Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Waarom is Huntelaar blij gemaakt met dode mus? Dat gesol is onbegrijpelijk’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar zat onlangs voor het eerst in jaren bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar overleefde de schifting van Dick Advocaat uiteindelijk niet. De bondscoach verkoos Jürgen Locadia boven de spits van Ajax en Pierre van Hooijdonk snapt niet waarom Huntelaar geen kans in de definitieve selectie heeft gekregen.

“Ik heb geprobeerd een lijn te ontdekken in het selectiebeleid van Dick Advocaat, maar het is me niet gelukt. Vooral het gesol met Huntelaar vind ik onbegrijpelijk”, schrijft Van Hooijdonk in Voetbal International. Volgens de oud-spits benadrukt Advocaat steeds dat hij spelers bij Oranje wil die zich op internationaal niveau hebben bewezen, maar laat hij dit met zijn daadwerkelijke selectiebeleid niet zien.

Van Hooijdonk noemt Robin van Persie als voorbeeld, die er tegen Bulgarije weer bij was vanwege zijn ervaring: “Waarom gaat dat dan nu niet op voor Huntelaar, die nota bene dit seizoen meer wedstrijden en goals en assists achter zijn naam heeft staan? Waarom is Klaas-Jan blij gemaakt met een dode mus, met zijn plek in de voorselectie?”

Advocaat legde zijn beslissing om Huntelaar niet mee te nemen voor de cruciale interlands tegen Wit-Rusland en Zweden uit met de woorden dat Huntelaar zich bij Ajax te veel terug liet zakken, maar volgens Van Hooijdonk ‘slaat die uitleg nergens op’: “Hij is op zijn best in het vijandelijke strafschopgebied.” De analyticus had Huntelaar niet in de basis verwacht, maar denkt wel dat de Ajacied een goede back-up zou zijn geweest: “In plaats daarvan heeft Advocaat gekozen voor de wisselvallige en onervaren Jürgen Locadia, op basis van zijn uitschieter met PSV tegen FC Utrecht.”

Vind jij dat Klaas-Jan Huntelaar geselecteerd had moeten worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Af en toe lijkt het wel alsof de titel 'bondscoach' iets met je hersenen doet. 16 miljoen Nederlanders zien in dat de Hunter gewoon de beste spits is die wij op dit moment hebben, alleen de bondscoach ziet dat niet en selecteert hem niet eens...

4 oktober 2017 om 10:31

Ongeacht wie er BC is: 16 miljoen, inmiddels 17 trouwens, bondscoaches zien het altijd beter. Zo is het altijd al geweest.

Het maakt allemaal geen zak uit want A. WK in Rusland halen we echt niet, los van het feit dat Oranje er niets te zoeken heeft en B. Eigenlijk zou niemand naar het WK in Rusland moeten willen. Zoals in eerste instantie iedereen ook meteen riep.

4 oktober 2017 om 10:33

Maak van die 16 miljoen maar wat minder hoor. Waarom zou Huntelaar nu opeens de beste NL spits zijn? Heeft bij Ajax 3 doelpunten, tegen Pec Zwolle en Groningen, in 7 wedstrijden (ongeveer 500 minuten), dat is nou niet echt een statistiek om trots op te zijn, ook wetende dat hij vorig jaar ook maar 2x het net heeft gevonden.

Verdient wel een plaats in de selectie....maar komt echt tekort om opeens nr 1 spits te zijn.

4 oktober 2017 om 10:42

Misschien even vergelijken op gelijke gronden... Janissen scoorde er in de eredivisie 27. Eens kijken of Huntelaar dat in een beter elftal haalt? Verder heeft Janssen op de laatste 2 wedstrijden na in Oranje gewoon goed gepresteerd.

4 oktober 2017 om 11:00

Feit is dat Huntelaar en Janssen er de afgelopen 1,5 jaar weinig van bakten...daar zijn we het gelukkig over eens. Ik snap dus dat je dan naar alternatieven zoekt dit nu beter presteren of meer potentie hebben. Dost en Locadia hebben meer gepresteerd.

4 oktober 2017 om 11:09

Dost zit tegenwoordig op de bank bij Sporting (waarom is me een raadsel) dus die lijkt me geen optie. Ik vind dat spelers eerst bij hun club moeten spelen voordat ze bij Oranje in aanmerking komen.

Ik had Huntelaar er altijd bijgenomen. Misschien niet als basismateriaal, maar zeker meenemen.

4 oktober 2017 om 11:29

Feit is dat we een topper nodig hebben om ons nog naar het WK te schieten. Een ander feit is dat zowel Janssen, Dost als Locadia nooit het niveau van Huntelaar (en Rvp) gaan halen. Dan moet je hopen op een opleving van Huntelaar, want die andere 3 gaan er in ieder geval niet voor zorgen...

4 oktober 2017 om 11:38

@genieterr: Wat heeft Locadia dan gepresteerd de afgelopen jaren behalve 4 goals vorige week?
Op potentie? Kom op, dat heeft 0 belang nu, je moet gewoon de beste opstellen in deze fase.

Ik denk dat de overweging meer is dat het Hunter OF Dost is voor Advocaat. Dat zijn het type pinchhitter. Ik denk alleen dat je met Hunter een veel completere voetballer is die al meer bewezen heeft en gewoon fit overkomt. Laten we eerlijk zijn, Dost scoort ook niet op Europees niveau.

De keuze voor Locadia snap ik wel in die zin dat het een meer bewegelijke spits is. Een ander type.

4 oktober 2017 om 12:55

@ xsteam. Jouw hele onderbouwing klopt gewoon. Het probleem is alleen dat advocaat dan met de reden komt. Huntelaar laat zich teveel zakken naar het middenveld bij Ajax. Dat hangt er toch gewoon af hoe je m gebruikt. Dat gebeurde bij Ajax toen die samen met dolberg speelde. Maar als je als bondscoach toch gewoon tegen klaas zegt. Jij voetbalt in de spits als aanspeelpunt dan doet kjh dat en gaat die niet op het middenveld voetballen lijkt mij zo. Iemand zei het laatst ook al hier op vz. Je hoort nu veel minder kritiek op het selectiebeleid heb ik het gevoel maar als je het mij vraagt zijn er nog steeds zo veel onbegrijpelijke dingen als onder blind

4 oktober 2017 om 10:43

Ik kan me daar ook wel in vinden.
Maar dat is niet alleen van nu, dat is al jaren zo.

Begon met Van Marwijk al. Huntelaar heeft verreweg het hoogste moyenne.
Durf te stellen dat Huntelaar (wanneer die terecht behandelt was) op grote afstand topscorer allertijden was geweest.

En ik weet vrijwel zeker dat we 2010 hadden gewonnen (sowieso een heel stuk beter gevoetbald) en in 2012 niet schandalig zouden zijn afgegaan met wanstaltig voetbal (zelfde als 2010 maar dan zonder overwinningen).

robben - huntelaar - rvp

DAT had destijds de voorhoede moeten zijn. Sneijder, vd vaart en De Jong of Van Bommel daarachter.

4 oktober 2017 om 12:49

Ik ben het 100% met je eens. Ik kan me op dat doelpunt tegen spanje na, geen een doelpunt van Van persie herinneren op een eindtoernooi

4 oktober 2017 om 14:55

@DatisSjakie,

Het was toch echt Huntelaar die op het EK 2012 de meeste speelminuten maakte in de spits. Dat volgens jouw schandalige afgaan kwam dus mede door Huntelaar.

Huntelaar was een prima spits die uiteindelijk net te kort kwam voor de absolute top , dat we met hem wel wereldkampioen zouden zijn geworden lijkt met dus nogal sterk.

Sneijder die op het Wk 2010 de uitblinker was zou met Huntelaar veel minder ruimte hebben voor zijn loop acties en daarnaast heeft Huntelaar zelf nooit weten te scoren tegen een van de toplanden.

5 oktober 2017 om 10:43

fcdc1

Get your facts straight. Huntelaar is 2 vd 3 wedstrijden op dat toernooi ingevallen!

Daarnaast is feitelijk bewezen dat Oranje zonder rvp in de spits meer swung had de met.
rvp op de flank net als robben, huntelaar spits en Sneijdertje erachter met vd vaart was het meest frivool, leverde ook de meeste goals op en de meeste kansen.

Het afbraak voetbal met een dubbel blok wat bertje speelde en dan ook nog een rvp in de spits (zelfs als die hopeloos uit vorm was) en kuijt of een ander op de flank, bleek uit statistieken heel veel minder effectief te zijn, plus dat het voetbal van van Marwijk totaal on-ogelijk was. Niet naar te kijken! En dat terwijl er op EK 2008 getoond werd hoe goed Oranje was en hoe mooi er met dit materiaal gevoetbald kon worden. (jammer van het drama destijds, anders had het fantastisch kunnen worden!)

Maar goed we mogen natuurlijk van mening verschillen, maar we moeten ons alleen wel bij statistieken en feiten proberen te houden

5 oktober 2017 om 11:57

Datissjakie

Huntelaar viel tijdens het EK 2012 2x in (denemarken 71e minuut, Duitsland 46e minuut ) en stond 1x basis (portugal) , uiteindelijk maakte Huntelaar met 159 minuten de meeste minuten als spits dat toernooi.

Met Huntelaar in de spits speelde RvP dus meer als schaduw spits en/of vanaf de flank en dat heeft dus alles behalve swung opgeleverd.

Dat het de meeste goals opleverde is dus ook helemaal niet waar want met het volgens jouw afbraak voetbal onder Van Marwijk werd er 111 x gescoord in 52 wedstrijden dat zijn dus 15 doelpunten meer dan onder de periode Van Basten die ook 52 wedstrijden bondscoach was.

Dat er in de poulefase van het EK 2008 prima werd gevoetbald daar ben ik het met eens , maar vervolgens werd er (wellicht door omstandigheden) verloren van het een matig Rusland. Maar goed dit was niet de eerste keer dat het Nederlands Elftal na een paar leuke wedstrijden ten onder ging.

Onder Van Marwijk werden we 2e op een WK met niet eens een selectie van wereld formaat , ook werd voor de eerste keer in de historie de 1e positie veroverd op de Fifa ranking en boekte het Nederlands Elftal zijn grootste overwinning ooit.

Dit zijn dus statistische feiten!

5 oktober 2017 om 13:18

Met alle respect fcdc1, maar je moet natuurlijk niet wedstrijden tegen landjes als San Marino, Andorra, Macedonie, Moldavie etc meetellen.

Gewoon de wedstrijden pakken tegen grote landen. Ja we wonnen (behalve dat belabberde ek) een aantal wedstrijden, wat uiteindelijk het allerbelangrijkst is. Maar wel met totaal afbraak voetbal terwijl er in mijn ogen heel veel meer in had kunnen zitten.

En de selecties van 2010 en 2012 wegzetten als niet bijzonder gaat ook nergens over. Nagenoeg iedereen zat bij topclubs en deden het nog goed ook!

Daarnaast is invallen en in de wedstrijd moeten komen heel anders dan mogen starten en vertrouwen krijgen.
Daarbovenop sla je de spijker goed op zijn kop.
Van persie moet je ook niet als schaduwspits gebruiken zoals ik al vermeldde.
Plus dat jij ook nog eens niet in ogenschouw neemt hoe de rest stond. Allemaal controleurs, zodoende was er weinig voetbal, bestond het team jammergenoeg uit 2delen en.... dankuwel... misten het daardoor swung.

En het is eeuwig zonde, want dat was de beste ploeg sinds 1998.
Maja het werd er helaas nooit uitgehaald door, wat jij ook terecht aankaart, stomme keuzes van de bondscoach met een rvp als schaduwspits oa.

Die nummer 1 ranking op de fifa listing is trouwens leuk maar zegt me niet heel veel. Heeft nooit wat opgeleverd. Plus dat dat komt door een prestatie van jaren. Het heeft dus met meerdere mensen te maken. Of is advocaat nu ook verantwoordelijk voor de laagste ranking ooit? Welnee, daar waren ook Grim, Blind en Hiddink debet aan. En Bertje had precies hetzelfde.

Ben hem eeuwig dankbaar voor 2002 net als van Hooijdonk die bij wijze van spreken nog een uittrap vanuit eigen 16 als goal om wist te zetten, maar oranje heeft van marwijk jammerlijk verkwanselt

5 oktober 2017 om 14:54

Datissjakie

Ik vind je reactie toch wel opmerkelijk aangezien je zelf duidelijk aangeeft dat meningen kunnen verschillen, maar we ons wel moeten proberen te houden aan juiste statistieken en feiten.

Nu ik in mijn reactie statistische feiten benoem zoals, het aantal doelpunten en speel minuten van Huntelaar, en die niet in jouw beeld passen draai je er om heen en zijn alleen wedstrijden tegen grote landen nog van belang.

Nu kan ik je daarmee ook wel op weg helpen en aangeven dat onder van de periode Van Marwijk er meer wedstrijden tegen toplanden werden gewonnen en er meer doelpunten werden gemaakt op de eindroondes dan onder de periode Van Basten maar dat zal weinig helpen in deze discussie.

Ik schrijf ook nergens dat ik het Nederlands Elftal niet bijzonder vond in 2010 en 2012 , ik vond ze geen wereldtop . Landen als Spanje , Duitsland , Argentiniã« en Braziliã« beschikten gewoon over meer kwaliteit.

En laten we wel wezen de periode onder Van Basten was op de poulefase Ek2008 na nauwelijks om aan te zien. Het WK in 2006 was ook een groot debacle met de wedstrijd tegen Portugal op het Wk2006 als dieptepunt. Terwijl hij nog de beschikking had over een Van Nistelrooij.

5 oktober 2017 om 15:09

fcdc1

Oh sorry, dan begrijp je me denk ik verkeert maat. Ik heb ook nergens gezegd dat Van Basten zijn periode beter is. Sterker nog, zo groots als de voetballer van Basten was, zo net niet vind ik de trainer.

Maar wat ik wel waar vind, en die credits moeten we hem gunnen, dat hij op het EK in 2008 grandioos voetbal speelde tegen de nummers 1 en 2 van de wereld onder andere. Helaas is er toen door het persoonlijk drama een kantelpunt ontstaan in het mentale aspect en zodoende ook in de kwliteiten. Maar dat was in 2010 en 2012 totaal niet aan de orde. Toen was het spel (in mijn optiek) gewoon niet om aan te gluren, hoe hoog ik Van Marwijk ook heb staan. Hij had door moeten borduren op de filosofie van zijn voorganger, met mooi (vrijwel) onoverwinnelijk voetbal en spelvreugde. Koppel daar bertje zn ervaring bij (welke Van Basten als trainer niet had) en je had er wat van kunnen maken. ipv afbraak voetbal spelen en 0 punten op een ek halen.

Thats it. En naar mijn idee heeft hij ook nog tactische missers begaan en is DAT eeuwig zonde, omdat er in deze groep zoveel potentie zat om de gehele generatie onsterfelijk te maken.

Daar kan je het mee oneens zijn, en jij mag vinden dat Ek2008 minder sprankelend was dan Ek2012, ik niet. Ga liever ten onder met mooi voetbal dan met 90 minuten die pijn doen aan de ogen. puntje bij paaltje hebben ze namelijk hetzelfde bereikt. Niets.

Met als enig verschil dat men in 2008 genoten heeft van het voetbal van toen. Althans de meeste waaronder ik, nogmaals ieder zn mening.
Jij mag dat anders zien, maar kijk liever naar ek 2008 dan ek 2012 bijvoorbeeld.

5 oktober 2017 om 17:25

Ik kreeg inderdaad de indruk dat je Van Basten een geweldige coach vond.

Ook ik heb ook meer van het EK 2008 genoten dan van het EK 2012 , maar ik heb me gigantisch lopen te irriteren aan de manier hoe Nederland werd uitgeschakeld door Rusland.
Waar jij het persoonlijke drama aanhaalt als uitschakeling (wat zeker ook meespeelde) zie ik meer het tactisch onvermogen van een Bondscaoch.

De wijze waarop de uitschakeling tot stand kwam was eigenlijk kinderlijk eenvoudig, en ik denk dat het met de speelwijze van Van Marwijk dus niet was gebeurt. Met name Arshavin kon werkelijk alles doen in die wedstrijd en
dat is denk ik ook een van de redenen geweest waardoor van Marwijk met een extra controleur ging spelen.

Voor mij is het WK 2010 een geweldig toernooi geweest waar Nederland maximaal gepresteerd heeft.
De generatie vond ik goed maar niet wereldtop zoals ik hierboven al vermelde, Ik denk dat het Nederlands Elftal in 1994, 1998, 2002 over meer kwaliteit beschikte en dat de kwaliteit van 2006 en 2010 ongeveer gelijk waren.

Had Nederland echt wat willen bereiken dan hadden ze dat in 94 ,98 of Euro 2000 moeten doen toen behoorde Nederland echt tot de wereldtop.

5 oktober 2017 om 17:52

Ben het vrijwel met je eens.

Vind alleen de selectie van 2006 een stuk minder dan in 2010 en 2012.
2006 was echt een opbouw tijdperk (als ik het me nog goed voor de geest heb) Kluivert, De Boertjes, Davids, Stam, Overmars, Makaay, Seedorf etc. daarmee was er een hele generatie gelouwerde spelers weg, die ineens opgevangen moesten worden door jonkies Van der Vaart, Robben, Sneijder (alleen in 2006 "ervaren"genoemd), Nigel de jong, Huntelaar, Heitinga, Mathijssen, De Zeeuw, Kuijt, Boulahrouz etc. Allemaal "nieuwe" gezichten. Tussen 2008-2014 waren deze jongens in hun voetbal prime. Jammer dat daar niks uitgehaald is.

Hahaha 2002... ja dat dat elftal er niet bij was snapt ook geen mens denk ik. Geen Bergkamp omdat hij bang was naar Azie te moeten vliegen, dat is het enige wat ik als reden aan kan drage haha. De meeste spelers waren enorm goed, geweldige coach... maja toch niets haha ongelooflijk eigenlijk!

4 oktober 2017 om 11:21

Huntelaar is te oud en langzaam geworden. Hij krijgt in Oranje ook geen ballen vanaf de zijkanten. Mee-doen in het Oranje-spel kan hij niet want hij begrijpt het simperweg niet. Dan moet je concluderen dat Locadia op dit moment en voor de toekomst een betere optie is.

4 oktober 2017 om 14:42

In mijn ogen is hij nooit snel geweest, hij moet het hebben van sluwheid, doorzettingsvermogen, positionering en een bal op welke manier dan ook in het netjes krijgen. Volgens mij is hij enorm in balans, want hoe hij soms voorbij tegenstanders komt is echt verbazingwekkend.

ik snap dit allemaal niet meer hoor. Op dit moment hebben wij geen echte goeie spits maar dan heb je Huntelaar die elke week speelt en laat zien nog van grote waarde te kunnen zijn. komen ze met Locadia kan iemand mij dit uitleggen. dan kon je net zo goed Weghorst selecteren te triest voor woorden kan iemand mij vertellen of van Wolfswinkel is gelesecteerd die speelt volgens mij gewoon CL

4 oktober 2017 om 10:19

Van Wolfswinkel is enkele weken geblesseerd.

4 oktober 2017 om 10:19

Ik denk dat ie Locadia heeft gekozen omdat ie ook van links kan spelen en op die positie ook zijn goals maakt. Er moeten tenslotte goals gemaakt worden. Ik ben het wel eens met Van Hooijdonk. Als je Huntelaar in die voorselectie zet, selecteer hem dan ook. Dat verdient hij met zijn status. En anders gewoon niet in de voorselectie opnemen.

4 oktober 2017 om 10:20

Locadia scoort een keer 4 maal en dat is de rede. Niet omdat hij geweldige wedstrijden speelt. Huntelaar is gewoon huntelaar. Scoort sleurt en geeft assists maar word niet geselecteerd.

4 oktober 2017 om 10:30

Dat het bij Schalke de laatste jaren minder ging ben ik met je eens en daarom ook begrijpelijk dat hij toen niet is opgenomen in de selectie. Je kan echter niet ontkennen dat hij bij Ajax goed bezig is en ook belangrijk. Niet persé met doelpunten, maar wel met het voorbereiden van de doelpunten en de aansturing voorin. Het Nederlands elftal zou hier ook ontzettend veel profijt van hebben, zeker omdat Huntelaar weet wat er van hem gevraagd zal worden en hij bestand is tegen die druk. Voor het Nederlands elftal kijk je op basis van de huidige vorm en niet naar zijn vorm van de afgelopen 2 seizoenen.

4 oktober 2017 om 10:34

Is helemaal niet klaar , een Van Persie die er in het Nederlands Elftal niks van bakt is klaar maar een Huntelaar die je gewoon het laatste kwartier erin kunt doen om wat te forceren is bruikbaar als er gescoord moet worden . Maar Dickie heeft club voorkeur en roept Locadia op.

4 oktober 2017 om 10:42

Volgens mij begrijpen jullie mij verkeerd.
Ik ben voor het selecteren kjh. Hij is gewoon de beste spits van dit moment.

4 oktober 2017 om 11:06

Huntelaar geeft nauwelijks assists, nog geen 75 in meer dan 500 wedstrijden. Dit is net zo dom als het zeggen dat Locadia een goalgetter is omdat hij er 4 scoorde in een wedstrijd.

4 oktober 2017 om 11:23

Dit seizoen toch al 3 assists in die paar wedstrijden dat die gebald heeft. Komt er gewoon op zoals hierboven ook al aangegeven dat kjh altijd bikkelt om die ene bal door te koppen of die ene kans erin te schieten. Zo'n speler kan je imo altijd gebruiken op dit moment bij oranje. Al is het maar voor de laatste 20 min

4 oktober 2017 om 11:37

Kwetselaar, 3 assists dit seizoen. Voor een spits 75 assist in 500 wedstrijden is veel. Heeft ook 350 goals gescoort in die wedstrijden...

4 oktober 2017 om 12:13

Je kan het moeilijk veel noemen wanneer andere spitsen die bij topclubs hebben gespeeld allemaal meer halen. Ik begon niet over doelpunten, ik viel alleen de stelling aan dat Huntelaar toegevoegde waarde heeft qua assists, want dat is niet waar.

4 oktober 2017 om 10:56

Locadia speelt ook gewoon iedere week en laat ook zien van grote waarde te kunnen zijn. Dus dat moet niet de reden zijn om Huntelaar wel op te roepen en Locadia niet. Daarnaast kan Locadia nog op links, wat in zijn voordeel werkt natuurlijk.
De selectie werd overigens ook voor de wedstrijden van afgelopen weekend bekendgemaakt, toen had Huntelaar al ruim 3 weken geen goal of assist afgeleverd en had Ajax net 2 keer puntverlies geleden terwijl PSV net had gewonnen van Utrecht(4 goals en assist) en Feyenoord(assist) met juist een grote inbreng van Locadia. Op dat moment is het gewoon heel erg logisch om voor Locadia te kiezen.

4 oktober 2017 om 11:21

Locadia is een counterspits die veel ruimte nodig heeft. Huntelaar is een echte spits die in de zestien gevaarlijk is door de goede plek te kiezen. Huntelaar werd niet gekozen onder meer omdat hij slecht is in de aanname van ballen, nou daar is Locadia nog slechter in.
Dick en Ruud zijn echt slechte trainers voor het Nederlands elftal.

4 oktober 2017 om 14:42

Maar Locadia is op beide posities matig, ondanks z'n wedstrijd tegen Utrecht. Heeft alleen wel een hard en lekker schot, that's it. Ik heb liever iemand die op 1 positie beter is, dan iemand die op meerdere posities internationaal tekort komt.

4 oktober 2017 om 14:42

Bovendien vind ik Locadia mentaal gezien niet zo geschikt voor het Nederlands elftal dat door een moeilijke periode gaat.

Qua spitsen heeft van Hooijdonk, altijd wel een aardig woordje te vertellen, hier moet ik hem ook gelijk geven. Huntelaar is gewoon zeer stabiel, je weet wat je eraan hebt, Locadia is afwachten, kan pieken maar kan ook net zo goed dalen. Als Huntelaar nou uitgeblust zou zijn op die leeftijd, ok, maar zijn fitheid heeft mij verbaasd, hij gaat voluit 90 minuten lang, echt nog topfit.

Misschien dat Oranje wel wat stabiliteit kan gebruiken. Daarnaast vind ik Huntelaar in de kleine ruimte in de 16 beter, hij is gewoon heel handig in de 16 en daar moet je zijn tegen Wit-Rusland.

Ik kan me voorstellen dat hij Huntelaar niet heeft geselecteerd, maar een speler met zijn carrière zet je niet in de voorselectie om hem vervolgens niet te selecteren. Dit is gewoon minachting van de speler Huntelaar met zijn staat van dienst.

Van Hooijdonk slaat de plank volledig mis. Huntelaar kan bijna niet eens rennen en is totaal niet beweeglijk.
Je zou alleen wat aan hem hebben wanneer Ned veel beter dan de tegenstander is en bijna alleen op de helft van de tegenstander speelt. Die tijden zijn echter voorbij.
ik vind dat gehype van Huntelaar de laatste tijd zo overdreven.
Het is heel begrijpelijk na de wedstrijd tegen Frankrijk dat je beweeglijke fitte spelers opstelt.

4 oktober 2017 om 11:59

Ahja, want Ajax was afgelopen weekend veel beter dan Heerenveen zeker? Volgens mij is het juist andersom: Huntelaar presteert altijd. Zijn scoringsvermogen is 1 op 1 in EK-kwalificatieduels, hij heeft veruit het beste gemiddelde ten opzichte van welke andere Oranjespits op dit moment ook. Het maakt voor Huntelaar niet zoveel uit hoe slecht het team speelt, de weinige kansen die er zijn benut hij wél. In tegenstelling tot een Janssen, RvP of noem maar op.

Verder is het helemaal niet begrijpelijk om na Frankrijk dergelijke consequenties te nemen gezien Oranje zich moet zien te kwalificeren tegen teams als Wit-Rusland en Zweden. Dat zijn nou niet bepaald gelijke teams als Frankrijk.

4 oktober 2017 om 14:00

Huntelaar presteert niet. Probeer toch eens objectief te kijken. Alle trainers zetten Huntelaar er uiteindelijk naast dat zijn de feiten.
Zelfs van Gaal die Huntelaar de voorkeur boven van Persie gaf toen hij als bondscoach begon in 2012 stapte hier van af. Zijn statistieken zijn vooral tegen de kleintjes en als invaller toen de ban al was gebroken. Wanneer hij er vanaf het startsignaal stond, bakte hij er helemaal niets van om vervolgens gewisseld te worden. Dat was nog in zijn fitte tijd. Ga nou niet de Nederlandse competitie als graadmeter nemen tegen zwakke defensies die niet kunnen verdedigen. Waarom denk je dat Schalke hem heeft laten gaan? Hij heeft de afgelopen jaren werkelijk niets gepresteerd.
De andere huidige Ned spitsen bakken er ook niets van maar zijn in tegenstelling tot Huntelaar wel fit en kunnen rennen. Dat is een eerste vereiste om mee te kunnen.

4 oktober 2017 om 14:46

Huntelaar presteert juist altijd en overal, dat zeggen de feiten. Ik kijk naar cijfers, jij naar subjectieve opvattingen van coaches. Deze discussie is dus zinloos.

Waarom Schalke hem liet gaan? Ik denk zijn salaris. Ajax bewees vorig jaar dat Schalke niets beter is, nu bij Ajax zelf presteert hij fantastisch.

Volgens mij is juist Huntelaar fit. Rvp, geblesseerd.

4 oktober 2017 om 14:47

Heel Schalke presteert al jaren niet... Huntelaar speelde ook niet vaak tegen grote landen. Na zijn invalbeurten speelde Nederland vaak beter. Kazachstan thuis EK kwalificatie, bij rust 0-0. 2e helft, Huntelaar valt in Nederland wint 3-0 eerste goal van Huntelaar. Zo'n speler heb je altijd wel nodig...

Heel simpel Huntelaar is geen gemakkelijke jongen als hij op de bank zit en niet speelt. Dan is hij een negatieve kracht en dat hebben we nu even niet nodig. Denk maar even terug aan het WK in RIo, daar is misschien biet alles van naar buiten gekomen maar van Gaal was flink teleurgesteld in the hunter.

4 oktober 2017 om 12:40

Over dat punt is hij inmiddels wel heen, is naar Ajax gekomen als tweede spits en hoorde je nooit zeuren.

4 oktober 2017 om 13:59

Huntelaar mocht in Rio best teleurgesteld zijn in van Gaal. Hij was in topvorm en werd steeds weer niet opgesteld. Als Huntelaar niet iedere keer weer gepasseerd was geweest was hij nu met voorsprong de topscorer aller tijden geweest in plaats van Rvp.

Wat een flauwekul over die huntelaar. Een spits die een Duitse subtopper niet meer kon gebruiken. Alsof die de redder van het Nederlands elftal gaat worden.

Pierre slaat de spijker op zijn kop. Ik snap echt niet dat Huntelaar er niet bij is. Hij is dodelijk in de 16. Dat hij zich bij Ajax terug laat zakken, komt door de speelwijze van Keizer en doordat het team.niet draait. Als je tegen Klaas zegt dat hij in de 16 moet blijven, dan doet hij dat. En hij heeft zich internationaal al lang en breed bewezen...

Huntelaar is in ons land de enige spits van wereldklasse die we nog (weer) hebben. Locadia komt er wel, maar is nog jong en wisselvallig. Vincent Janssen heeft niet het niveau. Dost hangt tegen die top aan.
Het grote probleem zit bij Nederland overigens op het middenveld. We hebben simpelweg geen enkele speler meer die op wereldniveau zich kan meten. Het is allemaal net niet goed genoeg. Ook achterin is het niet best meer.
Cruijff waarschuwde jaren geleden al dat ons voetbal aan het wegzinken was. Toen werd er een beetje om gelachen, maar de weg terug gaat nog erg lang duren en nu hebben we geen goeroe meer die aan de zijlijn aangeeft hoe we die weg in moeten slaan.

4 oktober 2017 om 14:39

En nu Ajax zijn plannen met onder andere een technisch hart, waar de opleiding vertegenwoordigd is , aan het doorvoeren is, dan hoor je niks als kritiek en gezeik,. Zo ook op oud top internationals bij Ajax die hun nek uitsteken, ook voor het NL elftal, want als Ajax meer kwaliteit aflevert dan heeft het NL elftal daar ook wat aan. Gewoon lekker blijven zeiken, het op de oude manier blijven doen dan komen we er wel…

Je kan als bondscoach ook niet iedereen meenemen en dan zal het een afweging worden wie je meeneemt. Op zich snap ik Locadia wel die heeft als spits minder aanvoer nodig van de vleugels waar een Dost en de Jong het wel meer van moeten hebben. En met vleugelspelers die naar binnen trekken en je niet echt backs heb die veel en goed op kunnen komen is een Locadia logisch. Dan zal je nog een backup moeten hebben om in een ander systeem te kunnen spelen en dan zal het gaan tussen Dost en Huntelaar. En dan snap ik wel dat wanneer een Dost steeds geselecteerd is dat hij die aanhoudt en niet opeens wisselt van spits. Wel had hij even kunnen kijken naar de afgelopen wedstrijden die de spelers gemaakt hadden en volgens mij zit Dost meer op de bank en Huntelaar heeft zich al in de basis geknokt bij Ajax en is belangrijk bij veel doelpunten. Op basis van dienpunten (ook al is het maar de Nederlandse competitie) had ik voor Huntelaar gekozen.
Zeker omdat je ook maar tegen Wit Rusland en Zweden speelt en je weet dat je veel goals nodig hebt. Dan had je ze desnoods beide mee kunnen nemen om nog te forceren wanneer je nog bv twee goals moet maken tegenZweden om de laatste 20 minuten vol op de aanval te spelen met 2 spitsen en je vleugelspelers.

Maar goed Advocaat is de bondscoach en wij kunnen er alleen maar over praten wat wij zouden doen.

Ik snap er niets van
Je moet zoveel mogelijk doelpunten maken ....dick is de weg kwijt .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren