Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II neemt Ndayishimiye-route en plukt weer aanvaller weg bij NEC

Laatste update:

Ole Romeny ruilt NEC op huurbasis in voor Willem II, zo maken beide clubs woensdagmiddag wereldkundig. De Tricolores hebben tevens de optie bedongen om de twintigjarige aanvaller volgend jaar definitief naar Tilburg te halen. De huidige verbintenis van Romeny bij NEC loopt nog bijna twee jaar door. De jonge spits gaat bij Willem II het shirt met rugnummer 15 dragen.

Vorig jaar nam Willem II met Mike Trésor Ndayishimiye ook al een speler op huurbasis over van NEC. De aanvaller maakte indruk en de optie tot koop in de huurovereenkomst met de Nijmegenaren werd dan ook gelicht. Men hoopt met Romeny wederom een talentvolle aanvaller in huis te hebben. Hij debuteerde in 2018 in het betaald voetbal en kwam tot dusver tot 10 doelpunten in 64 wedstrijden. "Willem II heeft een speelstijl die mij erg aanspreekt. Aanvallend en verzorgd voetbal. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en laten zien wat ik kan. Ik heb er zin in", zo reageert de aanwinst op de website van zijn nieuwe club.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, legt uit waarom Romeny tijdelijk overstapt richting Willem II. "We hebben de afgelopen periode veel en lange gesprekken gevoerd met Ole en zijn management in het kader van zijn ontwikkeling. Hierin hebben we samen een bewuste keuze gemaakt door hem in een andere omgeving die volgende stap in zijn ontwikkeling te laten zetten. Wij denken dat Willem II een club is waar hij zich, gezien zijn kwaliteiten, verder kan ontplooien. Soms geeft een andere omgeving je net dat extra zetje in de rug en we hopen dat dit ook voor Ole geldt", aldus de NEC-bestuurder.

Romeny had over belangstelling niets te klagen. Voetbal International meldt dat de aanvaller naast Willem II ook werd gevolgd door sc Heerenveen, Manchester City, Norwich City, Leeds United, Brentford FC, Juventus, Bologna, Fortuna Düsseldorf en Real Sociedad hem in het vizier. Hij maakt mogelijk zondag al zijn debuut voor Willem II in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien de opleiding van NEC, en de goede talenten die eruit komen, ben ik benieuwd voor welk bedrag hij door Willem II kan worden overgenomen. Zonde als dat voor een enkele ton is. Gun de club wat dat betreft het geld om in de toekomst weet een club in de eredivisie te wordenZ

Ik vraag me echt af of NEC wel wil promoveren. Of is dit een excuus voor als het weer niet lukt. Dit soort spelers hebben ze keihard nodig als ze serieus kans op promotie willen maken.

30 september 2020 om 17:39

'' Dit soort spelers hebben ze keihard nodig als ze serieus kans op promotie willen maken.'' Tja, ik vraag me echt af hoeveel wedstrijden van NEC jij de laatste tijd hebt gezien, want Romeny heeft dit seizoen nog geen bal recht vooruit geschoten. Was wel basisspeler maar volgens mij in elke wedstrijd ook gewisseld. Dus keihard nodig hebben is een beetje onzin. Aan de ene kant wel jammer, want Romeny heeft absoluut talent maar weinig specifieke kwaliteiten (niet extreem snel, explosief, sterk, scoort niet extreem makkelijk, prima dribbel maar ligt heel vaak op de grond). Ook geen speler waar het Nijmeegse publiek dol op is. Desondanks toch heel veel krediet gekregen, dit was alweer zijn 4e seizoen bij de selectie, ruim 60 wedstrijden gespeeld op alle mogelijke posities in zo'n beetje alle mogelijke systemen. Nee, is er veel aan gedaan om Romeny te laten slagen hier, maar op een gegeven moment houdt het ook op. Als je hem dit seizoen zag dan doet ie een aantal keer per wedstrijd wel iets leuks maar 0,0 effectiviteit. En nogmaals, dat constante vallen is wel echt een flink minpunt. Blijf gewoon op je poten staan.

30 september 2020 om 18:40

Helemaal top jouw reactie Keizerstad, zag hem ook niet uit de verf komen bij NEC.

30 september 2020 om 17:57

Wat heeft Romeny laten zien dan afgelopen twee seizoenen? Heeft een goede techniek en ik weet zeker dat er wat van te maken valt, maar niet bij NEC. Past simpelweg niet in het systeem en past ook niet in de speelstijl. Weet eigenlijk ook niet goed of het nou een buitenspeler is of een spits. Ondanks zijn lengte verliest hij vrijwel ieder duel en gaat heel makkelijk naar de grond. Ik wens hem het beste maar misschien is het gewoon geen match met NEC.

30 september 2020 om 18:36

Zoals Keizerstad al zegt : Romeny heeft dit seizoen nog geen bal recht vooruit geschoten. Daar wou ik nog graag aan toevoegen en de seizoenen daarvoor was het ook niet veel. Misschien hebben ze bij Willem II gewoon een waterzak drager nodig?

Jammer, deze jongen heeft zo’n goede techniek en dribbel maar het komt er niet goed uit. Worden veel overtredingen op hem gemaakt en hij gaat best makkelijk liggen, geen goede combi dus. Heeft zeker de kwaliteiten km het te maken in de eredivisie! Veel succes Ole en bedankt voor je diensten!

1 oktober 2020 om 09:10

Ben wel benieuwd naar deze jongen, Hij heeft mazzel van Gladon gaat hem niet worden en Wriedt ligt er nog wel ene paar maanden uit dus hij wordt denk ik zo direct 2e spits en gaat dus ook minuten krijgen. Zou wel heel bijzonder zijn als dit weer een Tresor gevalletje gaat worden. Dan vraag ik me toch af waarom NEC dit niet lukt?

1 oktober 2020 om 15:01

Er wordt veel hotseknotsen voetbal gespeeld in de Kkd, veel fysiek en weinig tactiek. Was vorig seizoen 2e qua velddoelpunten volgens mij, bij nec. Hij gaat redelijk makkelijk liggen, en wordt echt heel veel onderuit gehaald, omdat hij altijd de man opzoekt en vaak uitspeeld. Heeft vaak de schijn tegen helaas. Ook moest hij bij nec vaak nog veel meters overbruggen, en willem 2 komt toch best vaak in de final third als ik me niet vergis? Dat zou een veel betere match bij zijn speelstijl zijn.aan z'n techniek, inzet, dribbel en fysieke kwaliteiten (1,88 en vrij snel) moet het niet liggen, durf zelfs te zeggen dat hij de beste 1 op 1 dribbel van de kkd heeft. Hij moet gewoon tactiek geleerd krijgen (positionering, waar wat doen, in de ruimtes lopen) en zijn schot verbeteren, die vind ik ook vrij matig. Als ie dat geleerd krijgt, dan wordt dit echt een hele hele goeie voor Willem 2, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb hem in 3 seizoenen NEC misschien 1 goede wedstrijd zien spelen. Werkelijk geen idee wat men in die jongen ziet.

Ik zie het ook nog niet in deze jongen, heeft nog heel weinig laten zien ondanks alle kansen die hij de afgelopen seizoenen heeft gekregen bij Nec. Wat mij betreft een compleet andere situatie dan Ndayishimiye die moeilijk ging doen omdat hij een transfer wilde, maar voetballend er wel duidelijk bovenuit stak bij Nec. Ik laat me verrassen, wie weet doet een nieuwe omgeving hem goed.

Wat is er gebeurd met NEC na hun degradatie? Sindsdien scouten (of afkomstig uit opleiding) ze voor hun doen hele, hele goede topspelers. Limbombe, Groeneveld, Ndashimye, Santos, Kadioglou, Musaba, etc. Wie de scout daar is, mag wel naar een topclub. Met zulke beperkte middelen zulke grote talenten in je bezit hebben, poef. Zo goed was Nec's scouting niet voor hun degradatie. Alleen over Romeny twijfels, maar de lijst van clubs die in hem is geinteresseerd is ook niet misselijk. Wellicht een Sandlertje, maar dan alsnog..

30 september 2020 om 20:34

Santos? Die scoorde toch aan de lopende band in de eredivisie? Ze zijn snel erna weer gedegradeerd maar ik kan hem wel in de eredivisie herinnneren

1 oktober 2020 om 09:35

Santos heeft dankzij die twee jaar NEC een leuk verloop gehad van zijn carriere. Twee jaar Primera Division en twee jaar bij Deportivo in La Liga 2. Toch de droom van veel Zuid Amerikanen. Nu heeft hij ook 3x gescoord in zijn eerste 2 wedstrijden in de 2.bundesliga. Is weggegaan vanwege de trieste degradatie van Deportivo naar Segunda Division B.

Ik heb hem hier bij DVOL nog in de E1 gezien , dat was echt een bezienswaardigheid. Hij stak er met kop en schouders bovenuit en scoorde de ene mooie goal na de andere.

Hij komt op dit niveau nog niet helemaal uit de verf , maar hopelijk kan hij zich bij Willem II verder ontwikkelen.

Veel succes Ole.

Ik vind de naam ‘Ole Romeny’ een zeer mooie naam en toen hij debuteerde dacht ik altijd; Dit moet echt een grote worden. Echter heb ik hem vervolgens zien spelen en ik vind hem van een bedenkelijk niveau, snap de transfer naar Willem II dan ook niet helemaal. Daarbij kwam hij me in een video van NEC als een erg oninteressant persoon, naast Rens van Eijden bijna een debiel, maar a la, dat zegt niets over de voetballende kwaliteiten natuurlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren