Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Utrecht haalt met man van elf Eredivisie-doelpunten zesde zomeraanwinst binnen

Laatste update:

Ole Romeny speelt de komende drie seizoenen voor FC Utrecht, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van FC Emmen, waar hij in het afgelopen Eredivisie-seizoen elf keer wist te scoren. De Nederlandse jeugdinternational is alweer de zesde zomeraanwinst voor de Domstedelingen, die zich dus flink roeren op de transfermarkt.

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij met de komst van Romeny, zo laat hij weten via de clubwebsite. “Ole is een speler met veel creativiteit en techniek, die deze eigenschappen het afgelopen seizoen heeft kunnen koppelen aan rendement. Hij is een ambitieuze speler en wil zichzelf graag ontwikkelen. Wij hebben het vertrouwen dat er nog veel rek in zijn kwaliteiten zit en gaan hem helpen bij het zetten van de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Ole kan op meerdere plekken in de voorhoede uit de voeten en we zijn blij dat hij ons van extra offensieve stootkracht voorziet vanaf het komende seizoen.”

Eerder wist Utrecht zich al te versterken met Adrian Blake (Watford), Mats Seuntjens (RKC Waalwijk) en Souffian El Karouani (NEC). Daarnaast lichtte Zuidam de opties op Can Bozdogan (Schalke 04) en Modibo Sagnan (Real Sociedad). Met Mattijs Branderhorst (NEC) en Marouan Azarkan (Feyenoord) lijken ook de volgende versterkingen in aantocht te zijn. In het seizoen 2022/23 eindigde Utrecht op de zevende plaats, waarna Sparta over twee duels te sterk was in de play-offs voor Europees voetbal. Michael Silberbauer, die nog tot medio 2025 vastligt, kan zich deze zomer opmaken voor zijn eerste volledige seizoen als eindverantwoordelijke in de Eredivisie.

Tegelijkertijd neemt Utrecht ook afscheid van een groot aantal selectiespelers. De contracten van Bas Dost, Mark van der Maarel, Sander van der Streek en Thijmen Nijhuis lopen af, terwijl Django Warmerdam zich inmiddels al transfervrij heeft verbonden aan Sparta. Huurlingen Vasilios Barkas, Amin Younes, Anthony Descotte, Ramon Hendriks en Naoki Maeda keren terug naar hun clubs. Zuidam houdt er tevens rekening mee dat clubtopscorer Anastasios Douvikas en Taylor Booth goed in de markt liggen. De beleidsvoerder wil minstens twaalf miljoen euro voor het duo ontvangen.

Is Ole Romeny een goede aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler. Jammer dat hij kiest voor FC Utrecht. Club die jaarlijks weer tegenvalt.

Rechterrijtje voor Utrecht als het zo doorgaat

13 juni 2023 om 19:30

In Den Haag doen ze het niet beter

13 juni 2023 om 19:34

Jawel gewoon linkerrijte hoor, in de kkd

13 juni 2023 om 20:39

Wat heeft ADO Den Haag hier mee te maken? Mag een fan van ADO niet zijn mening geven over FC Utrecht? In dat geval, wat doe jij hier als PSV supporter?

13 juni 2023 om 19:41

Dus door het aantrekken van Romeny wordt Utrecht zo veel slechter dat ze nu niet meer bij de eerste 9 kunnen eindigen? Die moet je even uitleggen.

13 juni 2023 om 19:42

Als je 11 doelpunten scoord voor een team dat degradeert doe je het volgensmij helemaal niet slecht.

13 juni 2023 om 19:42

Want wat weggaat is natuurlijk zo'n grote aderlating.. Van der Streek zou ik nog wel erbij willen zien maar de rest is brandhout.
Dus ze kwamen al linkerrijtje met brandhout. Hoe kom je dan bij rechter rijtje?

13 juni 2023 om 19:57

Dat zie ik niet gebeuren. Ondanks dat het (transfer) beleid slecht is, spelen we wel standaard voor plek 6 of 7. Terwijl de meeste van onze concurrenten zijn weggezakt.

13 juni 2023 om 20:33

Dat heeft natuurlijk wel een oorzaak. Het is nog steeds een raadsel hoe het zover heeft kunnen komen bij FC Groningen zonder dat er is ingegrepen, maar Vitesse moest noodgedwongen z'n geldschieter uitzwaaien met de toekomst in het ongewis.

Overigens heeft FC Utrecht een beduidend hoger salarishuis dan FC Twente, FC Groningen, Heerenveen en Vitesse en is het vergelijkbaar met het salarishuis van AZ. Plek 6 of 7 lijkt me dan wel echt het minimale dat ze zouden moeten halen. Knap is het niet bepaald.

13 juni 2023 om 21:27

Een hoger salarishuis is mogelijk omdat we tegenwoordig werken met een hoger begroting (25 miljoen). 10 jaar geleden was dat wel anders. Toen moesten we het financieel en sportief afleggen tegen Heereveen, Groningen en Vitesse. Deze clubs zijn in de loop van de jaren afgezakt, met als dieptepunt de degradatie van Groningen. Daarnaast waren er toen andere clubs die meededen in de subtop. Dan heb ik het over ADO, Roda JC en NAC Breda en die spelen nu allemaal in de KKD.

14 juni 2023 om 08:41

Ben het wel met je eens inderdaad, zeker als je bedenkt dat 2 andere concurrenten ons ontstegen zijn(az en twente) die lijken toch een beter beleid te hebben. Utrecht moet op het management niveau is af van "vriendjes van" aantrekken. Volgens mij missen we behoorlijk mensen met ervaring in de voetbalwereld, bijvoorkeur ook internationaal. Voor een topsportklimaat heb je nodig dat je je wilt spiegelen aan je betere broers...

13 juni 2023 om 21:21

Romeny lijkt mij een uitstekende speler voor Utrecht, die ook nog beter kan worden.

Ook een speler die ik prima bij Heerenveen kon zien. Ook nog transfervrij. Heerenveen ligt zoals zo vaak te slapen op zulk soort spelers.

13 juni 2023 om 21:23

Lagen ze te slapen of zijn ze gewoon te min voor deze speler?

13 juni 2023 om 22:56

Hij maakte er 3 tegen Heerenveen dus kan me niet voorstellen dat ze dat zijn vergeten

Leuke speler, lijkt me ook wel een type dat bij Utrecht past. Enthousiast, bereid te werken, pakt ook nog z'n doelpunten mee.

13 juni 2023 om 20:17

Grappig, op basis van hoe ik Romeny als speler ken en de club Utrecht een beetje inschat vraag ik me oprecht af of dit een goede match is. Denk dat men in Utrecht, net zoals bij ons in Nijmegen, heel snel klaar is met dat constante geduikel van hem, dat past voor mijn gevoel totaal niet bij een volksclub als Utrecht waar doorzetten en hard werken vaak goed aanslaan. Ook de reden waarom het bij NEC niet is gelukt met Romeny, viel hier totaal niet in het pilletje. Ergens ook wel jammer want goed voetballen kan hij wel:

13 juni 2023 om 21:12

Geduikel past bij alle clubs en fans als hun club daar voordeel uithaalt 🤫

Wordt spannend aankomend seizoen wie er buiten de top 4 vijfde gaat worden. Twente, Utrecht, wellicht dat Heerenveen, Vitesse en Sparta mee kunnen doen.

13 juni 2023 om 19:42

Net alsof AZ wel even vierde gaat worden.

13 juni 2023 om 19:57

Waarom niet. Misschien wel 3de ? Az eindigt al heel wat jaren bij de bovenste 4. Niks nieuws toch . Vanaf 2017 2x3 , 2x4 1x2 en 1x 5de .

13 juni 2023 om 19:53

Denk dat Utrecht ook gewoon top4 kan spelen als het allemaal goed valt

13 juni 2023 om 19:57

Utrecht kan kopen wat het wil maar dat wordt naar mijn mening de eerste jaren nooit wat.

13 juni 2023 om 19:59

Dat zeggen ze in Utrecht al 10 jaar en ze komen bijna nooit überhaupt in de buurt. AZ staat mijlenver voor op Utrecht en normaal gesproken is Twente ook een maatje te groot

13 juni 2023 om 20:41

Zit ook te geinen tijgers. Het wordt voorlopig niks bij de fc!
Misschien een seizoen dat alles toevallig goed valt.
Hoop een x op zo’n seizoen als leicester destijds in 2016.

13 juni 2023 om 21:46

Ik verwacht er ook niet veel van. Het is elk seizoen hetzelfde ; een waslijst aan spelers halen, vervolgens de supporters warm maken met bepaalde doelstellingen, verliezen van de degradatiekandidaten en schreeuwen om de trainer en/of de TD eruit te gooien en uiteindelijk halen we play-offs en verliezen we deze en hebben weer geen Europees voetbal gehaald.

13 juni 2023 om 20:04

Twente heeft de afgelopen twee seizoenen al laten zien dat het ver boven de anderen uittorent. Ik denk dat het vooral de vraag wordt wie er plaats 6t/m9 worden en zich voor de playoffs plaatsen, ervan uitgaande dat de bekerwinnaar bij de eerste 5 teams zit. En om eerlijk te zijn, zou dat iedereen kunnen zijn. De enige die je met 99% zekerheid voor de play-offs kan invullen is Utrecht.

13 juni 2023 om 20:22

Dat is nogal overdreven en daarbij raakt FC Twente ook bijna al z'n sterkhouders kwijt. Er is financieel wat mogelijk, maar garanties heb je absoluut niet.

13 juni 2023 om 20:51

Dat dus. Zou m'n handen keihard dichtknijpen, mochten we wederom in de top 5 eindigen!

Wel nodig dat er een aantal spelers weggaan

13 juni 2023 om 21:39

Gaat ook gebeuren. Douvikas en van de Streek gaan zeker weg. Daarnaast vermoed ik dat er afscheid genomen gaat worden van Boussaid, Younes, Mahi, Balk, Meada, Kluivert en Nijhuis.

13 juni 2023 om 22:50

Kluivert is al zeker dat hij geen nieuw contract krijgt. En anderen gaan terug naar hun clubs. Ben benieuwd wat er gebeurt met Mahi en Balk

13 juni 2023 om 23:45

Terecht ook! Hij heeft geen moment weten te overtuigen en aantal keren domme overtredingen gemaakt wat ons punten heeft gekost.

Werkelijk elke speler die in de wandelgangen wordt genoemd voor Twente vertrekt naar Utrecht. Manmanman...

13 juni 2023 om 20:27

Ze vissen wel in dezelfde vijvers natuurlijk. Op zich is dat dus niet zo raar. Bovendien is FC Twente tot nog toe enkel concreet geweest voor Van Bommel, Regeer, Taha en heeft het gesprekken gevoerd over Azarkan. Echter heeft FC Twente volgens mij alleen op die eerste 3 geboden, waarvan Van Bommel voor AZ koos en Regeer en Taha naar FC Twente verkassen. Tenzij ik iets gemist moet hebben, maar bij veel spelers blijft het veelal bij geruchten.

13 juni 2023 om 20:48

Heel gek is het inderdaad niet, zelfde ambities, soortgelijke mogelijkheden en budgetten. Zou als Utrecht supporter nog niet heel vrolijk worden van deze transferzomer, Seuntjens en Romeny zijn wel 2 enorm luie spelers van wat ik gezien heb en je hoeft er echt niet rouwig om te zijn dat Twente het niet serieus (lijkt) geprobeerd te hebben. Zie Eiting wel naar Twente gaan, zijn volgens mij ook al een hele tijd in gesprek met elkaar.

13 juni 2023 om 21:17

Vooralsnog vind ik FC Twente wel verstandig. Niet te snel maar elke interessante speler proberen aan te trekken, maar rustig rondkijken naar spelers die in het geheel passen. Ik vind Taha en Regeer dan ook vrij logische aankopen qua type spelers. Voor de rest is het afwachten.

Verder hoop ik inderdaad ook dat Eiting komt. Die brengt echt iets mee wat FC Twente momenteel niet veel heeft, namelijk creativiteit vanuit het middenveld. Het zijn verder toch allemaal een beetje lopers (zowel in verdedigend als aanvallend opzicht, al kan Vlap wel leuk voetballen).

Het valt me vooral op dat er totaal geen plan achter het aankoopbeleid zit. Ook nu weer niet. Je haalt soortgelijke types als de spelers die je al hebt voor bepaalde posities en qua niveau zijn ze ook niet zozeer aantoonbaar beter. Dan is dat eerste niet zo'n ramp omdat er ook spelers vertrekken, maar je wilt toch wel iets van een visie zien. Dat mis ik wederom tot nog toe.

13 juni 2023 om 20:42

Alweer ZES zomeraanwinsten. Elk jaar koopt Utrecht er weer op los, daar blijkt wel uit dat een lange termijn visie er niet in zit. Af en toe schiet Zuidam met bepaalde spelers raak, maar buitengewone resultaten levert dat niet op. Hoogstens weer eens een goede verkoop, zoals waarschijnlijk met Douvikas wel zal gebeuren. Maar dan ziet Frans nog eens iets van zijn geld terug.

13 juni 2023 om 21:27

Wel met de kanttekening dat het ook aardig wat spelers uit moet zwaaien. Er moeten dus wel vervangers voor komen, maar er lijkt geen visie achter te zitten. Je merkt nu alweer dat de opleiding genegeerd wordt en in plaats van eens rustig rond te kijken, trekt men de eerste de beste spelers aan die ze kunnen krijgen. Aangezien Utrecht geen Europese voorrondes speelt, snap ik niet helemaal waarom het dan allemaal zo gehaast moet. Het lijkt net alsof Zuidam een potje Football Manager aan het spelen is en nog niet goed weet hoe het werkt. Even een filter op transfervrij en/of rendement en binnenhalen maar.

Goeie aanwinst. Leuke speler waar nog wel wat rek in zit volgens mij. Scorend vermogen en altijd 100% inzet. Mooie stap voor hem.

Die heb ik tegen Almere gezien. Wat een duikelaar en matennaaier is dat zeg.

Van der Maarel gaat toch wel verlengen bij Utrecht. Die hoort daar gewoon, net als Brama bij Twente hoorde en Van Polen bij Zwolle.

13 juni 2023 om 22:52

Alsjeblieft niet zeg. Ja, binnen de club mooie functie geven. Meer niet

Sterke zet van Utrecht! Speler die doelpunten kan maken en jong is. Goed voor de balans van het elftal. Top aankoop

Een versterking voor elke subtopper in de eredivisie! Goede zet van Utrecht. Beter dit soort gretige spelers dan uitgerangeerde spelers!

Goed gekocht, gaan we missen in Emmen!

Jarenlang aan lopen ergeren in Nijmegen, ligt constant gras te happen en kwam voetballend zwaar tekort, zelfs voor de KKD.
Snap niet wat Utrecht in deze jongen ziet, maar die staan erom bekend om alles maar op te rapen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren