Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weinig geloof in titel: ‘Zo sterk was PSV al niet, het ziet er niet goed uit'

Laatste update:

Ronald Waterreus denkt niet dat PSV er goed aan heeft gedaan om Cody Gakpo en Noni Madueke te verkopen aan Liverpool en Chelsea. De oud-doelman vindt dat de Eindhovenaren de titel kunnen vergeten als er aanstaande zondag verloren wordt van Feyenoord. “Hoe het ervoor staat? Niet best, dat is gewoon zo.”

Trainer Ruud van Nistelrooij zag afgelopen transferperiode twee van zijn sterspelers vertrekken, terwijl de Eindhovenaren zich pas op Deadline Day verzekerden van de tijdelijke komst van Thorgan Hazard. Waterreus vertelt in een video-item van Voetbal International dat PSV er daarom niet goed voor staat. “Nu ben je er, hoe ik het inschat, alleen maar zwakker op geworden. Sterk was PSV al niet, dus het ziet er niet goed uit.”

De huidige nummer drie van de Eredivisie liet in januari al zeven punten liggen, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord vier punten bedraagt. Zondag wacht het duel in De Kuip. Daarna zijn er nog veertien wedstrijden. Als je in De Kuip verliest, kan je een kruis door de titel zetten", aldus Waterreus. "Helemaal omdat je geen elftal hebt dat nog twaalf wedstrijden gaat winnen. Als je verliest sta je zeven punten achter Feyenoord. Met dit elftal ga je dat niet meer inhalen.”

Waterreus dacht dat zijn club dit seizoen eindelijk weer de landstitel zou winnen, maar deze titelaspiraties liepen tijdens de winterse transferwindow een flinke knauw op. “Ik verbaas me erover. De vorige transferperiode leken we de grote winnaar te zijn. Dat heeft, ironisch genoeg, de technisch directeur (John de Jong, red.) de kop gekost.” Zondag wordt de competitiekraker om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft toch zonde inderdaad. Want gakpo kan voorlopig ook niet echt potten breken in Engeland.

3 februari 2023 om 16:50

Gakpo wordt als #9 opgesteld. Dat is niet zijn positie, daarnaast draait het team voor geen meter. Hopelijk herpakt Gakpo en Liverpool zich snel!

3 februari 2023 om 17:29

Onder Schmidt was Gakpo ook al dramatisch in de spits. Weet nie waar hij moet lopen. Hem gewoon op links zetten en Nunez in de spits.

Merk in mijn omgeving dat bijna al mijn mede Psvers het hier mee eens zijn. Wat me nog meer zorgen baart is dat als je volgend jaar Sangare verkoopt en PSG zou de optie van Xavi lichten dan heb je naar mijn inziens niemand die binnen korte tijd veel waarde creert buiten wellicht Veerman.

Ik kijk niet met enorm veel vertrouwen naar de financiele toekomst van PSV. Dit boekjaar zal lekker worden afgesloten, en volgend seizoen misschien ook nog dankzij Sangare. Maar ik ben wel heel benieuwd wie komend jaar de kar gaan trekken en waarde gaan creeren voor ons cluppie

3 februari 2023 om 17:00

Isaac babadi

4 februari 2023 om 00:46

Gezondheid

3 februari 2023 om 17:04

Ik denk dat er gewoon met een realistische blik gekeken moet worden. PSV heeft de afgelopen jaren gegokt en verloren terwijl ze steeds maar zeiden dat ze geen CL nodig hadden bleek dit achteraf toch niet waar te zijn. Dan moet je op een gegeven moment gewoon op de blaren zitten en dat is dit half jaar. Met het geld van Gakpo heb je alle zorgen van dit seizoen weggedaan en met Madueke heb je je portemonnee gevuld voor aankopen. Tel hierbij het verlagen van de salariskosten met het vertrek van grootverdieners zoals Gakpo en Madueke en spelers die geen rol van betekenis meer speelden zoals Max, hoever en van Ginkel, heeft PSV significant de salariskosten omlaag kunnen brengen. Aankomende periode ouderwets "overleven" zoals ze het noemen met naar mijn mening nog steeds een kwalitatief goede selectie. Een aanval met Hazard- De Jong- Simons is (mits allemaal fit/in vorm) misschien wel de beste aanval in de eredivisie. Middenveld staat met Guti, Sangare en veerman ook goed. Zorgenkindje is en blijft de verdediging waarbij je met Van Aanholt wel een verbetering hebt gehaald t.o.v. Max. Lijkt me duidelijk dat psv het geld in de zakken heeft gehouden en vanaf maart samen met Earnest de plannetjes gaat smeden voor aankomende zomer. Een grote slag zou natuurlijk een nieuw contract voor Xavi zijn zonder de psg clausule, dan heb je je klapper alweer rondlopen. Verder kunnen klappers ook gekocht worden (zie Sangare). Duidelijk is dat psv heeft ingezet op geld besparen nu en hopelijk de vruchten plukken in de zomerse transferperiode, we gaan zien of dat gaat uitpakken.

3 februari 2023 om 18:15

Vreemd dat er n.a.v. dat artikel in Trouw over het jarenlang begroten op CL inkomsten bij PSV (terwijl vrijwel iedereen dacht dat dit niet het geval was) geen artikel is verschenen op Voetbalzone, of heb ik dat gemist? Ben persoonlijk wel benieuwd naar de uiteenzetting van Constant Kante over deze kwestie, die zal niet mals wezen gok ik

3 februari 2023 om 18:19

Heb dit al eerder gezegd in een ander artikel, maar als PSV fan schrok ik van die berichtgeving. Na al het goede en ondankbare werk dat Sanders heeft gedaan om PSV financieel gezond te maken, was het een grote verrassing dat de directie van PSV weer gegokt heeft (en verloren). Ik ging er altijd vanuit dat er op groepsfase EL begroot werd.

3 februari 2023 om 18:45

Dat PSV niet op CL begrootte was niets anders dan een creatief woordspelletje van Gerbrands en co. Er werd niet begroot op CL maar wel op transferinkomsten van minimaal 30 miljoen per seizoen. Tja ik verbaas mij er over dat dit voor mensen blijkbaar als een verrassing komt. Pak de jaarlijke salarisstijgingen er even bij en bekijk ook even welk percenrage van de inkomende transfersommen de afgelopen jaren is geinvesteerd in nieuwe spelers en dan is 1+1 natuurlijk gewoon 2. En het mooie is: mensen denken dat het nu onder Brands beter gaat maar het is alleen maar erger aan het worden met de contracten die zijn toegekend aan Til, Benitez, Luuk, El Ghazi en de huursommen die worden betaald voor Gerrit, Hoever, Silva, Hazard en Van Aanholt. Brands is heer en meester in het laten verdwijnen van geld in een bodemloze put

3 februari 2023 om 18:43

Negatieve benadering is typisch Hollands. In Psv is er geen vertrouwen, geen kampioens kandidaat, etc... voorlopig maar 4 punten achter op de koploper en doet de rest het ook niet fantastisch. Feyenoord en Slot zijn geweldig, maar wat als ze zondag verliezen, wat zegt dat dan... In deze competitie is de top 5 allemaal kampioen kandidaat en kan het nog alle kanten op.

3 februari 2023 om 20:09

Misschien Jesus van Nazreth🤠

Na het vertrek van Gakpo maken we voorin te weinig goals en met het uitblijven van een behoorlijke CV voorkomen we achter te weinig. Dat PSV beweert met El Ghazi een vervanger voor Gakpo te hebben maakt het zichzelf maar wijs, net als de bewering van Brands dat PSV nooit genoegen neemt met de tweede plek, de ambities overeind zijn gebleven en PSV creatief blijft (!) om ook zonder deelname in de ratrace met Ajax voor de prijzen te spelen. Mij houd je niet voor de gek.

3 februari 2023 om 18:44

Sinds we met 3 achterin spelen geven we veel minder weg. En kom niet met Emmen en Fortuna. Emmen wint met een schot die 99 van de 100 keer naast gaat en Fortuna verliezen we doordat de aanvallers helemaal niet scherp waren.

6 februari 2023 om 10:22

Aanval van Hazard - Luuk - Simons zitten genoeg goals in. Bakayko, El Ghazi en Fabio op de bank is echt een hele nette bank ook. Hopenlijk kan Boscagli snel aanhaken, die past denk ik goed naast Brantwaithe. Zit echt wel wat in, maar de puzzel moet naar mijn idee even samen vallen.

A joh, is gewoon een tussenjaar

3 februari 2023 om 17:11

De hoeveelste is dat inmiddels al op rij?

3 februari 2023 om 17:14

tussen decennium ...

3 februari 2023 om 17:23

Ik denk dat ik al een aantal jaar oprij zeg dat PSV echt een early-bloomer club is. Ze staan er in de voorbereiding altijd lekker voor, winnen de wedstrijden en je ziet ook altijd die lekkere flair die ze hebben. Die zetten ze dan voort in de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal en met wedstrijden aan het begin van de het seizoen.

maar het stort altijd wel ergens tegen de tweede seizoens helft in elkaar, je kunt er je centen op zetten maar zo draait het al een aantal jaar (wat zonde is uiteraard) maar echt een tweede flow zit er nooit in.

3 februari 2023 om 20:15

1 van de zovele🧑‍🎄

Gakpo wou al in de zomer weg dus daar had je als PSV zijnde wel rekening moeten houden. Niemand had verwacht dat Madueke weg zou gaan maar als een club 40 miljoen wil betalen voor hem had ik hem ook gelijk verkocht. Zo’n bedrag krijg je nooit voor iemand die heel vaak geblesseerd is geweest de afgelopen jaren.

Maar het is ook wel afwachten hoe Thorgan Hazard het gaat doen. Wel karig dat hij de enige is die ze als vleugelspeler hebben gehaald. Een El Ghazi wordt ik persoonlijk niet heel warm van. Tuurlijk heb je nog Xavi Simons aan die rechterkant maar als hij weg valt wordt het heel dun bij PSV.

3 februari 2023 om 18:37

De verkopen zijn ook niet gek. Gakpo was inderdaad te verwachten en voor Madueke vang je nooit meer zo’n bedrag. Alleen jammer dat PSV zijn scoutinglijstje niet op orde had. Van dat geld had je wel een leuke, frivole en talentvolle buitenspeler kunnen halen. Valt me de laatste jaren op dat PSV zelden meer met een gescout talent aankomt en alleen met de bekende namen komt. Het Feyenoord van de afgelopen jaren. En daar zie je juist dat het scouten veel meer oplevert

Zo veel negativiteit bij de concurrentie ...

... als dat maar geen anticlimax wordt voor ons

Als Feyenoord thuis wint van PSV dan denk ik echt dat ze de schaal gaan winnen, mits ze geen wedstrijden uit handen geven en gwn tegen de kleintjes ook winnen.

3 februari 2023 om 17:23

Hopelijk wint Psv. Dan worden de komende maanden een stuk interessanter.

3 februari 2023 om 17:24

Interesseert me geen reet

3 februari 2023 om 19:32

Feyenoord heb dalijk alle toppers op Ajax uit dan gehad en speel dan wat tegen mindere clubs. Psv Twente Ajax en az moeten nog wat wedstrijden tegen elkaar spelen. Feyenoord heb een nieuw team en zijn gaan bouwen dat ze nu al daar staan bovenaan is klasse. Met dit beleid zie ik ze op ten duur naast Ajax staan of gaan er zelfs overheen

3 februari 2023 om 23:45

Over Ajax heen? Als in structureel boven hen eindigen? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

4 februari 2023 om 00:52

Wel echt zo. Ik zei het na Feyenoord-Twente al. Ja, een gelijkspel is qua kansen prima te verantwoorden. Hetzelfde gaat op voor de wedstrijd tegen Ajax. Maar toch. Het spelbeeld waels gewoon tot twee keer toe dat mijn Feyenoord de gulp dichtdeed voor de laatste druppels den piemel verlaatte. Ik ben dronken, excuus.maar het is wel waar. Het voelt tot twee keer toe als overwinningen die weggeven zijn, ook al was een gelijkspel tot twee keer toe uiteindelijk terecht. Twee keer een natte broek weggegeven, dat kan niemand ontkennen. Ik zei na Twente al; winnen van PSV MOET. Als ze winnen zeg ik met volle borst; dan moet je kampioen worden. Zo niet? Eeeehhhh.

4 februari 2023 om 00:53

Ssht. Ik ben feyenoorder dus intrinsiek niet objectief. Maar ik zie dit dus ook. Ik denk dat Feyenoord na 20 jaar gigantisch kloten EINDELIJK terug is. En voor een langere tijd niet meer terugvalt. De top drie is denk ik weer volledig terug. Feyenoord staat er serieus onnnntzettend goed voor. Alleen maar goed voor de Eredivisie.

4 februari 2023 om 07:39

Het is mooi voor 'jullie', maar ik zie niet in waarom dit goed nieuws is voor de eredivisie?

3 februari 2023 om 17:26

Dit vind ik wel een hele gewaagde uitspraak. Maar ik denk het ook!

3 februari 2023 om 18:39

Uitspraken over een kampioenswedstrijd en PSV zijn altijd gevaarlijk haha. Wint Feyenoord haakt PSV natuurlijk definitief af. Al is het niet des Feyenoords om een concurrent een genadeklap uit te delen wanneer dit kan. Anderzijds doet Slot heel veel dingen die niet des Feyenoords zijn, dus kan het zomaar

Ach, de top 5 staat slechts 6 punten van elkaar af en iedereen moet nog tegen elkaar spelen. Dus wat dat betreft is er nog van alles mogelijk. Feyenoord heeft veel wedstrijden terecht gewonnen, maar het blijft vaak bij 1 of 2 doelpunten verschil, dat blijft toch een achilleshiel.

Het speelschema is wel interessant. Feyenoord speelt op 19 maart al zijn laatste topwedstrijd tegen Ajax en krijgt daarna 8 'makkelijke' tegenstanders. De rest van de top 5 treft elkaar later in het seizoen nog een paar keer. Geen idee of dit juist een voordeel of nadeel voor Feyenoord is.

4 februari 2023 om 00:54

Normaal? Geen voordeel. Onder Slot? Zeker een voordeel.

Geen kampioen worden met Madueke en Gakpo was nog erger geweest. Het is wat het is. PSV een leuke club voor in de Europa League, dat is prima toch

Kampioen open deuren in trappen. Je moet een enorme plaat voor je kop hebben als je denkt dat die titel er nog aankomt. Je zit nog net in de titelstrijd omdat je de absolute sterspeler van de eredivisie in de gelederen hebt die elke wedstrijd wel een doelpunt veroorzaakt. Die verkoop je voor een relatieve habbekrats.

Dat valt niet op te vangen. Dus je gaat er hard op achteruit. PSV moet zich richten op de EL plaatsen. En dat maakt het besluit om Gakpo van de hand te doen des te pijnlijker. Want met een zwalkend Ajax had dit jaar eigenlijk gewoon 100% zeker CL voetbal kunnen zijn. Dat was gewoon 30 miljoen erbij. En dan kun je Gakpo altijd nog verkopen voor de spotprijs van deze winter.

Nu heb je Gakpo verkocht en de CL weggegeven, dus eigenlijk is die gewoon weggegaan voor 15 miljoen. Bizar.

Natuurlijk is Gakpo een aderlating, maar met Hazard heb je toch wel een leuke vervanger, zeker voor in de Eredivisie. Madueke heeft nauwelijks voor ons gespeeld, en de stelselmatig uit vorm zijnde Max was er al uit gespeeld door Mauro en door Mwene. Van Ginkel speelde ook niet. Zoveel verandert er nu ook weer niet.

“Ik verbaas me erover. De vorige transferperiode leken we de grote winnaar te zijn. Dat heeft, ironisch genoeg, de technisch directeur (john de Jong, red.) de kop gekost.”

Ik zie de ironie niet. Probeert hij nou nog steeds John de Jong de hand boven het hoofd te houden? Waterreus heeft eerst Van Bommel, en toen Schmidt stelselmatig afgefakkeld om zijn vriendje John de Jong uit de wind te houden. Want die selectie was goed. Daar kon je kampioen mee worden. Nu,10 van die 11 spelers spelen nog steeds, maar meneer ziet het ineens somber in. Wat doorzichtig.

Als je Zondag wil winnen, laat je Luuk op de. BANK BEGINNEN EN ZET JE SILVA IN DE. BASIS!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren