Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wesley Sneijder voert eerste gesprek met FC Den Bosch

Laatste update:

Wesley Sneijder heeft een oriënterend gesprek met FC Den Bosch gevoerd over een samenwerking, zo meldt Omroep Brabant. Het is niet duidelijk welke rol Sneijder zou moeten spelen bij de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De recordinternational van Oranje wil met ondernemer Ebert Dollevoet, directeur van Top Events en sponsor van de club, een helpende hand toereiken aan Den Bosch.

Sneijder en Dollevoet hebben ideeën die moeten leiden tot een wederopstanding van de geplaagde club, zo klinkt het. Den Bosch wacht al zeventien officiële wedstrijden op een overwinning en nam vorige week afscheid van hoofdtrainer Erik van der Ven. Aanvankelijk meldde Den Bosch dat Van der Ven na het seizoen zou vertrekken, maar de trainer zou bijzonder slecht hebben gereageerd op het nieuws dat zijn contract niet werd verlengd. Bovendien was hij al langer gebrouilleerd met zijn assistent Paul Beekmans en met keeperstrainer John Vos.

Peter Poirters, de financiële man in de Raad van Commissarissen bij FC Den Bosch, ontkent niet dat er een gesprek heeft plaatsgevonden met Sneijder. 'In het kader van de geheimhoudingsplicht' wil hij het nieuws ook niet bevestigen. Dollevoet, de ondernemer die samenwerkt met Sneijder en ook een persoonlijke vriendschap heeft met de voormalig topvoetballer, doet dat wel. "Het klopt dat Wesley en ik met FC Den Bosch een oriënterend gesprek hebben gehad. Meer kan ik daar nu niet over zeggen."

Poirters geeft wel aan dat er met meerdere partijen wordt gesproken en refereert aan het jaarverslag van de Bossche club. Daarin wordt vermeld dat de club bewust zoekt naar een externe partij die middels aandelen een meerderheidsbelang wil kopen van FC Den Bosch. "Er worden gesprekken gevoerd met partijen uit binnen- en buitenland", geeft hij daarover naam. "Uiteraard met inachtneming van het beschermende gouden aandeel. Links- of rechtsom, binnen een paar maanden moet een en ander zijn beslag krijgen. In ieder geval voor volgend seizoen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor die lekkere Bossche Bollen natuurlijk! Lekker bikken Wes!

18 januari 2021 om 15:58

Dat zou voor mij de enige logische verklaring zijn... Met alle respect naar Den Bosch en haar spelers /supporters. Maar wat moet een kerel als Sneijder nou in hemelsnaam bij zo'n club?

18 januari 2021 om 14:13

Ik denk als investeerder

Ik snap niet echt wat de aantrekkelijkheid als investeerder nou precies is. Het achterland is niet groot en echte mogelijkheden tot een flinke groei is er ook niet echt. Bovendien komt de club (en met name een deel van de supporters) de laatste jaren met regelmaat slecht in het nieuws. Ik zie de charme van FC Den Bosch overigens wel, maar ik kan me voorstellen dat er wel interessantere projecten zijn waar je in kunt investeren. Het is ook niet zo dat je nou zoveel rendement kunt halen uit een club in de Keuken Kampioen Divisie, tenzij het misschien Nac, Roda of NEC betreft.

18 januari 2021 om 12:56

Inderdaad heel bijzonder, al is fcdb waarschijnlijk de enige club die met hen in zee wil gaan, een club op de rand van de afgrond, zonder geld, beleid en achterban, een kat in het nauw maakt rare sprongen!
Sneijder gaat deze bodemloze put ook niet omhoog kunnen helpen!

18 januari 2021 om 14:42

Ik denk eigenlijk dat Den Bosch juist een heel interessante club is om als financier in te stappen. Ze zijn nagenoeg failliet, dus voor weinig geld kom je aan boord. Als je kijkt naar clubs ala Leicester, Leipzig, kijkt, dan hoef je geen groot achterland te hebben om succesvol te worden.
Daarnaast heb je wel de zekerheid dat het stadion vol zit als je enigszins succesvol bent.
Ik weet niet of ik Sneijder veel kansen toedicht om dit project te laten slagen, maar voor relatief weinig geld koop je daar wel een proflicentie met een ploeg al hoger in de voetbalpiramide. Dus ik snap het wel.

18 januari 2021 om 16:40

Leipzig heeft geen groot achterland? Heb je weleens Geografie les gehad? Een stad van 600.000 inwoners, liggend in Oost-Duitsland met maar 1 Bundesliga club (berlijn niet mee gerekend)..

18 januari 2021 om 16:58

Ja maar dat achterland van jou, daar heb je ook Dinamo Dresden, Rostock etc die ook een stevige fanbasr hebben. Een inwoner van Dresden wordt nog liever voor Sankt Pauli dan voor Leipzig.

18 januari 2021 om 14:15

Twee dingen. 1) het is wellicht ook een ego dingentje, iets om je tijd in te stoppen, een soort dagbesteding zeg maar. Dat zie je natuurlijk bij wel meer eigenaren (eigenlijk de meeste) dat het rendement niet het doel is. 2) Voetballers zijn naief vol zelfvertrouwen.

18 januari 2021 om 14:46

@sirius, het is een vraag die ik mijzelf ook regelmatig heb gesteld maar dan kom ik toch als antwoord bij de piramide van Maslow terecht: zodra iemand meer dan voldoende geld heeft om in zijn basisbehoeftes etc. te voorzien en op een gegeven moment alles in zijn leven heeft bereikt, dan gaat hij voor de top van de piramide: zelfontplooiing, creatief/spontaan zijn en vooral problemen willen oplossen. Zo zie je dat toch vaker met verschillende investeerders (denk maar aan oliesjeiks). Die Maslow heeft er toch wel kaas van gegeten.

18 januari 2021 om 14:58

Dat zou goed kunnen. Echter werkt het bij voetbalclubs toch wel iets anders. Je kunt nog zoveel geld in een club pompen, maar als het fundament wankel is, is het dweilen met de kraan open. Dat geld verdampt dan ook weer en dan zie je misschien even een kleine groei, maar uiteindelijk gaat 't dan weer mis. Clubs die in penibele situaties terechtkomen, moeten eerst eens zorgen dat het fundament weer stabiel wordt. Afhankelijk raken van een investeerder is een pleister op de wond en slechts een tijdelijke oplossing.

Heb Sneijder nu al tig ‘projecten’ zien aanpakken: horeca, trainer, zaakwaarnemer, weer speler, IT ondernemer (??) etc
Geen focus maar wel veel bravoure.
Zou eerst ff goed nadenken voor met hem in zee te gaan

18 januari 2021 om 14:28

De mazzel die Sneijder heeft, is dat hij het belangrijkste aspect al heeft. Kennis en ervaring kun je kopen. Als je geld hebt, kun je geld maken. Daar hoeft hij echt niet zoveel verstand van te hebben, zolang hij zich maar omringt met mensen die dat wel hebben.

18 januari 2021 om 17:50

En als hij zich omringt met mensen die er geen verstand van hebben kan het hard gaan met zn pensioentje.

Prima toch, deze speler kan met zijn ervaring echt wat toevoegen. Tevens zie ik hem ook nog wel in het bestuur terecht komen. Was een voetballer met intelligentie, aanvoerder en goed verstand.
Mooi voor FC den Bosch!

18 januari 2021 om 13:16

Wat heeft Sneijder te zoeken in een bestuurlijke functie bij nota bene Den Bosch? Hij heeft niks met de club/regio, geen bestuurlijke ervaring en bovendien heeft de club vrij weinig toekomst. Ik denk ook dat je hem iets te veel credits geeft door te stellen dat hij goed verstand heeft. Spelintelligentie: ja, maar iemand met goed verstand gaat volgens mij niet dronken in een woonwijk op andermans auto's springen, om maar wat te noemen.

18 januari 2021 om 13:26

Wel een gi-gan-tische staat van dienst in de voetbalwereld, naast deze staat van dienst ook een keurig vermogen. Zou als onderdeel van een bestuur best een aanwinst kunnen zijn. Commercieel ook vrij aantrekkelijk, want eventuele sponsoren in regio Den Bosch zouden door een Wesley Sneijder misschien wel het laatste zetje kunnen krijgen om erin te stappen.

18 januari 2021 om 14:11

De enige connectie die ik mij kan bedenken is dat zijn oudere broer Jeffrey Sneijder kortstondig bij Jong Fcdb heeft gevoetbald. Voor de rest weten we natuurlijk niet wat er inhoudelijk is besproken, dus ben wel benieuwd naar het vervolg hier van....

18 januari 2021 om 14:41

Beetje kort door de bocht om op basis van die zaken te stellen dat hij geen goed verstand heeft. Heel veel mensen drinken weleens en doen dan ook nog eens gekke dingen, waarschijnlijk ook mensen die het verder geschopt hebben dan jij en ik.

18 januari 2021 om 14:57

Of iemand het verder heeft geschopt dan ik (of dan wie dan ook) hoeft niet perse te betekenen dat iemand ook goed verstand heeft. 'gekke dingen doen' vind ik ook nogal wat anders dan midden in de nacht op een auto gaan staan, zeker als je dik in de 30 bent. Zo kort door de bocht is dat allemaal niet. Bovendien is dit slechts éã©n gevalletje, er zijn er nog wel wat meer op te noemen die mij er niet op wijzen dat Sneijder een bijzonder goed verstand heeft. Dat maakt het wat raar dat Prem dat toch benoemt.

18 januari 2021 om 13:38

Ik hoop dat Wesley het verschil in mogelijkheden ziet tussen de clubs waar hij heeft gespeeld en het wespennest in Den Bosch in de KKD Divisie waar hij zich nu wil begeven. Een wereld van verschil, ik denk niet dat hij hier aan moet beginnen. Ga toch eerst op je gemakkie de trainerscursus doen, lees je in, maar ga niet lukraak allerlei vage projecten aan.

18 januari 2021 om 14:28

Wat heb je nou aan een trainerscursus als je een bestuurlijke functie zou willen bekleden? En nu niet aankomen met 'dat kan van pas komen', want dat kan een EHBO-cursus ook.

18 januari 2021 om 15:33

@Robjones
Even goed lezen! Hij zegt begin hier niet aan maar ga eerst een trainerscursus doen. Dus hij raadt juist een bestuurlijke functie af.

Juist ja, zal wel weer een aantal oriënterende gesprekken worden waarbij Den Bosch hoopvol blijft en Sneijder toch weer een andere optie kiest. Deze man is al een jaar aan de lopende band zijn naam aan het laten rondzingen bij allerlei clubs, bedrijven, verenigingen. Ik gun het alle partijen van harte, maar ik ben vrij sceptisch.

Als wereldster van voorheen met zo'n twijfelachtige club en aanhang worden samen gezien lijkt me nou echt niks. Kan Sneijder echt niks beters krijgen

18 januari 2021 om 14:30

Bij een club als Den Bosch is elke ton van waarde. Bovendien bepaal je als investeerder nog altijd zelf hoeveel je investeert. Bij een club als Den Bosch praat je dan sowieso niet over miljoenen euro's, dan praat je hooguit over tonnen.

18 januari 2021 om 14:58

Vraag me af wat Sneijder dan terug zou zien voor die ton die hij erin zou steken. Heeft hij bedrijven waarvoor ie reclame zou kunnen maken?

FC Utrecht, DHSC en nu FC Den Bosch. Die Sneijder laat zich ook overal zien tegenwoordig. Het zou mooi zijn als ze DHSC en Den Bosch flink kunnen laten groeien. Sneijder is toch wel iemand met grote aantrekkingskracht op spelers.

Mooi man, wordt tijd dat er eens iemand aan de slag gaat met die club. Zie meer potentie in fcdb als in bijv Fc Eindhoven, Helmond, RKC, helaas zegt de praktijk heel wat anders.

18 januari 2021 om 14:36

Maar wat is die potentie precies dan? Ik zie niet zo snel hoe Den Bosch op eigen kracht aanzienlijk zou kunnen groeien. Tel daarbij op de financiele problemen en dan wordt het helemaal een lastig verhaal. Als je kijkt naar de middelen en de geschiedenis, denk ik niet dat ze zozeer dat er er nog ontzettend veel rek in zit.

18 januari 2021 om 15:03

Met Heijmans, Onthatass en sanitairwinkel.com heb je drie relatief grote bedrijven in de regio die allen niet per se negatief tegenover voetbal staan. Het probleem is dat geen van allen het voortouw wil nemen om Den Bosch uit het slop te trekken na de negatieve tendens van een paar jaar geleden. Er bestaat wel wat interesse vanuit het bedrijfsleven en een uithangbord als Sneijder zou ze kunnen binden om samen ten strijde te trekken.
Koppel een amateurvereniging als OJC Rosmalen er aan, die vanwege hun grootte veel spelers aan zich bindt en mee op zou kunnen leiden. De jeugdteams van hen doen het vrij aardig, daar zit wel wat potentie in denk ik. Geen top van de Eredivisie of zo, maar ze moeten een stap kunnen zetten. Als het sportief beter gaat trekt de interesse ook aan. Dat was zo bij verschillende promotie playoff duels ook het geval.

18 januari 2021 om 15:05

Misschien is dit juist het goede moment om in te stappen, slechter dan hoe het nu gaat bij Fcdb kan volgens mijn niet? En de reactie hieronder van @misseva88 daar kan ik mij goed in vinden. En Dollevoet die al sponsor is zal Wesley denk ik wel warm gemaakt hebben voor dit "project". Dollevoet kent de club en de mogelijke potentie(s). En met alle respect, Fcdb hoort ten allen tijden te strijden voor een playoff-plek en niet waar het nu staat!

18 januari 2021 om 16:16

Maar waarom kijkt iedereen altijd naar bedrijven in de buurt en niet naar de feiten zoals die zijn? Alleen al de geschiedenis wijst uit dat er ingredienten missen om concrete stappen te zetten. De club heeft 1 keer 6 of 7 jaar aaneenvolgend Eredivisie gespeeld en zijn nog een of een paar keer incidenteel gepromoveerd, maar verder spelen ze het gros van de seizoenen op het tweede niveau. Het gaat er overigens ook niet om of die bedrijven in voetbalclubs willen investeren, maar of ze in Den Bosch willen investeren. Schijnbaar gaat dat niet zo makkelijk, want anders stonden ze ongetwijfeld op het shirt te prijken of iets dergelijks. Schijnbaar is er gewoon niet veel animo om in Den Bosch te investeren en dat is ook niet vreemd. Er is geen rendement en de situatie leent zich er ook niet echt voor. Als bedrijven echt willen, doen ze het wel.

18 januari 2021 om 16:17

@bonk - Maar dat is geen reden om in te stappen. Het heeft natuurlijk een reden dat het zo slecht gaat. Dan kun je elke willekeurige hekkensluiter wel financieren, want slechter kan niet. Maar ja, het kan altijd slechter zolang een profvoetbalclub kan blijven vallen.

18 januari 2021 om 17:15

Je vraagt toch naar de potentie? Een succesvolle groei van een club hangt voor een groot deel samen met de financiële ondersteuning, vaak vanuit de regio. Er is al veel langer sprake van dat bedrijven geïnteresseerd zijn FC Den Bosch te ondersteunen, maar vaak trekken ze zich weer terug na supportersongeregeldheden. Dat is het probleem, er zijn nogal wat beren op de weg. Als iemand als Sneijder die bedrijven helpt benaderen zullen ze misschien sneller geneigd zijn om mee te gaan. Stel, Sneijder koopt zich voor een ton voor x-procent in en benadert sponsoren die zich vervolgens voor een paar jaar aan de club verbinden. Je hebt een soort boegbeeld met een minderheidsbelang die zijn investering gelijk meer waard ziet worden doordat er verschillende sponsoren op staan. En die sponsoren zijn er echt wel, neem dat maar van me af.

18 januari 2021 om 20:36

Denbosch heeft niet bepaald een goede reputatie opgebouwd de laatste jaren. Niet echt een gunfactor ofzo. De gemeente doet volgens mij helemaal niks, waar andere clubs structureel ondersteund worden door gemeenten. Potentie is er in mijn ogen vanwege het stadion, het marktgebied, de toeristische stad zelf, en daarbij komt dat de club werkt met een van de laagste begrotingen in NL. Denk dat er echt wel mogelijkheden zijn om iets van die club te maken, maar er zal wel veel moeten gebeuren, dat wel.

18 januari 2021 om 20:54

@misseva88 - Het is wel makkelijk om een gebrek aan ondersteuning enkel aan de supporters te wijten. Je hebt het hier gewoon over een relatief kleine club en die hebben gewoon niet zo'n groot draagvlak. Ook lokale bedrijven investeren liever niet in dat soort liefdadigheidsprojecten en zeker niet als er geen duidelijk plan ligt. Dan zou je kunnen zeggen dat elke club potentie heeft, want elke voetbalclub heeft relatief grote lokale bedrijven in de buurt. Als die potentie er was, waren ze allang ingestapt. In plaats daarvan waren ze zo wanhopig dat ze een schimmige eigenaar binnen hebben gehaald die z'n geldstromen niet kon verantwoorden. Zolang die bedrijven niet in willen stappen, is die potentie er niet.

18 januari 2021 om 23:10

Toen Den Bosch supporters een frietpan door het Willem II stadion slingerden zijn er allerlei sponsoren afgehaakt. Dat stond destijds in het BD en ik ken (ik woon in de omgeving, maar ook via werk) ook wat mensen die direct bij verschillende pogingen om Den Bosch omhoog te werken waren betrokken. Het was echt het misdragen door supporters die hebben geleid tot dat afhaken. Dat elke club bedrijven in de buurt heeft is evident, maar laat ik nu net weten dat er een paar in Den Bosch wilden stappen. Dat is potentie die niet wordt waargemaakt en dat komt helaas door het tuig van de Graafsebaan die zich in de buurt van een stadion misdragen.

19 januari 2021 om 15:55

Afgehaakt is wat anders dan ingestapt en willen inhaken is wat anders dan het daadwerkelijk doen. Ik heb eigenhandig gezien dat het wat dat betreft wel redelijk zwart-wit is: Als investeerders echt in willen stappen, dan stappen ze in. FC Twente werd van faillissement gered door het bedrijfsleven en dat na jaren van wanbeleid en verdoezeling. Dan praat je over investeringen en behoorlijke lening(en) tegen de gunstigste voorwaarden. Schijnbaar was het draagvlak in Den Bosch niet eens genoeg voor een lening. Niets ten nadele van Den Bosch hoor. Een club van dat formaat is al minder aantrekkelijk voor bedrijven, maar ik vind de term potentie wel zeer relatief als we het over een club hebben die het gros van z'n bestaan op het tweede niveau heeft gespeeld en ook in de laatste drie decennia niet echt heeft laten zien zoveel meer potentie te hebben. De keren dat ze promoveerden in die periode, degradeerden ze ook direct weer. Het is ook gewoon niet makkelijk voor een club van dat formaat om uit te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Daarin speelt geluk een grotere rol dan potentie.

Leuk! Den Bosch kan best een stapje omhoog zetten, de promotie playoff wedstrijden zijn vaak goed bezocht, dus ik denk dat er wel wat potentie in de club zit. Hoe veel dit is, is afwachten. Maar het is sowieso leuk om deze jongen iets bij Den Bosch te zien doen!

Als Wesley er een miljoen inpompt en die andere ondernemer ook stijgt de club wel....
Wesley weet overigens ook niet echt wat hij nu precies wil.

Gaat binnenkort trainerspapieren proberen te halen (2 jaar durend)
Ondernemen, voetballerij enz

18 januari 2021 om 15:35

Dan moet ie er wel elk jaar een miljoen in pompen. Met eenmalige bijdragen kom je ook niet verder./

18 januari 2021 om 17:01

@wanny Als hij net zoveel rondjes in de kantine gaat geven als bij Dhsc dan komt het met die financiele injectie wel goed ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren