Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We kenden hem van Ajax en wisten niet wat we moesten verwachten’

Laatste update:

Marcel Keizer stapte een maand geleden in bij Sporting Portugal en won afgelopen donderdag in de Europa League tegen Vorskla Poltava zijn vijfde wedstrijd op rij sinds zijn aantreden in Lissabon. Onder leiding van de Nederlandse oefenmeester werd er bovendien maar liefst twintig keer gescoord in die vijf duels en in Portugal spreekt men vol lof over de manier waarop Keizer zijn team heeft omgevormd tot een ‘doelpuntenmachine’.

“Hij verrast ons met zijn offensieve speelstijl”, begint Ricardo Quaresma, voetbaljournalist van A Bola, in gesprek met de NOS. “We kenden hem alleen van Ajax. We wisten niet wat we moesten verwachten. Hij doet het heel goed. Sporting speelde voor zijn komst niet goed. Nu is het spel heel aantrekkelijk. Sporting scoort veel, maar verdedigend kan het wel beter. Dat zie je aan de manier waarop ze tegentreffers incasseren, maar Keizer is er pas een maand. Hij heeft tijd om daaraan te werken.”

Een van de eerste wijzigingen die de van Al-Jazira overgekomen trainer heeft doorgevoerd is de overstap van een 4-5-1-systeem naar een aanvallende 4-3-3: “Keizer zei bij zijn aantreden dat hij wilde dat de spelers plezier zouden hebben. Bij Bas Dost en Bruno Fernandes zie je dat plezier ook terug. Die spelen ook beter dan aan het begin van het seizoen”, vervolgt Quaresma zijn verhaal.

Dost, geblesseerd op het moment dat Keizer binnenkwam maar inmiddels met acht doelpunten tweede op de Portugese topscorerslijst, krijgt volgens Quaresma bovendien veel meer kansen door het aanvallende spel van Keizer en de verslaggever sluit niet uit dat os Leões dit seizoen hun eerste landstitel sinds het seizoen 2001/02 zullen winnen: “Als Keizer zo blijft doorgaan, kan dat best wel weer eens gebeuren.” De achterstand op gedeeld koplopers FC Porto en Sporting Braga bedraagt op dit moment twee punten.

Denk jij dat Sporting Portugal dit seizoen kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gun die man alle succes. Let's go Emperor!!

15 december 2018 om 14:36

Jaja nu weten we het dat iedereen het hem gund. Verder vergeten we maar dat ie er een potje van heeft gemaakt etc wtc

Geweldig dat Keizer zo goed is gestart. Dat heeft hij ook snel gedaan. Geen wenperiode blijkbaar, gelijk 5 wedstrijden winnen. Ik ben benieuwd waar Sporting gaat eindigen. Dat stukje over verdedigen kennen we inderdaad, maar onder Keizer was het spel van Ajax aantrekkelijk.
Fijn dat er - vooralsnog - weer eens een Nederlandse coach succes boekt in het buitenland.

Het is Keizer gegund. Toen hij bij Ajax kwam ging alles mis. De beste spelers (Klaassen en Sanchez) en de beste wissels (Tete en Riedewald) van het EL seizoen onder Bosz verkocht, kreeg hij Orejuela, Dijks, Lamprou en wat talenten uit Jong Ajax voor terug. Vervolgens het eerste trainingskamp met Nouri natuurlijk. Bergkamp en Overmars die mekaar de deur uit probeerde te werken. Tuurlijk waren zijn prestaties slecht, maar dat had deels met deze factoren te maken.

15 december 2018 om 11:58

Je hebt ook helemaal gelijk! He got dealt a bad hand, maar toch vind ik t niet erg dat hij vertrok. 2x verdedigende wissels tegen Lille en Rosenborg die niet goed uitpakte (ook niet des Ajax natuurlijk) en het op de bank zetten van Dolberg ter faveure van Huntelaar maakte me geen fan van hem. Dit zou natuurlijk heel goed kunnen door de conservatieve impulsen die Spijkerman en Bergkamp gaven aan het spel, maar toch moet je daar als hoofdverantwoordelijke tegenin kunnen gaan. Desalniettemin hoop ik dat hij het kan laten zien bij Sporting en daar slaagt. Hoe hij het incident met Nouri oppakte was 1 en al klasse!

15 december 2018 om 12:07

Maar we moeten niet doen of hij een schandalig slecht team tot zijn beschikking had. Ook hij had gewoon beschikking over de Ligt, Onana, Zyech etc. wat pure sterkhouders zijn.
We kunnen wel excuses gaan zoeken maar in de voorronden uitgeschakeld worden in zowel de CL als de EL is simpelweg schandalig voor een club als Ajax. We kunnen erom heen draaien maar het feit is dat hij heeft gefaald.

15 december 2018 om 12:34

Klopt maar de Ligt was nog niet zover. Daarbij vond ik het helemaal niet nodig om hem te vervangen het ging redelijk tot goed. Wat natuurlijk helemaal niet makkelijk was omtrent de situatie van Nouri wat Keizer naar mijn mening heel goed deed naar buiten toe.

15 december 2018 om 12:36

Daarbij weet ik 100% zeker dat als Nouri geen ongeval had gehad Ajax zich gewoon voor europees voetbal zou hebben geplaatst. Denk dat een hoop mensen dat voor het gemak maar even vergeten.

15 december 2018 om 12:36

Na zo'n catastrofe met Nouri kan je de uitschakeling in de cl en el het team en de coach niet kwalijk nemen. Spelers waren in schock. En dat wordt nu te makkelijk vergeten.

15 december 2018 om 12:49

Zeker Raubaht. Zoals ik zeg zijn prestaties waren niet geweldig. Toch had hij de pech dat hij van het bestuur bijv. Dijks als vervanger van Sanchez kreeg en dat viergever hierdoor weer centraal kon spelen toen leverde je op 2 posities veel in, etc. Buiten dat hij zijn fouten heeft gemaakt heeft het bestuur hem ook niet de middelen gegeven om door te bouwen op Bosz' succes. Ten Hag kreeg die middelen wel met Tadic, Blind, Tagliafico, Labyad, Bandé en een Ziyech die bleef met een contractopwaardering.

15 december 2018 om 13:06

Keizer had meer uit het materiaal moeten halen dat hij tot zijn beschikking had. Ik denk ook dat Ten Hag een betere trainer is. Keizer heeft in Portugal ook nog niet de echt moeilijke ploegen gehad.

Toch is Keizer wel in de steek gelaten door het bestuur. Hij gaf bij zijn aanstelling aan dat hij aanvallende backs nodig had voor zijn speelwijze. Vervolgens mocht hij het doen met Dijks en Veltman. Dan is hij een week weg en wordt er 10 mil uitgetrokken voor Nico en Kristensen. Dat vond ik wel een beetje zuur. Niet dat Kristensen nou geweldig is, maar meer dat toen Keizer t vroeg er niks kon en hij een week weg is en het kan wel.

15 december 2018 om 13:07

En het is helemaal vreemd als je dan ziet wat er na de komst van ten Hag opeens allemaal mogelijk is qua transfers.

15 december 2018 om 14:25

ik had toch liever dat ajax een paar weken gewacht had met het ontslag van keizer. het voetbal begon er net weer goed uit te zien. de resultaten waren er nog niet, en we weten ook nooit meer of die er zouden komen, maar ondanks dat kreeg ik het gevoel dat hij het net weer op de rails had.

En nu moet ie het vasthouden. We hebben wel meer trainers gehad die goed begonnen en vervolgens volledig weg zakten (denk Bosz bij Dortmund)

Deze man gun ik een goed succes!💪🏻💪🏻

Het is te hopen dat die kampioen wordt met Sporting Portugal. Een klein succesje van Nederlandse trainers in het buitenland zou wel weer welkom zijn.

Leuk dat je die man ook weer ziet glimlachen. Heeft natuurlijk alles behalve meegezeten in zijn tijd met Ajax.

Hopelijk kan Keizer ook nog wat bij dragen aan een return van Bas Dost in het NL elftal. Als supersub is hij in mijn ogen meer waardevol dan De Jong. Als NL-ers onder elkaar moet dat toch meerwaarde hebben in dat gesprek.

Ik had niet verwacht dat Keizer überhaupt naar Sporting zou gaan, laat staan dat hij het goed zou doen. Ik gun het hem wel, zeker na zijn(wat teleurstellende)tijd bij Ajax.

Keizer is bij Ajax behoorlijk door de mangel gehaald zowel publiekelijk als intern, maar ik gun hem wel de positieve publiciteit. Mocht hij met Sporting kampioen worden dan kan echt niet meer stuk bij de fans die hunkeren naar success.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren