Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wie David Luiz vorig jaar verkocht, verdient echt het ridderschap’

Laatste update:

Jamie Redknapp keek dinsdagavond naar de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Chelsea en lette daarbij extra goed op David Luiz. Vorig jaar zomer deed Chelsea de Braziliaanse verdediger voor 50 miljoen pond, omgerekend 62 miljoen euro, van de hand richting de Fransen. Met het geld dat hij opbracht werden Diego Costa en Cesc Fàbregas gekocht en dat vindt Redknapp achteraf een echte meesterzet.

/

“Wie beslissend was in de verkoop van David Luiz, verdient echt het ridderschap. Daardoor konden Diego Costa en Fàbregas komen en de ploeg beter maken”, analyseert Redknapp voor de Daily Mail. “Soms deden zijn passes me denken aan Glenn Hoddle, maar als het op zijn defensieve taken aankomt, laat hij het team in de steek. Moet je eens kijken hoe hij Branislav Ivanovic liet lopen, bij dat doelpunt”, zegt Redknapp.

Aan Chelsea-zijde was hij zeer te spreken over Ramires. “Hoe verder de club komt in de Champions League, hoe meer we van hem zullen zien. Hij is de man op wie José Mourinho kan rekenen, als het buitenshuis niet zo goed loopt. Hij past perfect in het systeem”, vindt de analyticus. “Door zijn aanwezigheid is het zeer moeilijk Chelsea kapot te spelen. Bovendien zien we daardoor een andere, dynamische kant van Nemanja Matic. En over Matic gesproken: Chelsea verloor dit seizoen drie wedstrijden en in twee daarvan was Matic er niet bij”, aldus Redknapp.

David Luiz liet dinsdag zien dat Chelsea hem niet hoeft te missen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is wel een makkelijke target zeg. Hij speelde een prima wedstrijd.

18 februari 2015 om 10:19

Op zich vervuld hij zijn taak goed. Maar het was iets te doorzichtig. Luiz die moest inzakken zodat de flanken diep gingen, waardoor er een gapend gat ontstond op het middenveld, niet zo gek ook want matuidi is niet degene met de brein om passjes te strooien en veratti vind ik daarvoor te kort komen. De bal had vaker opgehaald moeten worden op het middenveld tussen de linies en de aanval opgezocht, dan had David Luis ook meer credits gekregen voor het werk dat hij heeft verricht, want die was gewoon volgens instructies

18 februari 2015 om 10:26

Ik ben het niet eens dat Verrati tekort komt. Luiz staat verkeerd omdat hij natuurlijk geen verdedigende middenvelder is, maar hij was gisteren een van de betere op het veld, normaal staat Motta op die plek. Ik vind het wel frustrerend dat men telkens naar Luiz wijst terwijl andere veel slechter spelen. Verder ben ik absoluut geen fan van Luiz, maar wanneer hij goed speelt dient dat ook vermeld te worden.

18 februari 2015 om 10:32

Verratti was geweldig vond ik. Motm samen met Courtois.goede passes, veel balrecuperaties en aanjager op het middenveld. Hopelijk heeft Wenger gekeken, al denk ik niet dat PSG hem laat gaan, mocht hij al willen.

18 februari 2015 om 10:44

Eens met enjoythegame, dat viel mij gisteren ook op. Cabaye zou die rol uitstekend in kunnen vullen, goed in de passing, positiekiezen en tackelen.

18 februari 2015 om 10:57

Verratti speelde een redelijke wedstr. Maar dat hij te kort komt?
Hij is een geweldig talent!
Iedereen heeft het maar over pogba, maar geloof me ik volg de serie A en psg is mijn clubbie dus die volg ik ook.
En dan bijv vorig jaar. toen werd pogba gezien als toekomstig gouden bal winnaar blabla, maar hij speelde een heel wisselvallig seizoen.
De ene wedstr. Een 8 de andere en 5.
Veratti daarentegen is een constante speler die altijd wel een 7 haalt.
Ik denk dat verratti en pogba wereld voetballers worden. Maar omdat pogba te overhyped is denk ik dat verratti wat onderschat word.

18 februari 2015 om 12:47

@hangover96

Luiz geen pass in huis? Die man gaf gisteren nog zo'n zieke crossbal waar beckham jaloers op zou zijn. Luiz als middenvelder en spelverdeler past niet bij hem want hij is niet wendbaar, loopt te weinig vrij/vraagt te weinig de bal maar een goed schot en pass heeft hij zeker!

18 februari 2015 om 12:47

Verratti is juist de unieke speler!
Een mix van pirlo's voetballend vermogen en gatusso's felheid en balverovering!
Hij jaagte op elke man, bleef rustig aan de bal, kwam nauwelijks in de problemen.
Echt een topper

18 februari 2015 om 14:05

akkoord over de prestatie van verratti maar hij mocht blij zijn dat hij bij zijn drieste tackle in de 2e helt 'maar' geel kreeg , het had evengoed rood kunnen/moeten zijn .
gezien de reeds verkregen rode(5) en gele kaarten( elk seizoen een tiental) van verratti is het wel duidelijk dat deze speler echt begeleiding nodig heeft want zo benadeeld hij toch wel zijn team .

18 februari 2015 om 17:35

meen je dit?
David luiz de spelmaker??
wat een schande dat PSG met zoveel geld geen nr 10 had gisteren en dat moest hij zogenaamd zijn
hij werd in engeland niet voor niks uitgelachen enigste wat hij heeft is kracht in zijn schot en meer niet.
Mede door hem was het gisteren een saai wedstrijd

18 februari 2015 om 11:22

Serieus? Lees ook hieronder positieve berichten over hem. Maar deze gast was gisteren slechts goed voor het weggeven van vrije trappen op gevaarlijke plekken. Werd op een gegeven moment gewoon lachwekkend. Totaal onnodig ook, en dat tegen een club als Chelsea. Niet slim. Bij het doelpunt gaat hij ook niet vrijuit, maar valt nog over te discussiëren. Ja, de titel klopt.

18 februari 2015 om 12:00

Het is ook niet zo dat luiz niks kan, maar 50 miljoen pojd voor hem is totaal krankzinnig. Hij is dus diego costa en fabregas samen waard, beiden voetballers wiens veter luiz miss net mag strikken, als hij het aardig vraagt. Wat naast die 50mil overigens ook krankzinnig is, is dat hij het team van het jaar stond. Gisteren liep in de vorm van terry al een speler rond die dst eerder verdiende, en zo kunnen nog twee handen vol andere verdedigers worden genoemd die het eerder meer verdiende dan hij.

18 februari 2015 om 13:34

Precies. Maar ik heb het hier al vaker gezegd: er is een vies luchtje aan de uitgaande transfers van Chelsea. Ik heb het gevoel dat er achter de schermen nog een andere geldstroom is in de omgekeerde richting en dat het een dekmantel is voor Ffp. PSG zou totaal debiel moeten zijn om 62 miljoen euro te betalen voor David Luiz. Net als de betaalde bedragen voor bankzitters (die overigens knettergoed kunnen voetballen) als De Bruyne en Schürrle ook te hoog zijn.

Nu nog een moedige journalist om het uit te zoeken...

18 februari 2015 om 16:53

Ik ben het niet met je eens, Schurrle heeft zich al bewezen, en persoonlijk vind ik hem zelfs beter dan Cuardado, dus logisch dat hij voor zo'n hoog bedrag wordt verkocht. De Bruyne was bij iedereen bekend dat hij geweldig kan voetballen, en bovendien is hij nog zeer jong, dus ook dat bedrag vind ik logisch. Alleen Luiz niet, maar ik denk persoonlijk dat ze bij PSG gewoon wanbeleid voeren, en in elke prijs meegaan als ze een speler echt willen. Bovendien, waarom zouden andere clubs meewerken met Chelsea, zodat zij zich aan FFP kunnen houden? Niet alleen kan ik daar geen reden voor bedenken, maar daar bovenop komt ook nog is dat de clubs hierdoor zelf weer meer uitgaven hebben.

18 februari 2015 om 17:35

20 mil is al teveel voor hem

18 februari 2015 om 16:02

Haha snapje!! Die tegengoal had niks met hem te maken maarja..

Ik ben nooit echt fan geweest van David Luiz bij Chelsea en ben dan ook blij dat hij verkocht werd voor het grote geld. Luiz is zo'n spelertje die altijd de bal opeist maar niet creatief genoeg is om er wat nuttig mee te doen. Vaak zal hij even zijn techniek tonen om dan op nonchalante wijze toch het balletje naast hem of achteruit te spelen. Wanneer hij dan toch vooruit voetbalt wil hij dit steeds doen met een lange cross die dan nog eens vaak niet aankomt. Als middenvelder heb je er niets aan. Als centrale verdediger komt hij beter tot zijn recht. Vervelend aan Luiz is ook dat hij steeds de bal opeist bij een vrije trap. Natuurlijk heeft hij er al een aantal mooi binnen getrapt binnenkant voet, maar laat aub eens iemand anders trappen.

18 februari 2015 om 11:41

Ik denk ook niet dat, dat zijn instructies zijn geweest. Aanvallend zakte luiz in zodat ze met 3 cv stonden te slepen waardoor vd wiel en maxwell heel diep konden gaan staan wat er voor zorgte dat hazard en william ver in moesten zakken. Daarom zag je diego ook zo vaak alleen voorin staan. Vind ik zelf heel slim van de coach want op de flanken zijn ze echt heel gevaarlijk.

Hij zegt het achteraf. . Iedereen hier op voetbalzone zei het al toen de transfer net rond was

Wat voor wedstrijd heeft Redknapp gekeken? Luiz afzeiken en Costa de hemel in prijzen naar aanleiding van gisteren maar wat heeft Costa gisteren goed gedaan?

Ik ben het eens dat de verkoop van Luiz Chelsea goed heeft gedaan, maar over gisteren ben ik het toch totaal niet met hem eens.

18 februari 2015 om 11:24

De beste man heeft tien onnodige vrije trappen weg gegeven op gevaarlijke plekken. Dat is nou geen voorbeeld van goed verdedigen.

18 februari 2015 om 16:03

Onnodig was het niey want hij kreeg geen geel en cfc was dramatischhhh

Ik vind dit nog steeds echt een grote grap een bankzitter van Chelsea wordt verkocht voor 62 miljoen PSG verziekt heel de transfermarkt door deze matige verdediger te kopen voor dat bedrag

18 februari 2015 om 10:38

Sidney schmelt.

Hele fuc.king transfermarkt is verzeikt door Perez en Real Madrid.

VroeGer kost zo een speler 10 milj.
nu 62 milj.

Het begon bij Zidane, daarna Ronaldo daarna Bale.
sinds dien kosten alle spelers torenhoog prijzen.

Ozil, di maria, neymar, Suarez etc.
ploegen vragen nu hoog prijzen omdat de markt door die stomme gast in Madrid er mee begon.

Terwijl real schulden van 602 miljoen heeft.

18 februari 2015 om 11:31

Ab-10
Je hebt gelijk dat real is begonnen met die belachelijke prijzen, maar real koopt dan wel spelers die echt iets toevoegen en de beste waren bij hun club. En niet zoals PSG die zomaar ff 62 miljoen koopt voor een hele matige bankzitter

18 februari 2015 om 11:33

Koopt = betaald

18 februari 2015 om 12:21

Deels klopt.

Maar Bale en Suarez zijn niet beter dan Zidane. Zidane koste 65 en suarez 81 en bale 101 plus 15 mil aan variabelen. Dat kimt allemaal door Real en Perez.

Wat gaan dan andere ploegen doen. Die zeggen wacht. Mijn speler is aantrekkelijk in de markt dan maar naar bale waarde.

Omdat ze weten dat Madrid wel voor meldt.

De markt is gewoon naar de klote.

18 februari 2015 om 12:46

Vergeet ff de transfer van Neymar die eerder bij Barca speelde als Bale bij Real.
Hoeveel heeft Neymar gekost juist.
Er is een rechtzaak gaande over Neymar omdat hij 100 miljoen gekost heeft maar Barca zij 50.
En Suarez is helemaal lachwekkend je gaat toch geen 90 miljoen betalen voor iemand die 3 maanden schorsing heeft openstaan en een strafblad.
Transfermarkt is verziekt door Barcelona.
Als iedereen zou liegen over de prijs net als Barcelona dan kan je net zo goed de transfer markt blokkeren.
Dan is het niet meer leuk.

18 februari 2015 om 13:13

sidney@ chelsea had zelf ook 50miljoen voor luiz betaald als je logisch terugdenkt maar dat doe je niet.. psg wou luiz omdat ie een uitstekende partner met silva zou zijn is ie ook trouwens. en bij chelsea krijg je hem niet voor goedkoper omdat er zijn geen top cv meer die je zomaar even voor 20mil haalt op de transfermarkt ik zou alleen hummels kunnen noemen en die kost ook 40mil

18 februari 2015 om 13:33

Nee komdan.

Als iemand de prijs omhoog jaagt is het Real Madrid wel en niet Barcelona.
Madrid is by far, de grootste transferrecord breker uit de geschiedenis van het voetbal.
Trend was allang ingezet toen met de Galacticos. (Zidane, Beckham, Figo, Ronaldo, Owen, Carlos etc in een team, bizarrr maar super vet tegelijkertijd)
Omdat jij toevallig fan bent van Real en zodoende Barca naar voren schuift is meer uit rivaliteit dan zinnige argumentatie.
Mensen die fanboy zijn moeten eigenlijk niet reageren.
Voegt niks toe.
Tuurlijk is jouw kind de aller beste. We begrijpen het.

18 februari 2015 om 16:59

Ibrapsg
Ik snap dat je voor PSG bent, maar je argumenten slaan nergens op. Wanneer je iemand koopt voor 50 miljoen en hij uiteindelijk op de bank belandt betekent dat dat er te onderhandelen valt en niet nog eens 12 miljoen erbovenop gooit

Mee eens, en helemaal over dat gedeelte van Matic wat is dat een prachtige speler om in je team te hebben.

Ik vond het gisteren een draak van een westrijd omdat beide teams nit durfde te voetballen. Jammer dat PSG niet met de winst er vandoor ging zodat Chelsea thuis wel moest komen.

Het feit dat Luiz verkocht werd is geen prestatie, het bedrag waarvoor hij werd verkocht dan weer wel. Onbegrijpelijk dat er voor zo'n middelmatige verdediger zoveel werd betaald.

Klopt, liet gister niks zien.

Off : die

18 februari 2015 om 10:29

Ben ik niet met je eens, hij was vaak betrokken bij het positie spel en zijn agressie op het middenveld was zeer belangrijk.

Luiz is een modale verdediger met een goed schot maar 62 miljoen is negens op gebaseerd. Gisteren deed hij het overigens niet onverdienstelijk.

Als hij het zo stelt heeft hij gelijk. Voor het bedrag van Luiz werden zowel Costa als Fabregas gehaald. Dat was gewoon een meesterzet. Luiz kon makkelijk worden vervangen en leverde eigenlijk veel te veel geld op. Hij is een uitstekende speler, maar zeker niet zoveel geld waard. Ter vergelijking, Hummels zou ongeveer de helft moeten kosten, terwijl die echt een stuk beter is.

Wat voor reacties of discussie zou jij daar willen zien dan? Zoals je al aangeeft

Diego Costa en Fabregas voor David Luiz. "zonder terugruils."

Ik vond hem anders een prima pot spelen gister, 50 miljoen is ie natuurlijk nooit waard maar deze man wordt in mijn ogen de laatste tijd flink onderschat !

Matic en Ramires zijn echt twee geweldenaren op het middenveld. Met een passer als Cesc daartussen is het normaalgesproken smullen. Jammer dat Costa helemaal uit zijn ritme was gisteren al is dat ook te danken aan het prima centrum van PSG. Luiz zou ik niet als cv gebruiken maar alleen in de rol zoals hij gisteren speelde. Voor de verdediging als passer. Mist de handelingssnelheid om verder naar voren te spelen en verdedigen kan hij amper.

18 februari 2015 om 11:29

Ramires is niet goed genoeg, die heeft te weinig inzicht.

18 februari 2015 om 12:45

ramires is een nuttige speler, maar wanneer je als ploeg wilt domineren dan wil je juist creatieve spelers op het veld hebben staan en daar valt ramires helaas niet onder.

Ik zal alleen zijn goal tegen barca in de halve finale CL 2012 nooit meer vergeten

18 februari 2015 om 16:10

Ramires zou arsenal naar een veel hoger niveau brengen. Ve veter dan wat jullie daar hebben rondlopen. Zeker in deze vorm...

18 februari 2015 om 23:17

Ramires is zonder bal waarschijnlijk beter als met bal. Harde werker en in verdedigend opzicht echt een nuttige voetballer. Zoals hier onder aangegeven zal je er tegen een Burnley of Leicester niet al te veel aan hebben, maar tegen PSG of andere clubs waar tegen je alle zeilen bij moet zetten is hij echt een verademing.

David Luiz is gewoonweg een veel te dure speler met de capaciteiten die hij laat zien.

Matic... Ik ben geen liefhebber van die jongen. Hij 'kleurt' 90 minuten lang netjes binnen de lijntjes, maar je wordt er niet warm of koud van. Zou die jongens met dat overzicht en die techniek toch graag avontuurlijker zien.

18 februari 2015 om 11:29

Ik zou graag een Matic bij Arsenal zien hoor. Matic en Fabregas is een van de beste duo's centraal op het middenveld.

18 februari 2015 om 11:31

Dat laat hij in de BPL wel zien maar Mourinho had weer eens besloten om vooral niet te verliezen. Door deze tactiek kan ik gewoon niet enthousiast worden van Chelsea. Ze hebben een team waarmee prachtig gevoetbald kan worden maar als het spannend wordt parkeert Mourinho weer heel graag een bus voor de goal. Ik hoop dat hij met deze tactiek niet te veel prijzen pakt en het eens vaker aandurft om te spelen zoals hij ook in de BPL doet

OT: Ik vond Luiz gisteren zeker niet de minste op het veld. Als je ziet wat hij heeft gekost en wat Chelsea er voor heeft terug gehaald was het absoluut een werelddeal

18 februari 2015 om 11:33

Matic veroverd zo ongelooflijk veel ballen, speelt heel simpel, weet waar hij goed in is en waar hij niet goed in is. Ook onderbreekt hij zó vaak een counter en beschikt hij over veel loopvermogen. Daarnaast heeft hij een goede passing en dito techniek voor een Cvm. Nee, ik ben het niet met je eens. Naar mijn mening is hij misschien wel de beste CVM ter wereld. Ik durf zelfs te zeggen de belangrijkste speler van Chelsea. Ja, belangrijker dan Fabregas, Hazard of Costa.

Ben jaloers als de pest dat zo'n geweldige speler bij de verkeerde club in Londen speelt.

18 februari 2015 om 23:20

Ach, Flamini is toch ook niet mis!

ON: Matic is echt een beest op het middenveld. Lijdt zelden tot nooit balverlies en verlies ook bijna geen duel. Sta er echt versteld van hoe hij zich heeft ontwikkeld ten opzichte van zijn eerste periode bij Chelsea. Ze lieten hem toen terecht gaan, maar hebben hem ook meer dan terecht een tweede kans gegeven.

18 februari 2015 om 11:36

Die man haalt daadwerkelijk alles weg op het middenveld. Normaal gesprokenbstaat fabregas naast hem en oscar op tien, dan zie je hoeveel werk Matic verricht. Een van de betere gisteren, iedere keer is Ibra inzakte had hij niks te vertellen tegen Matic. Ook zijn voortzetting was vaak vooruit gericht, hoe hij in de eerste helft Fabregas keihard aanspeelt vond ik ook geweldig.

18 februari 2015 om 13:41

Matic gaat nogal eens op avontuur hoor! Die man kan uitstekend dribbelen en is niet van de bal te krijgen. Alleen is dat zijn taak niet, dus doet hij dat niet vaak. Maar als hij besluit op te stomen met de bal, ben ik geen moment bang voor balverlies, want dat gebeurt gewoon niet. In tegenstelling tot dribbels van oa Ramires, Oscar, Drogba ed

18 februari 2015 om 14:55

Erg genoten van Matic. Niet altijd mooi, maar heel degelijk en daardoor gaan anderen beter voetballen. Zo'n speler zul je altijd nodig hebben. Ik heb me echt verbaasd over Matic, zo lang is het nog niet geleden dat hij bij Vitesse speelde.

Als ze Luiz niet hadden verkocht, dan zou Chelsea nog steeds Diego Costa en Fabregas gekocht hebben. Bij Chelsea is er echt geen verkoop voor nodig om veel geld uit te geven.

Wat een beperkte speler die David Luiz, ik zat mijn gister alleen maar te ergeren aan hem. Zijn handelingssnelheid is veel te laag en komt ook nog eens elke bal opeisen. De ballen die hij vooruit inkonspelen op zijn medespelers speelde hij niet in, koos toch weer voor een kap of een balletje terug.

18 februari 2015 om 13:19

dan is hun voetbalstijl dat heeft niks met luiz te maken maar met de trainer. de trainer wil balbezit en rustig opbouwen geen risico nemen. volgende keer dat je weer wat negatiefs wilt zeggem verdiep je dan wat meer.

19 februari 2015 om 08:07

Dus als je thuis speelt, beter bent en ook nog eens achter of gelijkstaat dan ga je automatisch toch wel meer risico nemen?

18 februari 2015 om 15:37

David Luiz is een centrale verdediger geen opbouwende middenvelder of spelmaker.
Dat was een keuze van Blanc.

19 februari 2015 om 08:10

Dan moet hij ook niet alle ballen komen opeisen. Maar dan moet hij juist ruimte maken voor veratti en alleen met zijn verdedigende taken bezighouden.

Wat mensen wel vergeten is dat Luiz wel enorm populair was (vooral voor het wk). David Luiz heeft gewoon een bepaalde marketingwaarde die ook meetelt in de verkoopprijs...

Dat gezegd hebbende.. is 50 miljoen pond nog steeds veel te veel

Wie daar verantwoordelijk voor is lijkt mij duidelijk.
Is het niet zo dat in het verleden Mourinho zijn "beste spits vd wereld" ruilde voor: Eto'o en Milito?
En vorige seizoen nog Juan Mata voor Matic?
Er is geen coach die een team zo goed kan samenstellen.
Wie had ooit kunnen bedenken dat Wesley Sneijder de missing link bij Inter zou zijn?

van der wiel moet echt leren voorzetten geven

Nu snap ik waarom mourinho een hekel heeft aan hem. Jamie praat alleen maar onzin.. Wat een makkelijke target david luiz. Psg was 5x beter (in voetballend opzicht en qua kansen creeeren) en luiz was gewoon goed net als bijna heel psg (behalve de rechterkant - lavezzi).

Wat betreft ramires. Hij is helemaal de oude weer. Hij sukkelde met blessures maar mijn favoriete nummer 7 is helemaal terug..

Wat een onzin, ik heb niks met die hele David Luiz, vind het een kwal van een vent maar je kunt gisteren weinig kritiek op hem hebben. Gaat ie beginnen over dat doelpunt...daar zat nogal wat geluk bij en het was de enige poging op doel. Ze hebben geen kans gehad....en wie staat daar....juist David Luiz..wat een onzinnig gelul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren