Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst hele late reddende engel voor uiterst pover ‘schaduwelftal’ Oranje

Laatste update:

Wout Weghorst heeft zich woensdag ontpopt tot reddende engel voor Oranje. Het 'schaduwelftal' van Louis van Gaal kwam in Wales dramatisch voor de dag en leek een overwinning weg te gooien door een hele late gelijkmaker van Rhys Norrington-Davies. Nederland knokte zich in dezelfde blessuretijd echter alsnog naar de winst via een rake kopbal van Weghorst. Teun Koopmeiners had vlak na rust al de eerste treffer gemaakt: 1-2. Jerdy Schouten debuteerde verdienstelijk, terwijl Jordan Teze met meer gemengde gevoelens terug zal kijken op zijn eerste optreden in Oranje, dat met zes punten aan kop gaat in Groep 4 van League A. België won tegelijk zeer ruim van Polen (6-1) en pakt zo de tweede plek met drie punten.

Alle elf namen van vrijdag tegen België werden door Van Gaal vervangen, wat tot gevolg had dat Schouten en Teze hun debuut in de basis maakten. Met Wout Weghorst koos de bondscoach voor één diepe spits, met Cody Gakpo en Noa Lang als ondersteuning kort daarachter. Bij Wales werden na het binnenhalen van het WK-ticket tegen Oekraïne (0-1) liefst zeven wijzigingen doorgevoerd. Blikvangers Aaron Ramsey en Gareth Bale hoefden hun opwachting niet te maken, al bleven Ben Davies en Daniel James wel staan.

Het geheel vernieuwde Oranje kwam uiterst moeizaam uit de startblokken en werd in de beginfase onder druk gezet door Wales. De Britten hadden echter te weinig stootkracht om het doel van Mark Flekken echt onder vuur te nemen en zagen Nederland gaandeweg de eerste helft beter worden. Schouten zag een gevaarlijk geplaatst schot uit de tweede lijn door een Welshe voet worden geblokt. De enige echte kans was in de laatste minuut van de eerste helft voor Gakpo, die na een lange bal van Flekken ineens door de defensie brak. De PSV'er kon vrij uithalen op acht meter van het doel, maar zag hoe Chris Mepham zijn lichaam er toch nog voor kon werpen.

Oranje kwam vijf minuten na rust vrijwel uit het niets op voorsprong. Schouten speelde de bal in bij Koopmeiners, die zich in zijn aanname vrij maakte en zo ruimte creëerde om met zijn rechter droog raak te schieten: 0-1. Voor Koopmeiners was dat zijn eerste goal in Oranje, voor debutant Schouten logischerwijs zijn eerste assist. De treffer kon Oranje niet inspireren tot beter spel en Van Gaal greep na een uur in door Frenkie de Jong en Steven Bergwjin, de sterren tegen België (1-4 winst), te brengen. Een kwartier voor tijd betrad aan de zijde van Wales ook Bale het veld.

Het spelniveau bleef aan beide kanten van bedroevend niveau, ook nadat Bruno Martins Indi in de slotfase na vijf jaar zijn rentree maakte in Oranje. Eén moment van onachtzaamheid leek Nederland in blessuretijd fataal te worden, toen Hans Hateboer uitgleed en Rhys Norrington-Davies het kopduel won: 1-1. Weghorst kopte Oranje echter luttele seconden later aan de overkant naar winst: 1-2. Die goal ontstond via een lange rush van Frenkie de Jong naar voren en een goede voorzet van Tyrell Malacia op Weghorst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik de wedstrijd (op het eind na) van vandaag niet zo opwindend vond. Maar dat komt natuurlijk ook doordat er veel nieuwe spelers hebben gespeeld vandaag. Dat maakt aan de andere kant voetbal ook zo een mooie sport. Je kan het op miljoenen manieren spelen met miljarden verschillende samenstellingen van spelers. Vandaag was voor mij ook verassend hoe Koopmeiners en Schouten speelden op het middenveld. Ik vond ze vandaag goed spelen en dat maakt mij weer zeer benieuwd voor de komende wedstrijden. Ook vond ik Malacia goed spelen vandaag. Ik ben erg blij met deze spelers en ik ben benieuwd wat deze spelers in de toekomst voor oranje kunnen betekenen. Wat ben ik blij dat we op het laatste moment toch nog hebben gewonnen ik hoop jullie ook!

Ik hoor veel Voetbalzone leden roepen over dat dit toernooi niet serieus te nemen is. Dat het een veredeld oefenpotje is. Dat doet mij toch wel pijn aan het hart als ik dit soort teksten lees. Ik snap ook niet waarom wij als Nederlanders denigrerend doen over de Natie Competitie / Nations League. Wij als bescheiden kikkerlandje hebben al meer dan 30 jaar geen eerste prijs weten te behalen met onze natie. De laatste en enige prijs dat oranje in de bescheiden prijzenkast heeft kunnen zetten is het Europees kampioenschap in 1988. Dat was een tijdperk dat Heinazijn nog niet eens op deze wereld aanwezig was. Moet je nagaan hoelang dat geleden is. Ik als Nederlander en fan van het Nederlands elftal hunker weer naar een prijs. Dus ik zal zo graag Nederland de Nations League zien winnen. Dan kunnen we eindelijk weer een prijs pakken. En ik geloof goed dat dit mogelijk is! We zijn nu koploper in de groep en bij winst tegen Polen breiden we onze voorspong alleen maar uit. Ik hoop echt dat de oranje leeuwen mij volgend jaar in juni in extase schieten in de finale van de Nations League.

Viva Hollandia!

8 juni 2022 om 22:41

Mand is te makkelijk, maar je hebt eigenlijk wel gelijk.

8 juni 2022 om 22:42



dit is ten alle tijden nog beter dan die compleet nutteloze oefenpotjes waar het totaal nergens om gaat. ik snap dat gezeur zelf dan ook niet zo goed. anders zit je naar wedstrijden te kijken tegen landen die veel en veel slechter zijn. nu is het tenminste nog van een redelijk niveau


8 juni 2022 om 22:42

De Natie competitie? Serieus? We mogen heel erg blij zijn dat we Frenkie hebben, die heeft ons met zijn spel nog even wat geluk gebracht in die laatste minuten. Voor de rest was het echt verschrikkelijk om naar te kijken. Vooral Teze en Hateboer moeten zich zorgen maken.

8 juni 2022 om 22:45

Frenkie speelt echt alleen maar terug en opzij!1!! Oh wacht...

8 juni 2022 om 22:46

Consy we moeten nou niet gaan overdrijven als het om frenkie de jong gaat zeg. Was een normale invalbeurt met weinig bijzonders, op z'n laatste actie na met de versnelling en pass naar malacia waar de goal uitkomt.

8 juni 2022 om 22:47

Ja echt heel normaal om erin te komen en meteen het hele team weer naar je hand te zetten, dat kan echt iedereen natuurlijk.

8 juni 2022 om 22:50

Veel meer dan die ene goede actie had hij toch niet? Het was een hele goede actie, maar hij wordt weer neergezet als onze redder in nood.

8 juni 2022 om 22:50

Hele team naar je hand zetten? Overdrijf toch niet zo man. Laatste 10 min was echt niet anders dan ervoor.

8 juni 2022 om 23:01

Oke zuurpruimpjes, weer duidelijk dat hij het nooit goed kan doen hier.

8 juni 2022 om 23:05

Ik zag Frenkie ook het team naar z'n hand zetten. De enige die van achteruit creativiteit kon brengen. Enorm verschil.

9 juni 2022 om 01:04

Kijk nog even die rush na. Hij was niet van de bal te krijgen en Wales is echt niet een team bestaande uit pannekoeken. Echt een wereldklasse voetballer.

9 juni 2022 om 01:15

Straks maak je van Wales nog een wereldteam......man toch die je ogen eens open.....op de valreep deze wedstrijd winnen was al erg genoeg, Oranje was niet sterk genoeg om van deze oelewappers vlotjes te winnen !

9 juni 2022 om 07:55

@Consy..je speelt tegen Wales, dat zijn jongens die hersenloos rondrennen. Ze hebben een goede voorzet gehad en een goal. Als je tegen A-landen had gespeeld had Frenkie die pass op Malaria niet kunnen maken. Maar dan was er een professionele overtreding op hem gemaakt.
BTW: hij had heel veel foute passen naar voren, naar achter was dat prima

8 juni 2022 om 22:50

Dit Nederland weegt in alle gelederen nog te ligt om een prijs te pakken.

9 juni 2022 om 00:55

Zegt wie ? Snotaap

8 juni 2022 om 22:50

Hulde Hein, ik heb wederom van je bijdrage genoten. Liever een dergelijke analyse dan dat gezever van die giftige leden die nooit vrolijk zijn. Ik heb ook genoen van dit potje voetbal in de Natie Competitie. Eindelijk weer eens een toernooi waar we wel van toegevoegde waarde kunnen zijn. Slaap lekker Hein!

Warme en zwoele groet,

Volgas

8 juni 2022 om 22:51

Drie zinnen inhoudelijk over de wedstrijd en verder weer veel nonsens, klasse Heintje! Schouten en Koopmeiners waren niet beter dan verdienstelijk, Koopmeiners kwam meer uit de verf toen Frenkie op kwam draven. Het was ontzettend statisch bij Oranje. Malacia was niets denderends maar verdienstelijk. Je moet in deze opstelling gewoon minstens 1 spelmaker hebben en niet twee 'zes' spelers of een meer behouden '8' zoals Koopmeiners. Het gaat gewoon niet. Elke bal werd door Gakpo verspeeld en Weghorst is geen spelmaker.

8 juni 2022 om 23:05

@heinazijn

Complimenten voor jouw uitgebreide bijdrage. Je doet moeite, neemt er de tijd voor en onderbouwt het. Je geeft keurig aan waarom je iets vindt en vertelt het vol enthousiasme. Een echte Oranje supporter. Klasse!

Ik ben het met je eens. Behalve de verdediging en Frenkie op het middenveld, hebben wij verder geen wereldtoppers lopen bij Oranje. Dan is dit een mooi toernooi om je te laten zien en hopelijk te winnen.

Ik lees jouw stukken graag, dus ga er vooral mee door

8 juni 2022 om 23:37

"wij als bescheiden kikkerlandje"

Houd toch eens op hiermee. We hebben bijna twee keer de inwoners van een Griekenland, Portugal, Zweden, Hongarije. En een veelvoud van de inwoners van een Zwitserland, Oostenrijk, Sevië, Bulgarije, Denemarken of Kroatië.

We zijn gewoon het 10de land hoor hier in Europa qua inwoners. Het is knap dat Portugal met bijna de helft van de inwoners zo'n elftal hebben als zij hebben. Dat Denemarken met een derde van de inwoners zo veel toppers heeft. Of wat dacht je van Kroatië met een kwart van de inwoners...

Maar wij zijn het ons als 10de land van Euorpa aan onze stand verplicht gewoon mee te doen op de eindtoernooien. En mogen best verder kijken dan zo'n fluttournooi als de Nations League welke nog minder waarde heeft dan een JC schaal en door werkelijk niemand serieus wordt genomen.

8 juni 2022 om 23:59

Tsja, een klein kikkerlandje zegt imo wat over het oppervlakte van een land, niet het aantal inwoners.

8 juni 2022 om 23:46

Misschien moeten mensen zich minder druk maken over wie er als eerst een bericht post. Iemand moet de eerste zijn en als diegene daarmee eerste wordt en diegene schrijft een goed stuk, be my guest!

@Heinazijn, je doet je naam niet te eer aan. Heb nergens azijn gezien.
Mooi geschreven!

Had net effe dat vonkje nodig om een beetje enthousiast te zijn over dit toernooi!

On: ben blij dat Nederland heeft gewonnen! Ga zo de samenwerking checken. Hup Holland hup!

9 juni 2022 om 00:30

Inderdaad, nu zien we ook waarom Geertruida over Teze in NL hoort.

9 juni 2022 om 08:14

@heinazijn, bedankt voor je optimisme. Dat moet ook iemand zijn die positief is.
Ik heb in 30 jaar echt niets met dit Nederlands elftal, dit heeft voornamelijk te maken dat Danny Blind de laatste generatie topvoetballers heeft verkracht en een brokkelend elftal heeft gemaakt.
Nederland heb ik heel goed tegen België zien spelen, was dit nu omdat België zo gedemotiveerd was? Of dat Nederland zo goed was. Iig België is wakker geschut en Nederland zal zeker niet met 6-1 winnen van Polen. Wel winnen met een B-team.
Dat oranje gevoel van 88, 94, 98, 2010, 2014 incl. Topspelers die concurrenten waren met de wereldtop, die zijn er nu echt niet met een overschatte Frenkie en Memphis.
Ik voorspel ook dat het Nederlands elftal, weer uitgeschakeld wordt door een nietszeggend land zoals Tjechie.
Zo goed en sterk zijn we niet. Dat is niet pessimistisch maar realistisch.
Als Nederland weer tegen België komt in een later stadium waar het echt ergens over gaat. Dan heb je een probleem.

Ik vind het wel heel positief dat Weghorst een fantastische spits is en dat de Vrij enorm stabiel is! Dat is de toekomst samen met Noa Lang en Bergwijn..dat doet me deugd

eerste helft niet best, gelukkig wel gewonnen

Deze wedstrijd had meer weg van een oefenpotje. Was qua niveau en amusementswaarde niet veel aan. Op zich is het wel te verklaren met 11 nieuwe namen die niet eerder met elkaar gespeeld hebben.
1-2 is heel effectief gedaan van Oranje, echter een gelijkspel was meer op z'n plaats geweest.

Helaas deden sommigen Oranje spelers er alles aan om niet meer geselecteerd te worden. Op naar de volgende wedstrijd. Hopelijk met de normale 11.

PS: na afloop zie je Kjell Scherpen op het veld tussen alle spelers. Jezus hij is nog langer geworden. Kan zo als basketballer naar de NBA toe

8 juni 2022 om 22:42

Newsflash…..het is ook gewoon een veredeld oefenpotje. En van gaal heeft al gezegd dat hij iedereen wil zien dus we gaan nog meer andere namen zien. En terecht.

8 juni 2022 om 22:48

Heb je gelijk in. Louis van Gaal heeft dat inderdaad gezegd en komt keurig zijn aankondiging na. En het is goed om te experimenteren.

Neemt niet weg dat ik het qua kijkplezier niet leuk vond

8 juni 2022 om 22:52

"newsflash…..het is ook gewoon een oefenpotje."

Niet mee eens. Dit is een echt toernooi waarbij je een prijs kunt winnen. En omdat het Nederland Elftal in z'n hele geschiedenis pas 1 keer een prijs gewonnen heeft, moet je dit serieus nemen.

Aan het begin van dit seizoen nam ook niemand de Conference League serieus, maar dat is inmiddels ook wel een beetje anders. Ik denk dat de Nations League wel de potentie heeft om echt uit te groeien tot een tweede EK, Ik vind het daarom onbegrijpelijk dat Van Gaal vandaag speelde met een B-team.

8 juni 2022 om 23:02

Uitgroeien tot.... zeker mogelijk. Maar op dit moment zijn het nog steeds vooral oefenpotjes. Gelukkig wel meestal met iets meer niveau dan voorheen

8 juni 2022 om 22:46

Hatenboer die heeft prima loopacties bijvoorbeeld. Maar wat daarna komt slaat nergens op. Elke bal ernaast. Hopelijk probeert ie snel iemand anders op rechts.

8 juni 2022 om 22:53

Ja de rechterkant van Oranje samen met Teze was niet best. Die hebben waarschijnlijk andere plannen dan voor Oranje spelen.

Maar er waren wel meer die niet thuis gaven vandaag.

8 juni 2022 om 22:52

Leek inderdaad wel een oefenpotje. Ook leuk voor de winnaar van die prijsvraag die 90 minuten rechtsback mocht spelen ;-)

Ook blij als we weer naar de normale 11 kunnen kijken.

Nederland speelde vandaag niet z'n beste wedstrijd, veel spelers die zo ontzettend matig speelden.

Positief vielen me Lang, Schouten en Koopmeiners op.

Heerlijk nog even die blessuretijd, even 2 goals. Eindelijk scoort Wout weer eens, maar ook geen kansen gehad tijdens de wedstrijd.

8 juni 2022 om 22:46

Ik vond Lang juist vrij dramatisch. Het is allemaal zo vrijblijvend bij hem. Schouten was goed, ja, en het is schrijnend hoeveel beter iedereen wordt met Frenkie erbij. Hateboer, Teze, Gakpo en Weghorst hoeven er de volgende keer niet meer bij. Die waren echt niet best. Geef volgende keer Karsdorp, Danjuma en Luuk de Jong maar weer eens de kans. Die zullen niet voor deze heren onderdoen.

8 juni 2022 om 22:50

Weghorst geen bal gekregen en keihard gewerkt dat heb ik liever dan 25 hakjes van memphis en die dan weer de man is door een penalty

8 juni 2022 om 22:54

Die man van de 'nutteloze hakjes' is mooi wel bijna met 28 jaar onze record topscorer. Verreweg onze beste speler.

8 juni 2022 om 22:55

Als je liever Weghorst dan Memphis ziet ben je simpelweg geen voetballiefhebber. Ja hij werkt hard en ja hij scoort nu een belangrijk doelpunt, maar wat is Weghorst ongelooflijk beperkt zeg. Kan gewoon helemaal niet voetballen lijkt het wel. Verbaas ik mij iedere keer weer over.

8 juni 2022 om 23:00

Vrijblijvend? Hij bood zich aan, rende overal over het veld, had goede combinaties en wilde heel graag. Misschien iets te graag, dat zou kunnen, maar om nu te zeggen dat hij matig speelde, nee dat niet. Matig was voor mij een Teze of Hateboer.

8 juni 2022 om 23:56

Ik vind juist Gakpo zo vrijblijvend, lang probeert er nog wat van te maken maar het is ook lastig met weghorst, hateboer en teze om je heen, het talent straalt er vanaf maar zodra hij heen teamgenoten heeft met wie hij kan combineren zal het lastig worden, Gakpo valt elke x zo tegen maar toch zou ik hem er altijd bij houden, die jongen moet gewoon wat dwingender worden in oranje, Schouten wil ik nog wel een x zien samen met frenkie, Malacia speelde prima maar vond ik weinig toevoegen in balbezit, als ik hateboer zie vraag ik mezelf echt af wat karsdorp nu verkeerd doet waardoor hij die kans niet krijgt, en weghorst tjah ik denk dat we beter Luuk mee kunnen nemen als plan C, want denk dat hij een betere kapstok is dan weghorst en beide zullen ze nooit in de basis komen. Beetje exact dezelfde discussie als enkele jaren geleden, maar heeft Luuk zich nu bij barca natuurlijk wel laten zien als pinchitter na z’n “mindere” periode.

8 juni 2022 om 23:59

Memphis is natuurlijk niet onze beste speler, we hebben 2 wereldtoppers mischien 3, en dat zijn Virgil, frenkie en wellicht de vrij, maar Memphis is natuurlijk wel verreweg onze belangrijkste aanvaller.

9 juni 2022 om 01:08

'Verreweg onze beste speler' ... zou naar mijn idee speler veranderen in aanvaller!

9 juni 2022 om 08:43

En hoeveel daarvan waren strafschoppen? We hebben helaas geen van Basten, Kluivert, van Nistelrooy, Makaay of van Persie meer rond lopen. Depay is gewoon matig, mar wel een hele betrouwbare nemer van strafschoppen. Ik denk echt dat je met Brobbey een veel betere aanspeelpunt hebt. Veel bal vaster en kan beter kaatsen dan Depay.

9 juni 2022 om 17:05

Met het huidige materiaal aan Nederlandse spelers moeten we de zoektocht naar een 'spits' gewoon staken, lijkt me. Weghorst en De Jong zijn veel te matig om in aanmerking te komen voor een basisplaats. Een van de twee meenemen als pinchhitter en het daar bij laten. Brobbey kan wellicht uitgroeien tot de eerste spits van Oranje maar komt nu nog ervaring en kwaliteit te kort om echt op hem te kunnen bouwen. Je moet het gaan doen met Memphis, Bergwijn en Danjuma en een dynamischere speelstijl gaan spelen dan onze oeroude Hollandse school. Dat de dinosauriërs van een analisten op televisie daar niet aan willen, moeten wij - maar vooral Louis van Gaal - schijt aan hebben. Het voetbal is verder geëvolueerd en daarin kom je met je Hollandse school niet heel ver. Of je moet elf spelers van absolute wereldklasse hebben die daar allemaal perfect in passen. Guess what. Die hebben we niet. Zolang Brobbey nog geen Van Persie of Kluivert is, kunnen we een spits wel vergeten. Alleen als je in de laatste tien minuten iets moet forceren, is Luuk de Jong welkom.

9 juni 2022 om 17:13

Ik vond Lang best redelijk spelen, in ieder geval beter dan Weghorst en Gakpo voorin. Het is dat Weghorst nog scoorde maar bij die twee ging, net als bij Teze eb Hateboer, behoorlijk wat mis.

8 juni 2022 om 22:47

Grappig. Ik vond Lang en Schouten en Koopmeiners matig omdat er weinig creativiteit van hen af kwam. Dan komt Frenkie erin en zie je wat voetballen wel is. Maar ik keek met een half oog dus je zal wel gelijk hebben.

8 juni 2022 om 22:58

Ik vond inderdaad dat met Frenkie erbij het spel allemaal wel wat makkelijker ging en minder stroef dan daarvoor.

8 juni 2022 om 22:54

Ik vond de rol van Lang wel opvallend. Een hafljaar geleden was het de vraag of Lang ook op rechts kon spelen omdat daar niet echt een vervanger voor Berghuis was. Vandaag stond Lang bijna de hele wedstrijd op die positie tegen zijn voet en hij heeft die rol toch wel opvallend ingevuld. Was waarschijnlijk de Oranje-speler met het meeste balcontacten, kwam voortdurend terugzakken om te helpen in de opbouw. Ik ben benieuwd of Van Gaal hem die opdracht had gegeven, of dat dit zijn natuurlijk neiging is om voortdurend betrokken te zijn in de opbouw. Ik vond Lang één van de besten, enorm contrast met Gakpo aan de andere kant die geen bal heeft geraakt. Tegen zo'n gesloten verdediging heb je lichtvoetige spelers als Lang, Bergwijn en Depay nodig. Zou me niet verwonderen dat Lang straks, misschien wel afhankelijk van de tegenstander, als een betere optie dan Berghuis wordt gezien hangend op de rechtsbuiten.

Wat een bizarre slotfase, haha. Je ziet wel aan de spelers dat ze niet op deze campagne zitten te wachten, zo na een lang seizoen. Toch leuk om bijvoorbeeld Schouten eens aan het werk te zien en heb bij de 2-1 weer zitten genieten van Frenkie. Flekken maakte geen grote fouten, maar moet er niet aan denken dat we met hem op een eindronde staan. En Hateboer nooit meer oproepen aub.

8 juni 2022 om 22:43

Flekken heeft vandaag aangetoond betere 1e keus te zijn dan cillese of krul. Hij was foutloos, straalde rust uit, gaf leiding aan de defensie. Laat bijlow het uitvechten met flekken, een 3e keeper hebben we niet nodig in qatar

8 juni 2022 om 22:45

Als je geen bal op de goal krijgt dan kun je weinig fout doen.

8 juni 2022 om 22:48

Flekken heeft genoeg te doen gehad, daarnaast dankzij zijn sterke aanwijzingen aan de NL defensie heeft hij de doelpogingen weten te beperken. Dat mis ik bijvoorbeeld bij cillese

8 juni 2022 om 22:50

Ik hou altijd mijn hart vast als die Flekken de bal aan de voet krijgt. Hij probeert veel te veel voetballend op te lossen. Hij kan het wel, maar altijd met zo veel risico..

8 juni 2022 om 22:52

Nous, ik heb die stuiptrekkingen bij cillese als een speler van de tegenstander in de buurt van onze 16 komt. Want ook tegen België keepte hij weer ouderwets zwak. Flekken straalt echt rust uit, faalt niet, zakt nooit door ondergrens. Dat moet je hebben bij een keeper, ook al hebben we geen wereldkeepers

8 juni 2022 om 23:04

Flekken die een gemakkelijke vangbal tot corner stompt, onnodig veel risico neemt in de opbouw en bij de meeste hoge ballen kwetsbaar is..

8 juni 2022 om 23:06

Risico neemt zeg jij, bal in de ploeg houden en vanachter opbouwen zegt van gaal. Flekken voert de opdracht uit. Echt een klasse beter dan de andere keepers bij oranje op dit moment in de selectie.

8 juni 2022 om 23:36

Wat een onzin, Cillessen keepte gewoon prima tegen de Belgen zoals Flekken vandaag ook prima keepte. Cillessen is geen keeper die onmogelijke ballen uit de kruising pakt maar hij is in Oranje ook nooit door de ondergrens gezakt. Flekken is gewoon ontzettend goed met zijn trap. Dus gewoon degene opstellen die op het moment van het toernooi fit en het beste in vorm is. Flekken, Cillessen of Bijlow.

8 juni 2022 om 23:45

Dabor, jij mag het onzin vinden, ik geef echter op de spelsituatie aan waar cillese zwak keepte, maw je kan mijn argumenten terug bekijken. Daarnaast nooit door ondergrens gezakt, ik kan zo een aantal wedstrijden van cillese noemen, zoals tegen turkije, Italië, Tsjechië en Frankrijk waar zijn zwakke optredens hebben geleid tot nederlagen. Vergelijk dat eens met flekken, zonder voorkeuren, en dan zie ik niet in hoe je flekken niet de voorkeur geeft boven jasper

Weghorst come to Besiktas! 😄 Prachtige goal. Ik hoop enorm dat hij komt.

8 juni 2022 om 23:16

Weghorst is echt een matige speler, ondanks de goede goal. Is heel beperkt in voetballen en techniek. Weet je zeker dat dit de speler is die Besiktas naar de titel schiet?

8 juni 2022 om 23:33

Als je je team op Weghorst afstemt, komt het helemaal goed. Kijk maar naar z'n spel in Portugal.
En daarnaast heb je iemand die nooit op zal geven en altijd tot het uiterste gaat. Kan nooit kwaad om Weghorst erbij te hebben.

8 juni 2022 om 23:40

Wat bedoel je met z'n spel in Portugal? Of haal je Bas Dost en Weghorst door elkaar?

Dit was bijna een belediging voor het voetbal, zo ontzettend slap en laconiek als dit Oranje speelde. Een wonder dat we gewonnen hebben.

Heel snel vergeten. Want je zou het bijna vergeten maar we spelen wel ergens voor. De Belgen winnen dik vandaag dus die mag je nog niet afschrijven.

toch mooie goal van woutje.
verder niet hele boeiende wedstrijd. denk dat nederland twee keer op goal heeft geschoten/gekopt. en die zaten erin

Toch weer die tegendoelpunt. Senegal en Ecuador gaan echt niet verliezen van Oranje.

8 juni 2022 om 22:44

Want dan speelt Oranje vast ook in dezelfde opstelling.

8 juni 2022 om 22:48

Mag hopen van niet, Mane vs Teze is geen affiche waar ik vrijwillig voor zou gaan zitten als Nederlander.

8 juni 2022 om 22:45

Want die gaan natuurlijk spelen tegen het b of c elftal van oranje..

8 juni 2022 om 22:45

Hateboer staat daar op het WK echt niet hoor. En zo lang je meer maakt dan je tegenstander, wat is het probleem.

8 juni 2022 om 22:45

Hahahaha grappenmaker, misschien dat ze niet verliezen van dit elftal maar tegen het echte oranje verliezen ze 8 van de 10 keer zeker met ome Louis. Keer gelijk en per ongeluk een keer verliezen kan altijd als alles tegen zit. Maar die ploegen zijn niet zo goed als jij nu denkt ;-)

8 juni 2022 om 22:53

Senegal heeft een beter team dan de basis 11 van Oranje. Veel sterker middenveld dan Klaassen, Frenkie en Koopmeiners. Fysiek sterker en Sneller.

8 juni 2022 om 23:13

Nu weten we het wel dat je Senagalees bent. Senegal bakt er helemaal niets van. Spelen potjes tegen Malawi, Zimbabwe en Timboektoe. 11 spierbundels met een laag voetbal IQ. Typisch Afrikaans, want dat zien we in het voetbal altijd bij de laden onder de Sahara terug. 0 tactisch inzicht. Jammer, want de potentie is er wel.

9 juni 2022 om 01:48

Jammer dat je zo respectloos over Senegal praat. Denk dat een Mane 3 klasse beter is dan alle oranjeaanvallers bij elkaar.

8 juni 2022 om 22:54

Dream on!😄Nederland word gewoon 1e in die poule.

8 juni 2022 om 23:42

Nou heb ik toevallig Senegal Rwanda gezien Jezus wat slecht ... en in de laatste minuut een gelukkige penalty gekregen omdat zoon stakker de bal weg wou schieten en toen per ongeluk tegen iemand aan trapte ... nee voor Senegal hoeven we niet benauwd te zijn

9 juni 2022 om 01:13

Ochjee meneer Mokum komt weer olie op het vuur gooien! Nee, Senegal is niet beter en die pit van ze, mag je in je haren smeren! Haal je hier nou ie dagelijkse voldoening uit, trollolol

9 juni 2022 om 17:26

We moeten Senegal inderdaad niet onderschatten. Dat zal echt geen walkover worden. Maar beter zijn ze toch ook niet. Ze hebben met Mane straks misschien wel de beste man op het veld en een betere keeper. Maar als je de overige spelers weg gaat strepen dan is nederland toch vrijwel op elke positie beter. Niet dat er bij Senegal geen kwaliteit staat zoals sommigen hier lijken te denken, maar beter zijn ze ook niet.

Ecuador (als die nog mogen gaan), zal ook geen walkover worden maar is qua niveau toch vooral veel europese middenmoot of daaronder en dat terwijl Nederlandse spelers die bij dat soort clubs spelen nu op de bank zitten of niet eens tot de selectie behoren.

Prima pot om deze spelers te zien.

Conclusie: Hateboer en teze wordt m echt niet.

Weghorst prima pinchhitter

Lang mag op herkansing.

De rest zal er wel bij zitten al moet gakpo wel echt beter als hij een transfer maakt. Schouten viel mij echt positief op!

8 juni 2022 om 22:44

Vind ook Malacia geen topper. Evenals Flekken, niet overtuigend.

8 juni 2022 om 22:49

Malacia heeft weer laten zien waarom hij niet naar united moet gaan. Helemaal niet met Ten Hag als trainer, want aanvallend valt hij elke keer door de mand en dit wordt vooral bij het spelletje van ten hag van een back verwacht.

8 juni 2022 om 22:49

Malacia is samen met Blind onze beste linksback/wingback

8 juni 2022 om 22:49

Malacia is juist een verademing, eindelijk weer eens wat snelheid en combinerend voetbal op LB. De laatste keer dat we dat hadden was 2012 Jetro Willems.

8 juni 2022 om 22:50

Vind ik wel makkelijk. Aanvallend was heel oranje matig en hij speelde in een systeem dat hij niet /nooit speelt

8 juni 2022 om 22:50

Serieus? Als Ajacied zijnde vind ik malacia er bij horen. Beter dan wijndal! Meer agressie, meer bravoure (dat heeft wijndal alleen met z’n mond).

Zeg niet dat ze basis horen maar bij de beste 26 zeker wel.

8 juni 2022 om 22:50

Flekken echt niets op af te dingen. Die uittrap tegen die spits aan was slecht, verder gewoon goed

8 juni 2022 om 22:52

John terry… Willems?? Come on… op dat ek dat we 0 punten pakten.

8 juni 2022 om 22:55

Ja en toen vanaf 2014 kwam Blind erin, en die is eigenlijk nooit meer vast eruit gespeeld. Ik zeg niet dat Willems een topper was, maar wel dat Malacia dingen heeft die we al een tijdje niet gehad hebben op LB in Oranje.

8 juni 2022 om 22:56

Als je deze Malacia een verademing vond tov Blind tegen België dan weet ik het ook niet meer. Overigens zou ik Malacia absoluut meenemen, heerlijke speler maar vandaag zeker geen verademing en Blind is ook gewoon beter, wat niet erg is, Malacia is nog jong.

8 juni 2022 om 23:00

John Terry… blind die in 2014 tegen Spanje 2 assists gaf en scoorde tegen Brazilië… je gaat Willems toch niet beter vinden dan blind? Sterker nog ik vind t voor malacia zelfs een belediging om hem met willems te vergelijken

8 juni 2022 om 23:02

Goed lezen, ik noem Malacia niet beter dan Blind. Ik benoem dat Malacia andere kwaliteiten heeft die Blind nooit heeft gehad. Een hedendaagse Neymar afstoppen kies ik zonder twijfel voor Blind met zijn spelintelligentie, maar als er een flank bestreken moet worden of we krijgen een Alphonso Davies oid tegenover ons, dan is het voor mij fijn om Malacia er dan bij te hebben. Die imo met leeftijd echt wel tot de betere verdediger tov Blind gaat uitgroeien.

8 juni 2022 om 23:07

Dan zijn we t eens, en las ik het verkeerd. Dacht dat je Willems echt beter vond.

8 juni 2022 om 23:09

Goed verhaal en met je eens. Ik snapte verademing niet zo goed, dat woord deed lijken of het normaal enorm slecht was met Blind en nu met Malacia eindelijk veel beter. Maar wat je nu schrijft klopt, hele andere kwaliteiten.

8 juni 2022 om 23:14

LeidseHood das appels met peren vergelijken. België die wilt voetballen vs Wales die ingraaft. Denk je dat Blind vandaag dan ook zoveel ruimte had gekregen als hij tegen België kreeg? Daarbij zijn het ook totaal 2 verschillende typen spelers. Aanvallend is Blind beter ja en past ook goed in 532 systeem. Terwijl Malacia juist een beest is in verdedigen en veel snelheid kent(soms wat onrustig nog)..en een mooie beslissende assist vandaag. Hoor je hier weinig mensen over. Maar als dat Blind was geweest..😉

8 juni 2022 om 23:26

Als je Neymar wilt afstoppen moet je toch echt Malacia opstellen. Blind wordt helemaal zoekgespeeld tegen zulke spelers. Blind is juist beter als hij zich meer met opbouwen kan bezig houden.

Malacia is iemand die het van de korte combinatie moet hebben en dan de hoek in duikt of naar binnen trekt. Dat ging duidelijk nog niet zo goed met Gakpo

8 juni 2022 om 23:27

Zet Malacia in het team van vrijdag en hij speelt een hele andere wedstrijd. Hij kreeg hier nu niet de ruimte en Gakpo speelde belabberd. En toch speelde hij nog een voldoende en geeft uiteindelijk een assist. Prima back

8 juni 2022 om 22:58

Zijn niet echt de wedstrijden op basis waarvan je spelers kan afschrijven toch? In een B elftal ook nog. De Ligt was in zijn eerste interland ook vreselijk bijvoorbeeld. Los daarvan heeft Teze teveel concurrentie om aanspraak te maken op een plekje hoor, daar niet van. Maar om hem nu direct af te schrijven...

8 juni 2022 om 23:04

Fossen, ik ben t vaak met je eens maar ik denk dat je toch nu een psv bril op hebt

Als je dan moet concurreren met Timber, de vrij, de ligt, van dijk en ake… dan krijg je waarschijnlijk 1 kans. Dit is geen Frankrijk maar Wales b. Als je dan zakt is t klaar in mijn ogen.

Hij mag al blij zijn dat hij die kans krijgt op die plek, want bij psv is hij niet eens basisspeler op die plek (achter jou favoriet, ramalho)

8 juni 2022 om 23:22

Haha hoezo psv bril? Ik zeg toch hetzelfde als jij? Zijn concurrentie is veel beter en daarom krijgt hij geen plekje. Maar jij schrijft hem af op een interland aan het einde van een seizoen in een C/D elftal. Dat gaat mij wat ver. De Ligt zakte in zijn eerste interland tegen Bulgarije nog meer finaal door het ijs, als we die toen hadden afgeschreven....

8 juni 2022 om 23:25

Is dat geen foto van ramalho dan? Vandaar psv bril.

Klopt alleen de ligt was 17 en in die tijd hadden we geen centrale verdedigers. Nu hebben we er 6. Dus logisch imo dat je dan minder kansen gaat krijgen toch ?

8 juni 2022 om 23:32

Dat is zeker Ramalho haha, maar dacht dat je mijn objectiviteit daarmee in twijfel trok. Verder zijn we het volgens mij helemaal met elkaar eens haha, gaat alleen om nuance verschil.

8 juni 2022 om 23:33

Dit lijkt me inderdaad geen wedstrijd om een speler af te schrijven. Dan kunnen we het hele team wel afschrijven zo ongeveer. Het is te hopen dat de toppers gewoon fit zijn en dat we Teze niet nodig hebben, als er ooit weer een keus gemaakt moet worden tussen de spelers uit de eredivisie dan lijkt Teze mij nogsteeds 1 van de betere opties. Heb toch wel met bewondering naar hem gekeken eigenlijk. Totaal niet omdat hij goed speelde maar vooral omdat hij wel gewoon ballen met risico bleef geven. Hij heeft niet het niveau van de andere verdedigers van oranje maar wel karakter!

9 juni 2022 om 15:01

Als je de beelden terug kijkt zie je in de 1e helft Schouten 5 x achter elkaar een ingespeelde pass vanuit linkerkant verdediging terugkaatsen naar de linkerkant met zijn rechtervoet.
Elke kaats van hem had daardoor de verkeerde "hoek" waardoor de kaats verder naar achter ligt (teveel richting de eigen achterlijn).
Stroopt ontzettend op.
Schouten heeft geen vertrouwen in een simpele kaats met links over de grond. Is al een vereiste om te kunnen op veel lager niveau.
Hij moet zich dit wel eigen gaan maken anders wordt het juist iemend die het tempo drukt.
Verdienstelijk gespeeld maar niet meer dan dat en er is echt nog wel veel ruimte voor hem om het niveau op te schroeven.

9 juni 2022 om 15:29

zie net het andere artikel, had het eerlijk gezegd nog niet gelezen.
Ik bevind me dus in het gezelschap van LvG

Één ding wordt nog maar eens bevestigd na vanavond. Dumfries heeft niks te vrezen.

8 juni 2022 om 22:51

Het zegt veel over het matige niveau van de serie A dat Haterboer daar jarenlang basisspeler was bij een ploeg die jaarlijks in de CL speelde. Die zou in de top 5 van Nederland geen basisspeler zijn.

8 juni 2022 om 23:18

Waarin ze 2x overwinterde notabene in een poule met Ajax. Nergens voor nodig om zo denigrerend te doen.

8 juni 2022 om 23:22

Ik heb respect voor Atalanta wat alles op eigen kracht heeft gedaan in plaats van de koopzieke clubs uit Milaan die dankzij rijke eigenaren uit het slop zijn getrokken. Maar de serie A blijft een subtop competitie.

Op zich een knappe zege, met een B-ploeg uit bij Wales dat zich net nog voor het WK heeft geplaatst.

Tsja…. Wat moet je ervan zeggen. Hateboer, Teze, Lang, BMI… het kan mij allemaal niet zo bekoren. Wel leuk voor Weghorst! Goeie rush van Frenkie ook… dat kan die wel.Schouten ook goed trouwens, die kan je gebruiken.Maar ik denk dat niemand van de eerste helft, buiten de centrale verdedigers basis staan.Owja ik miste Dumfries vanavond! Die Hateboer gaat hem niet uit de basis spelen haha…

8 juni 2022 om 22:44

Fantastische tweede goal.

8 juni 2022 om 22:48

Lang speelde tenminste nog zonder vrees, altijd proberen de ruimte te benutten en te creëren.

8 juni 2022 om 22:57

Ja dat is leuk maar het bleef wel bij proberen. Dat was meer dan Gakpo vandaag deed maar bij Lang lukte toch ook gewoon weinig?

Schouten is het grootste winstpunt van deze wedstrijd. Heeft aangetoond dat hij het gewenste niveau heeft. De rest was niet zo bijzonder.

De laatste 4 minuten waren leuk... Die late goal geeft wel perfect weer dat we niet zonder De Jong kunnen. Leuk voor Wout.

Super Wout red me toto in de laatste minuut haha!
Verder een wedstrijd om snel te vergeten, Hateboer niet meer oproepen en Karsdorp een kans geven. Vond Schouten wel een goede wedstrijd spelen toch misschien weer een extra optie voor op het middenveld.

8 juni 2022 om 23:24

Karsdorp en Geertruida. Geertje kun je ook nog goed in centrum zetten mocht dat nodig zijn.

Flekken: had een paar goede momentjes maar over het geheel te weinig om er echt iets over te zeggen.
Malacia: te onzichtbaar. Wel prima, maar niet foutloos. In dit systeem moet een back ook de buitenkant van de aanval ingaan maar hij trok juist vaak naar binnen. Dat snapte ik niet.
De Vrij en De Ligt: stabiel en goed. Laten zien dat Van Dijk als captain de enige centrale verdediger is die zeker is van een basisplaats voor het WK. Voor de rest heeft Van Gaal een hoop om uit te kiezen.
Teze: oké, het was pas zijn debuut, laten we daar aan vasthouden. Het was verder echt niet goed genoeg. Onnodig balverlies en slechte passes. Zo zal ik hem in deze wedstrijd vooral herinneren.
Hateboer: verassend. In positieve zin. Wel jammer van die 1-1. Aanvallend ook zijn steentje bijgedragen. Al is Dumfries wel een zekerheidje denk ik.
Koopmeiners: man of the match wat mij betreft. Bepaalde het spel en gaf creativiteit en openingen. Sterk in de passing en dreigend bij corners en vrije trappen. Maakte ook een goede goal.
Schouten: het was duidelijk wennen voor hem, maar vergelijkend met Teze, die ook debuteerde, was het veel rustiger. Hij mag van mij nog een keer de kans krijgen, maar op dit moment niet goed genoeg om echt de concurrentie met andere opties aan te gaan.
Lang: die lijkt me wel klaar bij Oranje. Wat speelde hij slecht zeg. Geen één goeie bal gegeven inde eerste helft, de tweede was wat rustiger maar ook nog niet voldoende (verre van). Kwam hem ook steeds onnodig halen. Wilde zich teveel bewijzen. Frenkie wordt nog wel eens verweten teveel een postbode te zijn, maar die heeft dit nog nooit laten zien. Man man man...
Gakpo: dreigend en leuk in de combinatie. Zocht het op de goede manier op. Ik hoop dat hij bij PSV blijft en een goed seizoen draait, dan zal hij zeker minuten verdienen op het WK. Werd naar mijn mening te vroeg gewisseld.
Weghorst: wat je van hem verwacht. Voetballend voegt hij weinig toe, maar puur als spits deed hij zijn ding en dat was wel dreigend. Met ook een doelpunt. En bij hem kan je het een keer met een hoge voorzet proberen.
De Jong: was ook wel een beetje nodig. Het leek een stuk vertrouwder te voelen met hem erbij.
Bergwijn: oh ja, hij viel ook nog in.
Til: tja, wat moet je er met dit minuten aantal van zeggen?

8 juni 2022 om 22:51

Moet zeggen dat ik totaal geen fan van onze lieve heer Lang ben, maar vandaag was hij toch echt een stuk beter / minder slecht, in vergelijking met Gakpo. Leek alsof hij de dozen nog om zijn schoenen had zitten.

8 juni 2022 om 22:56

Gakpo was veel dreigender, zeker in de combinatie. Ik heb met Lang geen combinatie zien slagen. Daarnaast voelde ik bij alles dat hij nog wat te bewijzen had.

8 juni 2022 om 23:27

Malacia heeft een voorassist en een assist op zn naam. Hoe is dat onzichtbaar? Wint daarnaast gewoon al zn duels op de linker flank. Leidt geen balverlies in de eerste helft en heeft een pass nauwkeurigheid van 95 waarvan veel naar voren gaat. Uitstekend gespeeld

9 juni 2022 om 05:50

Gaan we voorassists ook al meerekenen?? Maar wie gaf de voor-voorassist ook alweer? En wie gaf de voor-voor-assist? Kom op zeg, zo ken ik er nog wel een paa. En ja, hij gaf een assist op Weghorst, niet dat dat zo'n briljante bal was, het was vooral knap dat Weghorst dit er nog mee deed. En verder kan je met een hoge pass nauwkeurigheid nog steeds onzichtbaar zijn hoor, als je nietszeggende passes geeft. Maargoed, het blijft op Voetbalzone lastig om Feyenoorders kritiek te geven 3n dat wist ik van te voren.

9 juni 2022 om 06:22

Wat een betoog en dan klopt er ook nog geen reet van. Gakpo beter dan Lang? Hateboer speelde goed terwijl heel NL het er over eens is dat die een waardeloze pot speelde. En dan over Malacia laat je die hele assist weg en dan loop je te miepen dat iemand begint over een voorassist. Dan durf je iemand te berichten van clubvoorkeur.

9 juni 2022 om 20:14

Ja Gakpo was beter dan Lang. Lang bracht niets en Gakpo had een paar leuke combinaties, waarvan de een wel beter slaagde dan de ander. Ik zag Lang het niet proberen. Mag ik een mening hebben? En sinds wanneer wordt er waarde gehecht aan voorassists? Echt totale onzin. Daarnaast heb ik niemand beticht over clubvoorkeur maar is het een algemene trend op Voetbalzone die ik waarneem. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Bijlow die ik niet geweldig vind dit seizoen (wel jammer want hij heeft nog steeds de meeste potentie).

9 juni 2022 om 20:36

Weghorst gaf zelf aan dat de bal perfect voor hem kwam. Hij kon zo veel kracht geven aan een kopbal op afstand.

Hij gaf overigens geen nietszeggende passes. Hij heeft zn meeste passes gewoon met risico naar voren gespeeld. Kritiek is best hoor, maar je spreekt nu gewoon de feiten tegen.

Gaan we nou echt die Nations League naar beneden blijven praten? Oranje heeft een kans op een prijs jongens, ga daar nou gewoon voor.

8 juni 2022 om 22:47

Tja zo had ik het helemaal nog niet bekeken eigenlijk. Waarom ook niet eigenlijk? Nederland laat het er op dit moment ook naar zien en heeft met die 2-1 ook het stukje geluk wat je erbij nodig hebt.

8 juni 2022 om 22:53

Ze spelen bij mij in de zomer ook altijd om de straatprijs. Leuk als je het wint, maar het blijft natuurlijk een flutprijs.

Wrm wordt hete Karsdorp zo genegeerd en krijgt die clown Haateboer steeds de kans? Hoe kun je je zo laten wegzettrn door iemand die een kop kleiner is??
Wales koos steeds ook zijn kant, omdat hij veruit de zwakste schakel was konjo.

8 juni 2022 om 22:50

Kasdorp heeft zich afgemeld

8 juni 2022 om 22:51

Was gewoon een overtreding op hem...

9 juni 2022 om 06:11

Karsdorp moet (mits fit) altijd bij de selectie zitten i.p.v. Hateboer inderdaad. En zelfs als hij niet beschikbaar is zoals nu zou ik eerder Joel Veltman meepakken als back-up rechtsback dan Hateboer, die heeft echt een prima seizoen achter de rug als basisspeler in de PL.

Pff niet om naar te kijken. Ik ga zaterdag naarde wedstrijd tegen Polen hopen op de A keuze van het Nederlands elftal.

Poeh het hield niet over, ik heb weinig gezien wat een plek zou moeten veroveren in de A selectie op de Vrij na. Vond vooral Hateboer en Teze niet best, zonde want juist Teze draaide een lekker seizoen

Die gozert van Wales had bij de gelijkmaker z'n hand op de schouder van Hateboer waardoor hij niet kon springen, was er geen VAR?

8 juni 2022 om 23:29

Was gewoon slap en te laat van Hateboer.

Wat een pot uiteindelijk toch nog. Ik merk dat er flink veel commentaar op hansie is, maar hij werd gewoon geduwd in de rug toch en dumfries is toch de onbetwiste nummer 1. Overigens hoef ik teze voorlopig ook niet meer te zien, hoeveel ballen hij in de voeten heeft gespeeld van de tegenstander is ongekend. Lang en gakpo ook weinig gecreëerd. Schouten prima debuut

Geen hoogstaande wedstrijd van deze zogenaamde “B” ploeg maar toch wel genoten van jongens als De Vrij, Malacia, Schouten. Hateboer is einde verhaal lijkt me, Teze zal verdrongen worden door Geertruida. Bijlow zal mits fit gewoon de 1e keeper worden en Flekken 2e keeper naar mijn mening die is toch wel wat beter en zekerder dan Cillisen. Noa Lang mag dan wel België “heet” hebben gemaakt maar in Oranje nog veel te bewijzen maar krijgt z’n kansen nog wel. Hopen dat Karsdorp fit en in vorm blijft zodat die mee zal gaan.

8 juni 2022 om 22:52

Goh gokje: ben jij voor Feyenoord?
Echt zo irritant van die figuren die weer met onzin "analyses" komen om gwn ff hun eigen clubje te promoten.
Mss nog ff een analyse om Linssen in Oranje te praten?

8 juni 2022 om 23:03

Geertruida is ook gewoon beter dan Teze dus dat heeft weinig te maken met clubvoorkeur.

8 juni 2022 om 23:05

Nee Linssen mag lekker gaan genieten daar in Japan.

8 juni 2022 om 23:23

Ik ben inderdaad voor Feyenoord maar dat heeft er niks mee te maken aangezien het Nederlands Elftal mij niks doet. Maar dat Bijlow 1e keeper is en Malacia moet gaan spelen en Geertruida voor Teze erin mag de volgende keer heeft er niks mee te maken.

8 juni 2022 om 22:54

Wat voor wedstrijd heb jij gezien dan? Cillessen was tegen België echt briljant, dus die zal minstens 2e keeper zijn (als ik het voor het zeggen had zelfs 1e). Malacia heb ik nauwelijks gezien, en Hateboer voegde aanvallend veel meer toe. En dat is iets waar je voor mag kiezen met deze centrale verdedigers waar je allemaal uit kan kiezen. Lang krijgt zijn kansen nog wel... Hoop het niet. Postbode spelen en ballen verliezen is het enige wat hij deed. Deed alles om zichzelf maar te laten zien en dat mislukte de hele wedstrijd. Daarnaast lijkt me Geertruida best een optie, maar Dumfries, Karsdorp en ook Veltman verdienen het meer. En ja, toch ook Hateboer denk ik. En daarnaast heb ik niet echt genoten van Schouten hoor. Veel te onwenning en daardoor maakte hij foutjes. Maar goed, het was ook pas zijn debuut.

8 juni 2022 om 22:57

Wat? Cillese was ontzettend zwak tegen België. Hij beging een blunder bij de afgekeurde goal, had lamlendige houding bij de bal op de paal, keepte weer zwak bij de tegengoal, en straalde onrust uit, ook richting onze defensie. Flekken toonde vandaag aan een klasse beter te zijn. Blij dat Louis hem een kans gaf zodat we tenminste goed hebben kunnen vergelijken

8 juni 2022 om 23:06

Cillessen zat er goed tussen, straalde op mij geen onrust uit en had een paar briljante reddingen. Kreeg veel meer te verduren dan Flekken deze wedstrijd dus dat vergelijken is ook totale onzin. Dan is het bijvoorbeeld logischer dat je een foutje maakt of iets dergelijks. Flekken kreeg amper de kans om maar een foutje te maken vandaag.

8 juni 2022 om 23:13

Cillese liet echt steken vallen in de wedstrijd tegen België, dat ook nog eens op 70% speelde. Ik vind dat je Flekken hier tekort doet. Flekken heeft een B keus verdediging voor zich, en weet deze defensie beter neer te zetten dan cillese met de a-defensie. Kijk anders even de 2 wedstrijden terug, let op de keepers, en zie waarom Flekken wel naar het wk moet

8 juni 2022 om 23:21

Als het optreden van Cillisen al briljant was hebben we toch een probleem, want een keeper die elke bal loslaat en niet klem heeft wordt het toch moeilijk, net als bij hoge ballen waar die als een drolletje altijd blijft staan. Nee Flekken straat rust uit komt uit bij hoge ballen en is veel zekerder in mijn ogen.

Teze met afstand de slechtste speler. Hateboer pijnlijk ongeschikt, komt er nooit uit goor hem bij Nederland. Twee keer een goede tackle, maar iemand met snelheid had die niet nodig gehad. De Janmaat van deze tijd. Gakpo ook totaal zinloos, heeft ook nul aanvoer gekregen natuurlijk. Lang zette zich tenminste vol in en Weghorst speelde wat goede ballen, goed aanspeelpunt en natuurlijk de winnende goal.

Deze wedstrijd schreeuwde om een 4-3-3. Ik weet dat ie ingeslepen moet worden, de nieuwe opstelling, maar het was gewoon zo ongelofelijk statisch de hele wedstrijd. Koopmeiners en Schouten zijn allebei meer 6 dan 8 en dan krijg je aanvallend gewoon echt niks voor elkaar tegen een Wales dat ook pas begon te voetballen toen bleek dat bij Oranje niks lukte- maar gelukkig ontbeert het hen ook volstrekt aan echte creativiteit. Vooral lange ballen en sleuren.

In ieder geval een half geslaagd experiment met Oranje-B. Het was wel kantje boord en dat moet niet tegen Wales, goede run die ze hebben gehad of niet.

8 juni 2022 om 23:08

Eens met je analyse. 4-3-3 was een beter systeem geweest voor deze wedstrijd, het was in de eerste helft gewoon slaapverwekkend.

Kan je voor mij deze zin verduidelijken? Ik snap niet wat je probeert te zeggen namelijk:
''hateboer pijnlijk ongeschikt, komt er nooit uit goor hem bij Nederland.''

Alvast bedankt!

9 juni 2022 om 00:25

Komt er nooit voor hem uit bij Nederland bedoel ik, als je de typfout bedoelt.

Hateboer is bij Atalanta een gewaardeerde en solide kracht in een topcompetitie gebleken en al helemaal in deze opstelling. Bij Oranje gaat het echter gewoon niet. Elke keer schiet hij tekort, jammer als het is. Te langzaam, te weinig techniek. Minder dan Dumfries zelfs qua techniek hoe het eruit komt.

Frenkie op 6 en het gaat heel anders lopen. Zei het hier van de week al. Begrijp niet waarom mensen hem doelpunten willen zien maken en assists willen zien geven, dat kan hij simpelweg niet. Wat hij wel kan is de voorassists geven en een gigantische rush van 20 a 30 meter overbruggen om 2 / 3 /4 man voorbij te lopen. Precies wat er bij de 1-2 dus gebeurde.
Prachtige voorzet van Malacia trouwens en uitstekend afgerond door Weghorst!
Voor de rest een hele matige wedstrijd om naar te kijken.

8 juni 2022 om 22:56

Maar die rush gaat niet lukken tegen Senegal hoor. Tegen snelle en fysiek sterke middenvelders gaat dat natuurlijk niet

8 juni 2022 om 23:00

En over welke snelle middenvelder heb je het? Want Gueye is een goeie speler maar snel is die zeker niet. 😂

Die 1-2 was natuurlijk heerlijk binnen gekopt, maar verder heb ik Weghorst echt niet gezien. Louis zal wel zijn notities hebben gemaakt, maar veel vond ik er niet aan. Schouten en Lang waren aardig, maar voor de rest was het los zand. Toch vind ik het leuk dat we hebben gewonnen, zal Valentijn wel niet leuk vinden.....

F de jong, sjonge sjonge wat een rush altijd vanuit zijn kant, een van mijn favoriete speler als hij op zijn gewenst positie speelt. Prachtig goal ook van Weghorst mooi meegenomen voor een kans misschien in het WK!Noa de lang heeft een van de beste gepresenteerd (vind ik), veel naar de bal zoeken / weinig balverlies. Dit vind ik omdat Noa de enige speler was die veel voor creativiteit zorgde in het team.Over Teze gesproken een matige wedstrijd maar ik zou hem wel meerdere kansen geven. Zijn fouten van vandaag kwam denk ik door de vroege gele kaart waardoor hij waarschijnlijk zich zelf heeft slecht beïnvloed en daardoor soms in paniek raakte.

Lang spelde een goed pod. Kwam niet helemaal in zijn spel, desondanks belangrijkste speler in de aanval.

koopmeiners is echt te langzaam, Hateboer is waardeloos en Teze hier nog lang niet klaar voor. Met dit soort spelers kom je niet verder dan de groepsfases.

Schouten is een interessante speler, maar het is een budget Frenkie de Jong. Dat is ook leuk, maar voor het middenveld hebben we gene behoefte aan deze type speler.

Was begrijpelijk dat het niet liep, want deze jongens hebben amper samengespeeld met elkaar. De nieuwe spelers, Schouten en Teze speelde wel goed tot dergelijk, alhoewel Teze tegen het einde van de wedstrijd wel heel makkelijk de ballen inleverde. Van de spelers die deze interland meededen, verdiend alleen Hateboer een onvoldoende. Wat speelde hij ontzettend slordig en is teveel afhankelijk van die korte combinaties om naar voren te denderen, anders geeft die gewoon een tikkie terug. En daarna nog geklopt worden wat bijna twee punten kosten. Tuurlijk timede die speler van Wales goed, maar je zag Hans nog vier keer naar achteren kijken, dus hij kon wel verwachten dat die bal bij hem kwam. Al met al blij dat er een assist kwam voor Schouten, Koopmeiners met een doffe knal de 1-0 maakte en tevens zijn eerste goal kon noteren, en uiteindelijk Woutje prima die bal inkopte op basis van die prima voorzet van Malacia wat uiteindelijk die 1 punt in 3 punten veranderde.

Wel wat dingen geleerd deze pot. Hateboer en Teze komen echt heftig tekort, daar zijn betere alternatieven voor. Schouten en Lang zijn wel leuke toevoegingen. Je ziet wel dat deze B-groep veel minder creativiteit heeft dan de basis. Weghorst en Gakpo zijn allebei vrij statisch en moeten gevoerd worden, maar aangezien zij vooral in en rond de 16 bivakkeren en Lang het hele veld over zwerft staan de wingbacks vast tegenover de backs van Wales en worden (daarom) bijna niet in het spel betrokken. Je hebt in dit systeem aanvallers en/of middenvelders nodig die ook op de flanken komen. En die heb je niet in deze opstelling.

Nog maar eens aangetoond dat Frenkie onmisbaar is. Als hij geblesseerd raakt hoef je niet meer naar Qatar te gaan. By far de belangrijkste speler van dit Oranje. Ik wil hem graag met Schouten zien spelen met Berghuis op 10. Zou een mooi middenveld kunnen zijn.

8 juni 2022 om 23:03

Zonder Frenkie moet je 433 spelen. Anders scoor je nooit. Want je komt niet van je eigen helft af. Oké Blind helpt dan ook wel mee als die speelt.

Wout, come to Besiktas🦅

Ben ik de enige die die 1-1 gewoon een overtreding vond? Die gast van Wales springt in zn nek en leunt met zn armen op de schouders van Hateboer. Die kon daardoor vrij weinig doen.

8 juni 2022 om 23:01

ja vond ik ook. Ik was niet verbaasd geweest als er alsnog een check zou komen. Neemt niet weg dat Hateboer tekort komt.

Was een makkie lekker met 3 punten in de tas terug naar Nederland. Speelden een geweldige wedstrijd de oranje leeuwen en Van Gaal laat weer zien waarom hij een gouden pik heeft. Wereldkampioen worden wij.

Ligt het nou aan mij of was dat een 'eagles claw' nadat hij had gescoord of doet hij deze celebration vaker? Is iig kenmerkend en ik denk ook; welcome to Besiktas Wout!

8 juni 2022 om 23:04

Doet hij altijd als hij scoort. Volgens mij probeert hij een brullende leeuw met z’n handen te maken. Jij hoopt dat hij naar BJK gaat zeker?

8 juni 2022 om 23:10

Ik vind hem een prima spits in algemene zin, maar ook passend in ons competitie en het spel dat ons trainer wil spelen. Wat mij betreft is hij zeker welkom.

Wat een aanval bij de 1-2. Die actie van Frenkie, dan een geweldige voorzet van Malacia en fantastisch binnengekopt

Geen leuke wedstrijd maar wel begrijpelijk met 11 andere spelers en Wales wat zich ingraaft en gewoon gedisciplineerd verdedigd.

Teze en Hateboer absoluut thuis laten, zwaar ondermaats. Gakpo niet best die moet echt beter kunnen en Malacia ongelukkig als wingback, wanneer hij geen directe tegenstander heeft dan kun je hem nooit in z'n kracht laten spelen. Lang was zeer ijverig maar wel heel slordig. Schouten prima pot, gewoon degelijk.

Wat kan ik trots worden door dit soort wedstrijden. Slecht spelen en er toch met de winst vandoor gaan. Dat zegt iets over de veerkracht van dit elftal. Als we zo doorgaan, en als oranje leeuwen achter onze ploeg blijven staan, en uit volle borst het Wilhelmius mee blijven zingen, weer ik zeker dat we een kans maken op de beker van de Natie League. Ik voel het aan mij water, we maken kans op deze beker. Ik ben licht opgewonden omdat ik merk dat we mentaal een weerbare groep hebben. Natuurlijk gaan er soms dingen mis, maar ik merkte dat ik toch de hele wedstrijd aan de buis gekluisterd zat in mijn oranje t-shirt. Ik heb bij de 2-1 ook nog even keihard op mijn Vuvuzela geblazen waar inmiddels ook een grote laag stof op zat. Ik heb even uit de kelder moeten halen, maar gelukkig werkt hij nog. Tijdens de finale van de Natie Leagu, en ja die kans is reëel, zal ik nog veel harder op mijn Vuvuzela blazen, yes! Hup Holland Hup.

Die rush van Frenkie... daar zag je wel dat hij écht wereldklasse is. Nederland verliest in de blessuretijd de voorsprong? Nee hoor.. even naar voren rennen en - via Malacia- voorleggen. Snoeihard goed ingekopt ook door Weghorst. Die Frenkie toch.. wat een voetballer.

Na de prima wedstrijd op en tegen het uitgebluste Belgische team kunnen we nu toch concluderen dat nu er een ander Oranje op het veld stond, er toch niet teveel moet mislopen met de echte basisspelers.
Het team van vanavond kon niet overtuigen en eigenlijk toch maar net op de valreep en het nodige geluk, winnen van een toch
modale tegenstrever .....en dit geeft niet veel vertrouwen....

Gewonnen en door. 1 ding is duidelijk. 2 spelers van topniveau erbij. (Frenkie en Bergwijn) en iedereen gaat makkelijker voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren