Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wang wil ADO snel blij maken: ‘We hebben nog drie dagen de tijd’

Laatste update:

Het duurde behoorlijk lang, maar deze maand slaagde ADO Den Haag er dan eindelijk in de overname door United Vansen af te ronden. Het Chinese sportmarketingbedrijf heeft de Eredivisionist nu in handen en Hui Wang heeft het voor het zeggen. De steenrijke Chinees heeft ambitieuze plannen met ADO en hoopt, dat hij trainer Henk Fraser nog blij kan maken met één of meer nieuwe namen in deze transferperiode.

/

Wang legt in gesprek met de NOS uit dat de missie van United Vansen geslaagd is, wanneer de naam van ADO Den Haag als eerste valt, wanneer men in het buitenland over het Nederlands voetbal spreekt. Maandagavond om twaalf uur sluit de transfermarkt echter zijn deuren en daarna zal het maanden duren, voordat men in Den Haag weer spelers kan aantrekken.

“We gaan het proberen, we hebben nog drie dagen de tijd. We zullen die drie dagen efficiënt benutten om een mooi resultaat te boeken”, belooft Wang. Directeur Maarten Fontein, die hielp om de deal te beklinken en de overname in goede banen te leiden, benadrukt dat er niet ineens veel verwacht moet worden van de club. “We moeten altijd onze dromen kunnen hebben. Ambities zijn gezond. En hij mag ze ook uitdragen. Het is aan mij een plan te maken en te presenteren wat reëel is.”

Denk jij dat ADO Den Haag nog met noemenswaardige versterkingen komt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

''wang legt in gesprek met de NOS uit dat de missie van United Vansen geslaagd is, wanneer de naam van ADO Den Haag als eerste valt, wanneer men in het buitenland over het Nederlands voetbal spreekt. ''

Dan ben ik bang dat hij het geld in de verkeerde club stopt. Ik zie geen redenen dat hij zal slagen in deze missie...

30 januari 2015 om 23:42

Ik vind het ook wel opmerkelijk dat hij uitgerekend Den Haag kiest.
Wat de reden daarvoor is daar heb ik geen idee van.
Ook nog een club met kunst gras. ik hoop dan in ieder geval dat deze Chinees het goed aan pakt.
Wat hij zegt daar speekt in ieder geval ambitie uit nu maar eens zien of het reëel is en hopelijk laat hij in ieder geval direct echt gras leggen!

31 januari 2015 om 00:26

Misschien omdat Den Haag na Brussel de belangrijkste stad van fucking Europa is!!!

31 januari 2015 om 00:40

Alsof dat een reden is om een club te kopen.
Waarschijnlijker is dat meneer Wang gewoon op zoek was naar een koopje en dat er behalve ADO geen club te koop stond.

31 januari 2015 om 00:43

Ja misschien wel door al dat gezeur over mensenrechten in China en dan die club hebben in de stad waar het internationale hof zit dat is dan wel ironisch. Zat ik ook aan te denken.

31 januari 2015 om 01:04

Verdomd, je hebt gelijk! Den Haag belangrijker dan Londen, Parijs, Berlijn, Milaan, Straatsburg. En dat allemaal door Madurodam!!!!

31 januari 2015 om 02:38

Zet die hersens eens even aan heren. De 3e stad van Nederland met meer dan een half miljoen inwoners (meer dan een miljoen als je haar omstreken als Delft, Leiden enz meerekent) is de eerste logische kandidaat qua potentie. Kan toch het simpelste kind ook wel bedenken?

31 januari 2015 om 07:15

@david ja den haag is 'belangrijker' dan die steden.... *mompelt Iets met Europees gerechtshof en OPCW... Die vind je inderdaad niet in Madurodam nee...

31 januari 2015 om 08:40

Waarschijnlijk denkt Wang dat Den Haag de hoofdstad van NL (net zoals veel buitenlanders).

31 januari 2015 om 09:57

@lazylen uhm super leuk voor Den Haag dat ze dat hebben maar dat maakt ze niet meteen -na Brussel - de belangrijkste stad van Europa! Een gerechtshof is natuurlijk belangrijk maar ten eerste is het internationaal zonder maar niet erkend door alle landen ter wereld (waaronder bijvoorbeeld Amerika) en ten tweede is het sowieso een tandeloze tijger aangezien het erg lastig is om mensen te naar dat hof te laten komen. De economische macht van vele andere steden maakt andere steden in de EU sowieso veel belangrijker. Zelfs in Nederland is Den Haag niet de belangrijkste stad.

Anyway, het is natuurlijk sowieso best een rare zet van die Chinezen. Oke, ADO kan een redelijk grote achterban krijgen (moet t nog zien) maar het is niet perse een club waarvan je nu zegt ja dat gaat sowieso wel lukken en het feit dat ze kunstgras hebben helpt niet mee. Ik denk ook dat ze zelf wel doorhebben dat het allemaal niet zo vlot zou lopen en dat dit een beetje grootpraat is.

31 januari 2015 om 10:16

@ 888ruben

Waarom den haag.
Nou zou ik je gelijk vertellen waarom.
Ajax,feyenoord,psv,vitesse,heerenveen,twente,groni... Vallen allemaal al af want die zoude nooit hun club verkopen.
Dan blijf er niet veel meer over en aangezien den haag een nieuw stadion en alles heeft.
En 1 van de grootste steden is van Nederland is het niet zo moeilijk om voor den haag te kiezen.

31 januari 2015 om 15:52

Je weet toch wel dat Vitesse al jaren geleden verkocht is hé?

31 januari 2015 om 00:01

Ik vind het wel een goede keuze. Ado den haag is als eerste club aan de beurt op basis van de alfabetische volgorde...

31 januari 2015 om 07:08

Precies zo sta je in het begin van het seizoen altijd boven aan!

31 januari 2015 om 07:59

En word je in het buitenland als eerste genoemd als je de lijst met eredivisieclubs opleest

Begreep dat meneer 4,5mil wil investeren in team, maar wil je als eerste genoemd worden als het over nl voetbal gaat kun je er beter 450miljoen in gooien.
Dit heeft alleen mogelijkheden als er gigantisch veel geld in word gepompt.

30 januari 2015 om 23:44

4.5 miljoen is helemaal niets als het om voetbal gaat.

30 januari 2015 om 23:48

wat ruben hier zegt 4.5 miljoen is niks meer.

31 januari 2015 om 00:02

Nac heeft met 450,000 paar uitstekende spelers gehaald em dat is maar 1/10 van 4,5 mil

31 januari 2015 om 00:36

Het is maar wat je uitstekend noemt. Voor NAC zijn het keurige spelers, maar wil deze man zijn ambities waar maken, mag hij toch wel met minstens het dubbele op de proppen komen en dat per seizoen. Dan zie ik ADO best structureel mee gaan doen om de plaatsen 5-8 en daarna misschien 3-5. Hoger zullen ze niet komen binnen 5-10 jaar.

31 januari 2015 om 01:02

Jullie hier doen alsof hij in een transferperiode ervoor wilt zorgen dat ADO een bekende club wordt. Dat zal tijd nemen en 4,5 miljoen is echt niet niks voor een club als Ado. Ik geloof dat die Chinezen dit echt wel slim bekijken en niet geld over de balk zullen gaan smijten. 4,5 miljoen voor de allereerste transferperiode is gewoon heel goed en het zal alleen nog maar meer gaan worden in de toekomst.

Wang gaat ADO op de kaart zetten, had wel eens tijd mogen worden bij dat zooi'tje uit Den Haag. Misschien gaat de ADO Cruijff Foundation ook een grote-rol spelen om meer kijkers te krijgen voor ADO tv en wie weet gaat Wang een liedje schrijven: ''gangwang style'' mooi man.

30 januari 2015 om 23:58

Misschien moet je eens met Wang om de (rijst)tafel gaan zitten. Ik zie potentie in je gangwang style nummer.

Dan mag wang wel flink gaan investeren en goed op de ffp moeten letten.

30 januari 2015 om 23:46

Precies flink investeren en dat mag je als klein clubje nu juist nooit.

30 januari 2015 om 23:54

Nee hoor, FFP is voor Europa, hij kan dus investeren zoveel hij wil zolang ze europa (nog) maar niet ingaan. Daarnaast krijg je pas problemen bij 45(?) Miljoen

31 januari 2015 om 00:02

Was iets van 25 miljoen in 3 jaar, meer mocht niet

31 januari 2015 om 00:11

30 miljoen per 3 jaar

31 januari 2015 om 00:37

45 miljoen per 3 jaar.

31 januari 2015 om 00:43

Nee het was 45 miljoen per 3 jaar tot vorig jaar, toen is het verlaagd naar 30

31 januari 2015 om 03:28

Je kan net zoals City of PSG oneindig spenderen, zolang je maar de boete betaald, uitsluiting van Europees voetbal durven ze toch niet bij de Uefa.

31 januari 2015 om 07:13

Wel als je ado heet ipv city

31 januari 2015 om 10:20

@ Mitch

Of niet want nu heeft ado ook geld en zie de fifa het geld al rinkelen.

Ben benieuwd wat er de komende dagen gebeurt. We gaan het volgen. zou wat zijn.....

De komende 10 jaar gemiddeld 25 a 30 miljoen per seizoen aan transfers uitgeven komt misschien redelijk dichtbij dat doel. Vervolgens heb je dan nog de faciliteiten die een flinke upgrade nodig hebben.

Dus als hij bereidt is om minstens 300 miljoen te investeren over de komende 10 jaar dan wens ik hem veel succes.

30 januari 2015 om 23:36

Dat is al onmogelijk, door de financial fair play.

30 januari 2015 om 23:48

Dus wat moet om het mogelijk te maken mag al niet. Hoe fair allemaal.
Het is dus nooit te verwezenlijken voor een klein clubje om groot te worden en dat was nu het nieuwe eerlijke beleid lol.

30 januari 2015 om 23:57

Het is te verwezenlijken voor een klein clubje om groot te worden hoor, maar niet een klein clubje met een rijke eigenaar. Psg, City, Malaga en dat soort onzin dat zal niet meer gaan gebeuren. Normaal duurt het voor een kleine club ook gewoon een tijd voordat ze groot zijn. Bij de een wat langer dan de ander. Twente kostte het bijvoorbeeld 6-7 jaar om van middenmotor naar top van Nederland te gaan. Basis daarvoor is dat je meer eigen inkomsten moet genereren. Zolang je zelf je eigen zooi betaalt kom je niet met de FFP in de knoei, dat wordt heel wat anders als je ineens 20 miljoen gaat investeren op een begroting van 10, iets wat zonder rijke eigenaar 100% onmogelijk is.

Dus zo tegen de kleine clubs is deze regeling niet hoor. Daarnaast gelden de regels alleen maar voor clubs die Europees voetbal spelen.

31 januari 2015 om 00:10

Dan heb je geen 300 miljoen nodig, omdat je van die investeringen ook weer geld terug ziet.

1 februari 2015 om 22:17

@centrum

Dit was maar een ruwe schatting, maar ik denk dat je dat vies tegenvalt. Je moet ook contracten afkopen, daarbij zul je nieuwe spelers iets extras (meer tekengeld) moeten kunnen bieden wil je het verschil willen maken.

Zoals hierboven reeds al is opgesomd is het gewoon heel erg lastig om dit gezien de beperkingen voor elkaar te krijgen.

Hij heeft in ieder geval ambitie dan, 5 champions leagues halen is niet niks. En dat in tijden van de FFP aangezien ADO max 10 miljoen per jaar mag laten betalen door meneer Wang.

Van de ene kant jammer weer een club verkocht. Van de andere kant als het fatsoenlijk gebeurd word de eredivisie interessant voor andere. Helaas is het zonder rijke eigenaren niet meer mogelijk om in Europa mee te doen. Het is wachten tot 1 van de top 3 verkocht word.

30 januari 2015 om 23:50

In andere landen zijn de clubs toch ook in handen van rijke eigenaren.

31 januari 2015 om 10:07

Het is nooit een punt als het westerse eigenaren zijn, we zitten alleen te piepen zdra het Russen, Arabieren of mensen uit Azië zijn, kijk eens hoelang het geduurd heeft eer Abramovich geaccepteerd werd, en nog krijgt hij veel meer kritiek als een Kroenke, Glazer of Henry.
Is eigenlijk wel te begrijpen, vergelijkbare cultuur etc. Maar kloppen doet het niet natuurlijk.

30 januari 2015 om 23:52

Met rijke eigenaren is het ook niet mogelijk. Je zal alleen al 50miljoen+ per jaar moeten neerleggen om als Nederlandse club op hetzelfde niveau te zitten met televisie rechten.

Met of zonder rijke eigenaren, die kloof is er en gaat nooit meer weg.

Ik heb nog nóóit zoveel berichten op VZ gezien die over ADO Den Haag gingen, ik kan niet wachten tot de nasi van Wang diep in onze club gegeten wordt. Wij worden geen Vitesse 2. Er is namelijk maar 1 meneer Wang. En meneer wilt geen gezichtsverlies oplopen. Meneer Wang droomt van een kampioenschap van Ado. Wij ( de supporters ) dromen hier sinds al sinds 1944 van, want 1943/1942 werden wij kampioen...

Dromen zullen wellicht herbeleefd gaan worden..

30 januari 2015 om 23:56

Haha alsof Jordania en die andere gast van Vitesse wel gezichtsverlies willen lijden?

Moet het allemaal nog maar zien. Zou eerst maar als doel het linkerrijtje nemen, het kampioenschap is nog lichtjaren hier vandaan

31 januari 2015 om 00:12

Een stadion verbod voor 3 jaar noem ik een klap in het gezicht en niet echt gezichtsverlies meer. ADO speelt al 3 jaar in het linkerrijtje.

Deze overname is niet te vergelijken met de overname van Vitesse.
Een Chinese zakenman is geen Georgische zakenman ( en zeker geen voetstuk van een welbekende Rus ) en het verschil zit hem in de achtergrond van de personen.

31 januari 2015 om 08:59

2x landskampioen 1942 en 1943..dat de ambitie er in de toekomst is om landskampioen te worden is mooi genoeg. Het komt goed allemaal met ons FC!

31 januari 2015 om 00:06

droom lekker verder zou zeggen...maar ADO kampioen gaat niet gebeuren.

31 januari 2015 om 15:55

Dat werd ook geroepen van Az/twente bijna Vitesse, dus iets is onmogelijk en met een paar goede spelers kom je in NL al een heel eind

31 januari 2015 om 01:11

1943-1942? Voor christus dus? Ja, dan wordt het weer eens tijd.....

On: kijk nou toch hoe naïef iedereen hier op reageert! Meneer Wang laat 4 (!!!) deadlines verlopen, doet een half jaar over een betaling die hem eigenaar maakt, komt één keer naar Den Haag, maakt mallotige opmerkingen over de directe toekomst van ADO in Europa en alle Hagenezen eten uit zijn hand!
Nou kom op dan maar: wanneer is ADO kampioen van Nederland?

31 januari 2015 om 03:45

david32
Beetje zoutloos, jouw reactie.
Als je het goed hebt gevolgd, dan mag het wel duidelijk zijn, dat er niet geroepen wordt dat ADO op korte termijn , kampioen wordt.

De vier verlopen deadlines, hebben niks met de heer Wang te maken.

Er is een goed verhaal naar buiten gebracht, over hoe het stap voor stap aangepakt gaat worden. Er zijn ambities uitgesproken en dat is een goede zaak. Zonder ambitie is er geen vooruitgang.

31 januari 2015 om 05:54

Dat komt voornamelijk vanwege de regels in China..
Kijken waar Wang in gaat investeren etc.

31 januari 2015 om 12:13

Daarnaast heeft meneer Wang 2 miljoen extra betaald... dus wat is het probleem?

31 januari 2015 om 13:19

Als dat in China al een half jaar duurt voor een investerinkje van 8 miljoen in een middelmatige Nederlandse voetbalclub mag je mij uitleggen hoe ze een overname van een autofabrikant voor 1,8 miljard binnen drie maanden rond kunnen krijgen. Doe nou toch niet zo naïef.

31 januari 2015 om 07:11

Beetje naïef om nu al te stellen dat hij anders is dan jordania. Toen hij aangesteld werd waren het ook allemaal grote verhalen en kijk wat er allemaal gebeurd is.... Ik zou als wang zijnde juist me mond houden en niet dit soort uitspraken doen. Nu krijg je alleen maar de lachers op de hand door te stellen dat ADO de grootste club van Nederland gaat worden.

31 januari 2015 om 08:49

Meneer Wang heeft zeker ook altijd in Ado den Haag pyama geslapen of niet?

31 januari 2015 om 09:03

Is dat nodig dan om dat te kunnen realiseren.?

Ik heb nog nooit van Wang's bedrijf United Vansen gehoord, maar ik hoop voor ADO dat het een degelijk bedrijf is die veel geld heeft.

Wat een feit is, is dat er veel ambities zijn uitgesproken. Maar eerlijk is eerlijk, wat er bij Vitesse is gebeurd dat wilt niemand voor zijn eigen club dus ook wij niet. Succes komt stap voor stap, maar het is natuurlijk allemaal zwaar afwachten. Kampioen worden wij nog lang niet....

30 januari 2015 om 23:57

Ligt eraan. Als jullie nog een paar plaatsjes zakken zouden jullie volgend jaar best kampioen kunnen worden.

31 januari 2015 om 01:38

Ik ben benieuwd wat jouw verhaal over Vitesse is dan, datgene wat je niet wilt bij jouw club?

Serieuze vraag.

31 januari 2015 om 15:57

Een handelshuis zijn voor een grotere club in Engeland. Dat is het verschil tussen ADO en Vitesse

Ik dacht dat de transfermarkt dicht ging morgenavond. Maar dan kan het idd nog.

31 januari 2015 om 00:46

Mag die wel heel snel zijn met zijn telefoontjes plegen.

31 januari 2015 om 00:50

Hopelijk voor ADO is hij daar sneller in dan in het doen van betalingen.

31 januari 2015 om 02:43

Hij heeft vast belchinezen in de familie voor dat soort zaken.

Volgens de Portugese Sportkranten komt Wilson Eduardo van Sporting op huurbasis naar Ado, voor de rest van het seizoen.
Eduardo was uitgeleend aan Dinamo Zagreb, vorige seizoen speelde hij nog regelmatig bij Sporting in Lissabon.
Zijn jongere broer speelt ook bij Sporting en staat vaak in de basis.
Een goede aanwinst, technisch, tactisch, mag wel iets aan zijn snelheid doen, een goede speler.
Succes Wilson Eduardo!

Het is te hopen voor ADO en voor het NL voetbal dat de nieuwe eigenaar serieuze plannen heeft met Ado. Als je toch een club in NL in bezit wil hebben dan is ADO een goede investering in mijn ogen. Want Den Haag is toch de derde stad van NL qua inwoners en heeft het er zelfs al een stuk meer dan nummer 4 Utrecht. Ook is Den Haag internationaal gezien een bekende stad qua naam. Ik persoonlijk zou gewoon weer gaan voor de oude clubnaam.

Als zij deze club geleidelijk weten op te bouwen dan is er echt wel wat mogelijk. Bij goede prestaties komt er vanzelf meer publiek, grotere stadion, etc... Het zal wel een meerjarenplan moeten worden. En hopelijk voor ADO heeft de eigenaar geduld en een goed beleidsplan.

Ook zou het positief zijn als de NL competitie weer een goede ploeg rijker is. Ik zie concurrentie als een positief iets en dat verhoogd de kwaliteit van de competitie. En maakt men elkaar beter door goede tegenstand. En dan kunnen de NL clubs Europees gezien beter tegenstand geven dan het nu doet.

Mooi dat het geld binnen is. Ik dacht echt aan 1 grote grap van een maffe chinees. En nu moet die beste man ook gewoon doorpakken!

31 januari 2015 om 01:42

"want Den Haag is toch de derde stad van NL qua inwoners en heeft het er zelfs al een stuk meer dan nummer 4 Utrecht."

Met het inwonertal heeft het allemaal niet zoveel te maken. Kijk maar naar een club als SC Heerenveen. Dat Den Haag een bekende stad is internationaal zegt niet zoveel. De stad heeft de bekendheid onder meer te danken een het internationale strafhof. Dat is iets waar een club als ADO verder niets aan heeft.

Laten we eerst maar eens afwachten hoe het allemaal gaat lopen en of ADO Den Haag volgend seizoen überhaupt eredivisie speelt.

31 januari 2015 om 01:50

Ik bedoel daarmee dat het potentie heeft qua groei. Neem bijvoorbeeld een club als Volendam die zit al op zijn plafond. En die zou bij betere prestaties echt niet veel meer kunnen groeien qua publiek.

En meer publiek is interessanter voor de sponsors, media, etc..

Een hoop mensen in Den Haag bezoeken nooit de club vanwege de geringe prestaties. Maar bij betere prestaties dan komt er iets van 'trots' bij een heleboel inwoners. Dus meer publiek Dus daar is echt wel wat mogelijk.

Maar welke club heeft volgens jou meer potentie in NL? Behalve Ajax en Feyenoord? Ik blijf het best een logische overname vinden.

31 januari 2015 om 09:11

Ik hoef er niets aan toe te voegen, jij snapt het helemaal!

Het gaat tijd kosten om met een goed plan van aanpak een 'nieuwe' club op te bouwen maar ik denk dat er binnen nu en vijf jaar van den Haag best een stabiele subtopper te maken is met uitschieters naar boven. Daar is de achterban groot genoeg voor en als je wint heb je vrienden. Ik heb het eigenlijk altijd vreemd gevonden dat een club als den Haag in zo'n dichtbevolkt gebied door de jaren heen zo klein is gebleven. Daar zou toch meer uit te halen moeten zijn. Maar nogmaals alles valt of staat met geduld en een goed plan om de club van onderaf door goede mensen opnieuw op te bouwen. Niet te snel willen.

Het is in ieder geval top dat er mensen bereid zijn om in het Nederlandse voetbal te investeren, ik wens hem en ADO in ieder geval succes!

Jaloers allemaal? Internationale stad, bloeiend Chinees zakenleven. Als je dat optelt dan valt er heel veel van te maken. ADO in de CL. Waarom niet ? Ajax schopt daar al jaren geen krant van tafel af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren