Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

82-voudig international van Duitsland beëindigt carrière zonder prijzen

Laatste update:

Arne Friedrich heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 34-jarige Friedrich stond onder contract bij Chicago Fire, maar hij laat weten dat zijn verbintenis met de club uit de Major League op zijn eigen verzoek is ontbonden. Blessures nopen de 82-voudig international van Duitsland tot stoppen.

/

“Ik heb er lang over nagedacht, maar na overleg met mijn artsen en therapeuten heb ik besloten mijn carrière als prof te beëindigen”, laat Friedrich optekenen op zijn eigen website. “Ik kijk met tevredenheid terug op een wonderbaarlijke carrière en ik verheug me erop een nieuwe deur in mijn leven te openen.” Hoofdprijzen pakte Friedrich niet in zijn carrière en dat heeft vooral te maken met de clubs waar hij speelde.

Hij tekende in het seizoen 2000/01 zijn eerste profcontract, bij Arminia Bielefeld. Na twee seizoenen stapte hij over naar Hertha BSC en daar zou hij liefst acht jaar blijven. Daarna speelde de verdediger nog even voor VfL Wolfsburg, alvorens te verhuizen naar de Verenigde Staten. Met de nationale ploeg van Duitsland speelde hij vier grote toernooien: de EK’s van 2004 en 2008 en de WK’s van 2006 en 2010.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft veel interlands, maar waarom heeft hij nooit voor een, met alle respect voor de ploegen in het artikel, een écht grote ploeg gespeeld?

23 juni 2013 om 15:47

herta deed in die tijd mee in de duitse top

23 juni 2013 om 16:20

Omdat Duitsland jarenlang een verdediging heeft gehad met ongeveer het niveau van Nederland (lees: Heitinga, Marhijssen). Jongens van Europese subtop, maar geen wereldtop. Daarom stond hij bij Duitsland samen met oa Metzelder erin bij gebrek aan beter, terwijl grote clubteams als Bayern buitenlandse topspelers achterin had staan.

clubliefde bestaat ook nog

Toch een mooie loopbaan, als je 4 grote eindrondes mee mag maken.

als hij een prijs zou willen hebben met duitsland zou hij na het wk misschien moeten stoppen want zij zijn ook kanshebber voor het wk

23 juni 2013 om 14:21

En jij denkt dat hij nog mee gaat dan?

23 juni 2013 om 14:23

je snapt zelf toch wel dat de beste man niet meer geselecteerd wordt?!! toch?!

Telt de Dfb-ligapokal niet meer als prijs?

Ach, prijzen dit en dat. Als je ruim 80 interlands hebt gespeeld, heb je toch een geweldige carrière gehad. Dan zit je gewoon bij de top 1 procent van je land ooit.

Friedrich was altijd wel een degelijke back. Tegenwoordig worden full backs steeds meer aanvallend, maar dit is een speler die echt altijd voor een 7 speelde. Enorm constant en daarom een gewaardeerde kracht.

23 juni 2013 om 18:46

1 hij was centraal, speelde bij wolfsburg 3 wedstrijden als rechtsback en de rest van zijn carriere centraal, en 2, elke speler gaat voor prijzen. moeten jij en ik helaas als liefhebbers van Arsenal toch alles van weten...

23 juni 2013 om 21:32

Hij speelde bij Duitsland toch jaren op rechtsback en daar heb ik het over. Ze hadden altijd Lahm op links en dan Friedrich op rechts.

Ik weet niet. Ik denk niet dat je van elke voetballer moet verwachten dat ze prijzen halen. Natuurlijk gaat elke voetballer voor het hoogst haalbare, maar deze man heeft jarenlang in de basis bij subtoppers in een topcompetitie gespeeld. Hij heeft meer dan 80 interlands gespeeld en in de finale van het EK gestaan, dan heb je gewoon een mooie carrière gehad. Ik vind het te simpel om te zeggen dat hij dan maar prijzen had moeten winnen.

Als je de vergelijking met Arsenal wil trekken, er zijn meerdere voetballers zogenaamd weggegaan om prijzen te winnen. Ik noem een Nasri, een Flamini, een Hleb etc. Deze spelers zijn naar clubs met een beter elftal gegaan en prijzen gewonnen, maar toch zijn ze er alledrie slechter af dan eerst. Is een kampioenschap het je waard om een jaar op de bank te zitten en vervolgens je carrière te vergooien?

Met Friedrich is dit ook het geval imo. Stel hij was naar Bayern München gegaan en hij had 5 jaar op de bank gezeten waarin hij 3 kampioenschappen wint, denk je dat hij dan gelukkiger zou zijn dan nu? Prijzen moeten komen met succes, niet andersom.

En daarom maak ik me ook geen zorgen om Arsenal. Wij hebben een aantal jaar geen prijzen gewonnen, big whoop. Soms moet je een stap terug maken om er drie vooruit te kunnen doen. Arsenal heeft als een van de weinige clubs in Europa om met een gezond beleid op dezelfde hoogte als Bayern te komen. Denk je dat de situatie ook maar een beetje anders was als we in 2011 wel die finale hadden gewonnen tegen Birmingham? Nogmaals, prijzen zijn overrated.

24 juni 2013 om 02:35

Wauw.. Dit doet me goed.

Zelfs Tiendalie heeft meer prijzen gewonnen, haha! Ik vind het best zielig als je zo je carrière beëindigd. Met zoveel interlands verwacht je toch een leuke prijzenkast.

23 juni 2013 om 19:18

Ik speel liever een finale van een EK dan landskampioen van Nederland worden, maar hey dat ben ik!

24 juni 2013 om 09:01

Dat mag, maar wie gaat dat onthouden? Je zag hoe emotioneel van Bommel was toen hij de beelden zag dat Nederland geen WK winnaar was. Dus een finale zal altijd pijn doen!

Dit zou een goede doelman zijn voor Feyenoord. Mulder heeft het weliswaar redelijk gedaan dit jaar, maar heeft mij nooit helemaal kunnen overtuigen. Vaak onduidelijk tegenover zijn verdediging en blijft te vaak op z'n lijn staan. Ik zou toch deze doelman proberen aan te trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren