Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wembley magische plek voor Wiegman: Engeland wint eerste Finalissima

Laatste update:

De eerste editie van de Women's Finalissima is een prooi voor Engeland. De formatie van bondscoach Sarina Wiegman won donderdagavond op het goedgevulde Wembley van Brazilië na het nemen van strafschoppen: 4-2 (1-1 na de reguliere speeltijd). Ella Toone tekende na bijna een halfuur voor het openingsdoelpunt van de ontmoeting tussen de toplanden. Invaller Andressa Alves da Silva tekende pas in minuut 93 voor de gelijkmaker. Chloe Kelly maakte geen fout bij de beslissende strafschop. De Finalissima 2023 is een krachtmeting tussen de meest recente Europees kampioen en het beste land uit Zuid-Amerika. Wiegman en consorten veroverden vorig jaar in eigen land de Europese titel door in de finale Duitsland te verslaan.

Engeland toonde direct na het eerste fluitsignaal de aanvallende intenties en de beloning hiervoor kwam in de 27ste minuut. Na een vlotte aanval van de Lionesses schoot Toone de bal van binnen de zestien onberispelijk in de verre hoek: 1-0. Het was het zestiende doelpunt in het dertigste optreden van de aanvaller van Manchester United, die vorig jaar ook al scoorde in de EK-finale tegen Duitsland. Brazilië, met onder meer de 37-jarige Martha in de gelederen, kon daar voor rust weinig tegenover stellen.

De Brazilianen voerden in het restant van de Women's Finalissima de nodige wissels door en een van de invallers tekende ver in blessuretijd voor de gelijkmaker. Alves tekende van dichtbij voor de 1-1, wat voor een enorme domper zorgde bij de Engelse fans op Wembley. Doelvrouw Mary Earps zag er overigens niet goed uit bij het Braziliaanse doelpunt. Het leek in de strafschoppenserie helemaal mis te gaan toen Toone haar inzet gekeerd zag worden. Het kwam toch nog goed Earps redde op de poging van Ramires en Rafaelle Souza de lat raakte. Kelly, vorig jaar goed voor de winnende goal in de EK-finale, was uiteindelijk verantwoordelijk voor de 4-2 voor Engeland, waarna speelsters en de 83.000 fans feest konden vieren.

Het was de eerste editie van de Finalissima bij de vrouwen. Argentinië won vorig jaar zomer de eerste editie bij de mannen door Europees kampioen Italië met 3-0 te verslaan. La Albiceleste veroverden een halfjaar later de wereldtitel in Qatar. De Engelse vrouwen hopen komende zomer op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland voor het eerst de wereldtitel in de wacht te slepen. De titelfavoriet stuit in de groepsfase op Haïti, Denemarken en China. De ploeg van Wiegman staat volgende week dinsdag in het stadion van Brentford in een oefeninterland tegenover Australië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Prachtig voor Sarina Wiegman. Dat is nou een echte trainer die andere spelers beter maakt en tactisch ijzer sterk is. Een prijzenpakker! Zij is net bondscoach van Engeland en direct twee prijzen. En eerder flikte zij dit met Oranje.

Ik zie Sarina heel graag later bij een Nederlandse club. Ik weet zeker dat zij het kan.

6 april 2023 om 23:15

Bondscoach zijn is wel heel wat anders dan clubcoach. Daarnaast weet ik zeker dat geen enkele speler een vrouwelijke trainer serieus gaat nemen (wat goed te begrijpen is)

6 april 2023 om 23:23

Bij PSG nemen de spelers de mannelijke trainers ook niet serieus. Dat maakt dus niets uit

Nee even serieus, ik geloof er heilig in dat Sarina Wiegman respect en gezag afdwingt. Zo is zij geboren. Een sterke manager met leiderschapskwaliteiten. Is in staat om een team te smeden en de spelers beter te laten spelen en happy maken. Je ziet het ook aan haar overkomen. Er staat daar iemand naar wie je graag luistert.

Je zag hoe de Oranje vrouwen slecht presteerden onder de mannelijke opvolger van Wiegman. Zeer slechte resultaten en er was geen teamgevoel meer. Daarom snel ontslagen.

7 april 2023 om 06:45

Nee, bij de mannen nemen we liever oud internationals serieus, ook al hebben die geen enkele staat van dienst. Maar het bekt zo lekker hè, een clubicoon aan het roer.

Vrouwenvoetbal zet echt serieuze stappen toch wel he.
Kijk de aandacht en hoe hard het niveau omhoog gaat.
Bijzonder hoor, bij de mannen was het zo’n 50 jaar geleden ook nog echt langzaam etc, de vrouwen zetten in zo’n korte tijd al zulke enorme stappen

6 april 2023 om 23:43

Hou toch op. Mannen van 50 jaar geleden vernederen de vrouwen van nu.

6 april 2023 om 23:49

Precies. Bovendien zullen de vrouwen al gauw tegen hun plafond aanlopen. De interesse is er gewoonweg niet. Bill Burr heeft daar een mooi stukje over, als er vrouwen verontwaardigd zijn waarom de pay gap met de mannen zo groot is. ''because you don't sell any f*n tickets!''

6 april 2023 om 23:50

Wellicht met het niveau, maar vrouwenvoetbal wordt wel steeds populairder.

7 april 2023 om 06:47



vernederen? Je doelt op je eigen bijdrage hier, of bedoel je dat de mannen er al 100 jaar over hebben gedaan om tot het voetbal te komen dat je vandaag de dag kan aanschouwen en wat in heel veel gevallen nog steeds niet is aan te zien? Ook getuige het gezeik daarover in zowat elk topic hier op VZ.

7 april 2023 om 10:37

De interesse is er niet?
Gap, er zitten 90k op wembley, de kijkcijfers nu al op vooral de grote toernooien zijn enorm.
Mijn dochters hebben het gewoon echt over vrouwenvoetbal.

Het niveau vind ik ook nog niks, maar dat is het van mijn FC Utrecht ook niet.

7 april 2023 om 08:34

Keepers van de vrouwen teams kunnen niet eens een bal tegenhouden. De beste keepster van de wereld is slechter dan de meeste keepers in het mannelijke jeugdvoetbal.

Waarom is Sarina niet de bondscoach van Oranje vrouwen?

7 april 2023 om 00:08

Omdat ze de bondscoach is van Engeland, en volgens mij mag ze niet 2 landen tegelijk coachen..

Een land als Nederland moet maar wat meer respect hebben voor de prestaties voor Nederlandse vrouwen. Want op sport breed gebied presteren onze vrouwen beter dan onze mannen. Denk zelfs op voetbal gebied momenteel dat onze vrouwen beter presteren dan onze mannen. Spelen meer Nederlandse vrouwen bij de europese topclubs dan mannen momenteel. Dus op hun niveau doen ze het beter. Dat er dan af en toe een bericht komt over het vrouwenvoetbal vind ik dan ook niet erg. Vind het vreselijker dat er constant 30 berichten over eenzelfde onderwerp komt bij de mannen met steeds een andere mening van een bekende speler of analist.

7 april 2023 om 12:44

Dat er minder respect voor is komt omdat het een belabberd slecht niveau is.

Daarbij is de finalissima, net als bij de mannen, gewoon een vriendschappelijke wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren