Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst krijgt bij Besiktas te maken met voormalig succescoach

Laatste update:

Besiktas heeft het lot in handen gelegd van Senol Günes. De voormalig bondscoach van Turkije volgt de ontslagen Fransman Valérien Ismaël op en moet ervoor zorgen dat de topclub zich weer gaat mengen in de strijd om te titel. Günes werd in het verleden onder meer twee keer landskampioen met Besiktas. Met de Turkse nationale ploeg behaalde hij in 2002 een knappe bronzen plak tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea.

Behoudens een uitstapje naar het Zuid-Koreaanse FC Seoul speelt de trainerscarrière van Günes zich enkel in Turkije af. De zeventigjarige oefenmeester stond onder meer aan het roer bij Trabzonspor (vier termijnen), Antalyaspor en Bursaspor. Tussen 2015 en 2019 had hij ook al de leiding over Besiktas. Hij volgde Slaven Bilic op en leidde de club naar de eerste landstitel sinds 2009. In 2002 behaalde hij met de Turkse nationale ploeg het beste resultaat dat het land ooit haalde op een WK met een knappe derde plek.

Besiktas kende een uitstekend begin in de competitie met dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Aan die ongeslagen status kwam tegen Istanbul Basaksehir (0-1) een einde, waarna er in de vijf wedstrijden die volgden in de Süper Lig slechts één keer werd gewonnen. Maandag ging Besiktas ondanks een vroege treffer van Wout Weghorst nog met 2-1 ten onder bij laagvlieger Hatayspor. Ismaël was sinds 25 maart dit jaar in dienst bij de topclub uit Istanbul. Na zijn aanstelling eind vorig seizoen kwam Besiktas uiteindelijk op een zesde plaats terecht, waarmee het zes punten tekort kwam om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

"Ik wil het management van Besiktas bedanken voor deze kans", laat Günes weten in een eerste reactie. "Ik bedank alle fans voor de liefde die ik de afgelopen tijd heb gezien. We hebben goede dingen gedaan in ons vorige huwelijk. De liefde die ik toen heb gekregen toont de relatie tussen ons. Ik verwacht dat alle spelers een nieuwe start zullen maken. We gaan proberen oplossingen te vinden voor de problemen door naar ons eigen spel en onze tekortkomingen te kijken." Günes heeft een contract getekend tot en met het seizoen 2023/24.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wederom een trainer de laan uit gestuurd en wederom houden Turkse clubs vast aan hun oude scharrels. Echt ongekend, alsof er geen andere trainers bestaan dan Gunes, Terim, Kocaman/yanal.

De eeuwenoude Turkse smoes met dat 'buitenlandse trainers' het niet kunnen in Turkije heeft Jorge Jesus naar de prullenbak gesmeten. Ik denk dat Okan van Gala de volgende is die de laan uit gaat vliegen.

Besiktas speelt bijzonder slecht naar mijn mening, Gunes kan misschien de tij keren maar ik vraag aan iedereen om telleurstellingen te voorkomen dat je geen waanideen krijgt. Fenerbahce is niet te houden dit seizoen wen daar maar aan.

29 oktober 2022 om 11:33

Even een vraagje; welke prullenbak? Zico is nog steeds de laatste buitenlandse kampioen van het seizoen 2007-2008.

En over Gunes gesproken, als de turkse voetbalbond hem destijds vanwege zijn succes en het goede spel van Besiktas niet had weggekaapt, was hij wellicht nooit weggegaan dus ik zie hem zeker niet als een oude scharrel.

29 oktober 2022 om 12:19

Zelden zo veel onzin gelezen in 1 post op een zaterdagochtend. Je weet toch dat de laatste buitenlander die kampioen is geworden in Turkije Zico is? Wat Mehmkose hierboven ook aangeeft? Is Jorge Jesus al kampioen geworden ofzo? Dit zijn echt hele grote praatjes voor iemand die eerste staat (met 2 punten voorsprong nota bene) nadat er niet eens een derde van de competitie is gespeeld. Je ziet gelijk wat 10 jaar geen kampioen worden met een mens kan doen man, sjezus. Heb met je te doen kerel!

Senol Gunes is terug het verval van Besiktas is volledig ingezet. Eerste wat hij gaat doen in de wnterstop is Kenan Karaman terughalen van Schalke.

Deze trainer is zo overschat. Taktisch is erg slecht. Op het afgelopen EK heeft hij genoeg laten zien, dat hij enorm ongeschikt is als coach. Besiktas kon zo maar degraderen met deze trainer. Sterkte besiktas. Het is voorbij.

29 oktober 2022 om 10:21

Je hebt leden die constant Valentin hebben afgezeken vanwege zijn wisselbeleid, Senol doet precies hetzelfde dus het gaat lachen worden, tactisch faalt hij ook inderdaad enorm hard, plek 9 moet wel te doen zijn dit jaar.

Benieuwd hoe Senol het gaat doen met de Premiere League team van Besiktas, hoop datvhij Kenan Karaman terug haalt, is tenslotte zijn oogappeltje, denk dat Senol Besiktas 9de gaat maken ofzo, Besiktas is dit jaar heel zwak en heeft overbetaalde spelers als Alli rondlopen, Senol word vast weer ontslagen na 3 wedstrijden ofzo Besiktas kennende.

Altijd zelfde met deze turkse teams, beginnen ze met Gunes/Terim/Kocaman/Yanal. Worden ze ontslagen komt er een nieuwe trainer buiten die namen. Worden deze ontslagen komen deze heren weer aanbod bij de clubs. Hierdoor kan ons Turks voetbal geen stappen maken, Kansloos.

Tja ik snap het wel zoveel Turkse opties zijn er helaas niet, Dat zie je altijd als een buitenlandse trainer wordt ontslagen halen ze een Turkse trainer en andersom, ben blij dat ze niet Riza Calimbay hebben genomen.

Ben overigens benieuwd hoeveel krediet Okan Buruk gaat krijgen.

Laat andere club supporters maar praten en praten!

Beste zet die we konden zetten! We spelen geen europa en halen naar mijn mening een hele goede trainer binnen. Heeft nog een klus te klaren en die gaat hij ook zeker klaren.

Voor ons begint de competitie nu pas en dat ziet iedereen, de angst is te zien. Morgen zal Carsi Senol Gunes mooi ontvangen!

29 oktober 2022 om 11:29

Gefeliciteerd met je oude scharrel

Waar of bij wie zie jij angst ? Het enige angst die nu heerst in Turkije is dat er geen genoeg translators zijn voor de wartaal die Gunes uitspreekt voor en na de wedstrijden.

We hebben een filosoof in de competitie, hopelijk is hij een openbaring voor de rest van filosoferend Turkije.

Ik zie Gala hoger eindigen dan jullie maar oke, ik doe wel alsof ik bang ben zodat jij je misschien ook een beetje beter kan voelen.

De Premier League team van Besiktas is echt the next Man City !! In de Aziatische gedeelte van Istanbul zijn wij momenteel aan het beven voor Senol Gunes

Jorge Jesus heeft meerdere vertalers ingehuurd zodat hij hopelijk kan snappen waar die Gunes het continue over gaat hebben.

29 oktober 2022 om 11:51

Focus jij je maar gewoon op Okan Buruk en GS. Miljoenen uitgeven nog geen fatsoenlijk spel op de mat kunnen leggen, nee jullie worden wel kampioen idd. See u next week

29 oktober 2022 om 12:18

Ik ben voor Fenerbahce maat. Wij staan strak 1e.

Focus jij je inderdaad maar op je zwart-witte wereld, samen met de rest van de honden in de wereld.

Kleur in het leven brengt de mooiste club uit Turkije ; Fenerbahce.

29 oktober 2022 om 13:33

Aah kijk dat verklaard ook gelijk waarom je even woorden als honden moet gebruiken.Zolang niks winnen, geen eer te behalen olur oyle.

29 oktober 2022 om 19:42

Gast wat een praatjes voor iemand die al 10jr geen kampioen is geweest, een begraafplaats vol heeft aan spelers én trainers en in geen jaren CL heeft gespeeld. Kijk hoe je gelijk naast je schoenen loopt omdat je toevallig 1 ronde met 2 punten 1e staat..maar ik begrijp het wel, je hunkert naar succes alleen jammer dat het van korte duur zal zijn..kleur in het leven😂 waar was de kleur in het leven de afgelopen jaren?

29 oktober 2022 om 19:48

Je neemt als fenev’li anders wel uitgebreidt de tijd om te reageren, dus er is wel degelijk angst bij je. Jullie hebben jarenlang met argus ogen gekeken naar Besiktas, GS, Trabzon, Basak en zelfs Bursa haha..hou de eerste plek maar eerst vast en kom daarna ons beleidt bekritiseren. In plaats van je eigen clubje te bekritiseren die de afgelopen decenia misschien wel meer dan 500M heeft uitgegeven en niks heeft bereikt. Aykut is meerdere keren terug gekomen, Ersun Yanal is 2x gekomen, Ismail Kartal idem dito..dus waar praat jij allemaal over gast?

Zovaak als het wisselbeleid van Valerin is bekritiseerd, hebben ze ook die van Gunes bekritiseerd maar dat is nu vergeten. Gunes heeft niet meer de team met Talisca nu maar een mislukte Alli. Ik ben benieuwd hoelang het zal duren voor ze gaan vragen om Senol eruit te gooien.

De filosofie van de Turkse clubs is echt om te janken. Eerst ontsla je de beste man en een paar seizoenen haal je hem als de redder van de club. Dit is precies waarom het helemaal niks gaat worden. Zijn er dan echt geen jonge potentiele trainers in Turkije ? Neem een voorbeeld aan Duitsland. Staan gewoon jonge trainers voor de groep en zie ze eens schitteren.

29 oktober 2022 om 12:19

Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar de beste man is destijds niet ontslagen maar weggekaapt door de Turkse voetbalbond.

29 oktober 2022 om 12:47

Ik benoem Senol Gunes specifiek niet omdat ik het over het Turkse voetbal heb. Meerdere clubs ontslaan trainers en nemen ze later weer in dienst.

Ik had liever gezien dat Besiktas de kans gaf aan een Ilhan Palut, misschien zelfs eerder Sergen Yalcin. Ben Senol Gunes' uitspraken echt helemaal zat, en het grappige is dat hij zoveel invloed heeft binnen de TFF. Groot voorstander geweest van de buitenandersregel destijds en dan zie je hem gisteren doodleuk aangeven dat de buitenlandersregel een obstakel voor de ontwikkeling van clubs is.

29 oktober 2022 om 17:25

Toen de positie van Ismael begon te wankelen was het al duidelijk dat ze voor Güneş zouden gaan. Er is niemand zo succesvol geweest als Şenol Güneş in de recente geschiedenis bij Beşiktaş. Verder zijn Ahmet Nur Çebi en Şenol Güneş natuurlijk matties uit dezelfde stad, dat is ook algemeen bekend. Ik denk dat als het aan ANÇ lag Güneş al veel eerder was aangesteld maar Ceyhun Kazanci wou graag experimenteren met Ismael. Palut doet het uitstekend bij Konyaspor maar de top 3 is toch een hele andere manier van werken. Kijk bijvoorbeeld Okan, als je naar de ranglijst kijkt doet Galatasaray het niet heel slecht. Maar toch staat hij onder druk en zie ik hem vaak spartelen bij interviews. Galatasaray is toch andere koek dan Başakşehir. Ook Erol Bulut was het op een gegeven moment helemaal kwijt bij Fener. Als je een trainer als Palut gaat aanstellen moet dat aan het begin van het seizoen zijn, dan kan hij zijn eigen transferlijstje indienen, zijn speelwijze rustig implementeren op de spelersgroep en kan hij een eerlijke kans krijgen. Op dit moment is Güneş eigenlijk de meest rationele keuze. Eigenlijk had ik Riza Çalımbay het mooiste gevonden, maar die heeft de lobby en de power niet wat trainers als Terim en Güneş wel hebben.

We moeten niet met z’n allen doen alsof dit alleen Turkije zo gaat. In Nederland bijvoorbeeld vallen ze ook weleens terug op trainers als van Gaal en Advocaat. Şenol Güneş is gewoon een safe option in een seizoen wat al gaande is. Een ervaren, gehaaide trainer die weet hoe hij de drie punten moet binnenslepen in een moeizame pot in Anatolië op een patatesveld. Ismaël was een leuk project, probeerde wat dingen uit maar je zag gewoon dat de selectie en hij totaal geen klik meer hadden. Als de supporters zich dan tegen je keren dan is het snel klaar, zo simpel is het. De voetbalwereld is opportunistisch, begin van het seizoen was Beşiktaş een PL-team, nu is Ismaël een gare gymleraar en is Güneş de grote verlosser terwijl hij in zijn laatste maanden bij Beşiktaş echt niet onomstreden was. Şenol geeft de competitie in ieder geval wel kleur, de Socrates van de Süper Lig is back.

Snap al die negatieve comments niet zo .Ik persoonlijk vind hem 1 vd beste turkse coaches ever op en top proffesional en altijd een gentleman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren