niet mee kan. Erg sneu dat je je favoriete spelletje en je overbetaalde job niet langer kunt uitoefenen.

Nooit leuk om al zo vroeg je carrière te moeten stoppen. Van der Rijt het gaat je goed.

Jammer man. Die jongen had echt wel potentie.

Beetje overdreven, niet? "dramatische nieuws". Ik dacht dat hij te horen had gekregen dat ie ongeneeslijk ziek was of zo, dat is dramatisch nieuws. Dit is heel vervelend nieuws, niets meer en niets minder. We moeten dingen wel in perspectief blijven zien hoor!!!!!

15 mei 2013 om 19:00

Er staat toch echt wat anders. Voor deze jongen is dit een dramatische mededeling. Dat is wat anders dan dit in zijn geheel als dramatisch nieuws weg te zetten.

Dost kwam gewoon van Emmen met een "normale" transfer .

Ik heb te doen met deze jongen! Nu hij met zijn werk, zijn passie zal moeten stoppen.

Het ergste wat een voetballer te horen kan krijgen is dit. Er bestaan natuurlijk ergere dingen in de wereld, maar het is natuurlijk erg zonde en sneu voor z'n jongen!

Kom op Ruud!

Ik begrijp niet zo goed waarom er boven zoveel wordt gesproken over ergere dingen en dat je dit maar in perspectief moet plaatsen. Natuurlijk is dit zo! En dat begrijpt iedereen. Uiteraard zijn er veel ergere dingen op de wereld. Maar waarschijnlijk voelt het op dit moment voor deze jongen wel zo. Later zal hij de situatie vast kunnen relativeren en aan de mooie momenten als voetballer terugdenken.

Dit bericht gaat puur over de voetballende carrière van deze jongen waardoor het voor mij juist al in perspectief wordt geplaatst. Het lijkt me duidelijk dat dit in dat opzicht wel degelijk dramatisch nieuws voor zijn voetballende carrière is.

Verschrikkelijk Ruud. Heel veel sterkte toegewenst. Hopelijk krijg je nog een daverend afscheid. Dat heb je dubbel en dwars verdiend.

Lijkt me verschrikkelijk. En helemaal op de leeftijd dat je er lekker in het voetbal zit, omdat je al een paar jaartjes op het hoogste niveau gevoetbald hebt. Heel veel sterkte en ik gun je het beste in je carrière na het voetbal!

Erg sneu dit.
Vond hem een goeie verdediger en een van de betere bij willem ll.
Veel sterkte Ruud en toch bedankt voor je diensten bij willem ll.

heel sneu vond het een groot talent had zo mee kunnen draaien met het niveau van de verdediging van psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren