Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Weggestuurd worden bij Ajax, dat deed zoveel pijn, ineens was het klaar’

Laatste update:

Het gedwongen vertrek bij Ajax deed Mitchell Dijks anderhalf jaar geleden heel veel pijn. Maar het was tegelijkertijd het beste wat de verdediger kon overkomen. HIj leefde niet volledig voor zijn sport, zo erkent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Weggestuurd worden bij Ajax, dat deed zoveel pijn. Je wilt slagen en dan ineens, bam, is het klaar.''

/

Dijks wilde zelfs stoppen na de mededeling dat hij van tweede linksback naar vierde linksback was gedegradeerd en de Amsterdamse club mocht verlaten. Hij beseft nu dat hij met andere dingen bezig was. “Vrienden hier, vrienden daar. Ik leefde er niet voor. Als je achttien jaar bent, vind je dat allemaal heel leuk, hè. Zo eerlijk moet je zijn. Je speelt bij Ajax en alles is leuk en mooi. Maar als je weggestuurd wordt, ga je nadenken.”

De hardste boodschap uit de carrière van Dijks bleek zijn redding geweest te zijn. Rancune ging overboord toen Frank de Boer hem na een seizoen bij Willem II weer terug wilde halen. Dijks is niet meer dezelfde. “Elk mens heeft een moment in zijn leven nodig dat de knop omgaat. Gelukkig is dat bij mij ook gebeurd. Voetbal is mijn leven.”

Is Mitchell Dijks de beste linksback van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met een betere mentaliteit zat hij bij Oranje, want kwaliteit heeftie zeker!

26 januari 2016 om 10:02

Na (een fitte) Willems de tweede beste links back van de eredivisie denk ik.

26 januari 2016 om 10:20

Nou ja als tete niet meer fit word heb je karsdorp enzo die ook heel aanvallend is heb je er 2 lopen kunnen er veel gaten vallen in de verdidiging

26 januari 2016 om 11:01

Wat lul jij nou weer

26 januari 2016 om 11:11

Huh... Waar heb je het over? Haal je nu echt links er rechts door elkaar?

26 januari 2016 om 12:16

Het onderscheid tussen links en rechts is voor sommige hier al een brug te ver.

26 januari 2016 om 13:12

Hij zegt het niet heel duidelijk, maar ik denk dat hij bedoeld dat het Nederlands elftal te aanvallend wordt wanneer Karsdorp en Willems op de backposities staan.

Haha die poll. Dijks doet het prima je ziet dat hij zich ontwikkeld. Mis in de laatste wedstrijden wel de voorzetten die hij in het begin vaker gaf. Heeft wel ongelooflijk veel drive en drang naar voren.

26 januari 2016 om 09:56

Wat is er met de poll?

26 januari 2016 om 10:03

Dijks is een goede LA, niet de beste in de eredivisie lijkt me. Maar dat maakt de poll niet grappig of zo.

26 januari 2016 om 10:41

Wat er mis is? Dat de meerderheid Dijks de beste linkbacks van de Eredivsie vindt!! Je kan zeggen wat je wilt over Brenet maar zelfs als een RB van origine vond ik hem beter op de LB positie. Daarnaast is Willems gewoon de beste LB van de Eredivisie, op basis van afgelopen seizoen. Even afwachten hoe hij terug komt.

26 januari 2016 om 11:14

Die poll klopt nooit. Daar kan VoetbalZone niet veel aan doen maar de meeste mensen klikken 'positief'. Let maar op. Als er een artikel is over de rentree van Willems en er staat "Willems is de beste linksachter van de Eredivisie ", dan zegt de meerderheid 'eens'. Nu is dat bij Dijks ook het geval. Dat kan natuurlijk niet.

26 januari 2016 om 11:35

Brenet beter dan Dijks?? Are you serious? Iets met een gekleurde bril..

26 januari 2016 om 11:43

@rammy2

De poll klopt prima. Ze vragen OF hij de beste is, ze zeggen niet IS hij de beste.
Dat de meerderheid positief stemt bevestigd in mijn opinie maar eens te meer dat er veel Ajacieden hier zijn (let wel, Mijn opinie).

26 januari 2016 om 11:43

@rammy2

De poll klopt prima. Ze vragen OF hij de beste is, ze zeggen niet IS hij de beste.
Dat de meerderheid positief stemt bevestigd in mijn opinie maar eens te meer dat er veel Ajacieden hier zijn (let wel, Mijn opinie).

26 januari 2016 om 11:43

@rammy2

De poll klopt prima. Ze vragen OF hij de beste is, ze zeggen niet IS hij de beste.
Dat de meerderheid positief stemt bevestigd in mijn opinie maar eens te meer dat er veel Ajacieden hier zijn (let wel, Mijn opinie).

26 januari 2016 om 11:43

@rammy2

De poll klopt prima. Ze vragen OF hij de beste is, ze zeggen niet IS hij de beste.
Dat de meerderheid positief stemt bevestigd in mijn opinie maar eens te meer dat er veel Ajacieden hier zijn (let wel, Mijn opinie).

26 januari 2016 om 11:48

Sjakiewolfs, iets met gebrek aan inzicht..
Heb je Brenet zien spelen de afgelopen seizoenshelft? Zelfs met Champions League wedstrijden speelde hij sterk. Missschien moet jij eens die ''gekleurde bril'' afzetten..

26 januari 2016 om 12:20

Brenet speelde heel sterk in de Champions League, ook een aanvulling voor de Eredivisie. Dat is Dijks ook. Ik vind Dijks echt een powerverdediger en op dit moment de beste linksback van de Eredivisie. Te meer inderdaad omdat Willems nog niet een serie wedstrijden heeft kunnen spelen.

26 januari 2016 om 17:11

Azeri zie de subjectiviteit van je eigen reacties in. En de reactie waarop je oorspronkelijk reageerde... toen die geplaatst werd waren er nog helemaal geen resultaten van de poll binnen dus je zit bits te doen om niks.

26 januari 2016 om 10:18

@Ronal-DOH, afgelopen zaterdag de assist op het enige doelpunt van de wedstrijd.

26 januari 2016 om 10:27

Dat kun je toch geen assist noemen volgens mij slaat Room die bal gewoon naar Bazoer.

26 januari 2016 om 11:09

Dan noem ik het geen assist, maar een voorzet waar de keeper het heel lastig mee heeft (dus een goede voorzet)

Werd vooraf nog getwijfeld of hij het de 2e keer wel zou redden bij Ajax, is inmiddels iedereen wel overtuigd van zijn kunnen.

Maakt een erg stabiel seizoen door. Is verdedigend eigenlijk nog niet weggespeeld (alhoewel het nog scherper mag à la Tete) en wordt aanvallend ook steeds beter. Nu de voorzet nog verder perfectioneren.

Maar oranje lonkt wel degelijk voor hem (concurrentie Willems - Van Aanholt - Blind)

26 januari 2016 om 10:10

Klopt hij is stabiel en groot en sterk. Pieters niet vergeten trouwens voor LB.

En fitte Willems is natuurlijk met afstand de beste linksback van de Eredivisie.

26 januari 2016 om 11:16

Zo goed vind ik willems verdedigend niet, en dat is best jammer voor een verdediger.

26 januari 2016 om 13:00

Willems is geen linksback maar wordt daar alleen maar neergezet.
Verdedigen is gewoon zeer matig en dat is nog steeds de primaire taak van een verdediger.
En dan is Dujks gewoon beter.

26 januari 2016 om 13:00

Dijks*

Na willems de beste LB van nl

Ik ben nog steeds niet overtuigd voor die gozer!!! Ik vraag mee af wat aankomt na Ajax?

Las een keer ergens dat hij het beter vond niet te voetballen omdat die een nieuwe tattoo had laten zetten op zijn been. On; hij doet het goed, vraag me alleen wel af of dit het niveau os wat ajax nastreeft.

26 januari 2016 om 13:30

Het niveau wat Ajax zegt na te streven is totaal niet realistisch. Wat dat betreft denk ik dat Dijks prima voldoet voor het Ajax van nu.

Qua linksbacks zit het wel goed bij het NL elftal met Willems, Dijks en Pieters. (misschien nog v Aanholt en Blind erbij, en later evt. Kongolo). Dijks is misschien wel het meest gebalanceerd van allemaal, snel, groot, sterk, aardige voorzet, verdedigend redelijk goed.

Willems beter?! Willems is aanvallend beter, maar Dijks toch echt verdedigend beter, snel, beresterk, een vechter, als aanvaller kom je er niet langs. Bij Willems wel, die laat nogal eens een steekje vallen. Daarentegen is hij aanvallend geweldig gebleken vorig seizoen.

26 januari 2016 om 10:28

Overall is willens zeker 2 klasse beter aanvallend geweldig verdedigend kan het beter. Dijks prima verdediger aanvallend niet zo bijzonder

26 januari 2016 om 11:55

Je kan lullen wat je wil maar Willems is gewoon beter! Dat lijkt me vrij duidelijk! Willems heeft veel meer goede dingen laten zien dan Dijks en hij is ook nog een jaar jonger. Daarnaast heeft Willems veel meer ervaring en heeft hij al bijna 20 interlands gespeeld. Iedereen weet dat Jetro Willems gewoon de back van de toekomst is voor Nederland.

Ik ben geen fan van Dijks…vind het allemaal zo houterig. Hij geeft veel voorzetten maar als de voorzet gegeven wordt is het op puur geluk, je zal hem nooit over de bal heen zien kijken. Vind het een verbeterde versie van Bulthuis.

Persoonlijk zie ik liever Willems en daarna heb je altijd nog Pieters, van Aanholt en wie weet komt Buttner op den duur weer op niveau. Zeker de eerste 2 zie ik liever dan Dijks.

Tijdens de wedstrijden in de voorbereiding en aan het begin van de competitie had ik zeer mijn twijfels. Die zijn zo goed als weg. Dijks is verdedigend gewoon top voor de Eredivisie en zijn voorzetten worden steeds beter. Als je internationaal kijkt, heeft hij natuurlijk ook de capaciteiten die gevraagd worden (snel, sterk, power naar voren). Als je dit bijvoorbeeld afzet met een Boilesen of Viergever, dan is Dijks op dit moment de perfecte linksback voor Ajax. In lengte van jaren kan hij nog van waarde zijn voor Ajax.

Stabiele back die momenteel bewijst het niveau van Ajax aan te kunnen.
Ik zie hem echter wel als een speler die jarenlang mee zou kunnen bij Ajax, maar toch kwaliteit mist voor een stap omhoog richting een subtopper in de grote competities.

Willems zie ik die stap wel maken, dus wat mij betreft is Willems de beste linksback van de eredivisie.
Voor Oranje zal ik altijd kiezen voor spelers die wekelijks laten zien mee te kunnen in het buitenland.
Spelers als Pieters, van Aanholt en Blind zijn voor mij de meest serieuze kandidaten voor de linksback positie. Met Willems er bij als aanstormend talent.

Voor Dijks zie ik voorlopig geen plaats in het Nederlands elftal.

Het verschil tussen Willems en Dijks is dat Willems een mislukte linksbuiten is. Waar Dijks gewoon een echte linksachter is. Je ziet ook dat Dijks toch wel even een paar klasse beter is als het op verdedigen aankomt. En Willems de betere aanvaller is.

Voor het Nederlands elftal wil je ze dus allebei hebben. Zodat je tegen Brazilië, Dijks op kan stellen en tegen Luxemburg, Willems. 2 verschillende spelers voor 2 verschillende situaties.

Leuk nieuws, volgens mij lees ik deze tekst van Dijks bijna maandelijks. Never change a winning article!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren