Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wij willen serieus genomen worden door Feyenoord’

Laatste update:

Feyenoord bereikte in maart geen akkoord met bouwgigant BAM over de vernieuwbouw van De Kuip. De Rotterdammers waren daardoor weer terug bij af en moesten de selectieprocedure opnieuw beginnen. De stichting RED De Kuip, die de strijd vorig jaar mei van BAM verloor, kwam daardoor ook weer in beeld.

/

Die initiatiefgroep zet in op een stadion met een schuifdak. Het geheel moet plaats bieden aan 70.000 toeschouwers en de bouw kost 194 miljoen euro. Er wordt uitgegaan van 114 miljoen euro eigen vermogen en 80 miljoen euro vreemd vermogen. Tot dusver heeft Feyenoord echter nog niet met RED De Kuip gesproken, tot onvrede van Joan Smal. Hij is de voorzitter van de Vereniging van Aandeelhouders Stadion Feyenoord (VASF).

Smal hoopt dinsdag rondom een vergadering van de raad van commissarissen van Feyenoord over het plan van RED De Kuip te spreken, zo legt hij uit bij RTV Rijnmond. “Wij hopen dat het besef doordringt dat het menens is. Wij willen serieus genomen worden. Wij krijgen het gevoel dat wij geparkeerd worden als een paar lastige jongens. Men hoeft niet te doen wat wij zeggen, maar er moet wel een open communicatie zijn en zij moeten vertellen waarom iets wel en waarom iets niet kan.”

Clubicoon Willem van Hanegem hoopt in ieder geval dat De Kuip niet tegen de grond gaat en er dus een compleet nieuw stadion verrijst: “Zo'n stadion mag toch niet verdwijnen? Daarom moet Feyenoord gewoon in De Kuip blijven en de boel lekker gaan verbouwen. Ik zag voor de wedstrijd dat de ploegen in de gang naar het veld liepen en hoe het luik open ging. Dat deed me aan vroeger denken. Het is zoiets moois om als voetballer een volle Kuip in te lopen”, schreef hij drie weken geleden in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Heb jij vertrouwen in de plannen van RED De Kuip?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij willen serieus genomen door Feyenoord, zijn geen lastige jongens’
Knap staaltje...

Titel is inmiddels aangepast.

Je wilt serieus genomen worden door Feyenoord en gaat uit van 114 miljoen eigen vermogen? Voor zover ik weet is binnen Nederland de enige club is die iets in die richting aan eigen vermogen heeft.

waarom een capaciteit van 70,000 ? aangezien er gemiddeld 45,000 duizend supporters per wedstrijd komen dat betekent dat je voortaan wedstrijden speelt met ongeveer 20,000/25,000 lege plekken... ik snap dat ze willen dat er europese finales gehouden kunne worden maar elke wedstrijd met zoveel lege stoeltjes spelen...

22 mei 2015 om 19:17

zelfs in een slechte periode als nu, zal het tegen Heerenveen weer helemaal vol zitten. 45.000 man!

22 mei 2015 om 19:19

45 000 is de huidige capaciteit, die 70 000 zouden echt wel gehaald worden! Er is zo'n grote vraag naar kaartjes

22 mei 2015 om 19:25

Huidige capaciteit is 51,117 met aftrek van business seats en het uitvak laten we zegge rond de 50,000 voor de feyenoord supporters dus dan houdje nual rond de 5,000 vrije stoelen over...

22 mei 2015 om 19:53

Het uitvak is denk ik wel meer dan wat jij zegt. Ook moeten er bijna altijd plekken vrij gehouden worden rond het uitvak en zijn er bepaalde stoeltjes (rond de 100 denk ik) waar je geen uitzicht meer hebt op het veld door bepaalde verbouwingen.

22 mei 2015 om 20:00

dan houdje alsnog 3 a 4 duizend lege plekken om dan naar een stadion met 70,000 plekken tegaan vind ik te veel en zonde van het geld ik zou zelf voor 60,000 gaan

23 mei 2015 om 00:51

Feyenoord heeft rond de 35000 seizoenskaarthouders, dan zou je elke week nog eens 35000 losse kaarten moeten verkopen. Een groot stadion is mooi voor ook voor het nederlands elftal maar voor feyenoord enk ik dat ze beter tussen de 50 en 60000 kunnen gaan zitten.

22 mei 2015 om 20:06

De capaciteit van 70.000 lijkt me ook veel te veel.
Je krijgt De Kuip bij thuiswedstrijden niet vol.
Dus je kunt de kosten behoorlijk drukken,

Serieus genomen worden giggitygiggity

Dat plan van Volker Wessels vond ik er persoonlijk ook heel indrukwekkend uitzien, waarbij veel traditionele kenmerken terugkomen. Want laten we wel wezen, de Kuip van na 1993 is in veel opzichten net zo goed anders geworden dan die van daarvoor.

Ik denk nog steeds dat de meeste toekomst zit in nieuwbouw, renovatie zal minder kosten maar zal op de langere termijn meer onderhoud vergen want je blijft een oude fundering hebben.

De club is gebaat bij een snelle oplossing want hoe lang dit duurt, hoe langer de groei van de club tegengehouden wordt en hoe groter de achterstand op PSV en Ajax zal gaan worden.
Feyenoord kan nu niet doorgroeien, men wil een topclub zijn maar kan daar niet meer het budget voor op tafel leggen,

23 mei 2015 om 08:38

Dat denk ik ook, maar nieuwbouw wordt lastig denk ik. Red de kuip blijft het proces steeds weer verstoren. Zo'n proces is natuurlijk een groot politiek spel, en er gebeuren waarschijnlijk veel dingen achter de schermen met mensen die allemaal persoonlijke belangen hebben terwijl ze zeggen dat ze voor feyenoord handelen. Maar het leidt in dit geval helemaal nergens naar.

Volgens mij was er na het misgaan met de plannen van de BAM duidelijk gezegd dat er pas in het seizoen 2015/2016 opnieuw gesproken zou gaan worden. Dus waarom Red de Kuip nu voor de zoveelste keer in de media verschijnt met wederom hetzelfde verhaal is mij volstrekt onduidelijk.
Daarnaast vind ik de opdringerigheid nu ook wel erg storend worden, zelf zal ik me nooit zo laten opdringen door een aannemer bij wijze van spreke.
Hoe opdringeriger Red de Kuip word hoe meer ik neig naar Volker Wessels. Tot nu heeft Red de Kuip nog een lichte voorkeur maar als ze zo doorgaan ben ik er ook snel klaar mee. Wat denken die gasten wel niet. Feyenoord is de klant in deze en Red de Kuip mag blijzijn als ze mogen opdraven om hun woordje te doen en niet anders.

Ik snap het niet wat doet psv dan dat ze niets aan het stadion moeten doen en een grotere begroting hebben en daar kunnen nog minder toeschouwers in, en de kuip zit nu al niet helemaal vol, beetje raar plan maar goed.

22 mei 2015 om 22:08

Dat vraag ik me dus ook al heel lang af. Hoe doet Psv dat? De verschillen zijn belachelijk groot. Daarom heb ik ook nooit geloofd dat Feyenoord met een nieuw stadion ineens net zo'n grote begroting als Psv zou hebben. Daar spelen hele andere dingen mee lijkt me.

22 mei 2015 om 23:32

Kijk alleen al naar de verschillen in sponsor gelden.
Alleen daar al loopt PSV een straatlengte in voorop.

23 mei 2015 om 00:59

Klopt, philips betaalde al 7,5 miljoen tegenover Feyenoord die 20 miljoen van opel krijgt voor 5 jaar wat neer komt op 4 miljoen per jaar. PSV heeft dan ook nog Freo als shirtsponsor en zit dan al dus op meer dan het dubbele dan Feyenoord vangt.

23 mei 2015 om 00:53

PSV heeft ook meer businessseats, dat is 1 van de redenen dat er een nieuw stadion moet komen. Het geld wordt verdiend met de skyboxen en niet met de normale stoeltjes. Verder bied een nieuw stadion vaak meer commerciële mogelijkheden. Zou mooi zijn als ze dat in de huidige kuip kunnen realiseren maar ik denk dat een volledig nieuw stadion meer mogelijkheden bied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren