Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

47-voudig Zweeds international Olsson getroffen door acute hersenaandoening

Laatste update:

Kristoffer Olsson is getroffen door een acute hersenaandoening, zo maakt zijn club FC Midtjylland bekend. De 28-jarige middenvelder is vorige week opgenomen in het ziekenhuis en ligt sindsdien aan de beademing.

"Omdat er steeds meer geruchten de ronde doen over de recente afwezigheid van Kristoffer Olsson, zijn we genoodzaakt hierover te communiceren”, valt te lezen in het statement van Midtjylland.

Olsson ontbrak in de competitiewedstrijden tegen Brøndby IF en Aarhus GF. De middenvelder was vorige week dinsdag thuis, toen hij het bewustzijn verloor en werd overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

"Kristoffer is getroffen door wat op een acute aandoening aan de hersenen lijkt", aldus Midtjylland. "Dit is niet veroorzaakt door zelfverminking of andere externe factoren. Iedereen bij de club is diep geraakt door deze plotselinge ziekte, onze gedachten en steun gaan uit naar Kristoffer en zijn familie."

Olsson stond tussen 2013 en 2015 onder contract bij Arsenal, maar wist bij the Gunners niet door te breken. Via AIK, FK Krasnodar en RSC Anderlecht keerde hij afgelopen zomer terug bij Midtjylland, de club die hem in 2015 overnam van Arsenal.

Olsson kwam 47 keer in actie voor de nationale ploeg van Zweden en was vanaf 2019 een vaste waarde in de ploeg van bondscoach Janne Andersson. Hij maakte onderdeel uit van de ploeg die zich plaatste voor het EK van 2020.

"We vragen respect van eenieder zodat Kristoffer, zijn familie en de dokters de nodige rust krijgen. Tot we meer info hebben zullen we ook niet communiceren", sluit Midtjylland af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af of iemand met een medisch achtergrond hier iets meer over kan vertellen want ik lees dit voor het eerst. Wat kan er gebeuren bij een acute hersenaandoening? Is zijn leven nu praktisch gezien voorbij a la kasplant (weet niet of dat woord heel chique is btw) of is dit met rust te verhelpen?

27 februari 2024 om 12:22

Dat is per persoon verschillend. Twee vrienden van mij kregen een hersenaandoening. De vriend die hem in 2016 kreeg was meteen een kasplantje en zijn familie heeft besloten om de behandeling te doen stoppen. Herstel was niet mogelijk. De vriend die hem in 2019 kreeg leeft nog maar kan niet meer verstaanbaar praten, daarnaast kan hij niet meer lopen. Dus hij zit in een rolstoel maar kan inmiddels zijn werk als computerprogrammeur weer uitvoeren want zijn handen werken nog zoals voor de hersenaandoening.

27 februari 2024 om 13:12

Heftig zeg! Lijkt me heel apart dat je een persoon van dichtbij hebt meegemaakt die alles kan en dan ineens zo aftakelt op een nog jonge leeftijd. Geeft altijd wel het besef dat je van je leven moet genieten, want alles kan zo voorbij zijn.

27 februari 2024 om 12:30

Hangt van meerdere factoren af. Hoe groot de aandoening is, welke acute aandoening precies, de "kracht" van de aandoening et cetera. Wat Thomas Angelo aangeeft verschilt dit per persoon/situatie.

27 februari 2024 om 13:32

Medische achtergrond hier.
Goh, het kan werkelijk van alles zijn. Maar gezien hij aan de beademing ligt denk aan iets acuut als onderliggende oorzaak. Tumoren of een dementie hebben een veel langer tijdsbeloop.

Iets acuut dan moet je denken aan een beroerte, trauma of een infectie.
Welke van deze 3 is niet te zeggen en zonder meer nieuws en blijft het gissen.

Een beroerte is iets als een Cva.
Een trauma is iets als letsel (klap op hoofd) etc.
Een infectie zou een hersenvliesontsteking kunnen zijn.

Hopelijk helpt dit wat.

Edit:
Oh wacht, wat zou het gevolg kunnen zijn? Dat verschilt en zonder oorzaak kan ik daar geen antwoord op geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren