Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wederom enorm veel geheimzinnigheid rond oefenduel Oranje Leeuwinnen

Laatste update:

De merkwaardige voorvallen blijven zich opstapelen bij de Oranje Leeuwinnen in aanloop naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Op verzoek van tegenstander Zuid-Korea is namelijk niets naar buiten gekomen over de uitslag van de oefeninterland van zondagochtend. Er was recent al twee keer veel te doen rondom een vriendschappelijke wedstrijd van het elftal van bondscoach Andries Jonker.

De Oranje Leeuwinnen zouden in de nacht van zaterdag op zondag in Sydney een oefenduel in drie delen van een half uur hebben afgewerkt. Vanwege het verzoek van Zuid-Korea zijn er echter geen mededelingen gedaan over het wedstrijdverloop en de uitslag. De KNVB gaf gehoor aan dit verzoek, waardoor supporters van Oranje en journalisten niet welkom waren bij de ontmoeting in de Australische stad. Wat wel duidelijk is geworden is dat alle Oranje-speelsters in de WK-selectie in actie zijn gekomen en dat Jonker maandag met meer uitleg komt.

Een woordvoerster van de KNVB laat in een reactie aan NU.nl weten dat de Oranje Leeuwinnen geen officiële interland speelden. "Wij zien het als een trainingswedstrijd. Het eerste doel van de wedstrijd is om vlak voor het WK onder weerstand te spelen. Informeren is geen doelstelling op zich. Wij hebben daarom het verzoek van de tegenstander gerespecteerd." Het elftal van Jonker speelt in de poulefase van het WK tegen Portugal (23 juli), Verenigde Staten (27 juli) en Vietnam (1 augustus).

Derde interland met ophef
Eind juni was er in de diverse media het nodige te doen over een oefeninterland van de Oranje Leeuwinnen tegen De Volewijckers Onder 18, een jongenselftal. De KNVB wilde liever geen aandacht schenken aan de ontmoeting omdat er werd gevreesd voor imagoschade voor het vrouwenvoetbal. Die angst bleek ongegrond, want Nederland wist uiteindelijk met 2-1 te winnen van de amateurvereniging.

Een andere oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen werd op 29 juni op het laatste moment afgeblazen. De ploeg van Jonker zou het in Escharen opnemen tegen het vrouwenelftal Onder 19, maar dat kon vanwege een onbespeelbaar veld niet doorgaan. De grasmat lag bezaaid met stukjes glas en steen, welke door de speelsters en technische staf moesten worden opgeruimd. Er werd niet gekozen voor een definitieve afgelasting, maar voor verplaatsing naar het 45 kilometer verderop gelegen Horst. De Oranje Leeuwinnen zegevierden aldaar met 4-1.

Incident met Haka
De KNVB haalde dinsdag een video die op de sociale mediakanalen van de Oranje Leeuwinnen was geplaatst offline. Op de video was te zien hoe Merel van Dongen (Atlético Madrid) en aanvoerster Sherida Spitse (Ajax) een oefening deden tijdens een training van de Nederlandse vrouwen. Omdat de oefening leek op de befaamde haka, een rituele dans van de Nieuw-Zeelandse Maori, kwam er veel kritiek op de video. De haka mag in principe door iedereen worden uitgevoerd, als er maar respect en begrip is voor de betekenis van de dans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien een keer de bezem door de Knvb? Vind het allemaal maar rare snuiters onze bondscoaches.

16 juli 2023 om 15:20

De knvb kan er weinig aan doen dat zuid Korea een uitslag van een oefenduel niet wil publiceren hé.

16 juli 2023 om 15:46

Die voorgaande keren had zuid-Korea er toch niets mee te maken?

16 juli 2023 om 18:37

Misschien een keer lezen wat er in het artikel staat? Hier heeft de Knvb niets mee te maken.

16 juli 2023 om 20:42

Heb je dan ook gelezen dat er staat dat de KNVB gehoor gaf aan het verzoek van de Koreanen?

Als Zuid-Korea niet wil dat de uitslag niet naar buiten komt dan ga ik er van uit dat ze dik hebben verloren van Oranje. Zou geen andere reden weten.

16 juli 2023 om 15:51

Wat een vreemd gedrag. Alsof iedereen expres z'n best doet het imago van het dames voetbal nog verder de grond in te boren... doe toch gewoon normaal.Als Zuid Korea dat eist zeg je toch gewoon zoek het uit...

Toch wel een beetje zielig en angstig als je zelfs de stand niet bekend wil maken, en dit is dus ook niet de eerste keer.

Enorm veel geheimzinnigheid wordt er gesproken, volgens mij weten we de uitslag niet omdat deze niet is bekend gemaakt, waarom wordt het zo opgeblazen? Dit helpt het vrouwenvoetbal niet in een beter daglicht te zetten, het toont wederom dat Voetbalzone goedkoop wilt scoren i.p.v. journalistiek wilt bedrijven. Maarja, bij voetbalzone vinden ze het ook opmerkelijk dat je een baby uitpoept nadat je 9 maanden zwanger bent geweest (doelend op Greenwood-artikel).

16 juli 2023 om 16:49

Het is stemmingmakerij zodat in de reacties weer ff gal gespuwd kan worden over vrouwen die iets willen bereiken. En dan bij een aanranding van Leonne Stentler (schijnbaar wel een artikel waard) de reacties uitzetten...

16 juli 2023 om 18:55

Ja precies. Dit is ook besloten op verzoek van Korea. Niets om ons weer over op te winden.

Waar maken de media zich druk om. Maar ja de krant moet vol

“Die angst bleek ongegrond, want Nederland wist uiteindelijk met 2-1 te winnen van de amateurvereniging”.

Profs horen in mijn ogen met een veel hogere score te winnen van amateurs; 2-1 is nog steeds een beschamende uitslag.

Nog een paar dagen en het vrouwen WK begint. Ik zie letterlijk nergens iets staan. NOS niks, geen acties, geen Nederlandse zooi, helemaal niks. Moet zelfs moeite doen om een speelschema te zien. Teletekst heeft niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren