Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorzitter Cagliari zet voet aan grond in Engeland bij gevallen grootmacht

Laatste update:

Het roemruchte Leeds United is dinsdag in Italiaanse handen gevallen. De rijke zakenman Massimo Cellino, die tevens voorzitter is van Serie A-club Cagliari, maakte via zijn advocaten bekend dat hij 75 procent van de aandelen van the Peacocks heeft gekocht. De overige 25 procent blijft in handen van een investeringsmaatschappij uit Dubai, die zich eind 2012 inkocht.

/

Leeds maakte onlangs bekend dat het over het seizoen 2012/13 een verlies van ruim twaalf miljoen euro heeft geleden, maar kent niet alleen naast het veld problemen. De drievoudig landskampioen van Engeland bezet een teleurstellende zestiende plaats in de Championship en moet zelfs nog vrezen voor degradatie naar de League One; het derde niveau in Engeland.

Onder Cellino moet de weg omhoog echter weer worden ingezet. Hoeveel de Italiaan precies voor het aandelenpakket heeft betaald is onbekend, maar Reuters spreekt van zo'n dertig miljoen euro. De Engelse bond hield de overname in eerste instantie tegen, omdat Cellino in Italië nog een aantal zaken moest afhandelen met de belastingdienst. Vorige week kreeg hij toestemming om zijn overnamepoging af te ronden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk kan deze club weer reizen naar de top van de championship en daarna promoveren naar de EPL

Waarom koopt die man de aandelen van Leeds , terwijl zijn eigen club niet veel voorstelt?

8 april 2014 om 19:40

Omdat er bij Cagliari op het moment niets kan in verband met de gemeente volgens mij.

8 april 2014 om 19:55

Bedankt voor de info, wist ik niet. Ik weet niet hoe rijk die man is, maar zou Leeds wel graag terug in de PL zien.

8 april 2014 om 19:58

Hij is niet zo rijk als die sjieks en russen bij sommige pl clubs, dus echte shockeffecten zoals bij City en Chelsea die van subtop naar top zijn gegaan hoef je niet te verwachten.

Hoop dat ze de weg weer terug naar de BPL kunnen vinden. Zie graag veel clubs in de championship weer terug keren naar het hoogste niveau net als Reading, Blackburn, Leicester en nog een paar.

8 april 2014 om 19:47

Enige probleem is dat er maar 20 teams in de PL passen en daarvan zijn er een aantal die er sowieso in horen: Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpool, United, Newcastle, Southampton, Sunderland, Tottenham en West Ham horen er sowieso in, dan zijn er nog 9 plekken over. Blackburn, Nottingham, Leeds en Middlesborough horen er sowieso ook in, dan zijn er nog 5 plekken vrij. Dan heb je ook Sheffield Wednesday, Bolton, Leicester en Wigan, die er ook wel in horen, dan heb je nog 1 plek over, die in mijn mening eigenlijk naar Coventry zou moeten.

8 april 2014 om 20:00

City?

8 april 2014 om 20:00

Ik vind southampton en sunderland nou niet per se mooier dan Leeds, dat zelfs europees aan de weg tinmerde

8 april 2014 om 20:15

Soton is een geweldige club, en Sunderland wil ik er vooral in hebben voor de dery's met Middlesborough en Newcastle, want dat zijn echt wel 3 van de mooiere derby's in Engeland.

City vind ik niet echt een team dat per se in de PL moet zitten, het is wel een team wat er lang speelt, maar er zijn teams die ik liever zie.

8 april 2014 om 21:52

Sluit me grotendeels bij je aan; Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Southampton, Tottenham en West Ham zouden bij mij zeker zijn van hun plaats. Daarnaast mogen Blackburn, Forrest, Leeds, Sunderland en Middlesbrough er wat mij betreft nog bij. Maar ik wil nog een aantal andere namen erbij; Wolverhampton (net promotie naar de Championship veilig gesteld) en misschien een wat onrealistische kleine naam die ik wel eens als een soort statement tegen het grote geld in de Premier League wil zien; Crewe Alexandra. Bouwt al jaren op een jeugdopleiding tussen het grote geld en wordt helaas steeds beroofd van haar topspelers.

Om maar een bruggetje te slaan van Crewe naar Leeds; Luke Murphy werd vorige zomer overgenomen van Crewe en speelt nu bij Leeds, wat ik trouwens één van de mooiere clubs in Engeland vind. Hebben een leuk elftal met talenten als Butland (op huurbasis), Byram, Howatt en topspeler Mccormack. Volg ze met een schuin oog in de Championship en gun ze zo'n overname wel om op die manier terug te keren op het hoogste niveau!

8 april 2014 om 22:43

Stravven.

3n city dan

Ik hoop dat Leeds weer terug komt, dat zou echt geweldig zijn. Zo jammer dat de sjeik City uitkoos in plaats van Leeds, dat had ik veel liever gezien. Qua spelers is het bij Leeds ook niet meer wat het geweest is, de enige speler die nog iets van waarde vertegenwoordigd is Byram, de rest valt allemaal vies tegen.

8 april 2014 om 20:10

Ross Mccormack is wel een aardige spits.

8 april 2014 om 20:27

Ik had eerlijk gezegd dat na die overname in 2012 de prestaties wel weer iets zouden verbeteren. Ze eindigen eigenlijk steevast rond de tiende plaats, en daar leek het dit seizoen ook heel lang op. Ze zijn alleen de laatste paar weken (misschien zelfs maanden) enorm weggezakt. Echt heel erg zonde. Zou deze prachtige club heel graag weer terug willen zien op het hoogste niveau. Even als Nottingham Forest, toch twee prachtige topclubs van weleer en persoonlijk nog steeds twee van mijn all-time favorite clubs in Engeland.

Leeds United, grote Engelse club uit het verleden voor een kwart in eigendom van een Investeringsmaatschappij uit Dubai en voor drie kwart in handen van een Italiaan, welkom bij het moderne voetbal....

9 april 2014 om 09:16

Je bedoelt welkom in het heden. Voetbal is gewoon een enorme bedrijfstak die niets anders is dan het andere bedrijfsleven. Ook hier zijn talloze bedrijven in handen van buitenlandse bedrijven en consortiums.

Mondialisering heeft net zo goed invloed op voetbal dus leer er mee te leven.

Hoeveel ploegen degraderen naar de league one, 1, 2 of zelfs 3? Hoop dat Leeds over een paar jaar weer terug in de PL speelt, mooie ploeg.

8 april 2014 om 19:51

Er degraderen er 3 naar de League One en er promoveren er 2 direct naar de PL, 4 andere teams spelen play-offs om promotie. En er zijn 24 ploegen in de Championship, dus zo heel slecht staan ze echt niet.

8 april 2014 om 19:56

Leicester City is trouwens al zeker van promotie.

8 april 2014 om 20:00

Ik keek net enkel naar dat tabelletje rechts van het artikel en dacht dat ze op de 16de plaats stonden van de 18 . Ze staan er inderdaad niet zo slecht voor. Zolang ze minstens 9 punten halen kunnen ze al niet meer degraderen maar de rest laat ook punten liggen dus is er niks aan de hand.

8 april 2014 om 20:29

De recente resultaten spreken niet echt in het voordeel van Leeds. Ze moeten wel echt punten gaan pakken om er in te blijven. Het scheelt inderdaad nog een stuk en ik ben er eveneens van overtuigd dat ze er wel in gaan blijven, maar ik had toch stiekeme hoop aan het begin van het seizoen dat ze misschien de play-offs zouden gaan halen. Helaas hebben ze een redelijke start geen vervolg weten te geven. Vooral de afgelopen wedstrijden niet..

Was dit destijds ook geen hyper ambitieuze club? Herinner me nog dat Rio Ferdinand als groot talent van Leeds op een eindtoernooi verscheen, welk ontglipt me even.

8 april 2014 om 20:24

De club van Don Revie en Brian Mcclough, destijds heel succesvol.
Later hebben ze met Woodgate, A. Lennon en J. Milner nog andere grote namen voortgebracht.

Historisch gezien een enorme club inderdaad, Peter Ridsdale (voormalig voorzitter) heeft dmv leningen de club de nek omgedraaid. Toen zijn inderdaad mensen als Rio Ferdinand en Robbie Keane verkocht.

met dank aan google en de film over de carriere van Mcclough (the Damned United). Een aanrader.

8 april 2014 om 21:27

Dank voor de uitgebreide uitleg! Die ga ik zeker eens trachten bekijken.

Cellino verkoop Cagliari heel snel nu en laat ons niet tobben zo! geniepige rat je bent geen echte Sardo! forza Cagliari!

8 april 2014 om 23:16

Walgelijk dat het verlangen om populair te gaan doen in Engeland voor Cellino zwaarder weegt dan zijn liefde voor Cagliari, die ook wel het een en ander kunnen gebruiken, bijv voor een stadion. Maar goed, welkom in het moderne voetbal...

hij had die 80 miljoen beter in een nieuw stadion van cagliari kunnen stoppen

Zou een aanwinst zijn voor de BPL als deze club zou mogen wederkeren, rijke geschiedenis en veel talenten voortgebracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren