Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst: ‘Woensdag maken ze de voorselectie bekend, spannend’

Laatste update:

Wout Weghorst heeft al meermaals de ambitie uitgesproken om het Nederlands elftal te halen, maar dat is hem vooralsnog niet gelukt. De spits van AZ hoopt deze week zijn eerste oproep voor Oranje te krijgen. Bondscoach Ronald Koeman komt over drie dagen met zijn eerste voorselectie, voorafgaand aan de oefenduels met Engeland en Portugal.

Weghorst houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten. "Woensdag maken ze de voorselectie bekend. Spannend. Ik hoop dat het gaat gebeuren", vertelt hij in gesprek met Recht uit Rotterdam. Weghorst heeft er naar eigen zeggen in ieder geval alles aan gedaan om bij Oranje te komen. "Dit seizoen gaat het hartstikke goed. 20 goals in 28 wedstrijden: ik hoop dat het genoeg is. Laten we het hopen, dan ben ik een heel blij mens."

Het Rotterdamse platform vraagt Weghorst ook naar een eventuele transfer naar Feyenoord. De AZ'er werd door Arnold Bruggink al getipt als mogelijke opvolger van Nicolai Jörgensen, mocht de Deen in de zomer verkassen. "Je kunt de toekomst nooit voorspellen, maar Feyenoord is een mooie club. Maar met AZ doen we het hartstikke goed en staan we zelfs hoger. Dat het een mooie club is met fantastische supporters, lijkt me duidelijk."

Verdient Wout Weghorst een oproep voor het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk zelf dat Locadia en Dost de spitsen worden, maar wie weet. Zou het wel leuk voor hem vinden. Sympathiek persoon ?

4 maart 2018 om 12:01

Zitten er niet 3 spitsen bij de selectie normaal? Dan zou ik het nog best snappen dat buiten Dost en Locadia een plekje voor Weghorst in de selectie is. Van Persie en Huntelaar hebben we niks meer aan met het oog op de toekomst en Weghorst is beter dan Janssen momenteel.

4 maart 2018 om 16:20

Zeker verdiend zeker een plek bij de selectie. Wat brengt Huntelaar nou nog?

4 maart 2018 om 16:59

Kan ongeveer evenveel brengen als Weghorst, no need voor een sneer naar Huntelaar hier. Echter is Wout stukken jonger en Oranje moet het met de jongere jongens gaan doen. Huntelaar en RvP hun tijd is voorbij.

Ik wil Weghorst nooit, maar dan ook nooit in een Feyenoord-shirt zien. Leuk dat Bruggink dat advies geeft, maar doe maar gewoon niet.

4 maart 2018 om 11:52

Denk wel dat hij een toegevoegde waarde voor de complete top 3 kan zijn. Misschien niet als basisspeler maar als pinch hitter zeker!

4 maart 2018 om 11:56

Hij speelt al bij de top 3😉

4 maart 2018 om 12:15

Zucht

4 maart 2018 om 12:57

Haha

4 maart 2018 om 11:56

Martin van Geel zal wel uit die koker vissen.

4 maart 2018 om 12:00

Ja dat vrees ik ook. En Fraser als trainer. En de komende seizoenen weer beuken, keihard werken en vierde worden.

4 maart 2018 om 12:13

Graziano Pèlle werd volgens mij ook niet gepruimd toen hij van AZ naar Feyenoord verhuisde, maar bleek perfect in het plaatje te passen. Met Weghorst heb ik ook het idee dat hij heel goed bij de Rotterdammers past.

4 maart 2018 om 13:20

Tussen AZ en Feyenoord inspeelde hij eerst nog voor Parma en Sampdoria.

4 maart 2018 om 13:59

Dat is waar, daar heb je gelijk in. Al met al maakte hij bij beide clubs weinig indruk en kwam hij nauwelijks tot wedstrijden. Hij werd toch vooral gezien als een in Alkmaar mislukte speler en er stonden weinigen in Rotterdam te springen om zijn komst.

4 maart 2018 om 12:24

Feyenoord mag blij zijn als een basisspeler van een top3-club die ook nog eens de topscorer van de eredivisie is voor hen zou willen spelen. Het enige voordeel van Feyenoord ten opzichte van AZ is de Kuip en de naam. In de competities en qua spelersmateriaal is AZ gewoon beter.

4 maart 2018 om 12:47

In de competitie is AZ dit jaar beter en het spelersmatetiaal van AZ is niet beter dan dat van Feyenoord. AZ draait goed, Feyenoord niet; Thats all

Als AZ en uiteraard oranje supporter hoop ik toch echt dat Koeman 'm niet oproept, dat sleuren en werken is bij AZ soms lekker maar Weghorst mist toch echt pure kwaliteit om international te zijn. Al kan hij natuurlijk wel bij de voorselectie om aan te geven dat ie goed bezig is om dan de definitieve selectie niet te halen.

4 maart 2018 om 12:08

John van Loen, René Eykelkamp, Youri Mulder, Peter van Vossen, Luuk de Jong, Bas Dost, Vincent Janssen; zomaar een rijtje voetballers, dat in aanleg pure (technische) kwaliteit mist om international te zijn t.o.v. spitsen als Van Basten, Van Nistelrooy, Kluivert. Maar allemaal jongens die hun waarde als pinchhitter voor Oranje hebben gehad en een hoop compenseren met duelkracht, sleurwerk en belangrijke goals.

Naar mijn idee pas Wout Weghorst prima in dat rijtje. Met alleen paradepaardjes win je de oorlog niet, op grote toernooien en in kwalificatiewedstrijden heb je soms ook stormtroepen nodig om wat te forceren. Weghorst kan je met zijn lengte, fysiek, één op één duels én scoringsdrift goed gebruiken in de Oranje-selectie.

Ook voor Feyenoord schat ik hem in als een goede kapstok om het spel aan op te hangen als opvolger van Jörgensen. Zijn doelpunten, sleurwerk en doorzettingsvermogen kan Feyenoord ook prima gebruiken.

4 maart 2018 om 12:09

Zelfs veltman is international .. dan kan wout het ook ...

Weghorst blift niet in Nederland. AZ vraagt zoveel dat de trad. top 3 het niet zal willen betalen. Voor alledrie de clubs echter wel bruikbaar hoor.. scorend vermogen en een mentaliteit van 'gaan met die banaan'. Zo eentje zie ik ook graag in Oranje, al is het maar als voorbeeld tov andere spelers dat je altijd 100% gas moet geven. Zon Jorrit Hendrix ook, met zijn korte mouwen en zonder handschoenen, ijzervreters hebben we nodig in Oranje, want kwaliteit komen we tekort op dit moment

4 maart 2018 om 12:41

Zowel Ajax als Feyenoord hebben op het moment twee spitsen die beter zijn dan Weghorst. Dan heb je PSV die in de winter ruim 10 miljoen hebben betaald voor een spits en Luuk de Jong die meer heeft dan Weghorst en Lammers er ook nog achter. Ik denk dat de gehele top 3 wel voorzien is van spitsen. Ik denk dat ze alleen een uitzondering maken voor spits van een iets hoger kaliber dan Weghorst.

4 maart 2018 om 12:46

En wie van Ajax en Feyenoord bedoel je dan? Jorgensen en Huntelaar bakken er weinig van op dit moment. Weghoudt is geen geweldige voetballer maar door zijn inzet en vernuft scoort hij wel veel.

4 maart 2018 om 12:55

Ik bedoel daarmee Jörgensen/van Persie en Huntelaar/Dolberg. Een mindere periode maakt je toch niet meteen een mindere speler. Zowel Huntelaar als Jorgensen hebben aangetoond betere spitsen te zijn dan Weghorst.

4 maart 2018 om 12:57

Huntelaar bakt er niks van tov weghorst? Grapjas. Huntelaar staat net zoals weghorst op 14 goals/assists op dit moment en daar zitten bij weghorst nog 2 penalties bij. Huntelaar is daarentegen 8 keer minder in de basis gestart en heeft qua minuten veel minder gespeeld.

4 maart 2018 om 14:58

11 doelpunten in 24 duels is nou niet bepaald indrukwekkend en in z'n voorgaande jaren kwam hij nooit verder dan 13 doelpunten per seizoen. Voor internationale begrippen dus gewoon een hele beperkte spits met een haperend rendement. Mentaliteit kan niet de enigste overweging zijn om iemand te selecteren.

Weghorst is een typische spits voor de subtop van de Eredivisie. Als hij 18 was geweest, prima. Echter is hij al 25 jaar en dus hoogstwaarschijnlijk bijna bij z'n plafond. Ijzervreters in Oranje is prima, maar ze moeten wel het vereiste niveau hebben. Weghorst is niet eens goed genoeg als 24ste man, laat staan goed genoeg voor speeltijd.

Ik denk eerlijk gezegd dat het Babel, Locadia en Luuk de Jong gaat worden in de voorselectie. Babel speelt nog steeds erg goed bij Besiktas, Locadia is er hopelijk één voor de toekomst en Luuk de Jong lijkt weer in vorm te zijn.

Janssen en Dost zijn geblesseerd, dus ik weet niet of ze erbij kunnen zijn.

Op dit moment Luuk de Jong de man in vorm. Hoop dat hij nu ook eens aan kan haken bij het tempo van oranje. Maar als je als zo een spits kunt renderen in een systeem dat vaak op de counter speelt, dan ben je perfect voor oranje. Vanaf komend seizoen hoop ik dat Locadia gaat vlammen in Engeland. De eerste minuten zijn hoopvol. Zou weleens de verrassing kunnen zijn waar we op hopen als Nederland. Een spits van formaat en we hebben gewoon een topelftal.

4 maart 2018 om 13:12

Pff wat is het toch triest gesteld met de Nederlandse lichting.. Luuk de Jong die tot 2 maanden geleden letterlijk overal had gefaald en uitgekotst werd door alles wat binnen en buiten PSV lief was, en nu is het de spits die in nota bene Oranje moet gaan starten.. wat zijn we toch ver afgezakt, lachwekkend. Geef mij maar Bas Dost, in ieder geval nog een spits die buiten onze uiterst zwakke competitie nog wel de ballen tegen de touwen aan schiet.

Alsjeblieft zeg als weghorst het niveau is dat we met het nederlands elftal na gaan streven is het einden zoek..

4 maart 2018 om 13:10

Oh dat is de druppel voor jou. Dat er spelers als Veltman, Brenet, Janssen en Janmaat werden opgeroepen was geen probleem. We zitten nou eenmaal in een tijdperk waarin er gevist moet worden in een magere vijver en dan kom je op spelers als Berghuis en Weghorst die het naar behoren doen in de vaderlandse competitie.

4 maart 2018 om 14:53

Hij heeft het niet over Veltman, Brenet, Janssen en Janmaat. Bovendien is Janssen beter dan Weghorst en hij kwam al niet mee in Oranje. Je mag er nu juist vanuit gaan dat deze bondscoach niet aankomt met de spelers die jij opnoemt. Als we tegenwoordig niet eens meer een spits hebben die beter is dan het niveau subtop Eredivisie, is het ernstig gesteld. Dan veel liever Dost, Locadia of Depay (valse nummer 9) in de spits.

Weghorst is veel te duur voor Feyenoord. Haps ging voor bijna 7 miljoen maar had een 1-jarig contract en wilde per se CL spelen dus moest AZ wel meewerken. Nu met weghorst ligt nog 3 jaar vast (1 jaar az eenzijdige optie incl)

Hoop dat hij bij de selectie zit, altijd goed zo'n speler erbij sleuren en trekken.

4 maart 2018 om 14:51

Dan kun je net zo goed Janssen oproepen als een spits alleen dat hoeft te doen. Weghorst is van het niveau subtop Eredivisie. Als we dat tegenwoordig al in Oranje binnenhalen, gaat het nog lang duren voor we weer een eindronde gaan halen.

Het zou toch wel ernstig zijn als dit soort spelers tegenwoordig al een oproep krijgen. Zo heel indrukwekkend zijn z'n cijfers niet eens en gezien z'n leeftijd en speelstijl zal hij ook niet meer veel beter worden.

Locadia is beter, Dost is zeker beter en als alternatief zou je ook met een technische speler als Depay in de spits kunnen spelen als valse nummer 9. Oranje moet geen vriendendienst gaan worden als ze alleen al naar behoren presteren zonder uitzonderlijke factoren.

Als we een 25-jarige spits die al een aantal jaren in de Eredivisie speelt en met 11 doelpunten en 4 assists niet eens een bijzonder rendement heeft al op gaan roepen, is dat vragen om problemen. Zelfs Janssen was beter en dat bleek absoluut geen succes. Ik heb de hype rondom Weghorst sowieso nooit begrepen. Een leuke speler voor de subtop van de Eredivisie, maar dat was het dan ook wel.

Wat mij betreft is hij er bij. Dost, De Jong en Weghorst als spitsen in de voorselectie en (onder meer) Babel en Promes als buitenspelers die ook als spits kunnen fungeren. Janssen is namelijk geblesseerd, ik verwacht dat Huntelaar en RvP (net als Sneijder) niet meer worden opgeroepen en we moeten ook niet Plots Locadia de hemel inprijzen omdat hij in de PL speelt.

5 maart 2018 om 13:36

We hoeven locadia niet de hemel in te prijzen, maar hem achter met alle respect wout weghorst plaatsen is weer het andere uiterste.. Locadia is echt een stuk beter dan die jongen en heeft meer potentie, een echte afmaker met een dodelijk schot

5 maart 2018 om 17:14

Als je dat ook vond voordat hij naar Brighton ging, dan is dat prima. Ik merk alleen aan sommige reaguurders op Voetbalzone dat ze Locadia nu een stuk sneller noemen dan een paar maanden terug. En het lijkt er op dat dat alleen komt vanwege het feit dat hij nu bij Brighton speelt in plaats van Psv. Een groot aantal leden vond het namelijk vreemd dat Locadia het afgelopen jaar vaak werd geselecteerd door Blind en Advocaat, terwijl ik zijn naam nu wel veel voorbij zie komen.

Waarom ik zelf voor Weghorst zou kiezen is met name vanwege zijn vorm. Hij speelt in een elftal dat loopt en wordt bewierookt (of dat terecht is of niet is een andere discussie ), is aanvoerder van dat elftal, laat een stijgende lijn zien en scoort regelmatig zijn doelpunten. Ik denk dat Locadia meer potentie heeft dan Weghorst, maar dat is - voor mij in ieder geval - niet de graadmeter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren