Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Feyenoord-target Gnonto maakt toch nog transfer naar Engeland

Laatste update:

Wilfried Gnonto is de komende vijf jaar speler van Leeds United, zo maken the Peacocks donderdagnacht bekend. De achttienjarige Italiaan werd in de voorbije transferzomer hevig in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, maar gaat nu de Premier League in. Leeds betaalt naar verluidt zo’n 4,5 miljoen euro aan FC Zürich.

Gnonto werd al in het begin van de transferperiode genoemd als een van de belangrijkste transfertargets voor Feyenoord, maar trainer Arne Slot had echter zijn twijfels over de Italiaan. Slot zag in Gnonto meer een spits voor in een 4-4-2 systeem, waar Feyenoord meer behoefte had aan een buitenspeler die Luis Sinisterra direct zou kunnen vervangen. De Rotterdamse club heeft voor die positie nu Igor Paixão vastgelegd. De Braziliaan kwam voor circa vijf miljoen euro over van Coritiba en is inmiddels speelgerechtigd.


Leeds was in de laatste paar dagen van de transfermarkt sowieso zeer actief. De club deed er alles aan om Cody Gakpo naar Engeland te halen, maar werd op het laatste moment afgezegd door de Eindhovense buitenspeler van PSV. Daarna richtte Leeds alle peilen op Bamba Dieng, doelpuntenmaker in de halve finale van de Conference League tegen Feyenoord, maar de aanvaller van Olympique Marseille kwam niet door de keuring heen. Nu is er met Gnonto, die Leeds sowieso al wilde vastleggen als project, alsnog een nieuwe buitenspeler toegevoegd aan de selectie.

Met Daniel James zag Leeds wel een voorhoedespeler vertrekken, waardoor de positie van Sinisterra in het elftal van manager Jesse March verstevigd lijkt. De 23-jarige Colombiaan begon geweldig aan zijn dienstverband bij Leeds. In zijn eerste vijf officiële wedstrijden maakte Sinisterra twee doelpunten en gaf hij een assist in slechts 183 speelminuten. Op social media wordt Sinisterra, die als recordtransfer voor 25 miljoen euro vertrok bij Feyenoord, door Engelse voetbalfans in de afgelopen dagen meermaals omschreven als het koopje van deze transferzomer. Daarbij worden de statistieken van Sinisterra vergeleken met de statistieken van Gakpo en Antony.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bood feyenoord ook zoveel? Anders had hij gewoon bij feyenoord kunnen spelen?

2 september 2022 om 09:12

Het transferbedrag is inderdaad vergelijkbaar met het bod van Feyenoord, echter zat Zurich toen flink wat hoger in de boom en wilden ze 10 miljoen voor hem vangen. Dit werd uiteindelijk 8 toen ze uit de voorronde CL vlogen, maar dat bedrag was Feyenoord ook te gortig.

2 september 2022 om 09:15

Volgens mij bood feyenoord rond de 6,5 miljoen

2 september 2022 om 09:12

Lees het artikel:slot wilde hem niet want past niet in systeem.

2 september 2022 om 09:16

Slot heeft de gedachte dat Gnonto meer geschikt zou zijn als spits in 442. Wil nog niet zeggen dat het niet had gekund. Maar wel goed onderbouwd argument van slot om niet voor m te gaan.

2 september 2022 om 09:14

Bij Feyenoord was de twijfel of hij wel goed genoeg was om op de vleugels te spelen. Daarom is de intresse in hem afgebroken.

2 september 2022 om 09:15

Staat in de tekst dat Slot zijn twijfels had over hem en liever had dat de aandacht verlegd zou worden naar een links buiten.

2 september 2022 om 09:38

Ach je kan er maar 11 opstellen.

Een te brede selectie kan ook tegen je werken.

Van Gakpo naar Gnonto? Wilde Leeds gewoon kopen om het kopen of hadden ze een specifieke positie of kwaliteit in gedachten? Ergens kan ik me wel voorstellen dat Gakpo niet warm wordt van een overgang naar Leeds.

2 september 2022 om 09:20

Leeds is echt een prachtige club en doen het dit seizoen vrij goed nu Marsch zijn aankopen mocht doen (staan op dit moment 7de). Maar Gakpo zal in zijn huidige vorm Harrison echt niet uitspelen. Dat Gakpo niet warm zal worden voor zo’n overstap en op hoger mikt, dan overschat hij echt zijn huidige vorm. Ik ben blij dat hij nog in de Eredivisie is gebleven, want nu kan hij werken aan zijn inconsistencies.

2 september 2022 om 09:29

Zal best een mooie club zijn, smaken verschillen.
Waar ik op doelde was dat je na Gakpo doorschakelde naar Gnonto. Dat zijn toch compleet andere spelers voor andere posities? Of is het niet de bedoeling dat Gnonto Als alternatief voor Gakpo geldt?

2 september 2022 om 10:06

Ja tuurlijk, iedereen zijn of haar eigen voorkeuren natuurlijk. Maar Gakpo en Gnonto zijn ook compleet andere spelers, maar volgens mij was Marsch gewoon opzoek naar aanvallende impulsen om de wedstrijd open te breken. Dus vandaar de interesse im deze twee spelers. Want ze kunnen redelijk op alle posities voorin uitkomen.

2 september 2022 om 09:22

Leeds is echt een grote club in Engeland hoor. Mooie fanbase. Dat was best een mooie stap geweest, en wie weet, een tussenstap naar hogerop.

2 september 2022 om 09:32

Mwah. Grote club ja? Ooit geweest wellicht.
Het zou misschien een mooie tussenstap zijn geweest voor Gakpo, maar dat vond hij niet blijkbaar. En er zijn nog meer clubs die je zou kunnen zien als tussenstap, die komen vast wel weer in de winterstop.

2 september 2022 om 09:32

Het valt overigens ook niet mee om in Engeland groot te blijven als club, de concurrentie is moordend natuurlijk. Ben in die zin wel benieuwd of Leeds een blijvertje is in de Pl

2 september 2022 om 10:09

Rond de eeuwwisseling hadden ze echt een heel vet team met oa Woodgate en Bowyer en voorin Viduka, Kewell en Robbie Keane.

2 september 2022 om 11:27

Zeker 273, dat team is waar ik leeds van ken.

2 september 2022 om 14:03

In engeland hebben ze alleen al 30/40 grote clubs haha, naast de hele pl, ook nog zoveel in de lagere regionen.
Maar leeds is wel echt andere koek hoor, ook een heel erg grote stad ook nog met maar 1 profclub.

2 september 2022 om 09:44

Leeds had wel een speler voorin nodig, of eigenlijk twee. Een spits en een rechtsbuiten. Ze zijn Raphinha en James kwijt geraakt op rechts en nu speelde Sinisterra er (niet onverdienstelijk). Interesse in Gakpo snapte ik niet persé want hij zou niet komen voor de basis op links, hoe slecht Harrison ook was vorige wedstrijd, en Gakpo op rechts is gebleken niet te werken dus het was een extra optie. Uiteindelijk goed nieuws voor de Feyenoord fans, Sinisterra zal gaan spelen maar wel op rechts. Bamford is heel veel geblesseerd geweest en dat is vorig jaar iedere keer geprobeerd te plakken met lijm dat niet plakt. Dus er was een spits nodig achter Bamford en Rodrygo. Ze waren al bezig met een andere spits (Bambou Dieng) maar die ging niet door en toen kwamen ze bij Gnonto uit. Ze verwachten hem te gebruiken als spits en als nood als buitenspeler. Dus niet van Gakpo naar Gnonto maar wel een extra optie voorin en gekozen om het dan maar intern op te lossen.

2 september 2022 om 10:41

Naja, ik denk dat Leeds juist een goede stap was geweest voor Gakpo. Als je het daar redt, ben je opeens heel veel meer waard dan in Nederland. Als Sinisterra zo doorgaat als ie begonnen is, gaat ie gewoon een klapper maken na dit seizoen. Maar goed, dat moet ie dan nog wel volhouden.

Nou, die voorzitter heeft gekregen wat hij wilde.Hoog in de boom gaan zitten waardoor meerdere clubs afhaken, en uiteindelijk alsnog genoegen moeten nemen met een lage transfersom,nota bene op de laatste dag van de window zodat er geen tijd meer is om de markt op te gaan. Lekker onderhandeld!

''zie je wel, 10 miljoen, kan Feyenoord nooit betalen!'' Het ging precies zoals je verwacht; die voorzitter zat veel te hoog in de boom en moet het uiteindelijk gewoon doen met die 4-5 miljoen die Feyenoord eerder ook al bood. Sterker nog, Feyenoord wou het nog op laten lopen tot zo'n 7 miljoen via bonussen. Uiteindelijk ben ik blijer met het profiel van Gimenez als spits en van Paixao als buitenspeler (gezien Gnonto er tussenin zit). Maar desalniettemin een toffe aankoop van Leeds. Gnonto zal met z'n fysiek vast wel snel aanhaken bij Leeds.

Godzijdank is deze hype voorbij. Puur omdat Gnonto een paar keer voor Italie met een B elftal heeft mogen spelen. Natuurlijk heeft Gnonto talent maar de hype werd wel heel groot waardoor hij nooit aan de verwachtingen had kunnen voldoen. Het zegt ook veel dat Sinisterra direct 1 van de beste spelers bij Leeds is terwijl Gnonto voor de jeugd wordt gehaald. We zouden daar gigantisch op achteruit zijn gegaan.

2 september 2022 om 09:25

Ja alleen kan wel elke speler floreren in de Eredivisie. Mount kwam bijv vanuit de Chelsea jeugd en was meteen sterspeler bij Vitesse. Dus Gnonto had ook echt wel in de Eredivisie kunnen spelen

2 september 2022 om 09:30

Klopt maar de verwachtingen werd op een moment wel heel hoog. Kan je beter een onbekend talent halen die nog wel eens kan gaan verrassen.

2 september 2022 om 10:11

Tja daar tegenover staan weer een hoop spelers die in de eredivisie minder uitblonken dan in het buitenland. Ik noem bijvoorbeeld Michel Bastos, Nemanja Matic, Hateboer, Goossens, Marten de Roon. Het is nou ook weer niet zo dat elk beetje speler de eredivisie aan flarden schiet.

2 september 2022 om 14:14

Dat is toch totaal niet te vergelijken? Dat waren op dat moment allemaal talenten in het begin van hun ontwikkeling, die hebben daarna gewoon sprongen gemaakt. Terwijl er juist plenty talenten zijn die eerst hier floreren en daarna in het buitenland totaal nat gaan. De Eredivisie is gewoon een speeltuin voor menig voetballer, kijk alleen al naar het feit dat gasten als Malkhi, Junker en Vlemincx hier eventjes topscorer werden.

2 september 2022 om 09:26

Maar of Feyenoord nu Gnonto haalt, of de spelers die ze nu hbeben gehaald. Het is toch allemaal afwachten wat het niveau is. Zeker van een speler als Idrissi bijvoorbeeld. Heeft ondertussen ook al 2,5 jaar geen pepernoot geraakt.

Gnonto is goedkoop, voldoende potentie. Mocht hij mislukken, dan kan je hem wellicht nog wel kwijt voor 2 miljoen aan een Italiaanse club (gezien zijn nationaliteit + hype + leeftijd)

Mocht hij slagen, dan heb je een enorm koopje.

2 september 2022 om 09:32

Het is altijd afwachten idd maar een nieuwe speler heeft normaliter niet zo'n hoge verwachtingen om waar te maken als Gnonto deze transferperiode.

2 september 2022 om 10:51

Bij Idrissi hoef je niet echt af te wachten toch? Die kan er geen klote van

2 september 2022 om 11:25

Idrissi heeft al lang niks gepresteerd nee, dat klopt.
Al was hij bij AZ, toch niet de minste club, een aardig goede speler.

Wellicht is het bij Idrissi ook gewoon vertrouwen dat hij mist? Hij kon het wel bij AZ.

2 september 2022 om 14:31

Ja Jachenbach of hoe je het schrijft balde bij Az ook lekker. Nu zit je opgescheept met een hele dure wissel speler.

Redelijke potentie, weinig geld (al helemaal voor een BPL team). Ik snap de aankoop wel. Mocht hij echt zo'n sensatie zijn, heb je een koopje.
Mocht het niks zijn, kan je hem waarschijnlijk nog altijd wel kwijt voor 2 miljoen aan een Italiaanse club.

Uiteindelijk denk ik dat paixao beter bij ons spel past dan gnonto. Ook wel mooi dat Feyenoord niet blind meeging met die gekke bedragen van die voorzitter.

4.5 miljoen.. die had dus ook gewoon naar Feyenoord kunnen komen als Zurich niet zo moeilijk deed. Enfin, nu maakt het niet meer uit. Onze voorhoede is al rond. Hopelijk gaat Paixao het laten zien.

Hij wilde toch alleen naar Feyenoord??? Zelfde fabeltje als dat hij al binnen was.
Dat bedrag kon Feyenoord ook wel ophoesten.

Dit is wel jammer,dit bedrag excl bonussen bood feyenoord ook

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren